NASCAR

NASCAR ir ASV izveidota organizācija, kas organizē auto sacīkstes ne tikai Amerikas Savienotajās valstīs, bet arī Kanādā, Meksikā, Brazīlijā un Eiropā. To 1948. gadā dibināja Bills Franss, bet kopš 2018. gada organizācijas vadībā ir viņa dēls Džims Franss. Katru gadu NASCAR organizē aptuveni 1500 automobiļu sacensības un kopumā tās tiek rīkotas vairāk nekā 100 dažādās trasēs. Globāli NASCAR var uzskatīt par otru populārāko auto sacīkšu zīmolu aiz F1. Ja ASV NASCAR ir pats populārākais motosporta paveids, tad citur pasaulē F1 popularitāte ir krietni augstāka, ņemot vērā to, ka sezonas laikā Formula 1 braucēji dodas apkārt visai pasaulei, dažādos kontinentos aizvadot posmus.

Reģistrēties

Likmes uz NASCAR

Pirms NASCAR seriāla sākuma tev ir iespēja paredzēt to, kurš kļūs par čempionāta uzvarētāju, izvēloties to no totalizatora piedāvātajām outright iespējām. Kopumā uz NASCAR katru atsevišķo posmu vari derēt uz uzvarētāju, citu pirmo vietu ieguvējiem, handikapu starp uzvarētāju un otrās vietas ieguvēju, avāriju skaitu, kā arī daudz ko citu ar šo motorsporta paveidu saistīto sporta veidu.

Kā veikt likmes uz NASCAR

Likmes uz NASCAR ir vienkāršas, taču jāpatur prātā, ka pastāv dažādas variācijas. Atlasiet notikumu, kurš jūs interesē un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad tas paveikts, izvēlieties vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet kuponu. Lai palīdzētu spēlētājiem orientēties spēles un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurš sniedz jaunāko informāciju par NASCAR notikumiem un padziļinātāku informāciju par gaidāmajiem posmiem. 

It looks like we can't find what you're looking for. Perhaps searching will help.

NASCAR

NASCAR ir ASV izveidota organizācija, kas organizē auto sacīkstes ne tikai Amerikas Savienotajās valstīs, bet arī Kanādā, Meksikā, Brazīlijā un Eiropā. To 1948. gadā dibināja Bills Franss, bet kopš 2018. gada organizācijas vadībā ir viņa dēls Džims Franss. Katru gadu NASCAR organizē aptuveni 1500 automobiļu sacensības un kopumā tās tiek rīkotas vairāk nekā 100 dažādās trasēs.

NASCAR dibinātājs Bils Fransiss 1935. gadā Lielās depresijas laikā no Vašingtonas pārcēlās uz Deitonas pludmali Floridā. Līdz tam tieši šajā vietā notika dažādas motorsporta sacensības, kurās sportisti centās labot ātruma rekordus. Fransiss pirms otrā Pasaules kara organizēja dažādas notiekošās sacensības, bet pēc kara beigām interesi par sacensībām ar tā sauktajām stock car izrādīja tieši Fransiss, 1948. gada 21. februārī dibinot NASCAR.

NASCAR sacensības notiek apļveida sacīkšu vietās. Sportisti trasēs dodas ar speciāli NASCAR ražotiem automobiļiem, kurus sauca arī par stock car. Tieši par auto drošību NASCAR ir visvairāk kritizēts, jo sacensību laikā dzīvību zaudējuši vairāki piloti. Par pēdējo letālo incidentu kļuva 2001. gada Deila Ernharda dzīvības zaudēšana, kas lika NASCAR vadībai pārvērtēt pilotu drošības jautājumus. Tika ieviesti jauninājumi, kā, piemēram, uzlaboja drošības noteikumus automašīnās un citus ar sacensībām saistītus drošības riskus, kā rezultātā kopš Ernharda nāves NASCAR posmos vairs šādu incidentu nav bijušu.

Kā jebkurās motorsporta sacensībās posmā uzvar tas sportists, kurš bijis ātrākais trasē. Ar laiku NASCAR izplatījās arī ārpus ASV un pirmais posms ārpus Amerikas Savienotajām valstīm notika Kanādā 1952. gada 1. jūlijā. Toreiz 200 apļu sacensībās par uzvarētāju kļuva Badijs Šērmans.

NASCAR sacensības

NASCAR Cup Series

Šīs ir augstākā līmeņa NASCAR sacensības, kuras uzskata gan par populārākajām, gan par peļņu nesošākajām. Sākot ar 2001. gadu, ik sezonu desmit mēnešu laikā sportisti aizvada 36 sacīkstes dažādās trasēs. 2011. gadā NASCAR Cup series tika mainīta punktu sistēma. Par uzvaru posmā sportists nopelnīja 42 punktus, bet katrs nākamās vietas ieguvējs par punktu mazāk – otrā vieta 41, trešā 40 un tā tālāk. Uzvarētājs ieguva vēl arī trīs punktus bonusā, un vēl viens bonusa punkts tika tam autosportistam, kurš sacīkstes laikā uzrādīja ātrāko apļa laiku un spēja visvairāk apļus būt ātrākais starp visiem.

Cita nozīmīga izmaiņa tika veikta saistībā ar kvalifikācijas procesu Chase. Līdz 2014. gadam tajā piedalījās 12 braucēji, bet desmit kvalificētos pēc regulārās sezonas izcīnītajiem punktiem. Pārējie divi braucēji tiktu izvēlēti no turnīra tabulā esošajiem 11. līdz 20. vietas ieguvējiem. 2014. gadā arī šis formāts tika mainīts, palielinot Chase braucēju skaitu līdz 16. Pēc katrām aizvadītām trim sacensībām četri braucēji tiktu izslēgti no tālākās cīņas, beigās četriem labākajiem cīnoties par uzvaru sezonas finālā.

Par NASCAR sērijas visvairāk uzvarējušiem sportistiem kļuvuši trīs – Ričards Petijs, Deils Ernhards un Džimijs Džonsons. Visi šajās prestižajās sacensībās par uzvarētājiem kopvērtējumā kļuvuši septiņas reizes. Džonsons arī ir vienīgais sportists NASCAR vēsturē, kurš triumfējis piecas reizes pēc kārtas. Tas tika paveikts laika posmā no 2006. līdz 2010. gadam. Par pēdējo, 2021. gada, čempionu kļuva Kails Larsons, kurš bija ātrākais starp visiem gan regulārajā sezonā, gan vēlāk arī finālā.

NASCAR Xfinity Series

Šīs uzskata par otrām nozīmīgākajām NASCAR seriāla sacensībām. Par pēdējo, 2022. gada, čempionu kļuva Tāžs Gibss. Tās organizēt sāka tālajā 1982. gadā un ilgu laiku daudzi NASCAR Cup series piloti šīs sacensības izmantoja kā treniņus pirms augstākā līmeņa sacensībām. Tas nozīmēja, ka vienas nedēļas nogales laikā daudzi Cup series piloti aizvadīja divas sacensības – arī Xfinity series.

Sākot ar 2011. gadu, tika pieņemts lēmums aizliegt pilotiem piedalīties vairāk nekā vienā NASCAR seriāla rīkotajās sacensībās. Tikmēr, sākot ar 2016. gadu, tā saucamais chase formāts tika ieviests arī Xfinity series, kā arī trešā līmeņa Craftsman Truck series. Tas sastāvēja no trim kārtām un septiņām sacensībām kopumā, katram priekškārtai esot trīs sacensību garai. Xfinity series piedalās 12 piloti, un četri braucēji tiek izslēgti no cīņas par titulu pēc katras kārtas. Tas nozīmē, ka beigās par uzvaru Xfinity series cīnās četri piloti.

Craftsman Truck series

Tā saucamajā NASCAR Camping World Truck series piedalās uzlaboti pickup trucks tipa automašīnas, kas uz ASV ceļiem ir plaši izplatītas. Šo sēriju izveidoja 1994. gadā un, lai arī sākumā mēdza uzskatīt, ka šīs ir tādas kā veterānu sacensības, vēlāk šo sacensību popularitātes dēļ tajās sāka piedalīties arī meistarīgi braucēji, kuri iepriekš startējuši NASCAR augstākā līmeņa sacensībās. 2022. gadā par pēdējo čempionu kļuva Zeins Smits.

Starptautiskās un reģionālās sacensības

Kanādā tiek rīkotas ‘’Pinty’s series’’, Meksikā notiek PEAK Mexico Series, Eiropā organizē Whelan Euro series, bet ASV dažādos reģionos un štatos tiek organizētas reģionālās sacensības, kuras ir visai apmeklētas. Šajās reģionālajās sacensībās iespējams tālāk izsisties līdz pat NASCAR augstākajam līmenim.

Ieteikumi, kā veikt likmes uz NASCAR

Gadījumā, ja neseko cieši līdz NASCAR seriālam, taču vēlies veikt likmi, tad iesakām pirms sacensību sākuma iepazīties ar outright iespējām. Ar to palīdzību varēsi iegūt labāku priekšstatu, kuri sportisti pēc totalizatora domām tiek uzskatīti par galvenajiem favorītiem.

Par galveno favorītu tiek uzskatīts Čeiss Eliots, kura čempionāta uzvaras koeficients ir 6,00. Cīņu par titulu atvēl arī tādiem sportistiem kā Kailam Larsonam (7.5 koeficients), Džoijam Logano (koeficients 10.00), Denijam Hemlinam (10.00), Raienam Bleinijam, Kristoferam Belam, Rosam Česteinam (visiem koeficients 12.00), Viljamam Baironam, Taileram Redikam (abiem koeficients 13.00), Kailam Bušam, Martinam Trueksam (abiem koeficients 15.00) un Aleksam Boumanam, kā arī Kevinam Harvikam (koeficients 21.00).

Pirms katra posma iepazīsties ar iepriekšējo gadu uzvarētājiem. Ņem vērā, ka NASCAR ir neprognozējamas sacensības. Tajās iespējams uzvarēt jebkuram no augstākminētajiem par favorītiem uzskatītajiem sportistiem. Konkurence NASCAR ir ļoti augsta, bet uzvaru nodrošina ne tikai meistarība un ātrums, bet arī darbs pitstopos un auto tehniskā sagatavotība.

Veikt likmes uz NASCAR gan nav sarežģīti. Vienīgi – ir rūpīgi jāizvērtē, kurš no piedāvājumiem ir izdevīgākais. Atlasiet notikumu, kurš jums interesē, un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad esat atradis sev interesējošo klāstu, izvēlieties koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet kuponu. Jaunajiem spēlētājiem ar likmju izdarīšanu aicinām nesteigties. Vispirms izpētiet piedāvājumus un tikai pēc tam veiciet likmes.

Likmju veidi

Pirms NASCAR seriāla sākuma tev ir iespēja paredzēt to, kurš kļūs par čempionāta uzvarētāju, izvēloties to no totalizatora piedāvātajām outright iespējām. Kopumā uz NASCAR katru atsevišķo posmu vari derēt uz uzvarētāju, citu pirmo vietu ieguvējiem, handikapu starp uzvarētāju un otrās vietas ieguvēju, avāriju skaitu, kā arī daudz ko citu ar šo motorsporta paveidu saistīto sporta veidu.

Ja vēlies iegūt pašu vērtīgāko pieredzi, liekot likmes uz NASCAR sacensībām, tad dodies uz LV BET Sporta totalizatoru, kurš piedāvā likmes arī uz šo autosporta čempionātu. Pie tam, šeit atradīsi labākās iespējamās likmes un varēsi derēt arī uz citiem ar posmiem saistītiem aspektiem.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurā spēlētājiem tiek sniegta jaunākā informācija par NASCAR un tajā notiekošajiem posmiem.