Team Latvia possible leaders in WC2024 | LV BET Blog

LATVIJAS IZLASES SASTĀVA APRISES: AR VISMAZ VIENU NHL SPĒLĒTĀJU

Latvijas izlases hokeja turpina gatavošanos 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, kurš no 10. līdz 26. maijam notiks Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. Pamazām noskaidrojās sastāva aprises – lai arī daļa vēl turpina cīņas par augstākajiem mērķiem vietējos čempionātos, zināms, ka gatavību pārstāvēt izlasi paudis Nacionālajā hokeja līgā spēlējošais Elvis Merzļikins. Vēlies veikt likmes uz Latvijas hokeja izlases spēlēm? Ieskaties labākajos hokeja likmju koeficientos un veic vēlamo izvēli.

PĒC DIVU GADU PĀRTRAUKUMA IZLASĒ VARĒTU SPĒLĒT ELVIS MERZĻIKINS

Team Latvia possible leaders in WC2024 | LV BET BlogPasaules čempionāts hokejā gaidāms no 10. līdz 26. maijam Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā. 2024. gada pasaules čempionāta B grupā Latvijas izlase spēkosies pret Poliju, Franciju, Kazahstānu, Vāciju, Slovākiju, ASV un Zviedriju. Lai otro gadu pēc kārtas spēlēt pasaules čempionāta hokejā ceturtdaļfinālā, būs nepieciešams iekļūt savas apakšgrupas labāko četriniekā.

Pamazām noskaidrojās arī Latvijas izlases sastāvs. Šobrīd zināms, ka valstsvienībā gatavojas spēlēt viens spēlētājs no pasaulē spēcīgākās hokeja līgas – NHL. Tas būs vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš pēdējo reizi pasaules čempionātā piedalījās 2022. gadā, taču tas viņam izrādījās ļoti neveiksmīgs. Tā laikā viņš zaudēja pirmo vārtsarga lomu Artūram Šilovam. Piecās turnīra spēlēs viņš vidēji ielaida 4.26 vārtus un atvairīja 86.2% pretinieku metienus. Karjeras laikā Elvis piedalījies piecos pasaules čempionātos un labāko statistiku sakrājis 2018. gadā, kad sešās spēlēs vidēji ielaida tikai 1.50 vārtus un atvairīja 91.4 % pretinieku metienus.

Par citiem NHL spēlējošajiem Latvijas izlases korpusam būs krietni jāuzgaida. Atteikumu devis Zemgus Girgensons, kurš pēdējo reizi valstsvienību pārstāvēja 2017. gada pasaules hokeja čempionāta laikā. Pēdējo reizi izlasē viņš spēlējis 2022. gada olimpisko spēļu kvalifikācijā. Kā atteikuma iemeslu Girgensons minējis līguma neesamību ar kādu no komandām. Savukārt Uvja Balinska Floridas ”Panthers”, kā arī Teodora Bļugera un Artūra Šilova Vankūveras ”Canucks” no 20. aprīļa sāks NHL izslēgšanas spēles. Abas konferences ietvaros bijušas vienas no vadošajām komandām, līdz ar to komandu gaidas saistībā ar cīņu par Stenlija kausu var būt augstas.

IZLASES SASTĀVĀ PLĀNO SPĒLĒT DAUDZI BRONZAS MEDAĻNIEKI

2023.gada čempionātā Latvijas izlase izcīnīja vēsturisku panākumu – bronzas medaļu. To ar precīzo metienu bronzas mača pagarinājumā atnesa Kristiāns Rubīns, taču viņš savainojuma dēļ 2024. gada čempionātā nespēlēs.

Tomēr bez viņa sagaidāms, ka daudzi citi, kas izcīnīja bronzu, gan varētu startēt 2024. gada čempionātā un mēģināt šo pašu sasniegumu atkārtot. Jau šobrīd ar izlasi gatavojas tādi hokejisti kā Ivars Punnenovs, Roberts Mamčičs, Jānis Jaks, Ralfs Freibergs, Kristaps Zīle, Roberts Bukarts, Renārs Krastenbergs, Oskars Batņa, Dans Ločmelis un Toms Andersons. Drīzumā valstsvienības rindas varētu papildināt kapteinis Kaspars Daugaviņš, kurš noslēdzis sezonu Slovākijā.

Vairāki potenciālie izlases dalībnieki vēl nav noslēguši savas sezonas klubu rindās. Šveicē par šī čempionāta zeltu spēlēs Rūdolfs Balcers Cīrihes ”Lions” sastāvā pret Ronaldu Ķēniņu ”Lausanne” rindās. Zviedrijā ”Rogle” rindās par zeltu spēlēs Rodrigo Ābols, bet par atgriešanos Zviedrijas elitē joprojām ”Brynas” rindās cīnās uzbrucējs Miks Indrašis un aizsargs Kārlis Čukste. Vācijā par zeltu spēkosies šī turnīra sezonas labākais vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Pirmajās četrās pārbaudes spēlēs sevi enerģiski pieteikuši jaunie hokejisti kā Ēriks Vītols, Arvils Bergmanis, Ralfs Bergmanis, Artūrs Andžāns, Roberts Kaļķis, Martins Laviņš un Felikss Gavars. Ņemot vērā, ka Danam Ločmelim ir divu spēļu diskvalifikācija no U20 pasaules čempionāta, jaunā hokejista vietu var beigās aizņemt kāds cits spēlētājs.

INDRAŠIM KARJERAS SEZONA, BALCERS – VIENS NO REZULTATĪVĀKAJIEM ŠVEICĒ

Vairāku Latvijas izlases hokejistu sniegums klubu sezonā ļauj cerēt uz to rezultatīvo spēli arī tās rindās 2024. gada pasaules čempionātā. Statistiski labāko sezonu karjerā aizvada uzbrucējs Miks Indrašis, kurš Zviedrijas otrajā līgā iekrāja 58 punktus regulārajā sezonā (26 gūtie vārti, 32 piespēles) un deviņās kvalifikācijas spēlēs par vietu pirmajā līgā bija ticis pie trīs vārtiem un sešām piespēlēm.

Rezultatīvs Šveices vienā no favorītēm ”Lions” bijis Rūdolfs Balcers, ar kuru sezonas gaitā tika pagarināts līgums. 50 regulārā turnīra spēlēs Balcers tika pie 38 rezultativitātes punktiem (20+18), bet līdz Šveices finālam viņam astoņās izslēgšanas spēlēs trīs gūtie vārti un trīs rezultatīvās piespēles.

Somijā karjeras labākā sezona aiz muguras Oskaram Batņam. Uzreiz pēc sezonas tika paziņots, ka nākamajā sezonā viņš kļūs par Ralfa Freiberga komandas biedru ”Mountfield” vienībā. Batņa ”Jukurit” rindās iekrāja 38 rezultativitātes punktus regulārajā sezonā (20+18) un trīs izslēgšanas mačos (0+3). Viens no ”Rogle” līderiem ceļā uz finālu bijis Rodrigo Ābols – 26 rezultativitātes punkti regulārajā sezonā (14+12) un punkts spēlē desmit izslēgšanas mačos – 5+5. Savukārt veterāns Daugaviņš apliecināja savu vērtību Slovākijas līgas laukumos – veseli 54 rezultativitātes punkti regulārajā turnīrā (11+43) un 11 izslēgšanas mačos (5+6).

LATVIJAS SPĒĻU GRAFIKS 2024. GADA PASAULES ČEMPIONĀTĀ HOKEJĀ

Elites divīzijas B grupas izspēle sāksies 10. maijā. Latvijas izlase turnīru ievadīs 11. maijā ar spēli pret Poliju, kas pacēlusies no 1. divīzijas. Dienu vēlāk, 12. maijā, Harija Vītoliņa trenētā izlase spēkosies pret Franciju, bet 14. maijā – Kazahstānu. Ja izdosies izcīnīt uzvaras visās trijās spēlēs, tad tas kļūs par labu pieteikumu cīņai par ceturtdaļfinālu, jo svarīgākās spēles būs tikai priekšā.

Cīņa par ceturtdaļfinālu potenciāli sāksies 15. maijā pret allaž neērto pretinieku Vāciju. 18. maijā jāspēkojas pret 2023. gada čempionāta ceturtdaļfinālā apspēlēto Zviedriju, bet 19. maijā pret sīksto Slovākiju. Grupu turnīrs tiks noslēgts 21. maijā, kad pretiniekos bronzas mačā pārspētā ASV.

DERĪBU PADOMI UZ 2024. GADA ELITES PASAULES ČEMPIONĀTU

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu hokejā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Hokejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz hokeju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

MEKLĒ ĪPAŠĀS LIKMES UZ LATVIJAS IZLASI

Ja it īpaši ir vēlme veikt likmes par Latvijas izlases sniegumu, tad LV BET sporta totalizatorā līdz turnīra sākumam būs iespēja atrast īpašās likmes. Tajā šobrīd var prognozēt to, cik daudz uzvaras Latvija izcīnīs grupā – vai nu pamatlaikā vai ieskaitot papildlaiku. Vari izvēlēties no divām līdz pat piecām uzvarām. 2023. gadā Latvijas izlase grupā tika pie veselām piecām uzvarām. Līdz turnīra sākumam īpašo likmju klāsts tiks palielināts un būs iespēja prognozēt arī spēlētāju sniegumu un statistiku par Latvijas izlasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *