ULEB EIROLĪGA

ULEB Eirolīga ir spēcīgākais klubu turnīrs Eiropas kontinentā, kas tika izveidots tālajā 1958. gadā, bet kopš 21. gadsimta sākuma to rīko ULEB organizācija. Gadiem ejot, līga piedzīvojusi vairākas izspēles kārtības maiņas, kā arī kļuvusi grūtāk pieejama mazāk bagātiem Eiropas klubiem, kļūstot par teju slēgtu līgu. Tam ir gan savi plusi, gan savi mīnusi. Skatoties no LV BET totalizatora spēlētāju puses, tā noteikti ir priekšrocība, jo teju ik nedēļu ir pieejamas augstākā Eiropas līmeņa spēles starp grandiem.

Reģistrēties

Likmes uz ULEB Eirolīgu

ULEB Eirolīga sezonas laikā piedāvā vairāk ne 150 aizraujošas gan regulārās sezonas, gan arī izslēgšanas spēļu turnīra mačus. LV BET spēlētāji var brīvi izvēlēties starp dažādām spēļu atlasēm, kurās ietilpst mača uzvarētājs, kopējie gūti punkti, pāra/nepāra gūtie punkti (vairāk/mazāk) handikapi (+/-) un daudz citas iespējas. Tāpat mūsu spēlētājiem ir pieejams likmju konstruktors, kas ļauj izveidot likmi pēc saviem ieskatiem!

Kā veikt likmes uz ULEB Eirolīgu

Mēs esam izveidojuši aizraujošu Sporta blogu spēlētājiem, kuriem basketbols, un it īpaši Eirolīgas turnīrs ir viens no saistošākajiem sporta turnīriem. Šeit atradīsi aktuālo informāciju par Eirolīgas jaunumiem (spēlētāju pārejas, kārtas centrālie mači, savainojumi un citi), latviešu spēlētāju komandu pastiprinātas spēļu analīzes un padziļinātu vienkārši interesantāko gaidāmo spēļu priekšskatījumu. Ienāc LV BET totalizatorā, kur vari apskatīt mūsu piedāvājumu likmju līnijās!

ULEB Eirolīga

Vēsture

ULEB (Union of European Leagues of Basketball) Eirolīga ir spēcīgākais klubu turnīrs Eiropas kontinentā. ULEB ir organizācija, kas palīdz attīstīt un kooperēt Eiropas vīriešu basketbola nacionālās līgas. ULEB dibināta 1991. gadā ar Spānijas, Itālijas un Francijas līgu vadību dalību. Vēlāk tā ievērojami paplašinājusies, bet kopš 2000. gada ULEB organizē Eiropas nozīmīgāko klubu turnīru Eirolīgu. Tāpat tās paspārnē ir par otro kontinenta spēcīgāko klubu turnīru uzskatītais ULEB kauss. Eirolīgas ģenerālsponsors ir “Turkish Airlines”, bet Eirokausa “7 Days” kompānijas.

Eirolīgas pirmsākumi meklējami 1958. gadā, kad to izveidoja FIBA (International Basketball Federation). Zīmīgi, ka pirmajos trīs tās pastāvēšanas gados par čempioniem kļuva Latvijas PSR klubs Rīgas ASK. FIBA paspārnē Eirolīga vairākkārt mainīja tās nosaukumu. No 1958. līdz 1991. gadam tā tika saukta par “FIBA European Champions Cup”, no 1991. līdz 1996. gadam par “FIBA European league”, vēlāk par “FIBA Euroleague”, bet no 2000. gada Eiropas spēcīgāko klubu turnīra rīkošanu pārņēma ULEB, saucot to par “ULEB Euroleague”. Zīmīgi, ka vēl 2000./01. gada sezonā paralēli notika uzreiz divi spēkos vienlīdzīgi turnīri “FIBA Suproleague” un ULEB rīkotais turnīrs.

Jāatzīmē, ka savulaik FIBA labprātīgi nodeva tiesības rīkot Eiropas kontinenta spēcīgāko klubu turnīru, taču pāris gadus atpakaļ šīs tiesības vēlējusies atgūt, ar ko nebija mierā ULEB. Līdz ar to šobrīd starp abām organizācijām pastāv lielas domstarpības, kā rezultātā cieš arī nacionālās federācijas.

FIBA kopš 2017. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ir mainījusi iepriekš ierasto formātu. Ja iepriekš kvalifikācijas kārtas uz svarīgākajiem turnīriem (Eiropas čempionāts, Pasaules kauss un citi) norisinājās vasarā – laikā, kad ir izlasēm ir pieejami visi labākie spēlētāji, tad šobrīd formāts mainīts uz tādu, kad mači tiek aizvadīti aktīvajā profesionālu klubu sezonā.

Izspēles formāts

Sacensību formāts, laikam ejot, ir mainījies vairākas reizes, bet kopš 2016./17. gada sezonas ULEB pieņēma lēmumu rīkot turnīru līgas formātā. Proti, ir noteikts skaits komandu (sākotnēji 16, šobrīd tās ir 18), kas savā starpā aizvada divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs jeb “play-off”. Tur attiecīgi uzvarētājs tiek noskaidrots sērijā līdz trīs uzvarām, bet čempions “Final 4” formātā (pusfināls un fināls ar uzvaru vienā spēlē).

Pēdējo 10 sezonu laikā Eirolīgā par čempioniem kronēti astoņi dažādi klubi, kas nozīmē, ka turnīrs ir augstākās raudzes un ļoti spēcīgs. Aktuālie čempioni ir “Anadolu Efes”.

Titulētākie klubi

Eirolīgas titulu kopš tās pirmsākumiem ir ieguvis 21 klubs, bet 13 no tiem vismaz divas vai vairāk reizes. Titulētākā komanda ir Madrides “Real” ar 10 uzvarām un vēl astoņas reizes sasniedzot finālu. Otrajā vietā ir Maskavas CSKA ar astoņiem tituliem un sešiem sudrabiem, trešajā vietā Telavivas “Maccabi” ar sešiem zeltiem un deviņiem zaudējumiem finālā. Tikpat titulu ir arī Atēnu “Panathinaikos” vienībai, bet tā otro vietu ieguvusi reizi, līdz ar to ir spējusi triumfēt sešos no septiņiem fināliem, kuros tā ir piedalījusies.

Dalībnieku sastāvs 2021./22. gada sezonā

13 klubiem ir piešķirta A licence (skatīt iekavās), kas nozīmē, ka tiem ir garantēta dalība turnīrā ilgtermiņā, neņemot vērā rezultātus vietējā čempionātā. Pārējie pieci dalībnieki tiek noskaidroti caur sasniegumiem vietējā līgā un piešķirot “wild card”, kā arī vietu Eirolīgā iegūst ULEB kausa finālisti.

Vislielākā pārstāvniecība ir Spānijai un Krievijai ar trīs klubiem, Grieķijai, Turcijai, Vācijai un Francijai esot pa diviem, bet Lietuvai, Serbijai, Izraēlai un Itālijai pa vienam.

Jāatzīmē, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā agresora valsts pārstāvētie trīs klubi tika izslēgti no turpmākas dalības sacensībās līdz situācijas normalizācijai. Turklāt CSKA tika atņemta arī A kategorijas licence.

Klubu uzskaitījums:

  • Stambulas “Anadolu Efes” (Turcija)*
  • “Barcelona” (Spānija)*
  • “AX Armani Exchange Milan” (Itālija)*
  • Maskavas CSKA (Krievija)*
  • Madrides “Real” (Spānija)*
  • Telavivas “Maccabi” (Izraēla)*
  • “Monaco” (Francija)
  • Berlīnes “Alba” (Vācija)
  • Pireju “Olympiacos” (Grieķija)*
  • Kazaņas “Unics” (Krievija)
  • Minhenes “Bayern” (Vācija)
  • “Baskonia” (Spānija)*
  • Atēnu “Panathinaikos” (Grieķija)*
  • Sanktpēterburgas “Zenit” (Krievija)
  • Stambulas “Fenerbahce” (Turcija)*
  • “Lyon Villerbaune” (Francija)
  • Kauņas “Žalgiris” (Lietuva)*
  • Belgradas “Crvena Zvezda” (Serbija)

Runājot par latviešu spēlētāju kontingentu, tad šajā sezonā tie ir trīs spēlētāji – Jānis Strēlnieks (Kauņas “Žalgiris”), Artūrs Kurucs (“Baskonia”) un Rolands Šmits (“Barcelona”). Visas mūsu leģionāru pārstāvētās komandas ir konkurētspējīgas, kas nozīmē, ka Latvijas līdzjutējiem būs īpaši interesanti sekot līdzi Eirolīgas sezonai.

Likmes uz Eirolīgu

Nevar noliegt, ka likmes uz basketbola spēlēm kā tādām ir ļoti populārs tirgus jebkuram totalizatoram, un izņēmums nav arī Eirolīga kā atsevišķs turnīrs. Eirolīga tiek uzskatīta par spēcīgāko klubu sacensību pēc Nacionālās basketbola asociācijas (NBA), kas norisinās Ziemeļamerikā. Līdz ar to Eiropas, arī Latvijas līdzjutējiem un mūsu LV BET totalizatora spēlētājiem laika starpības dēļ Eirolīga ir daudz pieejamāka nekā NBA.

LV BET spēlētāji var brīvi izvēlēties starp dažādām spēļu atlasēm, kurās ietilpst uzvarētājs, kopējie punkti, pāra/nepāra punkti, kopējie punkti, handikapi un ir vēl daudz citu variāciju, uz kurām var izdarīt likmes.

Ieteikumi, kā veikt likmes uz Eirolīgu

Basketbola, tostarp Eirolīgas kā šī sporta veida viena no populārākajiem turnīriem, lielās popularitātes iespaidā tiek piedāvāts liels likmju limits. Tas nozīmē, ka pieļaujamā naudas summas, kuru varēsiet uzlikt vienā likmē, ir pietiekami lielas, ja salīdzina ar mazāk populāriem sporta veidiem un līgām.

Tāpēc bukmeikeri iesaka veikt likmes uz „+ vai – handikapiem”. Viens no šī veida plusiem ir zemā marža jeb totalizatoru garantētā peļņa, kā rezultātā likmju līnijās ir atrodami augstāki izmaksu koeficienti. It īpaši tas attiecināms uz Eirolīgas spēlēm, kur nereti spēlētājus piesaistošus koeficientus var atrast uz abām komandām.

Tā ir sava veida priekšrocība, jo zemāka līmeņa čempionātos un līgās likmju piedāvājuma klāsts nav tik plašs, ņemot vērā to relatīvi vieglāku paredzamību. No otras puses – tāpēc arī koeficientu lielums ir ievērojami mazāks un mazāk saistošs spēlētājiem.

Respektīvi, turnīra tabulas lejasgala komandas favorītus uzvar daudz retāk nekā tas ir augstāka līmeņa līgās. Līdz ar to nereti piedāvājumā var nebūt iespējas uzlikt uz mača uzvarētāju, toties ir vieglāk prognozēt potenciālo iznākumu arī, ja izvēlaties kādu handikapu. Savukārt uz Eirolīgas mačiem ir pieejams pilns likmju piedāvājuma diapazons. Tāpat arī likmju konstruktors (bet builder), kas ļauj spēlētājiem pašiem izveidot sev tīkamu likmi!

Secība pirms izdarīt lēmumu

Tā kā ir tik plašs iespēju klāsts mūsu piedāvātajās likmēs, mēs iesakām mūsu spēlētājiem vispirms izpētīt visas iespējas un tad veikt savu galējo lēmumu. Kad būsi atradis savu/as spēli/es, atlasi vēlamos koeficientus, ievadi likmes summu un pievieno šo atlasi savam derību kuponam.

Pirms izdariet likmi, mēs iesakām pievērst uzmanību vairākiem faktoriem – abu komandu sastāva komplektāciju un iespējas. Izvērtējot arī traumēto spēlētāju skaitu, vietas turnīra tabulā un komandu motivāciju (ja spēle no sportiskā viedokļa neko neizšķir, tad ir vērts padomāt par plusa likšanu ne-favorītiem), kā arī savstarpējo rezultātu vēsturi.

Mēs esam izveidojuši aizraujošu Sporta blogu spēlētājiem, kuriem basketbols, un it īpaši Eirolīgas turnīrs, ir viens no saistošākajiem sporta turnīriem. Šeit atradīsi aktuālo informāciju par Eirolīgas jaunumiem. Tajā ietilpst spēlētāju pārejas, kārtas centrālie mači, savainojumi un citi. Tāpat latviešu spēlētāju komandu pastiprinātas spēļu analīzes un padziļinātu vienkārši interesantāko gaidāmo spēļu priekšskatījumu. Ienāc LV BET totalizatorā, kur vari apskatīt mūsu piedāvājumu likmju līnijās!