UFC 291 cīņa: Poirier vs Gaethje 2

UFC 291 cīņa: Poirier vs Gaethje 2

Naktī uz 30. jūliju Jūtā, ”Delta Center” telpās norisināsies UFC 291 cīņu vakars, kur vakara nagla būs spēkošanās starp Justin Gaethje pret Dustin Poirier. Šī kļūs par vieglā svara čempionu dueļa otro raundu, šobrīd šīs kategorijas titula īpašniekam esot Poirier. Vēlies vairāk uzzināt par MMA un UFC cīņām? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Kas jums jāzina par UFC 291 (Puarē pret Gaetjē)

Tikai trešo reizi UFC vēsturē cīņas vakars tiks organizēts Jūtā. Pēdējo reizi līdzvērtīgi tas notika 2022. gada augustā. UFC 291 plānots šī gada 29. jūlija pēc ASV laika, bet 30. jūlija naktī pēc Latvijas. To rīkos ”Delta Center”, kas ir kļuvusi par nozīmīgāko pilsētas arēnu. Šeit savas mājas spēles aizvada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Jūtas ”Jazz” un arī sieviešu jeb WNBA komanda. UFC jeb MMA (jauktās cīņas mākslas) ietvaros visa vakara gaitā gaidāmas neskaitāmas cīņas, kurās sportisti cīnīsies par vērtīgām uzvarām, potenciālām čempiona jostām un arī naudas balvām.

Jāmin, ka Justin Gaethje pret Dustin Poirier cīnīsies otro reizi. Pirmā savstarpējā cīņa noslēdzās jau pirmajā raundā pēc aizvadītajām 33 sekundēm. 2018. gada 14. aprīlī Poirier pēc tehniskā nokauta kļuva par cīņas uzvarētāju, turklāt abu dueli nosauca par vakara nozīmīgāko dueli.

UFC 291 dalībnieki

Kā ierasts, arī UFC 291 ietvaros gaidāmas gan tā saucamās main card, gan preliminary card cīņas. Jau skaidrs, ka vakara pati nozīmīgākā cīņa būs vieglajā jeb lightweight svara kategorijā, kurā esošais čempions Dustin Poirier otro reizi karjerā spēkosies pret Justin Gaethje. Vēl cīņas gaidāmas light heavyweight kategorijā, kurā Jan Blachowicz cīnīsies pret Alex Pereira, welterweight svara kategorijā Stīvens Tompsons cīnīsies pret Mihelu Pereiru, bet Maikls Kjesa pret Kevinu Holandu. Vēl viena cīņa paredzēta jau pieminētajā vieglajā svarā, kurā Tonijs Fergusons spēkosies pret Bobiju Grīnu.

Light heavyweight kategorijā ringā dosies 40 gadus vecais polis Jans Blahovičs. Viņš ir bijušais šīs kategorijas čempions, taču titulu viņš pazaudēja 2021. gada oktobrī, kad piekāpās Glovera Tekšeiram. Savukārt pagājušā gada 10. decembrī cīņā par vakanto šīs kategorijas titulu viņš cīnījās neizšķirti pret Magomedu Ankalaevu. Kopumā polis Blahovičs karjeras laikā aizvadījis 39 cīņas, no kurām uzvarējis 29, bet UFC 291 ietvaros var uzskatīt, ka viņa duelis pret Aleksu Pereiru būs otrs nozīmīgākais.

Septiņas cīņas vēl paredzētas tā saucamajā preliminary card. Welterweight svara kategorijā Gabriels Bonfims cīnīsies pret Trevinu Gilesu, Džeiks Metjūzs pret Dariusu Floversu, bet Metjū Semelsbergers pret Urošu Mediču. Vidējā svara kategorijā Romāns Kapilovs ringā tiksies pret Klaudio Ribeiro, bet smagajā svara kategorijā Deriks Lūiss dosies cīņā par uzvaru pret Markosu de Limu. Vīriešu konkurencē visbeidzot arī sagaidāma flyweight svara kategorijas cīņa starp Sīdžeju Vergaru un Vinisiusu Salvadoru. Viena cīņa noritēs starp dāmām – flyweight svara kategorijā Miranda Maverika spēkosies pret Prišcilu Kakoeiru.

UFC 291 Poirier vs Gaethje: kas jāzina par abiem cīkstoņiem?

Dustin Poirier

34 gadus vecais amerikāņu MMA cīkstonis Dustin Poirier karjeras laikā bez viegla svara kategorijas no 2011. līdz 2014. gadam startēja featherweight kategorijā. Savas karjeras laikā viņš aizvadījis 37 cīņas, no kurām uzvarējis 29. No minētajiem 29 panākumiem 14 izcīnītas ar nokautu palīdzību, astoņas pēc cīņas priekšlaicīgas pārtraukšanas, bet vēl septiņas uzvaras nodrošinājuši tiesnešu labvēlīgi lēmumi. Septiņas reizes Poirier ir zaudējis – divas reizes pēc nokautiem, trīs cīņas priekšlaicīgas pārtraukšanas, bet divas pēc tiesnešu nelabvēlīgiem lēmumiem. 2017. gada cīņā pret Ediju Alvaresu uzvarētājs netika noteikts. 2019. gada 13. aprīlī ar uzvaru pār Maksu Holoveju viņš kļuva par vieglā svara čempiona jostas turētāju, bet divas reizes čempiona cīņās viņš zaudējis – gan 2021. gada decembrī pret Čārlzu Oliveiru, gan 2019. gadā pret Habibu Nurmagomedovu. Jāmin, ka karjeras laikā Dustin Poirier divas reizes spējis pārspēt vienu no zināmākajiem MMA pārstāvjiem Konoru Makgregoru.

Džastins Gaethje

Justin Gaethje, līdzīgi kā Poirier, ir 34 gadus vecs cīkstonis. Arī viņš uz brīdi bijis vieglā svara čempions, bet kopumā savas karjeras laikā 28 cīņas, no kurām uzvarējis 24. No tām 19 ir izcīnītas ar nokautu palīdzību, vienu pēc cīņas priekšlaicīgas pārtraukšanas, bet vēl četras pēc labvēlīgiem tiesnešu lēmumiem. Savas karjeras laikā Gaethje piedzīvojis arī četras neveiksmes – divas pēc nokauta, bet vēl divas, kad cīņa tika priekšlaicīgi pārtraukta. Jāmin, ka Gaethje pēdējo četru cīņu laikā piedzīvojis divus zaudējumus. 2020. gada oktobrī pēc žņaugšanas paņēmiena viņš piekāpās Habibam Nurmagomedovam, bet 2022. gada maijā pēc līdzvērtīga, taču cita paņēmiena viņš piekāpās Čārlzam Oliveiram.

Kur es varu skatīties UFC 291 pārraidi?

UFC fight night 291 Latvijas teritorijā translēs Go3 platformā. Tas nozīmē, ka ir iespējams vērot UFC cīņas TV3Sport kanālos. Arī UFC 291 Poirer vs Gaethje cīņa tiks translēts šajā kanālā. Ja vēlies redzēt šo lightweight kategorijas nozīmīgo cīņu no ASV, tad meklē Go3 kanālus Latvijas kabeļtelevīzijas operatoros.

Ja neviens no šiem tev nav pieejams, tad cīņu apskati pieejami UFC sociālā tīkla Youtube kanālā, bet citos sociālajos tīklos iespējams redzēt atsevišķus nozīmīgākos ar cīņu redzamos izgriezumus, tostarp intervijas ar uzvarētājiem.

UFC 291 derības uz LV BET

Ja vēlies likt likmi uz MMA un UFC cīņu notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”MMA”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās cīņas, tostarp Justin Gaethje vs Dustin Poirier. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz UFC notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

UFC 291 derību padomi un derību padomi no LV BET

Pirms nozīmīgās cīņas bukmeikeri par favorītu uzskata esošo lightweight čempionu Dustin Poirier – viņa uzvara tiek novērtēta ar koeficientu 1.62, kamēr pretinieka ar 2.15. LV BET sporta totalizators kopumā piedāvā plašāko likmju klāstu uz MMA cīņām – vari noteikt arī uzvaras raundu, raundus kopā un dažādas citas ar cīņu saistītās likmes.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *