PREMJERLĪGA

Anglijas futbola Premjerlīga jeb “Premier League” ir viena no Eiropas “lielā piecinieka” līgām un tiek uzskatīta par spēcīgāko vietējo čempionātu savā kontinentā. Par to liecina vairāki faktori – lielākie reklāmas un TV un sponsoru līgumi, skatītākā līga TV ekrānos, kā arī klātienē. Pazīstamākie Anglijas futbola klubu flagmaņi ir abi Mančestras klubi “United” un “City”, kas gan savas pozīcijas sācis nostiprināt vien pēdējā dekādē, iegūstot jaunus sponsorus. Tāpat vēsturiski populāri bijuši arī Londonas klubi “Arsenal” un “Chelsea”, kā arī “Liverpool”.

Reģistrēties

Likmes uz Premjerlīgu

Premjerlīga ir viena no iecienītākajām līgām LV BET spēlētāju vidū, kas regulāri pievērš to uzmanību. Katru nedēļas nogali tā pulcē prāvu skatītāju pulku ne tikai pie TV ekrāniem visā pasaulē, bet arī klātienē, kā arī mūsu platformā, spēlētājiem izdarot likmes uz saviem favorītiem. Kopumā vienas sezonas ietvaros tiek aizvadītas 380 aizraujošas spēles un jau vienas ietvaros LV BET piedāvā ļoti plašu likmju sortimentu, sākot no Jūsu izvēlēto komandu panākumiem (likme uz uzvaru), izdarīt savu likmi uz neizšķirtu, beidzot ar dažādu handikapu izvēli un iespēju prognozēt daudz citas potenciālas iznākumu iespējas.

Kā veikt likmes uz Premjerlīgu

Principā likmes uz Premjerlīgu ir vienkāršas, vienlaikus jāpatur prātā, ka tām ir neskaitāmas variācijas. Atlasiet notikumu, kas Jūs interesē, un izpētiet pieejamās likmju iespējas. Kad būsiet atradis sev interesējošo klāstu, atlasiet vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet savu kuponu. Mēs iesakām visiem jaunajiem spēlētājiem nesteigties un vispirms izpētīt tirgu piedāvājumu un tad apstiprināt savas likmes. Lai palīdzētu mūsu spēlētājiem orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta Blogu, kas sniedz mūsu spēlētājiem jaunāko informāciju par futbolu, analīzi un padziļinātu skatījumu par gaidāmajām spēlēm.

Premjerlīga

Anglijas futbola Premjerlīga

Anglijas futbola Premjerlīga esošajā formātā tika dibināta salīdzinoši nesen – 1992. gadā, tādējādi tai ir vien 30 gadus veca vēsture. Tas gan nav patraucējis līgai attīstīties un šobrīd jau tā tiek dēvēta par labāko vietējo līgu pasaulē. Par to runā arī fakti – Premjerlīga ieņem pirmo vietu UEFA līgu rangā un to izstrādātajos koeficientos, pamatojoties uz klubu sniegumu Eiropas mēroga sacensībās pēdējo piecu sezonu laikā. Tā ir vieta, kur labākās Anglijas komandas gadu no gada cīnās par vienu no iekārojamākajiem tituliem klubu futbolā. Tajā piedalās 20 klubi un Premjerlīga ir izveidota kā korporācija, kurā visi tās klubi darbojas kā līgas daļu turētāji. No translāciju pārdošanas tiesībām vien klubi iekasē un vienādi izdala vairāk nekā divus miljardus eiro papildus ar Anglijas Futbola līgas (EFL) solidaritātes maksājumiem, kas ir aptuveni 300 miljoni eiro.

Sportiskais princips ir sekojošs – trīs vājākās komandas sezonas noslēgumā izkrīt uz “Championship” līgu, savukārt trīs no attiecīgā turnīra tās nomaina. Savukārt pirmo četru vietu ieguvēji saņem automātisku vietu UEFA Čempionu līgā. Viena vieta Anglijai ir rezervēta arī pēc spēka otrajā Eiropas klubu turnīrā UEFA Eiropas līgā, kur gan var nonākt arī caur kausu izcīņām.

Titulētākie klubi

Titulētākais Anglijas klubs starptautiskajā arēnā ir “Liverpool”, kas UEFA Čempionu līgā triumfējis sešas reizes, kamēr kopējā valstu ieskaitē Anglijas klubi ir otrajā vietā aiz Spānijas (18) ar 14 tituliem.

Jaunās ēras 29 gadu vēsturē visvairāk titulu ir leģendārajam Mančestras “United” klubam, kas var lepoties ar 13 trofejām, kamēr tuvākajiem sekotājiem Londonas “Chelsea” un citam Mančestras klubam “City” ir pa piecām uzvarām, turklāt trīs no saviem tituliem “City” ir izcīnījuši pēdējo četru gadu laikā. Tikmēr “United” pēdējā uzvara bijusi 2012./13. gada sezonā. Kas interesanti, ja ņem kopā arī vēsturi pirms Premjerlīgas juridiskās izveidošanas, “United” kopskaitā ir 20 Anglijas tituli, kamēr otrajā vietā ir “Liverpool”, kurai jaunajā ērā 29 gadu laikā ir izdevies triumfēt tikai vienu reizi aizpērnajā sezonā.

Jāatzīmē, ka lielākais un iespaidīgākais stadions ir “United” vienībai – “Old Trafford” (ietilpība 76,212 skatītāju), kamēr otrs un trešais lielākais stadions ir diviem Londonas pilsētas pārstāvjiem – “Tottenham” (62,062 vietas) un “Arsenal” “Emirates” stadions (vieta 60,355 skatītājiem).

Vislielākā pārstāvniecība līgā ir Londonas pilsētas klubiem – kopumā tādi ir seši.

Visu laiku rezultatīvākais Premjerlīgas spēlētājs ir Alans Šīrers (karjeras laikā pārstāvējis Blekburnas “Rovers” un Ņūkaslas “United”) ar 260 vārtu guvumiem, bet otrajā vietā ir Veins Rūnijs. No vēl aktīvajiem futbolistiem labāko desmitniekā atrodas tikai viens – Harijs Keins no Totenhamas “Hotspur” ar 166 vārtu guvumiem. Savukārt visvairāk gūto vārtu rekordu vienas sezonas ietvaros uzstādījis ēģiptietis Muhameds Salaks no “Liverpool”, 2017./18. gada sezonā izceļoties ar 32 precīziem raidījumiem. Rezultatīvākā komanda bijusi Mančestras “City” ar 106 tajā pašā gadā, kad savu rekordu uzstādīja Salaks. Vienlaikus “City” pieder rekords par visvairāk gūtajām uzvarām sezonas ietvaros – 32 (2017./18. & 2018./19.), ko tas dala ar “Liverpool” (2019./20.). Abi klubi arī draudzīgi dala pirmo vietu visvairāk pēc kārtas izcīnīto uzvaru rādītājā – 18.

Likmes uz Premjerlīgu

Kopumā Premjerlīga faniem visā pasaulē 212 oficiālās teritorijās ar potenciālo auditoriju līdz pat miljardam katru sezonu piedāvā 380 aizraujošas spēles, un lielākoties tās tiek aizvadītas brīvdienās vai darba dienu vakaros, kas likmju veicējiem varētu šķist īpaši pievilcīgi.

Kopumā likmes uz futbolu ir diezgan vienkāršas, vienlaikus to variācijas ir tik plašas, ka rūpīgi jāizvērtē, Jūsuprāt, izdevīgākais pieejamais piedāvājums. Atlasiet notikumu, kas Jūs interesē, un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad būsiet atradis sev interesējošo klāstu, atlasiet vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet savu kuponu. Mēs iesakām visiem jaunajiem spēlētājiem nesteigties un vispirms izpētīt tirgu piedāvājumu un tad apstiprināt savas likmes.

Futbols ir karalis ne tikai popularitātes un masveidības ziņā, bet arī totalizatoru spēlētāju iecienītākais sporta veids, uz kuru tiek izdarītas dažāda veida likmes. Jau vienas spēles ietvaros LV BET piedāvā ļoti plašu futbola likmju sortimentu, sākot no Jūsu iecienīto komandu panākumiem (likme uz uzvaru), vēlmi riskēt un izdarīt savu likmi uz neizšķirtu, beidzot ar dažādu handikapu izvēli un iespēju prognozēt vārtu guvumu skaitu mačā (“gūto vārtu skaits vairāk/mazāk” – Jūs varat prognozēt cik vārti kopā tiks gūti visā spēlē vai puslaikā, cik vārtus gūs pirmā vai otrā komanda atsevišķi, tāpat variet derēt uz to, ka abas komandas gūs vai negūs vārtus, kurš puslaiks – pirmais vai otrais – būs rezultatīvāks, un kura komanda gūs pirmos un pēdējos vārtos.

Vienlaikus spēlētājiem ir iespēja derēt uz stūra sitienu, dzelteno un sarkano kartīšu skaitu, uz pārkāpumu skaitu, kā arī uz precīzu rezultātu, ko gan uzminēt, šķiet, ir visgrūtāk, toties koeficienta izmaksas ir ievērojami augstākas.

Ieteikumi, veicot likmes uz Premjerlīgu

Premjerlīgas specifika ir tā, ka tajā ir ļoti daudz neprognozējamu rezultātu un tā ir iespēja likmju veicējiem veiksmīgi uzminēt mača iznākumus ar augstiem izmaksu koeficientiem. Viena no taktikām – likt uz mača ne-favorītiem, cerot, ka tiks piedzīvots kārtējais pārsteigums.

Totalizatoru spēlētāji piekopt dažādas stratēģijas, veicot likmes uz futbolu un specifiski tieši uz Premjerlīgu. Premjerlīga pērn bija top 5 rezultatīvāko līgu sarakstā pēc vidēji vienā mačā gūtajiem vārtiem – 2,76. Ņemot vērā šo faktu, likmju veicēji nereti piekopj taktiku izvēlēties veikt likmi “vairāk 2,5” gūti vārti. Tas ir ļoti iecienīts likmes veids pieredzējušu spēlētāju ziņā. Tāpat, ja vēlaties gūt peļņu, izvēloties drošas likmes, tad nereti spēlētāji izvēlas divus notikumus, abos izvēloties “vairāk 1,5” gūti vārti vai vienu nomainot ar likmi uz favorītu.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta Blogu, kas sniedz mūsu spēlētājiem jaunāko informāciju par futbola tēmu, analīzi un padziļinātu skatījumu par gaidāmajām spēlēm.