NHL regular season ends: summary, statistics of Latvian players | LV BET Blog

PIECI LATVIEŠI NHL: BĻUGERS ATKĀRTO REZULTATIVITĀTES REKORDU

Aprīlī noslēdzās Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona un 2023./2024. gada ietvaros līgā mačus aizvadīja veseli pieci Latvijas hokejisti – Zemgus Girgensons, Teodors Bļugers, Elvis Merzļikins, Uvis Balinskis un Artūrs Šilovs. Stenlija kausa izcīņā iekļuvušas ”Panthers” (Balinskis) un ”Canucks” (Bļugers/Šilovs), bet citām latviešu pārstāvētajām komandām sezona noslēgusies. Vēlies veikt derības uz labākajām hokeja spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties likmēs un veic prognozes!

ZINĀMAS VISAS STENLIJA KAUSA IZCĪŅĀ KVALIFICĒJUŠĀS KOMANDAS

NHL regular season ends: summary, statistics of Latvian players | LV BET BlogVisas 32 Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas regulārā turnīra laikā aizvada 82 spēles, pēc kā tiek noteiktas tās 16, kuras turpinās cīņu par Stenlija kausu izslēgšanas spēlēs. No katras konferences pēc izcīnītajiem punktiem ”play-off” sasniedz astoņas labākās.

Līdz pat pēdējam brīdim par iekļūšanu labāko astotniekā noritēja cīņa Austrumu konferencē. Pēdējo, astoto vietu, ar uzvaru pamatlaikā pār Filadelfijas ”Flyers” ieguva Vašingtonas ”Capitals”. Austrumos arī atrodas visa regulārā turnīra uzvarētāja – par to kļuva Ņujorkas ”Rangers”, Prezidenta balvu iegūstot ceturto reizi kluba vēsturē (vēl arī 1992., 1994. un 2015. gadā). NHL gan komandas ir spēkos līdzvērtīgas un nav teikts, ka jau pirmajā kārtā ”Rangers” varētu neizstāties no cīņas par titulu – pirms gada šādu pieredzi jau uz savas ādas izbaudīja Bostonas ”Bruins”.

Kopumā bez jau minētajām ”Rangers” un ”Capitals” no Austrumu konferences izslēgšanas spēlēs tika arī tādas komandas kā Karolīnas ”Hurricanes”, Floridas ”Panthers”, Bostonas ”Bruins”, Toronto ”Maple Leafs”, Tampabejas ”Lightning” un Ņujorkas ”Islanders”.

Rietumu konferencē labāko astotnieks bija zināms jau pāris kārtas pirms regulārā turnīra beigām. ”Play-off” sasniegs Dalasas ”Stars”, Vankūveras ”Canucks”, Vinipegas ”Jets”, Kolorādo ”Avalanche”, Edmontonas ”Oilers”, Nešvilas ”Predators”, pašreizējā čempione Lasvegasas ”Golden Knights” un Losandželosas ”Kings”.

PIECI LATVIEŠI NHL: DEBITĒ BALINSKIS, LABA SEZONA BĻUGERAM, GRŪTAS – MERZĻIKINAM UN GIRGENSONAM

2023./2024. gada sezonā nozīmīga bija latviešu pārstāvniecība spēcīgākajā hokeja līgā pasaulē. Kolumbusas ”Blue Jackets” turpināja spēlēt Elvis Merzļikins, Bufalo ”Sabres” Zemgus Girgensons, bet uz Vankūveras ”Canucks” starpsezonā pārcēlās Teodors Bļugers. Šī kluba sistēmā spēlē arī 2023. gada pasaules čempionāta vērtīgākais hokejists Artūrs Šilovs, bet pagājušā gada vasarā divvirzienu līgumu ar Floridas ”Panthers” noslēdza Uvis Balinskis, pirmssezonā nopelnot vietu sastāvā. Merzļikinam un Girgensonam sezonas beigušās pēc regulārā turnīra beigām, bet Balinska, kā arī Bļugera un Šilova komandas turpinās cīņu par Stenlija kausu. Katram no latviešiem sezonas bijušas citādākas – vienam ar pozitīvu zīmi, bet citam – gluži otrādi.

ELVIS MERZĻIKINS (KOLUMBUSAS BLUE JACKETS)

Ceturto sezonu pēc kārtas Kolumbusas ”Blue Jackets” nespēlēs Stenlija kausa izcīņā. Komanda bija viena no vājākajām visā līgā, ar 66 punktiem ieņemot pēdējo vietu Austrumu konferencē. Lai arī nedaudz labāka statistiski šī sezona bija Merzļikinam (41 spēle, 89.7% atvairīti metieni, 3.45 ielaistas ripas, viena sausā spēle), sezonas gaitā bija atsevišķas rīvēšanās starp viņu un komandu. 2024. gada sākumā viņš paziņoja par vēlmi tikt aizmainītam, jo netika pie spēles laika. Vēlāk savas domas Merzļikins mainīja, turklāt no darba tika atlaists ģenerālmenedžeris Jarmo Kekeleinens. Nav izslēgts, ka vasarā latvietis būs citā komandā, taču viņa aizmainīšanai traucē lielais līgums ar ik sezonas algu virs pieciem miljoniem dolāru.

ZEMGUS GIRGENSONS (BUFALO SABRES)

13.sezonu pēc kārtas NHL izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies Bufalo ”Sabres” un tā ir ilgākā sausā sērija starp visām līgas komandām. Pēc sezonas, kurā bija gaidas par tikšanu Stenlija kausa izcīņā, no darba atlaists tika kluba galvenais treneris Dons Granato. Pirms šīs sezonas ”Sabres” ar Girgensonu noslēdza hokejista ienesīgāko līgumu karjerā (uz vienu sezonu), taču beigās uzbrucējam 2023./2024. gada sezona kļuva par mazrezultatīvāko karjerā – vien astoņi vārti un sešas piespēles. Šobrīd Girgensons ir brīvais aģents un jāgaida, vai Bufalo vēlēsies turpināt līgumu ar tās veterānu.

UVIS BALINSKIS (FLORIDAS PANTHERS)

Drošu pirmo sezonu NHL laukumos aizvadījis aizsargs Uvis Balinskis. Viņš visas sezonas garumā bijis starp ”Panthers” un AHL fārmkluba sastāvu, izspēlējoties abu rindās. Regulārajā turnīrā latvietis laukumā devās 26 spēlēs, kurās guva vienus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlēja. ”Panthers” kļuva par Atlantijas divīzijas čempioni un Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā spēkosies pret Tampabejas ”Lightning”,

TEODORS BĻUGERS UN ARTŪRS ŠILOVS (VANKŪVERAS CANUCKS)

Par zināmu pārsteiguma autori šajā regulārajā turnīrā kļuva Vankūveras ”Canucks”, kura atgriezusies ”play-off” pēc trīs gadu pārtraukuma. Nozīmīgu lomu komandas veiksmēs spēlēja arī Teodors Bļugers, kurš atkārtojis savu rezultativitātes rekordu – 28 punktus (6 vārti un 22 piespēles). Tikpat viņš iespēja Pitsburgas ”Penguins” sastāvā 2021./2022. gada sezonā (9+19). Četras spēles vārtos sezonas beigās guva Artūrs Šilovs, palīdzot ”Canucks” uzvarēt trijās no tām. Šajās spēlēs latviešu vārtsargam 88.1 % atvairīts metiens un 2.47 ielaistas ripas mačā.

REZULTATĪVĀKIE SPĒLĒTĀJI NHL REGULĀRĀS SEZONAS LAIKĀ

Ar 142 rezultativitātes punktiem par regulārā turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Tampabejas ”Lightning” hokejists Ņikita Kučerovs. 138 punktus iekrāja ”Avalanche” spēlētājs Neitans Makinons, bet 132 punktus ”Oilers” līderis Konors Makdeivids.

Labākais vārtu guvējs visā līgā bija Toronto ”Maple Leafs” uzbrucējs Ostons Metjūzs, kurš iemeta 69 ripas pretinieku vārtos. Uvja Balinska komandas biedrs ”Panthers” komandā Sems Reinhārts kļuva par otro labāko bombardieri ar 57 vārtiem, bet Zekam Heimanam 54 gūti vārti.

Par ceturto spēlētāju līgas vēsturē, kas regulārajā turnīrā atdod vismaz 100 rezultatīvās piespēles, kļuva Konors Makdeivids. Viņš bijis līgas labākais piespēlētājs ar 100 piespēlēm. Ņikitam Kučerovam 99 piespēles, bet Neitanam Makinonam – 87.

Statistiski par labāko vārtsargu kļuvis ”Panthers” vārtsargs Entonijs Stolarzs, kurš vidēji ielaidis 2.03 ripas vārtos. Arī pēc atvairīto metienu procenta tieši Stolarzs kļuvis par līgas labāko vārtsargu (92.5% atvairīti metieni). Labākā debitanta gods Konoram Bedārdam (61 punkts), bet par rezultatīvāko aizsargu kļuva Bļugera un Šilova komandas biedrs Kvins Hjūzs (91 punkts).

NHL IZSLĒGŠANAS SPĒLES SĀKSIES 20. APRĪLĪ

Naktī uz 19. aprīli beigsies NHL regulārā sezona, bet jau 20. aprīlī tiks dots starts Stenlija kausa izcīņai. Lai kļūtu par čempioni, komandai jāuzvar veselās četrās sērijās – trijās savas konferences ietvaros un vēlāk finālā pret otras konferences uzvarētāju. Katra sērija ilgst līdz kādas komandas četrām uzvarām. Čempiones godu aizstāvēs Lasvegasas ”Golden Knights”, bet 2023./2024. gada NHL čempions tiks noskaidrots jūnijā.

LIKMES UZ NHL SPĒLĒM LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

LV BET sporta totalizators piedāvā plašas derību iespējas uz NHL spēlēm no mača uzvarētāja noteikšanas līdz spēlētāju īpašajām likmēm un daudz ko citu. Tāpat iespējams iegūt bezmaksas likmi – ar akcijas piedāvājumu ieskaties mūsu mājaslapā. Šobrīd pēc bukmeikeru prognozēm ir piecas favorītes cīņā par titulu – ”Rangers”, ”Oilers”, ”Hurricanes” izredzes vērtētas ar koeficientu 8.00, ”Bruins” ar 9.00, bet Balinska ”Panthers” – ar 9.5.

Ja vēlies izdarīt likmes uz NHL spēlem hokejā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *