Speedway GP (Gorican/Croatia) | LV BET Blog

SEZONAS SĀKUMS SPĪDVEJĀ: HORVĀTIJAS GRAND PRIX

Šī gada 27. aprīlī ar Horvātijas ”Grand Prix” sāksies jubilejas 30. šī seriāla sezona, kas pie reizes būs 79. sezona pasaules čempionāta ietvaros. Kopumā spīdvejisti sacentīsies 11 posmos, no kuriem viens notiks Latvijas galvaspilsētā Rīgā, bet starp dalībniekiem ir arī viens latvietis – Anžejs Ļebedevs. Vēlies veikt derības uz spīdveja sacensībām? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvāto likmju variācijās un veic prognozes!

2024.GADA SPĪDVEJA SEZONĀ 11 POSMI UN LATVIETIS STARP DALĪBNIEKIEM

Speedway GP (Gorican/Croatia) | LV BET BlogKopumā 2024. gada pasaules čempionātā spīdvejā, kas notiks 79. reizi, katrā no posmiem piedalīsies 15 patstāvīgie spīdvejisti. Seši no tiem kvalificējās pēc kopvērtējuma 2023. gada čempionāta ieskaitē, bet trīs braucēji vietas šī gada čempionātā ieguva ”Grand Prix Challenge”, kamēr viens no Eiropas čempionāta (čempions). Atlikušos piecus braucējus izvēlējās ”Grand Prix” sērijas promouteri, ”Discovery Sports Events” pārstāvji.

Rezultātā starp 15 braucējiem ir arī latvieša vārds – starp patstāvīgajiem spīdvejistiem pirmo reizi ir Anžeja Ļebedeva vārds. Iepriekš viņš bija ierindots starp rezervistiem, kas katru sezonu ir divi katrā no posmiem ar papildus vienu ”wild card” ieguvēju. Vēl katrā no posmiem piedalīsies šī brīža pasaules čempions Bartošs Žmaržliks, zviedrs Fredriks Lindgrens, slovāks Martins Vačuliks, austrālietis Džeks Holders, dānis Leons Madsens, briti Roberts Lamberts un Dens Bevlijs, austrālietis Džeisons Doils, brits Tajs Volfindens, vācietis Kajs Hukenbeks, dānis Mikels Mikelsens, poļi Dominiks Kubera un Šimons Vozniaks, kā arī čehs Jans Kvehs.

Sezonas garumā gaidāmi 11 posmi – 27. aprīlī sezona sāksies Horvātijā, 11. maijā gaidāms posms Polijas galvaspilsētā Varšavā, 18. maijā Vācijas pilsētā Lendšūtā, 1. jūnijā Čehijas galvaspilsētā Prāgā, 15. jūnijā Zviedrijas pilsētā Malilā, 29. jūnijā Polijas pilsētā Gorzovā, 17. augustā Lielbritānijas pilsētā Kārdifā, 31. augustā Polijas pilsētā Vroclavā, 7. septembrī Latvijas galvaspilsētā Rīgā, 14. septembrī Dānijas pilsētā Vojensā, bet sezona noslēgsies Polijas pilsētā Torunā.

2023.gada sezonā par čempionu kļuva polis Bartošs Žmaržliks, kurš kopvērtējumā ieguva 158 punktus. Viņš par astoņiem punktiem apsteidza zviedru Fredriku Lindgrenu, bet trešo vietu kopvērtējumā ieguva Martins Vačuliks (125 punkti). Anžejs Ļebedevs pagājušajā sezonā startēja piecos ”Grand Prix” posmos, kuros ieguva 30 punktus (16. vieta kopvērtējumā).

HORVĀTIJAS GRAND PRIX: DATUMS, VIETA, IEPRIEKŠĒJĀ GADA REZULTĀTI

Ar Horvātijas ”Grand Prix” posmu sāksies 2024. gada sezona. Tas gaidāms 27. aprīlī. Šī nebūs pirmā reize, kad sportisti sacenšas šajā Adrijas jūras valstī. Arī pirms gada tieši šeit tika sākta jaunā sezona un par uzvarētāju kļuva šī brīža čempions no Polijas – Bartošs Žmaržliks. Otro vietu kopvērtējumā ieguva brits Roberts Lamberts, bet trešais palika zviedrs, Fredriks Lindgrens.

Sportisti posmu Horvātijā aizvada Goričanā, kas ir ļoti maza pilsēta netālu no Horvātijas – Ungārijas robežas. Spīdveja treks ”Stadium Millenium” pasaules čempionāta posmiem tiek nemainīgi izmantots kopš 2022. gada, bet pirms tam šeit Horvātijas ”Grand Prix” notika no 2012. līdz 2014. gadam. Stadionā ietilpt var ap 7.5 tūkstošiem skatītāju.

Kopumā Horvātijas Grand Prix posms spīdvejā rīkots piecas reizes un 2024. gadā tas notiks sesto. Vienīgais, kam šeit izdevies uzvarēt divas reizes, ir polis Bartošs Žmaržliks, kurš par Horvātijas posma čempionu kļuvis pēdējos divos gados pēc kārtas (2022. un 2023. gadā). 2010. gadā par uzvarētāju kļuva amerikānis Gregs Hankuks, 2011. gadā – zviedrs Andreass Jonsons, bet 2022. gadā dānis Nikī Pedersens.

SACENSĪBU GRAFIKS HORVĀTIJAS GRAND PRIX LAIKĀ

Viss ”Grand Prix” posms gaidāms vienā dienā – 27. aprīlī. Vispirms notiks kvalifikācija, bet vēlāk 23 dažādos braucienos tiks noskaidrots ”Grand Prix” uzvarētājs. Pirmā vieta iegūst 20 punktus kopvērtējumā, otrā 18, trešā 16, ceturtā 14, piektā 12, sestā 11, septītā 10, astotā deviņus, devītā astoņus, desmitā septiņus, 11 sešus, 12. piecus, 13. četrus, 14. trīs, 15. divus, bet 16. vieta kopvērtējumā tiek pie viena punkta.

DERĪBU PADOMI UN LIKMES UZ GRAND PRIX GORIČANE

Pirms pasaules čempionāta sākuma LV BET piedāvā ieskatīties izveidotajās ”outright” iespējās jeb uzzināt, kurus sportistus bukmeikeri uzskata par galvenajiem čempionāta favorītiem. Pagaidām par tādu uzskata divkārtējo čempionu Bartošu Žmaržliku, kurš ir neapšaubāms favorīts (koeficients 1.45). Tuvākā sekotāja, Daniela Bevlija un Fredrika Lingrena koeficients ir 10.00. Novērtēts arī Anžejs Ļebedevs, kuram gan ir trešais sliktākais koeficients uz uzvaru kopvērtējumā (150.00).

Ja vēlies veikt likmes uz spīdveja notikumiem, tad LV BET tev dos tādu iespēju. Visdrīzāk varēsi derēt, kurš no sportistiem kļūs par ”Grand Prix” posma uzvarētāju. Pirms veic likmes, ieskaties, kuri sportisti bijuši labākie konkrētajā trasē 2023. gadā un iepazīsties ar bukmeikeru piedāvātajām ”outright” iespējām.

LIKMES UZ SPĪDVEJU PIE LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz pasaules čempionātu spīdvejā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Spīdvejs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošos notikumus. No saraksta izvēlies, kurš no tiem tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz spīdveju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo notikumu, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajiem spīdveja notikumiem. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *