UFC - Ultimate Fighting Championship

UFC ātri vien ir kļuvis par vienu no lielākajiem un vispopulārākajiem pilna kontakta cīņu sporta veidiem pasaulē. Jauktās cīņas meistari no visām pasaules malām sacenšas, izmantojot dažādas cīņas tehnikas un prasmes, lai uzveiktu savus pretiniekus ringa laukumā. Šis sporta veids ir slavens ar to, ka tas nes miljoniem dolāru peļņu, un profesionālus sportistus pārvērš par vienām no visplašāk atpazīstamajām un vissekojamākajām slavenībām.

Reģistrēties

UFC LIKMES

UFC popularitāte ir nenoliedzama. Katrs tā rīkotais notikums izraisa ievērojamu interesi visā pasaulē no fanu puses, kuri dedzīgi seko līdzi un atbalsta savu iemīļoto jauktās cīņas meistaru karjeras, cīņās ar spēcīgākajiem pretiniekiem. Vēsture ir pierādījusi, ka tad, kad savā starpā saduras lielākie šī sporta veida pārstāvji, milzīgo interesi, ko izraisa šis notikums, vienkārši nav iespējams apturēt.

LV BET spēlētāji var izvēlēties sev piemērotāko UFC tirgu, jo mūsu sporta totalizators tiek nepārtraukti atjaunināts, iekļaujot jaunākos notikumus un cīņas. Mūsu spēlētāji var izmantot arī vairākas likmju iespējas, tostarp tiešās moneyline likmes un pat cīņas raundu kopskaita prognozēšanu.

KĀ VEIKT LIKMES UZ UFC

LV BET viss ir iespējams, kad runa ir par likmēm uz UFC cīņām. Mūsu plašā tirgus piedāvājuma garantija ļauj spēlētājiem patiešām izjust skarbās ringa cīņas. Tā kā ir daudz iespēju, ko baudīt un no kā izvēlēties, mēs ļoti iesakām izpētīt visas pieejamās iespējas, pirms likt naudu. Kad esi atradis vēlamo tirgu, vienkārši izvēlies koeficientu, lai to pievienotu savam likmju kuponam, pirms ievadi savu likmju summu un apstiprini likmi.

Spēlētājiem, kurus aizrauj UFC likmju izredzes un iespējas, mēs esam izveidojuši ērtu LV BET Sporta blogu, kas visiem mūsu spēlētājiem sniedz jaunāko UFC informāciju, analīzi un padziļinātus gaidāmo cīņu priekšskatījumus.

UFC

UFC jeb Ultimate Fighting Championship ir jauktās mākslas cīņas jeb MMA cīņu šovs, kas kļuvis par vienu no populārākajām cīņu organizācijām pasaulē. To dibināja 1993. gadā, to izveidojot uzņēmējam Artam Deivijam un jauktās mākslas cīkstonim Rorionam Garsijam. Galvenais sacensību mērķis bija noteikt, kurš sportists ir labākais jauktajā cīņu mākslā, kuru sacensības notiktu ar minimāliem noteikumiem un bez svara kategorijām. Laika gaitā UFC kļuvis par vienu no pelnošākajām sporta organizācijām pasaulē, bet tās cīņas kļuvušas par īstu kases grāvēju. Vien ESPN par raidtiesībām uz pieciem gadiem UFC maksā pusotru miljardu ASV dolāru.

UFC rīko noteiktus ‘’Fight night’’ šovus, kuros kāda no cīņām noteikta par galveno. Katrā no cīņām var atšķirties maksimālo raundu skaits, bet kopējais ir tas, ka jebkurš no raundiem ir piecu minūšu garš. Titulcīņas un vakara galvenās cīņas norit piecu raundus, bet cīņas, kuru nozīmība nav tik svarīga, risinās maksimums trīs raundus. Sportisti cīnās tā saucamajā oktagonā, kas ir UFC īpaši dēvēts rings. Tā diametrs ir nedaudz vairāk par deviņiem metriem, kuru apkārt pārklāj gandrīz divu metru augsts žogs. Sportistiem nav daudz apģērba – vīriešiem šorti, dāmām var būt arī augšdaļas krekls. Tāpat sportistiem ir speciāli cimdi, mutes aizsargs.

UFC cīņās pastāv vairāki iespējami iznākumi. ‘’Submission’’ jeb cīņas pārtraukšana notiek tad, kad viens no cīkstoņiem liek manīt, ka atrodas lielās sāpēs. Tik lielās, ka nevar vairs īsti turpināt cīņu un tas liek tiesnesim pārtraukt cīņu. Var notikt arī tehniskā cīņas pārtraukšana brīžos, kad cīkstonis zaudējis samaņu vai atrodas tuvu tam, lai iedzīvotos ļoti nopietnā savainojumā. Cits cīņas iznākums saistīts ar nokautiem. Nokauta gadījumā viens no cīkstoņiem ir noguldīts uz grīdas un viņš vairs nevar turpināt cīņu. Tehniskā nokauta gadījumā pastāv četri varianti – tiesneša noteikts tehniskais nokauts, ārsta noteikts verdikts, ka cīkstonim nav ieteicams turpināt cīņu, cīkstoņa komanda signalizē par cīņas beigām vai pats cīkstonis lemj noslēgt cīņu traumas vai kāda cita iemesla dēļ.

Cīņas rezultātu var noteikt arī tiesneši. To vērtē trīs tiesneši un gadījumā, ja trīs vai piecu raundu laikā uzvarētājs nav noskaidrots pēc cīņas pārtraukšanas, nokauta vai tehniskā nokauta, to dara tieši tiesneši. Pastāv vairāki iespējamie lēmumu veidi. Viens no tiem vienbalsīgs tiesnešu lēmums, kā rezultātā visi trīs tiesneši lēmuši par kāda cīkstoņa uzvaru. Vairākuma lēmums būs gadījumā, ja divi tiesneši dod uzvaru A cīkstonim, bet viens lemj par neizšķirtu. Nevienbalsīgs tiesnešu lēmums būs gadījumā, ja divi atdos uzvaru A cīkstonim, bet viens B.

Tiesneši var lemt arī par neizšķirtu vienbalsīgi, ar vairākuma lēmumu (divi par neizšķirtu, viens par kāda uzvaru), dalītu lēmumu (viens lemj par A cīkstoņa uzvaru, viens par B cīkstoņa uzvaru, viens lemj par neizšķirtu) vai pēc tehniskā lēmuma. Tiesneši cīņu vērtē pēc desmit baļļu skalas. Raunda uzvarētājs saņems desmit punktus. Piemēram, dominējošā raundā rezultāts var būt 10-8 par labu uzvarētājam. Pastāv arī dažādi sodi, kurus cīkstoņi var saņemt cīņas laikā un par to arī, iespējams, zaudēt punktus.

Lai arī sākotnēji Ultimate Fighting Championship nevēlējās veidot svara kategorijas, laika gaitā tās tika izveidotas. Šobrīd UFC pastāv deviņas svara kategorijas – ‘’strawweight’’ (līdz 52.2 kilogramiem), ‘’flyweight’’ (no 52.3 līdz 56.7 kilogramiem), ‘’bantamweight’’ (no 56.8 līdz 61.2 kilogramiem), ‘’featherweight’’ (no 61.3 līdz 65.8 kilogramiem), lightweight (no 65.9 līdz 70.3 kilogramiem), ‘’welterweight’’ (no 70.4 līdz 77.6 kilogramiem), ‘’middleweight’’’ (no 77.7 līdz 83.9 kilogramiem), ‘’light heavyweight’’ (no 84 līdz 93 kilogramiem) un heavyweight (līdz 120 kilogramiem).

Vīriešiem ‘’flyweight’’ pašreizējais čempions ir Deivesons Figureido, ‘’bantamweight’’ Aljamains Stērlings, ‘’featherweight’’ Aleksandrs Volkanovskis, ‘’lightweight’’ Islams Mahačevs, ‘’welterweight’’ Leons Edvardss, ‘’middleweight’’ Israels Adesanja, ‘’light heavyweight’’ Jiri Prochačka, bet ‘’heavyweight’’ Franciss Ngannou. Dāmām ‘’strawweight’’ čempione ir Karla Esparza, ‘’flyweight’’ Valentīna Sevčenko, ‘’bantamweight’’ Amanda Nunjesa, kas ir arī čempione ‘’featherweight’’ kategorijā.

Slavenākie UFC cīkstoņi

Šajā kategorijā nepārspēts ir Konors Makregors. Viņš ir bijušais UFC divu kategoriju čempions, ieejot šī sporta veida vēsturē vien ar šo faktu. 34 gadus vecais īrs karjeras laikā aizvadījis 28 UFC cīņas, no kurām uzvarējis 22. No uzvarētajām 22 cīņām 19 paveiktas ar nokautu. Zaudētas sešas cīņas, lielākā daļa no tām pēdējo gadu laikā, kad viņa rezultātos bijis kritums. Viņš centies apliecināt sevi profesionālajā boksā, taču nesekmīgi. Tomēr Makregora spozme ļāva UFC atvērt jaunus reklāmas laukus un kļūt aizvien populārākam sporta veidam.

Nozīmīgs UFC cīkstonis bijis Habibs Nurmagomedovs, kurš arī bijis divu kategoriju čempions. Tituls ‘’lightweight’’ divīzijā cīkstonim piederēja astoņus gadus. Viņš karjeru jauktajā cīņas mākslā noslēdza bez zaudējumiem. Ringā Nurmagomedovs kāpa 29 reizes un visās no tām viņš izcīnīja uzvaru. N0 29 uzvarām astoņas bija ar nokautu, 11 pēc cīņas pārtraukšanas, bet desmit pēc tiesnešu lēmumiem.

Leģenda bijis arī brazīlietis Andersons Silva. Viņš middleweight kategorijas čempions bija 2457 dienas, kas ir UFC rekords. Neviens cits cīkstonis tik ilgi savā īpašumā nav turējis kādu no UFC tituliem. Viņš kopumā aizvadījis 46 cīņas, uzvarot 34. 23 no tām tika noslēgtas ar nokautu, trīs cīņas noslēdzās priekšlaicīgi, bet astoņas uzvaras tika izcīnītas pateicoties tiesnešu labvēlīgam lēmumam.

Kā likt likmes uz UFC ?

Ja vēlies likt likmi uz MMA notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”MMA”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās cīņas. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz UFC notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

Likmju veidi

Veikt derības uz MMA un UFC cīņām iespējams arī LV BET. Tāda opcija pastāv arī uz jebkuru no cīņām. Pie tam, ir dažādas likmju variācijas, ne tikai derēt uz iemīļotāko opciju – cīņas uzvarētāju. Tāpat iespējams derēt, cik raundus cīkstoņi cīnīsies, un kā noslēgsies cīņa (neizšķirts, kāds no cīkstoņiem uzvarēs pēc tiesnešu vērtējuma, kāds uzvarēs ar nokautu). Pirms izdari likmi, iepazīsties ar abu cīkstoņu iepriekšējo cīņu statistiku – uzvaru un zaudējumu attiecību.