LIGUE 1

Francijas futbola čempionāts jeb "Ligue 1" ir augstākā profesionālā līga Francijas futbola sistēmā un tā tiek uzskatīta par vienu no top 5 Eiropas vietējām līgām, UEFA (Union of European Football Associations) nacionālo čempionātu rangā ierindojoties piektajā vietā. Pazīstamākais klubs šobrīd ir Parīzes “Saint – Germain” (PSG), kurš, pateicoties Kataras uzņēmumu investīcijām, ir spējis piesaistīt vairākas pasaules līmeņa zvaigznes, tostarp Lionelu Mesi, un pēdējā dekādē ir dominējošais klubs vietējā mērogā. Tiesa, starptautiskajā arēnā gan tas nav spējis izcīnīt lielākos titulus. Visvairāk "Ligue 1" titulu (abi pa 10) ir izcīnījuši “Marseille” un “St. Etienne” klubi, kamēr PSG ir deviņi, no kuriem septiņi izcīnīti kopš 2012. gada.

Reģistrēties

Likmes uz Ligue 1

Tā kā “Ligue 1” ir viena no Eiropas top5 vietējām līgām, šīs sacensības ir arī vienas no iecienītākajām totalizatoru spēlētāju vidū. Jau vienas spēles ietvaros LV BET piedāvā ļoti plašu likmju sortimentu, sākot no Jūsu iecienīto komandu panākumiem (likme uz uzvaru), vēlmi riskēt un izdarīt savu likmi uz neizšķirtu, beidzot ar dažādu handikapu un komandu/spēlētāju individuālo sniegumu prognozēšanas izvēli un iespēju prognozēt daudz citas potenciālas iznākumu iespējas.

Kā veikt likmes uz Ligue 1

Principā likmes uz “Ligue 1” ir vienkāršas, vienlaikus jāpatur prātā, ka tām ir neskaitāmas variācijas. Atlasiet notikumu, kas Jūs interesē, un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad būsiet atradis sev interesējošo klāstu, atlasiet vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet savu kuponu. Mēs iesakām visiem jaunajiem spēlētājiem nesteigties un vispirms izpētīt tirgu piedāvājumu un tad apstiprināt savas likmes. Lai palīdzētu mūsu spēlētājiem orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta Blogu, kas sniedz mūsu spēlētājiem jaunāko informāciju par futbolu, analīzi un padziļinātu skatījumu par gaidāmajām spēlēm.

Ligue 1

“Ligue 1”

Francijas futbola čempionāts jeb ‘Ligue 1” ir augstākā profesionālā līga Francijas futbola sistēmā. Tā dibināta 1930. gadā, bet zem nosaukuma “Ligue 1” tā startējusi kopš 2002. gada. “Ligue 1” tiek uzskatīta par piekto spēcīgāko vietēju līgu Eiropā, vadoties pēc UEFA reitinga.

“Ligue 1” klubu finansiālo stāvokli kontrolē un pāvalda DNCG (Direction Nationale du Contrôle de Gestion) – organizācija, kas ir atbildīga par Francijas profesionālu klubu budžetiem un finansu plūsmu. Jāatzīmē, ka ne tikai “Ligue 1” klubi ir uzskatāmi par profesionāliem, jo arī zemākās līgās vairākiem ir tāds juridiskais statuss. DNCG tika izveidota 1984. gadā ar mērķi nodarboties ar profesionālo klubu naudas operāciju monitoringu. DNCG ir LFP (“Ligue de Football Professionnel”), kas ir “Ligue 1” organizētajā un galvenā kontrolējoša institūcija, struktūra. Kopumā LFP iekļauti ir 44 profesionāli Francijas klubi.

Šobrīd pazīstamākais franču klubs ir Parīzes “Saint-Germain” (PSG), kas savu izrāvienu piedzīvojis pēdējā dekādē, kad kluba vairākuma akcijas iegādājās Kataras investīciju kompānija. Kopš tā laika klubā ieplūduši lieli finansu līdzekļi, katru gadu sastāvā pulcējot pasaules mēroga zvaigznes. Šajā vasarā komandai pievienojies argentīnietis Lionels Mesi, kurš pārnācis no spāņu granda “Barcelona”. Tāpat sastāvā būs Serhio Ramos (no Madrides “Real”). Līdz šim komandā jau vairākus gadus spēlē arī brazīliešu uzbrucējs Neimars. PSG kopumā izcīnījuši deviņus “Ligue 1” čempionu titulus, no kuriem septiņi ir iegūti pēdējo 10 gadu laikā, kā arī 14 Francijas kausus.

Vēl viens Francijas un Eiropas mērogā pazīstams klubs ir “Marseille”, kuram arī ir deviņi “Ligue 1” tituli, tiesa, pēdējo izcīnot pirms 12 gadiem. Toties Marseļas pilsētā bāzētais klubs var lepoties ar kādu citu panākumu. Proti, tas ir vienīgais Francijas klubs, kurš spējis uzvarēt UEFA Čempionu līgā, paveicot to 1993.gadā. Vēl viens atpazīstams franču klubs “AS Monaco” ir spēlējis UEFA Čempionu līgas finālā (2004), tajā neuzvarot. “AS Monaco” kontā ir arī astoņi “Ligue 1” kausi, pēdējo reizi triumfējot 2016./17. gada sezonā. Astoņas trofejas ir arī “Nantes” kluba rīcībā, taču tikai viena no tām ir izcīnīta 21. gadsimtā (2000./01. gada sezonā).

Toties 21. gadsimta sākums Francijas futbolā iezīmējās ar “Lyon” dominanci, kas pēc “Nantes” triumfa “Ligue 1” uzvarēja septiņas sezonas pēc kārtas. Tie ir arī vienīgi komandas tituli. Bet visvairāk titulu ir “Saint – Etienne” – kopskaitā 10, tomēr visi izcīnīti līdz 1981.gadam. Pērn par “Ligue 1” čempioni tika kronēta “Lille” vienība, kas pēdējā kārtā spēja nosargāt pārsvaru pār PSG, apsteidzot savus konkurentus par vienu punktu un izcīnot ceturto šāda veida trofeju un pirmo pēc 11 gadu pārtraukuma.

Visu laiku rezultatīvākais čempionāta spēlētājs ir argentīnietis Delio Onis, kurš spēlēja 20. gadsimta 70. un 80. tajos gados, izceļoties ar 299 vārtiem. Zīmīgi, ka labāko desmitniekā šobrīd neatrodas neviens no 21. gadsimtā spēlējušiem futbolistiem, visiem nākot no nosacīti vecākas franču futbola ēras. Tikmēr visvairāk aizvadīto spēļu ir franču vārtsargam Mikaelam Lendrū, kurš laika posmā no 1997. līdz 2014. gadam laukumā četru dažādu komandu sastāvā devās 618 mačos. Arī šeit vērojama tendence, ka pārējie pirmā desmitnieka dalībnieki nav piedalījušies nevienā mačā sākot no 2000. gada.

“Ligue 1” piedalās 20 klubi (19 no Francijas un viens no Monako pilsētvalsts) un sportiskais princips ir sekojošs – divas vājākās komandas sezonas noslēgumā izkrīt no augstākās līgas un nonāk “Ligue 2”, savukārt trešā no beigām piedalās pārspēlēs ar “Ligue 2” trešo vietu. Atšķirībā no pārējām četrām top5 Eiropas līgām (Vācijas, Anglijas, Itālijas un Spānijas), Francijai UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā ir garantētas nevis četras, bet tikai divas vietas, savukārt trešā vieta cīnās “play-off” kārtā, lai tajā iekļūtu. Tāpat “Ligue 1” ir divas garantētas vietas UEFA Eiropas līgā, kā arī jaunizveidotajā Konferenču līgā, tiesa, sākot ar kvalifikācijas kārtu. Iespējas kvalificēties starptautiskajām sacensībām jeb eirokausiem pastāv arī caur vietējo kausu izcīņām.

“Ligue 1” arī ir viena no apmeklētākajām futbola līgām Eiropā, pirms – pandēmijas gadā vidēji mačā to apmeklēja 22,8 tūkstoši skatītāju, kas bija piektais lielākais skatītāju skaits kādā no Eiropas līgām. Pārliecinošas līderes bija trīs vienības – “Marseille” (50,140), “Lyon” (49,079) un Parīzes “Saint – Germain” (46,911).

Likmju pieejamība uz “Ligue 1”

Kopumā likmes uz futbolu ir diezgan vienkāršas, vienlaikus to variācijas ir tik plašas, ka rūpīgi jāizvērtē, Jūsuprāt, izdevīgākais pieejamais piedāvājums. Atlasiet notikumu, kas Jūs interesē, un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad būsiet atradis sev interesējošo klāstu, atlasiet vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet savu kuponu. Mēs iesakām visiem jaunajiem spēlētājiem nesteigties un vispirms izpētīt tirgu piedāvājumu un tad apstiprināt savas likmes.

Futbols ir karalis ne tikai popularitātes un masveidības ziņā, bet arī totalizatoru spēlētāju iecienītākais sporta veids, uz kuru tiek izdarītas dažāda veida likmes. Visas “Ligue 1” sezonas garumā spēlētājiem ir iespējas izdarīt likmes uz kopumā 380 mačiem! Jau vienas spēles ietvaros LV BET piedāvā ļoti plašu futbola likmju sortimentu, sākot no Jūsu iecienīto komandu panākumiem (likme uz uzvaru), vēlmi riskēt un izdarīt savu likmi uz neizšķirtu, beidzot ar dažādu handikapu izvēli un iespēju prognozēt vārtu guvumu skaitu mačā (“gūto vārtu skaits vairāk/mazāk” – Jūs varat prognozēt cik vārti kopā tiks gūti visā spēlē vai puslaikā, cik vārtus gūs pirmā vai otrā komanda atsevišķi, tāpat variet derēt uz to, ka abas komandas gūs vai negūs vārtus, kurš puslaiks – pirmais vai otrais – būs rezultatīvāks, un kura komanda gūs pirmos un pēdējos vārtos.

Vienlaikus spēlētājiem ir iespēja derēt uz stūra sitienu, dzelteno un sarkano kartīšu skaitu, uz pārkāpumu skaitu, kā arī uz precīzu rezultātu, ko gan uzminēt, šķiet, ir visgrūtāk, toties koeficienta izmaksas ir ievērojami augstākas.

Ieteikumi, liekot likmes uz “Ligue 1”

“Ligue 1” vidēji katrā spēlē tiek gūti 2,76 vārti. Ņemot vērā šo faktu, likmju veicēji nereti piekopt taktiku izvēlēties veikt likmi “vairāk 2,5” gūti vārti. Tas ir ļoti iecienīts likmes veids pieredzējušu spēlētāju ziņā. Tāpat, ja vēlaties gūt peļņu, izvēloties drošas likmes, tad nereti spēlētāji izvēlas divus notikumus (ne vairāk), abos izvēloties “vairāk 1,5” gūti vārti vai kādā likmju kuponā apvienojot “vairāk 1,5” gūti vārti un kāda favorīta uzvaru.

Salīdzinājumam – 54% no visām spēlēm tiek gūti trīs vai vairāk, savukārt 46% trīs vai mazāk vārti, kas nozīmē, ka šāda taktika spēlētājiem var atmaksāties ar uzviju. Protams, vienlaikus ir jāņem vērā arī citi apstākļi – vai komandām ierindā ir vadošie spēlētāji it īpaši no uzbrukuma līnijas, tāpat arī jāskatās par aizsardzības grupas spēlētājiem, kuri potenciāli var uzlabot komandas aizsardzību. Noteikti jāpievērš arī uzmanība pēdējo spēļu iznākumiem, jo tas var norādīt uz to, kādā formā komandas atrodas.

Tāpat interesanta ir statistikas ailīte par gūtajām uzvarām mājās un izbraukumā. Mājinieki pametuši laukumu kā uzvarētāji 37% gadījumu, bet viesi 38%. Neizšķirti aizvadīta ceturtdaļa spēļu jeb 25%.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta Blogu, kas sniedz mūsu spēlētājiem jaunāko informāciju par futbola tēmu, analīzi un padziļinātu skatījumu par gaidāmajām spēlēm.