NBA play-in pairs, NBA play-off pairs | LV BET Blog

NBA IZSLĒGŠANAS SPĒLES: VAI PORZIŅĢIS AR ”CELTICS” KĻŪS PAR ČEMPIONU?

Sākot no 20. aprīļa vakara, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) ietvaros sāksies pati nozīmīgākā sezonas daļa – izslēgšanas spēles jeb ”play-off”. Līdz pat jūnija beigām 16 komandas cīnīsies par Lerija O’Braiena trofeju, kuru līdz šim 17 reizes izcīnījušas ”Celtics” un ”Lakers”. Tieši Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas ”Celtics” uzskatāma par vienu no galvenajām favorītēm. Vēlies veikt derības uz NBA spēlēm? LV BET sporta totalizators piedāvās pašus labākos koeficientus uz visām spēlēm!

2024. GADA SEZONAS IZSLĒGŠANAS SPĒĻU PĀRI VĒL TUVOJAS NOSKAIDROŠANAI

NBA play-in pairs, NBA play-off pairs | LV BET BlogNBA kļuva par pirmo līgu pasaulē, kas ieviesa tā saucamo pārspēļu jeb ”play-in” formātu. Tas tika darīts ar domu, lai dotu iespēju cīnīties par izslēgšanas spēlēm vairāk komandām, kā arī palielināt intrigu. Ideja rezultējusies ar uzviju, turklāt šo praksi pārņemušas citas basketbola līgas Eiropā – tā, piemēram, šajā sezonā pirmo reizi to praktizē ULEB Eirolīga, bet jau trīs sezonas šādi rīkojas FIBA Čempionu līga.

Pēc 82 regulārās sezonas spēlēm noskaidrojās, ka automātiski no Austrumu konferences izslēgšanas spēlēs piedalīsies Bostonas ”Celtics”, Ņujorkas ”Knicks”, Klīvlendas ”Cavaliers”, Milvoki ”Bucks”, Orlando ”Magic” un Indiānas ”Pacers”, bet no Rietumu konferences Oklahomsitijas ”Thunder”, Denveras ”Nuggets”, Minesotas ”Timberwolves”, Losandželosas ”Clippers”, Dalasas ”Mavericks” un Fīniksas ”Suns”. Atlikušās divas vietas katrā konferencē tiek noteiktas pārspēlēs līdz 20. aprīlim.

Austrumos par pēdējām divām vietām ”play-off” spēkosies Filadelfijas ”76ers” (7. vieta), Maiami ”Heat” (8. vieta), Čikāgas ”Bulls” (9. vieta) un Atlantas ”Hawks” (10.vieta). Savukārt Rietumos sezonu pārspēlēs turpina Ņūorleānas ”Pelicans” (7. vieta), Losandželosas ”Lakers” (8. vieta), Sakramento ”Kings” (9. vieta) un Goldensteitas ”Warriors” (10. vieta). Izspēles formāts paredz, ka vispirms savstarpēji spēkojas 7. un 8. vietas īpašnieces un 9. pret 10. vietas īpašniece. 7. un 8. vietas spēles uzvarētāja kā septītās vietas ieguvēja konferencē iekļūst NBA ”play-off”, bet šīs spēles zaudētājai ir vēl viena iespēja tikt izslēgšanas spēlēs, nākamajā mačā spēkojoties pret 9. un 10. vietas savstarpējā dueļa uzvarētāju.

Naktī uz 17. aprīli noskaidrojās, ka 7. vietas ieguvēja Rietumu konferencē būs Losandželosas ”Lakers”, kas apspēlēja ”Pelicans”. Savukārt sezona beidzās Goldensteitas ”Warriors”, kas piekāpās Sakramento ”Kings”. Kalifornijas štata klubs par pēdējo vietu ”play-off” Rietumos cīnīsies pret ”Pelicans”. Naktī uz 18. aprīli ”play-in” fāzi sāks Austrumu konference – vispirms 7. vietas īpašnieci un izslēgšanas spēļu dalībnieci noteiks ”76ers” un ”Heat”’, bet soli tuvāk mēģinās spert ”Bulls” pret ”Hawks”. Naktī uz 20. aprīli notiks pēdējās pārspēles, kurās noskaidrosies pēdējās divas ”play-off” dalībnieces.

NBA ”PLAY-OFF” GAIDĀMI VAIRĀKI INTRIĢĒJOŠI PĀRI

AUSTRUMU KONFERENCE

Jau šobrīd zināms, ka trešajā vietā esošā ”Bucks” pirmajā kārtā spēkosies pret sev neparocīgo Indiānas ”’Pacers”, bet ceturtajā vietā esošā ”Cavaliers” cīnīsies pret Orlando ”Magic”. Milvoki sēriju sāks bez sava līdera Jaņņa Adetokunbo, kurš regulārā turnīra beigās iedzīvojās ikra muskuļa savainojumā. Tāpat jāņem vērā, ka ”Bucks” sezonas gaitā zaudējusi četras no piecām spēlēm pret ”Pacers”, kas sezonas gaitā izveidojusi sabalansētu sastāvu. Dažādi var noslēgties arī sērija starp ”Cavaliers” un ”Magic”, kas ir spēkos līdzīgas komandas. Klīvlenda zaudējuma gadījumā var doties izmaiņu virzienā.

Līdz sestdienas rītam savas pretinieces noskaidros Ņujorkas ”Knicks” un Bostonas ”Celtics”. Pirmajai tiks ”76ers” un ”Heat” spēles uzvarētāja, bet otrajai šīs spēles zaudētāja, ja tā uzvarēs pēdējā ”play-in” spēlē, vai arī ”Hawks” un ”Bulls”. Kristapa Porziņga pārstāvētā komanda jau pirmajā kārtā var spēkoties pret Maiami ”Heat”, kurai zaudēja pagājušās sezonas Austrumu konferences finālā vai Džoelu Embīdu un Filadelfijas ”76ers”, taču var arī cīnīties pret spēka ziņā nedaudz vājākām pretiniecēm.

RIETUMU KONFERENCE

Trīs no četriem pāriem jau ir zināmi Rietumu konferencē. Pagājušās sezonas konferences fināla atkārtojumā pirmajā kārtā savstarpēji spēkosies čempione ”Nuggets” pret Losandželosas ”Lakers”. Pirms gada Denvera uzvarēja ātri – četrās spēlēs ar 4-0. Minesotas ”Timberwolves” mēģinās pārvarēt pirmo kārtu ar cīņu pret Kevinu Durentu, Devinu Bukeru, Bredliju Bīlu un Fīniksas ”Suns”, bet visdrīzāk pats intriģējošākais pāris sagaidāms starp Losandželosas ”Clippers” ar Džeimsu Hārdenu, Polu Džordžu un Kavai Lenardu ierindā pret Dalasas ”Mavericks”, kurā spēlē līgas rezultatīvākais basketbolists Luka Dončičs, bet viņam blakus rezultatīvs var būt Kairijs Ērvings. Kad Dalasā spēlēja Kristaps Porziņģis, ”Mavericks” divas reizes pēc kārtas ”Clippers” zaudēja izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā – reizi sešās spēlēs (2-4), bet reizi septiņās (3-4).

NBA IZSLĒGŠANAS SPĒĻU FORMĀTS

Jau no 20. aprīļa vakara pēc Latvijas laika gaidāmas pirmās kārtas spēles. Lai kļūtu par NBA čempionu, nepieciešams uzvarēt veselās četrās sērijās, un katrā četrās spēlēs. Šī brīža NBA čempione ir Denveras ”Nuggets”, kuru var uzskatīt par vienu no favorītēm uz titula atkārtojumu, taču ne vienīgo. Lerija O’Braiena titula ieguvēja būs zināma jūnija beigās.

VAI KRISTAPS PORZIŅĢIS KĻŪS PAR PIRMO LATVIETI, NBA ČEMPIONU?

2023.gada vasarā uz Bostonas ”Celtics” aizmainīts tika Kristaps Porziņģis un viņš šo sezonu pavadījis līgas līderē. Turklāt viņš bijis viens no tās vadošajiem basketbolistiem, vidēji gūstot 20.1 punktu, izcīnot 7.2 atlēkušās bumbas un bloķējot 1.9 pretinieku metienus. Tieši Porziņģa veiksmīgais sniegums var būt kā viens no svarīgākajiem iemesliem ”Celtics” veiksmīgā turnejā izslēgšanas spēļu laikā.

Bostonas ”Celtics” pēdējo reizi par NBA čempioni kļuva 2007./2008. gada sezonā, kad regulārajā turnīrā iekrāja bilanci 66-16, arī toreiz esot ar līgas labāko bilanci. Toreiz tās rindās spēlēja Kevins Gārnets, Pols Pīrss un Rejs Alens. Kopā ar ”Lakers” Bostona ir titulētākā NBA komanda ar 17 tituliem, bet 18. titula iegūšanas gadījumā klubs kļūs par līgas tituliem bagātāko klubu. Savukārt Porziņģis var ierakstīt savu vārdu Latvijas un Baltijas basketbola vēsturē, kļūstot par pirmo latvieti un baltieti, kurš ieguvis NBA titulu. Līdz šim no Baltijas kopā ar Portlendas ”TrailBlazers” līdz Rietumu konferences finālam ticis Arvīds Sabonis.

Šobrīd tieši ”Celtics” tiek uzskatīta par galveno favorīti uz titulu (koeficients 2.55). Pēc bukmeikeru domām tās galvenā pretiniece būs esošā čempione Denveras ”Nuggets”, kam Bostona zaudēja abās regulārā turnīra spēlēs (koeficients 3.95). Citu komandu izredzes kļūt par čempionēm vērtētas ar krietni sliktākiem koeficientiem – nākamā favorīte ir Dalasas ”Mavericks” (koeficients 12.00), kam seko Losandželosas ”Clippers” un Oklahomsitijas ”Thunder” (13.00).

LIKMES UZ NBA SPĒLĒM LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

LV BET piedāvā plašu likmju klāstu uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēm, tostarp ar Kristapa Porziņģa dalību. Bez jau ierastajām izvēlēm par mača uzvarētāju, kopā gūtajiem punktiem un handikapu, pieejamas arī spēlētāju īpašās likmes, kuru ir vairāk nekā spēj iedomāties. Tāpat LV BET var atrast akciju piedāvājumu uz NBA spēlēm. Ja vēlies ar to iepazīties, ieskaties LV BET mājaslapā, meklējot sporta totalizatoru.

Ja vēlies izdarīt likmes uz NBA spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz NBA spēlēm ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *