UFC 293: Striklends šokē pasauli un gāž no troņa Adesanju

UFC 293: Striklends šokē pasauli un gāž no troņa Adesanju

Šī gada 10. septembrī Austrālijas pilsētā Sidnejā norisinājās UFC 293 cīņu šovs, kurā galvenā vakara nagla bija Israela Adesanjas cīņa pret Šonu Striklendu cīņā par vidējās svara kategorijas čempiona godu. Striklends šokēja gan atnākušos līdzjutējus, gan arī sporta pasauli, esošo vidējās svara kategorijas čempionu uzvarot pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma. Vēlies vairāk uzzināt par UFC? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām sporta likmēm un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par UFC 293

UFC fight night 10. septembra naktī, kas notika Austrālijas pilsētā Sidnejā, kļuva par vienu no gaidītākajiem līdzšinējā 2023. gada laikā. Tas tamdēļ, ka tā saucamajā main card bija gaidāmas divas nozīmīgas cīņas – Aleksandrs Volkovs spēkojās pret Tai Tuivasu, bet pati nozīmīgākā bija duelī par vidējās svara kategorijas čempiona godu – esošais un jau šobrīd bijušais šīs kategorijas čempions Israels Adesanja mēģināja savu titulu aizstāvēt pret Šonu Striklendu.

Kopumā bija paredzētas 13 cīņas – piecas no tām main card, bet astoņas preliminary card. Beigās Sidnejā notiekošo UFC 293 cīņu šovu apmeklēja vairāk nekā 18 tūkstošu līdzjutēju, kas ļāva organizatoriem nopelnīt vairāk nekā sešus miljonus ASV dolāru. Pavisam skaidrs, ka lielākā daļa no līdzjutējiem devās noraudzīties, kurš no abiem – Striklends vai Adesanja uzvarēs to savstarpējā cīņā.

UFC 293 dalībnieki

UFC 293 cīņas karte

Jau minēts, ka kopumā tika aizvadītas veselas 13 cīņas. Līdz tam, kad ringā devās main card cīkstoņi, noritēja astoņas preliminary card cīņas. Welterweight svara kategorijā Čārlijs Radke pēc vienbalsīga tiesnešu lēmuma uzvarēja Maiku Matetu, bet Kevins Jusē pēc cīņas priekšlaicīgas pārtraukšanas tika galā ar Kīferu Krosbiju. Vieglā svara kategorijā vienbalsīgi tiesnešu lēmumi ļāva uzvarēt Džeimijam Mularkijam un Nasratam Hakparastam, kuri attiecīgi pārspēja Džonu Makdesi un Lendonu Kvinonjesu. Featherweight svara kategorijā ar tehniskā nokauta palīdzību Čepe Mariskals uzveica Džeku Dženkinsu, light heavyweight svara kategorijā Karloss Ulbergs pēc cīņas priekšlaicīgas pārtraukšanas bija pārāks pār Jungu Daunu, bet catchweight svara kategorijā Gabriels Miranda pārspēja Šeinu Jangu.

Main card ietvaros kā pirmie ringā devās light heavyweight cīkstoņi Taisons Pedro un Antons Turkaljs. Jau pirmajā raundā ar nokauta palīdzību uzvarēja Pedro. Arī otrā main card cīņa noslēdzās pirmajā raundā – arīdzan ar nokautu smagajā svarā Džastins Tafa pārspēja Ostenu Leinu. Flyweight svara kategorijā vienbalsīgs tiesnešu lēmums palīdzēja Manelam Kapē pārspēt Felipi dus Santušu, bet pirms vakara nozīmīgākās cīņas smagajā svarā Aleksandrs Volkovs ar žņaugšanas paņēmienu otrajā raundā pārspēja Tai Tuivasa.

Gaidītākā vakara cīņa bija par vidējās svara kategorijas čempiona godu, kurā savstarpēji cīnījās Šons Striklends pret Israelu Adesanju. Iznākums pārsteidza daudzus – Striklends bija taktiski labāk sagatavojies cīņai, bija aktīvāks ringā, kas viņam deva uzvaru pēc tiesnešu vienbalsīga lēmuma – visi to novērtēja ar rezultātu 49-46 par labu Striklendam. Tas nozīmēja, ka Adesanja piedzīvojis trešo zaudējumu karjerā, kā arī otro reizi karjerā zaudējis vidējās svara kategorijas titulu. Iepriekš viņš zaudēja Aleksam Pereiram, taču vēlāk prata revanšēties un atgūt spēcīgākā cīkstoņa godu šajā svara kategorijā. Savukārt Striklendam šī kļuva par lielāko uzvaru karjerā un pēc cīņas viņš neslēpa, ka vēl netic izcīnītajam panākumam.

Kur varu skatīties UFC pārraides?

UFC fight night Latvijas teritorijā translēs Go3 platformā. Tas nozīmē, ka ir iespējams vērot UFC cīņas TV3Sport kanālos. Arī UFC fight night ietvaros starp Šonu Striklendu un Israelu Adesanju tika translēta šajā kanālā. Ja vēlies redzēt UFC cīņu translācis no ASV vai kādas citas valsts, kur tiek rīkots cīņu šovs, tad meklē Go3 kanālus Latvijas kabeļtelevīzijas operatoros.

Ja neviens no šiem tev nav pieejams, tad cīņu apskati pieejami UFC sociālā tīkla Youtube kanālā, bet citos sociālajos tīklos iespējams redzēt atsevišķus nozīmīgākos ar cīņu redzamos izgriezumus, tostarp intervijas ar uzvarētājiem.

UFC derības LV BET sporta totalizatorā

Ja vēlies likt likmi uz MMA un UFC cīņu notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē ”MMA”. Uzpiežot uz šo sporta veidu, atradīsi piedāvājumā esošās cīņas. Ja tās tevi būs ieinteresējušas, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz UFC notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem.

UFC derību padomi LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā plašu likmju iespējas uz MMA cīņām. Vari noteikt ne tikai cīņas uzvarētāju, bet arī uzvarošo metodi, dažādas ar uzvaru saistītās kombinācijas, vai cīņa ilgs visus maksimālos trīs raundus un ar kādu metodi uzvarētājs izcīnīs panākumu. Atceries, ka LV BET sporta totalizators piedāvā plašākās likmju iespējas MMA sporta veidā, un tieši šeit varēsi iepazīties ar pašiem labākajiem koeficientiem uz pašām labākajām cīņām. Ienāc un uzzini vairāk!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *