Latvian-Estonian league season summary | LV BET Blog

LATVIJAS – IGAUNIJAS LĪGA: ”PROMETEY” KĻŪST PAR DIVKĀRTĒJO ČEMPIONI

20.aprīlī Igaunijas galvaspilsētā Tallinā noskaidrojās 2023./2024. gada apvienotās Latvijas – Igaunijas līgas čempione. Otro sezonu pēc kārtas par to kļuva Ukrainas komanda ”Prometey”, kas finālā apspēlēja ”Kalev”/”Cramo”, kamēr bronzu pirmo reizi turnīrā izcīnīja ”VEF Rīga”. Vēlies veikt derības uz labākajām basketbola spēlēm? Ieskaties LV BET piedāvājumā un veic prognozes!

”VEF RĪGA” PIRMO REIZI TIEK PIE BRONZAS, ”PROMETEY” PIRMĀ KOMANDA AR DIVIEM TITULIEM

Latvian-Estonian league season summary | LV BET Blog2023./2024.gada sezonu apvienotajā līgā sāka 16 komandas – ”Avis Rapla”, ”Kalev”/”Cramo”, ”Prometey”, ”Liepāja”, ”Ogre”, ”Ventspils”, ”Keila”, ”Latvijas Universitāte”, ”Parnu Sadam”, ”Rīgas ”Zeļļi”, ”Kalev”/”Snabb”, ”TalTech”, ”Tartu Ulikool”, ”Valmiera Glass”/ViA, ”VEF Rīga” un ”Viimsi”. Pret iepriekšējo sezonu bija viena izmaiņa – ”Zeļļi” dalībnieku sastāvā nomainīja Rakveres ”Tarvas”.

Arī izspēles formāts mainījās. Ja pirms tam čempions tika noskaidrots ”Final Four”, tad šajā sezonā tā vairs nenotika. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā tika spēlētas sērijas līdz divām uzvarām, bet cīņā par bronzu un zeltu viss izšķirās vienā spēlē. Ceturtdaļfinālu sasniedza ”Kalev”/”Cramo”, ”Prometey”, ”Ogre”, ”Ventspils”, ”Rīgas Zeļļi”, ”VEF Rīga”, ”Tartu Ulikool” un ”Parnu Sadam”. Labāko četrinieku sasniedza regulārā turnīra pirmo četru vietu ieguvējas – ”Kalev”, ”Prometey”, VEF un ventspilnieki.

Lielu intrigu cīņā par titulu nebija. ”Prometey” pusfināla sērijā ar 2-0 uzvarēja VEF, bet cīņā par zeltu, atspēlējoties no astoņu punktu deficīta, ar 91:83 pārspēja Tallinas ”Kalev”/”Cramo”. Ukraiņu klubs kļuvis par pirmo turnīra vēsturē, kas uzvarējis divas reizes, turklāt to paveicis pēc kārtas. Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju atzina Džianu Klavelu, kurš finālā aizvadīja sezonas rezultatīvāko spēli, gūstot 26 punktus. Viņu par fināla vērtīgāko spēlētāju atzina otro sezonu pēc kārtas.

”VEF Rīga” līdz pat 2023./2024. gada sezonai iekļuva vismaz finālā, 2021./2022. gada sezonā izcīnot trofeju. Šoreiz nācās samierināties ar cīņu par bronzu, kas pret ”Ventspili” bija ļoti saistoša. Ar dažādiem pavērsieniem VEF izdevās nolauzt ventspilniekus un pirmo reizi turnīrā tikt pie bronzas godalgas. 25 punktus guva Pīdžejs Paipss. ”Ventspils” labāko četriniekā iekļuva pirmo reizi kopš pirmās sezonas 2018./2019. gada sezonas, kad kļuva par čempioni.

INDIVIDUĀLĀ UN KOMANDU STATISTIKA 2023./2024. GADA SEZONĀ

INDIVIDUĀLĀ STATISTIKA

Par 2023./2024. gada Latvijas Igaunijas līgas basketbola sezonas rezultatīvāko basketbolistu kļuva Išmaels El-Amins no ”Ventspils” kluba, kurš vidēji spēlē guva 19.97 punktus. Otrs rezultatīvākais bija ”Viimsi” spēlētājs Artjoms Kovaļovs (18.26 punkti), bet trešais Marts Rozentāls no Tartu – 18.07 punkti.

Par labāko cīnītāju par bumbām kļuva ”VEF Rīga” garais spēlētājs Arnaldo Toro, kurš 25 spēlēs vidēji izcīnīja 12.12 bumbas zem groziem. 10 atlēkušās bumbas mačā izcīnīja ”Kalev”/”Snabb” basketbolists Kelvins Robinsons, bet ”Ogres” kapteinim Kristapam Dārgajam 9.75 bumbas zem groziem mačā.

Par labāko piespēlētāju kļuva Pērnavas komandas basketbolists Sīms-Markuss Posts, kurš vidēji mačā piespēlēja astoņas reizes. 6.25 piespēles mačā Oleksandram Kovļaram, kurš gan līgā spēlēja tikai sezonas ievadā, vēlāk pārceļoties uz ACB līgu, bet Oliveram Sūrorgam 5.83 piespēles mačā.

TURNĪRA SIMBOLISKAIS PIECINIEKS

Pēc nospēlētā fināla tika paziņots simboliskais piecinieks. Tajā iekļuva divi spēlētāji no čempiones ”Prometey”, divi no finālistes ”Kalev”/”Cramo” un viens no bronzas medaļnieces ”VEF Rīga”. Simboliskajā pieciniekā iekļuva Ronalds Mārčs (32 spēles, 13.1 punkts, 4.2 atlēkušās bumbas, 2.3 piespēles), Ondržejs Balvins (33 spēles, 11 punkti, 7.7 atlēkušās bumbas, 2.1 rezultatīvā piespēle), Bens Šungu (15 spēles, 14.6 punkti, 4.3 atlēkušās bumbas, 3.3 rezultatīvās piespēles), Kregors Hermets (31 spēle, 10.8 punkti, 5.3 atlēkušās bumbas, 1.8 rezultatīvās piespēles) un Arnaldo Toro (25 spēles, 11.8 punkti, 12.12 atlēkušās bumbas).

KOMANDU STATISTIKA

Par līgas rezultatīvāko komandu kļuva čempione ”Prometey”, kas vidēji spēlē meta 92.03 punktus. Otrā rezultatīvākā komanda bija ”Ventspils” (89.49 punkti), bet trešā ”Kalev”/”Cramo” (85.69 punkti). ”Prometey” bija arī labākā cīnītāja par atlēkušajām bumbām – vidēji spēlē komanda izcīnīja 43.5 bumbas zem groziem. ”Kalev” bija otrā labākā cīnītāja par atlēkušajām bumbām (42.53 bumbas zem groziem), bet ”Ogre” – trešā (41.5 bumbas zem groziem). ”Prometey” bija labākā arī atdoto piespēļu ziņā, vidēji mačā rezultatīvi asistējot 22.29 reizes. ”Kalev” to paveica 20.14 reizes spēlē, bet ”Ogre” – 19.47.

BASKETBOLA SEZONA LATVIJĀ TURPINĀSIES AR LBL IZSLĒGŠANAS SPĒLĒM

Lai arī sezona apvienotajā līgā ir noslēgusies, klubu sezona Latvijā nav vēl beigusies, jo aktīvi turpinās Latvijas Basketbola līgas izslēgšanas spēlēs. ”Ventspils” jau ir noskaidrojusi savu pusfināla pretinieci un par to kļūs ”Rīgas Zeļļi”, kamēr ”VEF Rīga” vēl nedaudz jāpagaida, jo ”Ogres” un ”Liepājas” duelī nepieciešamas maksimālās piecas spēles. Pusfināla sērijas LBL sāksies aprīļa beigās un ilgs līdz kādas komandas trīs uzvarām. Vēlāk finālsērija jau ritēs līdz četrām uzvarām. Esošā čempione ir ”VEF Rīga”, kas pirms sezonas ar 4-1 pārspēja ”Ventspili”. Ja VEF kļūs par LBL čempioni arī šogad, tad to paveiks 11. reizi kluba vēsturē un kļūs par titulētāko Latvijas Basketbola līgas komandu.

BASKETBOLA DERĪBAS LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

LV BET scores visas sezonas garumā ir ”VEF Rīga” atbalstītājs un tamdēļ uz šīs komandas spēlēm LV BET totalizatorā var atrast akcijas piedāvājumu. Spēļu dienā tev ir iespēja tikt pie desmit eiro bezmaksas likmes, ja veiksmi kombinēto likmi 20 eiro vērtībā ar minimālo kopējo koeficientu 2.0 un 1.3 katram notikumam, turklāt viens no tiem būs VEF spēle. Ja tava likme netrāpa grozā, tad saņem desmit eiro bezmaksas likmi ar laimestu līdz 30 eiro! Ar akcijas piedāvājumu iepazīsties LV BET mājaslapā!

Ja vēlies izdarīt likmes uz VEF spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *