Nacionālā hokeja līga

Saīsinājumā NHL ir pasaulē vadošā hokeja līga, kurā piedalās 32 komandas - 25 no ASV un septiņas no Kanādas. Komandas sadalītas divās konferencēs - Austrumu un Rietumu, astoņām no katras pēc 82 regulāro spēļu turnīra turpinot sezonu izslēgšanas spēlēs. ‘’Play-off’’ tās cīnās par kāroto trofeju - Stenlija kausu, kuru visvairāk reižu (24) izcīnījusi Monreālas ‘’Canadiens’’. Pasaulē vadošajā līgā spēlē arī četri latvieši - Rūdolfs Balcers, Elvis Merzļikins, Teodors Bļugers un Zemgus Girgensons, bet kopumā līdz šim līgā vismaz vienu spēli aizvadījuši 26 Latvijas hokejisti.

Reģistrēties

Likmes uz Nacionālo hokeja līgu

NHL ir arī viena no totalizatoru spēlētāju iecienītākajām līgā, jo ir iespējams izdarīt dažāda veida likmes. LV BET piedāvā iespēju likt likmes uz jebkuru NHL spēli. Likmes var veikt, sākot no iecienītākās jeb uz kādas komandas uzvaru vai neizšķirtu pamatlaikā. Tāpat jūs varat prognozēt, cik vārti tiks gūti spēlē un kāds būs handikaps. Iespējams veikt likmes uz rezultātu katrā no periodiem, spēlē kopumā un vai tiks spēlēts papildlaiks.

Kā veikt likmes uz Nacionālo hokeja līgu

Kopumā tas ir pavisam vienkārši. Atlasiet spēli, kura jums interesē, un izpētiet pieejamās derību iespējas. LV BET jau apkopojis atsevišķus faktus par katru komandu, kas ļaus vieglāk veikt izvēli. Kad lemts par veicamo likmi, atlasiet vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet savu kuponu. Lai palīdzētu spēlētājiem orientēties spēles un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurš sniedz jaunāko informāciju par NHL un padziļinātu skatījumu par gaidāmajām spēlēm.

NHL

Nacionālā hokeja līga jeb saīsinājumā NHL dibināta 1917. gadā Kanādā. Līdz pat 1967. gadam NHL spēlēja vien sešas komandas – Monreālas ‘’Canadiens’’, Toronto ‘’Maple Leafs’’, Bostonas ‘’Bruins’’, Detroitas ‘’Red Wings’’, Čikāgas ‘’Blackhawks’’ un Ņujorkas ‘’Rangers’’. Pēc 1967. gada līga sāka paplašināšanās darbus. Vispirms tā papildināja turnīra klubu skaitu ar vēl sešām vienībām, bet mūsdienās tajā spēlē 32 komandas – 25 no ASV un septiņas no Kanādas. Par pēdējo jaunpienācēju pirms 2021./2022. gada sezonas kļuva Sietlas ‘’Kraken’’.

Visas komandas sadalītas divās konferencēs – Austrumu un Rietumu pa 16 vienībām. Regulārajā turnīrā 82 spēļu laikā klubi cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs jeb ‘’play-off’’. No katras konferences tajā kvalificējas astoņas labākās komandas. Izslēgšanas spēlēs klubi cīnās par kāroto trofeju Stenlija kausu. Uzvarētājkomandai jāuzvar četrās sērijās – trijās konferences ietvaros un finālā pret otras konferences uzvarētāju. Katrā no sērijām kādai no vienībām jāuzvar četrās spēlēs. Hokejistu vidū neiztrūkstoša ‘’play-off’’ tradīcija ir bārdu audzēšana, kura tiek nodzīta pēc izstāšanās no turnīra vai kausa iegūšanas.

Visvairāk reižu Stenlija kausu (24) izcīnījusi Monreālas ‘’Canadiens’’. Toronto ‘’Maple Leafs’’ trofeju virs galvām cēlusi 13 reižu, Detroitas ‘’Red Wings’’ 11 reizes, bet Bostonas ‘’Bruins’’ un Čikāgas ‘’Blackhawks’’ sešas. Pēdējās divās sezonās par līgas čempioni kronēja Tampabejas ‘’Ligtning’’. Bez Tampabejas pēdējos desmit gados Stenlija kausu divas reizes izcīnījušas arī Losandželosas ‘’Kings’’, Pitsburgas ‘’Penguins’’’un Čikāgas ‘’Blackhawks’’, bet pa reizei par čempionēm kļuvušas Sentluisas ‘’Blues’’ un Vašingtonas ‘’Capitals’’.

NHL spēlējuši arī Latvijas hokejisti. Kopumā vismaz vienu spēli tajā aizvadījuši 26 hokejisti, bet pašlaik pasaulē vadošajā līgā spēlē četri  – Zemgus Girgensons, Teodors Bļugers, Rūdolfs Balcers un Elvis Merzļikins. Viņi pārstāv tādas komandas kā Bufalo ‘’Sabres’’, Pitsburgas ‘’Penguins’’, Sanhosē ‘’Sharks’’ un Kolumbusas ‘’Blue Jackets’’. Rezultatīvākais no latviešiem bijis aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš arī ir vienīgais no Latvijas hokejistiem, kurš izcīnījis Stenlija kausu – tas notika 1995./1996. gada sezonā ar Kolorādo ‘’Avalanche’’.

Karjeras laikā Ozoliņš regulārajā turnīrā aizvadīja 875 spēles, kurās izcēlās ar 564 rezultativitātes punktiem (167 vārti, 397 piespēles), bet izslēgšanas spēļu 137 mačos aizsargs sakrāja 90 rezultativitātes punktus (23 vārti, 67 piespēles). Otrs rezultatīvākais latvietis ir nu jau aizsaulē aizgājušais Sergejs Žoltoks, bet no aktīvajiem Latvijas spēlētājiem visvairāk rezultativitātes punkti ir Zemgum Girgensonam.
Nozīmīgākie sezonas notikumi
Jebkura NHL sezona sākas oktobrī un noslēdzas vasaras ievadā ar cīņu par Stenlija kausu. Regulārā sezona pārsvarā tiek izspēlēta līdz aprīļa beigām, taču pēdējās divās sezonās kalendāru ietekmēja Covid-19 pandēmija. 2021./2022. gada regulārais turnīrs kļūs par pirmo pēdējās trijās sezonās, kurā tiks nospēlēta pilna regulārā sezona.

Zīmīgs notikums ir tā saucamais ‘’Winter Classic’’ jeb spēles notikšana svaigā dabā. Šī tradīcija tika iedibināta 2008. gadā, un katru sezonu 1. janvārī norit kādu divu komandu spēlē speciāli šim mērķim izveidotā āra laukumā kādā no sporta stadioniem. 2021./2022. gadā šajā spēlē spēkojās Minesotas ‘’Wild’’ pret Sentluisas ‘’Blues’’. Maču ‘’Target Field’’ stadionā apmeklēja vairāk nekā 38 tūkstoši skatītāju. Visvairāk līdzjutēju NHL spēli apmeklēja 2014. gada 1. janvāra ‘’Winter Classic’’, kad spēli starp Detroitas ‘’Red Wings’’ un Toronto ‘’Maple Leafs’’ noraudzījās vairāk nekā 105 tūkstoši skatītāju. Otra visvairāk apmeklētā spēle bijusi 2020. gada ‘’Winter Classic’’, kad tā sapulcēja vairāk nekā 85 tūkstošus līdzjutēju.

Sezonas vidū – pārsvarā februārī, norit Zvaigžņu spēle, kurā fanu iebalsoti hokejisti aizvada paraugdemonstrējumus un spēli. Vienu dienu starp izvēlētajām komandām norit sacensības dažādos ar hokeju saistītos paraugdemonstrējumos, bet dienu vēlāk arī spēle, kuras ietvaros tiek izklaidēti arī līdzjutēji. Kopumā NHL Zvaigžņu spēle tiek organizēta kopš 1947. gada, un šajā laikā vairākas reizes mainījies formāts, kādā tā tiek aizvadīta un rīkota.

Pirms izslēgšanas spēlēm komandām svarīgs notikums ir arīdzan maiņu darījumu laiks, kurā tās vienības, kuras cīnās par izslēgšanas spēlēm un visaugstākajiem mērķiem var pastiprināt sastāvu, kamēr klubi, kuri zaudējuši cerības vai lēmušas veikt pārmaiņas sastāvā, var veikt maiņas ar tās vērtīgākajiem spēlētājiem. Pārsvarā maiņu darījumu laiks noslēdzas marta otrajā pusē, tieši pēdējā dienā un pēdējās stundās noritot visvairāk darījumiem.

NHL nav iedomājama bez zvaigznēm, kurām seko līdz visi hokeja līdzjutēji. Aleksandrs, Ovečkins, Sidnijs Krosbijs, Konors Makdeivids, Leons Draizaitls, Jevgēņijs Malkins un citi ir tikai daži no spilgtākajiem līgas hokejistiem. NHL arvien vairāk ienāk jaunas zvaigznes, kuras sevi apliecina jau pirmajās sezonās.
Ieteikumi, kā likt likmes uz Nacionālo hokeja līgu
Nacionālās hokeja līgas specifika ir tāda, ka, sezonai sākoties, ne vienmēr iespējams precīzi prognozēt, kuri būs favorīti, bet kuri – pārsteiguma autori. Jebkurā sezonā gadās, kad kāda vienība uz sevi liktās cerības neattaisno, bet kāda cita pārsteidz tās līdzjutējus un sporta apskatniekus. Pirmajās sezonās spēlēs nevajadzētu paļauties uz favorītiem, bet var arī vairāk riskēt, jo, sezonai ieskrienoties, var notikt vairāki pārsteidzoši rezultāti.

Savukārt sezonas beigās vairāk var pētīt, kuras komandas cīnās par vietu izslēgšanas spēlēs, kuras jau zaudējušas izredzes sezonu turpināt, bet kuras jau vietu nodrošinājušas. Vienības, kuras zaudējušas cerības, var laukumā vairāk sūtīt jaunākus hokejistus un arīdzan biežāk zaudēt nekā uzvarēt, kamēr jau vietu nodrošinājušās, iespējams, sāks iespēlēt sastāvu gaidāmajam ‘’play-off’’ vai atsevišķos mačos atpūtinās līderus. Uzvaru sēriju var izcīnīt klubi, kuri cīnās par pēdējām vietām izslēgšanas spēlēs, tāpēc ieteikums ir izvērtēt komandu stāvokļus pirms likmju izdarīšanas.

Kopumā likmes uz hokeju ir samērā vienkāršas. Variācijas ir plašas – ir iespējams veikt likmi gan uz spēles uzvarētāju, gan handikapu, gan gūto vārtu skaitu periodā un spēlē kopā, gan citiem ar spēli saistītiem aspektiem. Atlasiet notikumu, kurš jūs interesē un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad esat atradis interesējošo spēli un derību klāstu, atlasiet vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet kuponu.

Iesakām visiem jaunajiem spēlētājiem ar likmju izdarīšanu nesteigties. Vispirms veiciet tirgus piedāvājuma izpēti un tad apstipriniet likmes. NHL ir iecienīta līga totalizatoru spēlētāju vidū, uz kuru tiek izdarītas dažāda veida likmes.
Likmju veidi
Jau vienas spēles ietvaros LV BET redzams ļoti plašs NHL likmju piedāvājums. Likmes iespējams izveidot uz jebkuru pasaulē vadošās hokeja līgas spēli. Jūs varat derēt uz spēles rezultātu jeb uzvarētāju. Šī ir arī spēlētāju viena no iecienītākajām likmēm. Iespējams veikt arī derības uz handikapu un gūto vārtu skaitu kopā mača laikā. Tāpat iespējams derēt uz spēles rezultātu katrā no periodiem un gūtajiem vārtiem katrā no periodiem.

Tāpat iespējams likt likmi uz pirmā perioda precīzu rezultātu, visas spēles precīzu rezultātu un derēt, vai komandas maču nenoslēgs pamatlaikā jeb spēlēs papildlaiku. Bez tam uz katru spēli iespējams veikt ‘’BetBuilder’’ likmi. Ar tās palīdzību vari likt likmes uz to, cik konkrēts spēlētājs gūs vārtus un kad tas notiks, kā arī kurš no hokejistiem vispār izcelsies komandas labā.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurš sniedz mūsu spēlētājiem jaunāko informāciju par NHL, analīzi un padziļinātu skatījumu par gaidāmajām spēlēm.