Counter-Strike

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) ir taktiska spēle, kurā spēlētājs iejūtas pirmā personas “šūtera” lomā. To izlaida kompānija Valve and Hidden Path Entertainment 2012. gadā. Spēlē ir divas komandas - teroristu un pret-teroristu komanda, kur katrai komandai ir noteiktas savas misijas. Teroristu galvenais uzdevums ir izlikt bumbas un sargāt ķīlniekus, savukārt pretiniekiem tās nepieciešams atrast un deaktivizēt, kā arī izglābt ķīlniekus. Katrai komandai ir pēc iespējas efektīvāk jāizpilda savas misijas katrā spēles raundā, lai nestu mājās uzvaru. Apskati CS:GO plašo derību tirgu klāstu pie LV BET, un atbalsti savas iecienītākās CS: GO komandas!

Reģistrēties

LIKMES UZ COUNTER-STRIKE

CS:GO turnīri parasti tiek spēlēti vienas izslēgšanas formātā ar 30 kārtām vienā turnīrā. Katra kārta ilgst divas minūtes, un spēle beidzas, kad viena komanda sasniedz 16 uzvaras. Lai veiktu derības uz CS: GO, dodies uz LV BET Sporta sadaļu un atrodi CS: GO lielākos pasākumus: BLAST Premier, IEM (Intel Extreme Masters), ESL One Pro League, DreamHack Masters un CS: GO Major Championship.

Veic likmes uz CS:GO pie LV BET

Pie LV BET Tu vari veikt likmes uz dažādiem derību tirgiem ar konkurētspējīgiem CS: GO koeficientiem. Mūsu piedāvājumā atradīsi tādas iespējas kā likmes uz spēles uzvarētāju, kartes kopā, katra raunda handikapu, “pistoļu raunda ”uzvarētāju un Kopējo raunda uzvarētāju. Mēs garantējam, ka lielākajos CS: GO notikumos Tu atradīsi labākos koeficientus un visaptverošas derību iespējas – LV BET mēs neizlaižam nevienu niansi! Apmeklē LV BET Sporta sadaļu, lai apskatītu aktīvos CS: GO turnīrus un uzzinātu aktuālo informāciju!

CS:GO

Counter-Strike: Global Offensive Likmes

Ja Tu meklē Counter-Strike globālo eliti, esi nonācis īstajā vietā. LV BET ir Tavs sporta totalizators, kas piedāvā augstākās klases CS:GO likmju tirgu ar precīzām CS:GO likmēm gada karstākajos turnīros. Pievienojies mums, lai sekotu līdzi vienas no ietekmīgākajām pirmās personas šaušanas spēles niansēm!

Kas ir Counter-Strike: Global Offensive?

Counter-Strike: Global Offensive, pazīstama arī kā CS:GO, ir visaugstāk novērtētā spēle apritē, kad runa ir par konkurētspējīgām šaušanas spēlēm. Šī daudzspēlētāju pirmās personas šāvēja (FPS) spēle ir ceturtā spēle neticami veiksmīgajā sērijā, ko izstrādājušas Valve un Hidden Path Entertainment. Kopš tās iznākšanas 2012. gadā, spēle ik mēnesi pulcē 11 miljonus spēlētāju un tā joprojām ir viena no visvairāk spēlētajām spēlēm Valve videospēļu izplatīšanas platformā Steam.

CS:GO ir aktīvi pārstāvēta e-sporta jomā un tai ir uzticīga fanu, un spēlētāju kopiena. Pasaules talantīgākās komandas sacenšas profesionālās līgās un turnīros par milzīgiem balvu fondiem, padarot Counter-Strike: Global Offensive par vadošo spēli, kad runa ir par labākajiem no labākajiem FPS sacensību spēlēs.

CS:GO Vēsture

CS:GO ir daļa no Counter-Strike sērijas, kas radās 1999. gadā kā Valve spēles Half-Life modifikācija. Ņemot vērā šīs milzīgo popularitāti, Valve pasteidzās iegādāties tā intelektuālā īpašuma tiesības un pārveidoja Counter-Strike par mazumtirdzniecības produktu. Pēc oriģinālās Counter-Strike iznākuma sekoja Counter-Strike: Condition Zero, kas iznāca 2004. gadā, pēc četru gadu izstrādes, ko veica vairākas studijas, tostarp Rogue Entertainment, Gearbox un Turtle Rock Studios.

Tikai astoņus mēnešus pēc Condition Zero iznākšanas, Valve pārsteidza fanus ar oriģinālās spēles Counter-Strike uzlabojumu: Source. Šī bija pirmā spēle, kas darbojās uz Valve jaunizveidotās Source platformas un to izstrādāja Hidden Path Entertainment, kas vēlāk strādāja pie CS:GO. Counter-Strike: Global Offensive ir ceturtā sērijas spēle un tā tika izdota 2012. gadā. Lai gan CS:GO jau ir gandrīz desmit gadus veca, kas videospēļu gadu griezumā ir sena parādība, nav tuvāko plānu šo sēriju papildināt ar jaunu uzlabojumu. Daļēji tas skaidrojams ar Valve gadu gaitā veiktajiem metodiskajiem balansēšanas un vizuālajiem atjauninājumiem; līdz šim CS:GO tiek uzskatīta par vienu no ietekmīgākajām pirmās personas šaušanas spēlēm vēsturē. Valve ir izteikusi mājienus par CS:GO pārcelšanu uz Source 2 platformu, kas spēj atveidot sarežģītas un detalizētas ainas ar minimāliem kadru ātruma kritumiem, taču tas nav oficiāli apstiprināts vēl.

Counter-Strike Turnīri

Kas attiecas uz Counter-Strike klātbūtni sacensību e-sportā, šī spēle ir veterāns savā lauciņā ar vairāk nekā 20 gadu ilgu sacensību vēsturi, sākot ar oriģinālo CS. Pirmais lielais turnīrs bija 2001. gada Cyberathlete Professional League (CPL) Ziemas čempionāts, kas notika Dalasā, Teksasā. Turnīrā tika piešķirts 150 000 ASV dolāru balvu fonds un tajā uzvarēja zviedru komanda Ninjas in Pyjamas, kas aktīvi darbojas vēl šodien. Tolaik spēle tika dēvēta par CS 1.6, jo nozīmīgākā spēles versija bija 1.6 atjauninājums.

Pēc pirmā pasākuma panākumiem, kurā piedalījās 16 komandas, 2002. gada Pasaules kiberspēles un 2003. gada Pasaules kausa izcīņa elektroniskajos sporta veidos nepalaida garām iespēju piedalīties arī jaunajā FPS. 2008. gadā Elektroniskā sporta līga (ESL) pievienoja Counter-Strike savai Intel Extreme Masters (IEM) sērijai, kurā notika Intel sponsorēti starptautiski e-sporta turnīri.

Sacensību Counter-Strike uzplaukums iedvesmoja Valve izstumt “novecojušo” CS 1.6 no ceļa un ieviest Counter-Strike: Source (CS:S), kā jauno konkurējošo CS spēli. Diemžēl Valve spēlētāji nepiekrita šim lēmumam. CS 1.6 bija de facto profesionālās spēles prasmju līmeņa etalons, jo tajā bija noteikti augsti prasmju griesti; nesen iznākušais CS:S vienkārši nebija atbilstošs un kopiena to nosodīja. Valve, sponsori un turnīru organizatori turpināja virzīt CS:S, taču lielākā daļa profesionālo Counter-Strike spēlētāju atteicās spēlēt šo spēli. Sacensību ainas sašķelšanās noveda pie pakāpeniskas spēles popularitātes samazināšanās 2000. gadu beigās un 2010. gadu sākumā, atvēlot e-sporta kroņa līderpozīcijas strauji augošajam MOBA žanram.

CS:GO Līgas un notikumi

Counter-Strike: Global Offensive 2012. gadā atdzīvināja sēriju un atkal apvienoja sacensību kopienu. Sākotnējā iznākšana bija, maigi izsakoties, neveiksmīga, taču Valve nevēlējās palaist garām šo iespēju – dažu īsu mēnešu laikā spēle tika krasi uzlabota. Arī tiešraižu laikmeta sākumam bija liela nozīme, lai spēle sasniegtu jaunas virsotnes, jo gan spēlētāji, gan fani demonstrēja savu talantu tādās platformās kā UStream, Twitch un Youtube.

Pirmais CS:GO Major čempionāts notika DreamHack Winter 2013 Zviedrijā. Kopš tā laika Valve CS:GO Major ir bijuši prestižākie un nozīmīgākie turnīri Global Offensive Pro ķēdē.

Lai gūtu priekšstatu par CS:GO likmēm, iepazīsties ar šādiem notikumiem:

BLAST Premier

BLAST Premier ir profesionāla CS:GO līga, kas uzsāka darbību 2020. gadā un kuras galvenā bāze ir ASV un Eiropa. Sērija ir sadalīta divās četrus mēnešus ilgās sezonās – pavasarī un rudenī – ar 12 komandām, kas piedalās grupu posmā. Sešas labākās komandas kopā ar divām labākajām no Showdown turnīriem iekļūst finālā. Katras sezonas finālsacensību uzvarētāji gada beigās sacenšas globālajā finālā.

CS:GO Major Čempionāts

CS:GO Major čempionāti, ko parasti dēvē par Majors, ir visu e-sporta spēlētāju iecienītākie CS:GO turnīri. Šos turnīrus kopš 2013. gada rīko spēles izstrādātājs Valve. 2018. gadā dalībnieku komandu skaits tika palielināts līdz 24 komandām, no kurām 14 iegūst automātisku ceļazīmi uz nākamo Major turnīru. Pārējie dalībnieki tiek nosūtīt uz citiem turnīra posmiem: Legends un Challengers posmiem. Gadu gaitā posmi ir piedzīvojuši diezgan daudz izmaiņu, taču play-off – tā dēvētajā Čempionu posmā – visos Majors pastāvīgi piedalās astoņas komandas, kas izspēlē labāko trīs komandu vienspēļu sērijas.

Atšķirībā no vairuma e-sporta līgu un tradicionālo sporta veidu, Valve piešķir Majors vietas spēlētājiem nevis organizācijai. Tas nozīmē, ka, ja komanda ir saņēmusi automātisku vietu nākamajā Major kvalifikācijas turnīrā, bet trīs no tās dalībniekiem ir pārcēlušies pirms turnīra sākuma, visa komanda zaudē vietu.

ESL One profesionāļu līga

ESL One profesionālu līga ir CS:GO profesionālā sporta līga. Līgā piedalās 24 komandas Eiropā, Āzijā, Okeānijā un Amerikā, tostarp 12 pastāvīgie partneri. Divpadsmit partneri kvalificējas automātiski, bet septiņi no atlikušajiem 12 kvalificējas, izmantojot ESL World Ranking – uz punktiem balstītu sistēmu, ko ESL izmanto, lai novērtētu komandu sniegumu visos nozīmīgajos CS:GO turnīros (ne tikai ESL rīkotajos turnīros). Pēdējās piecas komandas savu spēku pierāda reģionālajās kvalifikācijās.

Atšķirībā no Valve CS:GO lielajiem čempionātiem, kuros komandu vietas tiek piešķirtas, pamatojoties uz spēlētāju sarakstiem, ESL piešķir vietas organizācijai, tāpēc nereti komanda pārdod vai pilnībā nodod savu Pro līgas licenci citai organizācijai. ESL Pro Tour sezona aptver vairākus desmitus turnīru, tāpēc seko līdzi mūsu sporta blogam, lai uzzinātu informāciju par gaidāmajām CS:GO spēlēm ar augstākā līmeņa CS:GO likmēm.

IEM (Intel Extreme Masters)

IEM, ko 2006. gadā uzsāka ESL, ir starptautisku e-sporta turnīru sērija, kas notiek visā pasaulē, tostarp Counter-Strike: Global Offensive, Starcraft II un citas e-sporta spēles. IEM tiek uzskatīts par vienu no prestižākajiem e-sporta turnīriem pasaulē, kas var lepoties ar iespaidīgiem balvu fondiem un piedāvā daļu Pro Tour un Blast Premier punktu.

DreamHack Masters

DreamHack apvienojās ar ESL 2020. gadā, taču turpina darboties atsevišķi. Šis zviedru producentu uzņēmums specializējas karstākajos e-sporta turnīros, tiešsaistes un bezsaistes spēļu pasākumos. DreamHack Masters CS:GO turnīrs ir Master līmeņa turnīrs, kas piešķir punktus ceļā uz IEM, tāpēc Tu noteikti redzēsi pasaules labākos CS:GO talantus, kas sacentīsies uz lielākajām e-sporta skatuvēm un arēnās DreamHack turnīros.

CS:GO Spēles gaita

CS:GO spēle ir sadalīta uz mērķiem balstītos spēles režīmos, kuros divas komandas pa piecām personām, sacenšas par noteiktu vietu vai mērķu kontroli. Sacensību spēles režīms ir līdzīgs tam, kas tiek spēlēts profesionālajos CS:GO turnīros un spēles ilgst līdz 90 minūtēm. Katrai komandai ir uzdoti konkrēti mērķi un tai tie ir jāizpilda, vienlaikus nokaujot pretinieku, lai izpildītu uzvaras nosacījumus. Katras kārtas beigās, pamatojoties uz savu un komandas sniegumu, spēlētāji saņem spēles valūtu, ko var iztērēt aprīkojumam un citiem palīgpriekšmetiem, kurus var izmantot nākamajās kārtās.

CS:GO Spēles režīmi

Ir astoņi CS:GO spēles režīmi un daudzi no tiem ir izmantojami sacensību spēlē. Ja vēlies izmēģināt savus spēkus CS:GO spēļu likmēs, iepazīsties ar zemāk minētajiem CS:GO spēļu režīmiem, lai iepazītos ar spēles gaitu.

  • Deathmatch — Deathmatch (DM) ir cīņas režīms ar tūlītēju atsākšanu un bez naudas ekonomijas. Katra spēle ilgst 10 minūtes un to var spēlēt visās CS:GO kartēs; raundā uzvar komanda, kas ieguvusi visvairāk punktu.
  • Arms Race — Šis ir uz progresu balstīts režīms, kurā ir tūlītējas atzīmes un uzsvars tiek likts uz tuvcīņu cīņām. Pēc tam, kad ar vienu ieroci spēlētājs ir nopelnījis divas likvidācijas, viņš pāriet pie nākamā šaujamieroča, līdz sasniedz bēdīgi slaveno nazi. Spēlētāja uzvaru nodrošinās viena likvidācija ar pēdējo ieroci.
  • Demolition — Divas komandas pārmaiņus uzbrūk un aizsargā vienu vietu vairākās kartēs, kas ir paredzētas ātrai spēlei. Virzība darbojas līdzīgi kā “Arms Race”, taču apgrieztā veidā – ir nepieciešama tikai viena likvidācija un spēle beidzas ar snaiperiem.
  • Danger Zone — Danger Zone ir ātrs CS:GO kaujas rojāla spēles režīms, līdzīgs PUBG un Warzone Call of Duty, kurā piedalās 18 spēlētāji komandu spēlē un 16 spēlētāji solo spēlē. Režīms tiek spēlēts vienā no trim kartēm – Blacksite, Sirocco vai Jungle, un spēlētāji sāk spēli tikai ar drēbēm uz muguras. Kartē ir izkaisītas dažādas kastes ar aprīkojumu un resursiem. Mērķis ir vienkāršs – būt pēdējam palikušajam (vai komandai).

CS:GO Klasiskie un sacensību spēles režīmi

Klasiskie režīmi ir orientēti uz spēlēm 5 pret 5 ar labāko no 30 CS:GO spēlēm defuse un ķīlnieku misijās.

Competitive — Sacensību režīmā spēlētāji, pamatojoties uz savu sniegumu, paaugstinās rangā. Spēli uzvar komanda, kas pirmā no 30 spēlēm izcīna 16 uzvaras. Rangi svārstās no Sudraba I iesācējiem līdz Globālajai elitei, kas veido mazāk nekā 1% no visas CS:GO spēlētāju bāzes.

Defuse Mode — Spēlē Defuse savā starpā sacenšas divas komandas, kas ir T-komanda un CT-komanda. CT komandas uzvar, kad laiks beidzas pirms sprāgstvielas uzlikšanas, kad tās to dezaktivē vai kad visas T komandas tiek likvidētas, pirms sprāgstviela tiek uzlikta. T komanda uzvar, ja sprāgstviela sekmīgi detonējas vai ja visi CT tiek iznīcināti pirms laika beigām.

Hostage Rescue — Šajā CS:GO spēles režīmā spēlētāji piedalās ķīlnieku glābšanas misijā. Ja CT izglābj visus ķīlniekus, pirms beidzies laiks, viņi uzvar, bet T uzvar, ja visi CT ir iznīcināti. Ja misijas laikā kāds no ķīlniekiem tiek ievainots, spēlētājs, kurš nodarījis kaitējumu, zaudē naudu.

Veic likmes uz CS:GO pie LV BET!

Tagad, kad Tu jau zini visu par Counter-Strike: Global Offensive un gada lielākos CS:GO notikumus, Tu esi gatavs sākt CS:GO likmes! Apmeklē LV BET sporta totalizatoru, lai izpētītu mūsu plašos CS:GO tirgus ar WOW cienīgiem CS:GO koeficientiem uz visiem sprādzienbīstamajiem CS:GO turnīriem un starptautiskajām sacensībām. Tu vari likt likmes uz spēles uzvarētāju, kartes uzvarētāju, kartes handikapu, apļu handikapu, kopējo apļu skaitu, vairāk/mazāku kopējo apļu skaitu vai uz kādu no daudzajiem unikālajiem CS:GO likmju tirgiem. Ieskaties un izklaidējies!