Krikets

Kriketu var saukt par bezkontakta sporta spēli, pie tam, komandas sporta spēli. Jebkurā šī sporta veida spēlē laukumā sacenšas divas komandas, kuru rindās ir 11 spēlētāji katrā. Spēles laukums izveidots elipses veidā, parasti spēle notiek uz zālaja. Laukuma vidū atrodas atsevišķs taisnstūra laukums, ko angliski sauc par ‘’pitch’’. Tā garums ir aptuveni desmit metri, bet platums trīs metri. Taisnstūra galos atrodas koka vārti, katrā pa trim koka stabiņiem, bet aiz tiem atrodas speciālas jostas, angliski saucas ‘’crease’’. Uzvar komanda, kura pirmā gūst vairāk punktu. Krikets pirmo reizi dokumentēts Anglijas dienvidaustrumos 16. gadsimtā. Šī spēle ir īpaši populāra gan Anglijā, gan jo īpaši Indijā. Tāpat šīs spēles popularitāte devusies uz Austrāliju un Jaunzēlandi, kur arī veidojušās spēcīgas kriketa tradīcijas. Izveidota arī Starptautiskā Kriketa padome, kuru veido 105 dalībvalstis. Baltijā krikets nav populārs - vienīgi Igaunija ir šīs organizācijas dalībnieku sastāvā.

Reģistrēties

Likmes uz kriketu

Krikets ir populārs sporta veids totalizatora uzņēmumiem, tāpēc uz katru spēli pieejams plašs likmju klāsts. Pati zināmākā ir derēšana uz kādas komandas uzvaru, taču pastāv daudz citu ar šo sporta veidu saistītu likmju iespēja. Ja esi aizrautīgs kriketa līdzjutējs un vēlies pārbaudīt savas prasmes praksē, tad veikt likmi uz kādu no spēlēm būs tieši tev piemērota opcija!

Kā veikt likmes uz kriketu

Likmes uz kriketu ir vienkāršas, taču jāpatur prātā, ka pastāv dažādas variācijas. Atlasiet notikumu, kurš jūs interesē un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad tas paveikts, izvēlieties vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet kuponu. Lai palīdzētu spēlētājiem orientēties spēles un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta blogu, kurš sniedz jaunāko informāciju par kriketa notikumiem un padziļinātāku informāciju par gaidāmajiem turnīriem.

It looks like we can't find what you're looking for. Perhaps searching will help.

Krikets

Kriketu var saukt par bezkontakta sporta spēli, pie tam, komandas sporta spēli. Jebkurā šī sporta veida spēlē laukumā sacenšas divas komandas, kuru rindās ir 11 spēlētāji katrā. Spēles laukums izveidots elipses veidā, parasti spēle notiek uz zālaja. Laukuma vidū atrodas atsevišķs taisnstūra laukums, ko angliski sauc par ‘’pitch’’. Tā garums ir aptuveni desmit metri, bet platums trīs metri. Taisnstūra galos atrodas koka vārti, katrā pa trim koka stabiņiem, bet aiz tiem atrodas speciālas jostas, angliski saucas ‘’crease’’. Uzvar komanda, kura pirmā gūst vairāk punktu.

Pirmā dokumentētā kriketa spēle datēta 16. gadsimtā Anglijas dienvidaustrumos. Līdz 18. gadsimta beigām krikets Anglijā bija attīstījies tiktāl, ka tika uzskatīts par vienu no nacionālajiem sporta veidiem. Savukārt britu impērijas paplašināšanās aiz Apvienotās Karalistes robežām veicināja šī sporta veida attīstību arī citviet. Tā rezultātā 19. gadsimta vidū norisinājās pirmā pārbaudes spēle starp valstu izlasēm. Vēlāk dibināta tika arī Starptautiskā kriketa padome, kurā šobrīd ietilpst 105 biedres – nacionālo federāciju locekļi. No Baltijas tāds gan ir tikai viens – vienīgi Igaunija pārstāvēta šajā organizācijā.

Bez Lielbritānijas krikets ir ļoti populārs tādās valstīs kā Indijā, Pakistānā, Šrilankā, Bangladešā, Austrālijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Nepālā, Trinidadā un Tobago, Dienvidāfrikā un Jaunzēlandē. Ar to nodarbojas arī citviet Āzijā, kā arī Eiropā un ASV.

Kriketu spēlē ar nūjām. Tās ir gatavotas no koka un ir visai smagas. Nūjām atšķiras svars, taču tās nevar būt ne par smagu, ne par vieglu. Nūjas rokturi var salīdzināt ar tenisa raketi. Pašas nūjas izmēri ir ierobežoti, tā var būt vien desmit centimetrus plata, mazliet metrus gara un smagāka par nedaudz par kilogramu. Visbiežāk šo nūju gatavo no vītolu koku sugas, pie tam, pēč šīs nūjas iegūšanas savā rīcībā tā vēl ir nopietni jāapstrādā, lai būtu gatavībā spēlēšanai.

Krikets tiek spēlēts īningos, līdzīgi kā beisbols, un arī sporta veidos atrodamas atsevišķas līdzības, ņemot vērā, ka abi sporta veidi notiek stadionos, to spēle rit samērā ilgi – krikets pat var noritēt ilgāk par beisbolu. Jāņem arī vērā, ka kriketā katra komanda saģērbusies kreklā, biksēs un apavos. Jebkurā gadījumā atsevišķās valstīs šis sporta veids ir ļoti populārs.

Krikets nav vasaras olimpisko spēļu programmā, taču tajā vēlas tikt iekļauts. Šis sporta veids pat varēja tikt iekļauts pirmajās olimpiskajās spēlēs 1896. gadā, taču toreiz nepietiekama komandu skaita dēļ tam nācās spēles izlaist. Vienīgo reizi olimpisko spēļu programmā sporta veids bijis 1900. gadā , līdz šim vienīgo zeltu izcīnot šī sporta veida dzimtenei Lielbritānijai.

Tā vietā ICC (Starptautiskā Kriketa padome) rīko kriketa Pasaules kausu un šīs sacensības šobrīd ir pašas prestižākās šajā sporta veidā. Pirmo reizi šo turnīru organizēja 1975. gadā un līdz šim titulētākā valsts ir Austrālija. ICC ‘’Championship’’ trophy uzskatāma par otru nozīmīgāko trofeju kriketā. To organizē kopš 1998. gada, uzvarētāju noskaidrojot vienā dienā. Līdz šim labākās izlases šajās sacensībās bijušas Indija un Austrālija.

‘’Ashes’’ series turnīrs norit starp diviem kontinentiem – Eiropu (Apvienoto karalisti) un Austrāliju. To organizē jau kopš 1882./1883. gada, kad uzvarēja angļi, taču vairāk reižu labāki bijuši tieši austrālieši. No nacionālajiem čempionātiem par spēcīgākajiem uzskata divus – Championship League twenty, kur piedalās Jaunzēlandes, Austrālijas un Dienvidāfrikas kriketa komandas, kā arī Indijas Premjerlīgu, kur startē labākās Indijas kriketa komandas.

Jau minēts, ka Baltijā krikets nav izplatīts un populārs sporta veids. Šī iemesla dēļ kriketam seko maz, to neatspoguļo sporta medijos, un tā nozīmīgākās sacensības nedemonstrē TV kanālos. Krikets, tāpat kā beisbols, pagaidām nav atradis savu auditoriju Baltijas sporta līdzjutējos.

Ieteikumi, kā veikt likmes

Lai prastu likt likmes uz kriketu, nepieciešamas priekšzināšanas par šo sporta veidu. Iesakām iepazīsties ar kriketa spēles noteikumiem, īpatnībām un tad tikai domāt par likmju izdarīšanu uz šo sporta veidu. Tam ir sava odziņa, tas populārs tikai noteiktos reģionos, tāpēc vairāk izprast kriketu būtu vēlams.

Tāpat skaidrs, ka vadošās valstis kriketā ir Anglija, Austrālija, Indija, Pakistāna, Šrilanka un Dienvidāfrika. Līdz ar to var uzskatīt, ka visos nozīmīgajos turnīros tieši šo valstu kriketa spēlētāji cīnīsies par augstākajām vietām. Gadījumā, ja bukmeikeri piedāvā ‘’outright’’ iespēju, tad iepazīsties ar to. Tieši tā tev var palīdzēt labāk saprast, kuras no komandām ir galvenās favorītes uz titula iegūšanu. ‘’Outright’’ opcija ir labs palīgs veiksmīgas likmes izdarīšanā.

Ja tev ir priekšzināšanas par kriketu un esi informācijas plūsmā par favorītēm, tad ieskaties dziļāk un novērtē katras komandas sastāvus, tās galvenās zvaigznes un to formas. Bukmeikeri piedāvā noteiktus faktus par komandām, kas ļauj izdarīt secinājumus, taču pameklēt vairāk var nenākt par ļaunu.

Veikt likmes uz kriketu gan nav sarežģīti. Vienīgi – ir rūpīgi jāizvērtē, kurš no piedāvājumiem ir izdevīgākais. Atlasiet notikumu, kurš jums interesē, un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad esat atradis sev interesējošo klāstu, izvēlieties koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet kuponu. Jaunajiem spēlētājiem ar likmju izdarīšanu aicinām nesteigties. Vispirms izpētiet piedāvājumus un tikai pēc tam veiciet likmes.

Likmju veidi

Pati klasiskākā iespēja ir derēt uz spēles uzvarētāju, taču pastāv pietiekami daudz citu opciju, uz ko likt likmes kriketā. Šis sporta veids ir samērā populārs totalizatoru spēlētāju vidū visā pasaulē. Var derēt uz kopsummu par veiktajiem gājieniem, vai arī derēt cik gājienu tiks veikti katrā no īningiem atsevišķi.

Kopumā kriketā pati populārākā izvēle būs derēt uz spēles uzvarētāju, kurā iespējami pat trīs dažādi scenāriji – kāda no komandām uzvar vai tiek spēlēts neizšķirti. Neizšķirta gadījumā neuzvar neviena no komandām – atceries šo faktu pirms veic derību uz šo iespēju. Cita populāra derība kriketā ir saistībā ar virs/zem opcijām. Piemēram, vari derēt uz virs/zem kopējo gūto punktu skaitu, katra īninga punktu skaitu un katras komandas gūto punktu skaitu virs/zem.

Ja tevi ir ieinteresējušas derības uz kriketu, tad ienāc LV BET totalizatorā, un sporta sadaļa pie kriketa meklē visas piedāvājumā esošās spēles. Tur atradīsi arī visas piedāvātās likmju iespējas. Izvērtē tās, atrodi savu īsto un liec likmi!