Copa America

Par Copa America sauc prestižāko izlašu turnīru Dienvidamerikas kontinentā. To var salīdzināt ar Eiropas čempionātu, kurā piedalās tikai konkrētā kontinenta spēcīgākās izlases. Pirmo reizi turnīrs tika organizēts 1916. gadā, par pirmajiem čempioniem kļūstot Urugvajas futbolistiem, kas finālā pārspēja Argentīnu. Lai cik paradoksāli tas nebūtu, tieši Argentīnas un Urugvajas futbola izlases Copa America turnīrā uzvarējušas visvairāk reižu - abas 15, savukārt par vienu no spēcīgākajām pasaules izlasēm dēvētā Brazīlija turnīrā triumfējusi sešas reizes mazāk - deviņas. Vēl par čempionēm kļuvušas Paragvaja, Čīle, Peru, Bolīvija un Kolumbija. Mūsdienās prestižajā futbola turnīrā piedalās desmit komandas, kas grupu turnīrā sadalītas divās apakšgrupās par piecām komandām katrā. No katras apakšgrupas četras labākās iekļūst izslēgšanas spēlēs jeb ceturtdaļfinālā. Tajā, ieskaitot pusfinālu un finālu, pēc izslēgšanas metodes tiek noteikts čempions. Ja pamatlaikā nav izdevies noskaidrot uzvarētāju, seko divu 15 minūšu papildlaiki, bet, ja arī tad uzvarētājs nav zināms, seko saldais ēdiens - pēcspēles sitienu sērija. 2024. gadā otro reizi turnīru tā vēsturē uzņems ASV, kurā divus gadus vēlāk notiks nākamais Pasaules kauss.

Reģistrēties

Likmes uz Copa America

Tā kā šis ir īss izlašu turnīrs, kurš notiek reizi noteiktā laika periodā – brīžiem reizi četros, brīžiem reizi trijos gados, bet citkārt ik pēc gada vai diviem, tad arī sporta totalizatoros likmes būs piedāvājumā vien tad, kad turnīrs noritēs. Un tomēr – brīdī, kad nākamais Copa America atkal aktīvi noritēs, LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības uz turnīra spēlēm. Futbola mači ir vieni no populārākajiem sporta totalizatoros, līdz ar to tiek piedāvāts plašs likmju klāsts. Spēles uzvarētāja, handikapu, precīza rezultāta, vārtu guvēju un statistikas datu noteikšana – tas viss pieejams arī LV BET sporta totalizatorā, kas neliks vilties par esošo piedāvājumu arī uz Copa America spēlēm. 

Kā veikt likmes uz Copa America?

Veikt likmes uz futbola notikumiem, tostarp Copa America izlašu turnīru ir vienkārši, taču jāpatur prātā, ka pastāv dažādas variācijas. Atlasiet notikumu, kurš jūs interesē un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad tas paveikts, izvēlieties vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet kuponu. Lai palīdzētu spēlētājiem orientēties spēles un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu sporta blogu, kurš sniedz jaunāko informāciju par visiem ar futbolu saistītajiem notikumiem, tostarp labākajiem izlašu turnīriem, Copa America neesot izņēmumam.

It looks like we can't find what you're looking for. Perhaps searching will help.

Copa America

COPA AMERICA PIE LV BET — DIENVIDAMERIKAS FUTBOLA ČEMPIONĀTS

Copa America ir viena no vecākajām un prestižākajām starptautiskajām vīriešu futbola sacensībām pasaulē. Dienvidamerikas Futbola Konfederācijas (CONMEBOL) organizētais turnīrs tiek rīkots ik pēc četriem gadiem un tajā tiek kronēta viena no 10 CONMEBOL komandām par Dienvidamerikas čempioniem. Kopš 1993. gada uz katru turnīru tiek uzaicinātas divas papildu komandas no citām federācijām, ļaujot kopā 12 komandām cīnīties par kāroto titulu.

Saistībā ar to, ka UEFA pieņēma lēmumu pārcelt UEFA Euro 2020 COVID-19 pandēmijas dēļ, 2020.gada Copa America turnīrs tika apturēts līdz 2021.gadam. Copa America 2021 būs Dienvidamerikas turnīra 47. sezona un tas notiks no 13.jūnija līdz 2021.gada 10.jūlijam. Turiet LV BET Sporta blogu atvērtu, lai nepalaistu garām jaunumus par šo pasākumu, tā formātu un Copa America derību priekšskatījumu.

Kas ir Copa America?

Iepriekš pazīstams kā Dienvidamerikas Futbola Čempionāts (Spāņu valodā Campeonato Sudamericano de Futbol un Portugāļu valodā Copa Sul-Americana de Futebol), Copa America Turnīrs ir Dienvidamerikas lielākais un visgaidītākais futbola čempionāts kopš 1916.gada. Sacensībās piedalās visas 10 CONMEBOL nacionālās komandas, un dažkārt turnīram pievienojas arī komandas no citām federācijām – piemēram, Ziemeļamerikas, Centrālamerikas un Karību jūras asociācijas futbola federācijas (CONCACAF) komandas.

Copa America Vēsture

20 gadsimta sākumā futbols iekaroja dienvidu kontinentu lielā ātrumā; pirmās starptautiskās sacensības starp Dienvidamerikas valstīm notika jau 1910. gadā, taču Copa America pirmo reizi oficiāli notika 1916.gadā ar Argentīnas Campeonato Sudamericano. Turnīrs notika par godu Argentīnas neatkarības iegūšanai no Spānijas varas. Čīle, Urugvaja, Brazīlija un mājinieki piedalījās turnīrā no 1916. gada 2. līdz 17. jūlijam; Urugvaja nospēlēja neizšķirti 0:0 pret Argentīnu un izcīnīja pirmo titulu izšķirošajā mačā Estadio sacīkšu klubā Avellanedā.

Šī čempionāta panākumi bija tik acīmredzami jau pirms pēdējās spēles, ka tas mudināja Argentīnu, Brazīliju, Čīli un Urugvaju nodibināt CONMEBOL 1916.gada 9.jūlijā. Tajā laikā Copa America bija ikgadējs pasākums. Nākamajā gadā sacensības notika iepriekšējā gada čempionu valstī – Urugvajā, kas savu čempiona titulu aizstāvēja pārspēlē pret Argentīnu 1:0. Tomēr 1918. gada turnīrs tika pārcelts uz 1919. gadu gripas uzliesmojuma dēļ Riodežaneiro, kur bija paredzēts tā gada čempionāts. Tajā gadā Brazīlija uzvarēja turnīrā play-off spēlē pret Urugvaju ar 1:0, bet nākošajā gadā Urugvaja atguva savu titulu čempionātā, kurš norisinājās Čīlē.

20. gadsimta pirmajā pusē Copa America čempionāts bija lielākais futbola turnīrs pasaulē, taču spriedze starp Urugvajas un Argentīnas futbola federācijām noveda pie pasākuma apturēšanas laikā no 1930. gada līdz 1939. gadam. Ļoti īpaša turnīra sezona notika 1939. gadā Peru, kura pēc tam pirmo reizi uzvarēja šajā čempionātā. 40. gadus šis čempionāts tika spēlēts ļoti neregulāri un izraisīja šaubas par šī čempionāta vajadzību, kaut arī vēlāk CONMEBOL paziņoja pretējo. Šo gadu laikā Argentīna kļuva par pirmo un vienīgo nāciju, kas izcīnīja trīs Copa America čempiona titulus pēc kārtas (1945-1947).

Copa America Komandas

Kopš 1993. gada Copa America iekļauj 12 savā starpā konkurējošas komandas: 10 CONMEBOL valstis un divas uzaicinātas komandas no citām federācijām, parasti CONCACAF dalībniekus. Taču gadu gaitā pat Austrālija, Kostarika, Haiti, Hondurasa, Jamaika, Japāna, Meksika, Panama, Katara un Amerikas Savienotās Valstis ir saņēmušas ielūgumus uz Copa America futbola čempionātu. Kanāda, Ķīna un Spānija arī iekļuva sarakstā, taču visas izstājās no turnīra pirms tā sākuma.

Cik bieži notiek Copa America čempionāts?

Līdz pat gadsimta otrajai pusei čempionāta formāts un biežums mainījās; sacensības notika katru gadu, pēc tam reizi divos gados, pēc tam reizi trīs un vēlāk reizi četros gados. Turnīriem nebija noteiktas norises vietas, un spēles tika spēlētas visu gadu  katrā valstī. 1975. gadā, pēc pārtraukuma, turnīrs atgriezās ar jaunu nosaukumu – Copa America. Tikai 1986. gadā CONMEBOL nolēma atgriezties pie tikai vienas valsts, kas uzņem turnīru un apstrīdēt titulu reizi divos gados; tā tas notika līdz 2001. gadam. No 2001. gada līdz 2007. gadam turnīrs notika ik pēc trim gadiem un ik pēc četriem gadiem no 2007. gada, izņemot Copa America simtgades čempionātu, kurš notika 2016. gadā.

Kur notiek Copa America?

Pasākums parasti notika rotācijas kārtībā starp 10 CONMEBOL dalībvalstīm: Argentīnu, Bolīviju, Brazīliju, Čīli, Kolumbiju, Ekvadoru, Paragvaju, Peru, Urugvaju un Venecuēlu. Taču 100. Copa America turnīra sezona notika ASV 2016. gada jūnijā. Šis masveida notikums atzīmēja pirmo reizi vēsturē, kad turnīru rīkoja nācija, kas nav CONMEBOL dalībniece.

Copa America Čempioni

Kopš 2019. gadā visbiežāk ir uzvarējusi Copa America čempionātā ir Urugvaja, un kopš čempionāta pirmās sezonas 1916. gadā, Urugvaja ir ieguvusi čempiona titulu 15 reizes. Argentīna min uz papēžiem Urugvajai ar 14 uzvarām, kuras visas ir iegūtas pirms 1993. gada. Brazīlija ar 9 Copa America uzvarām ir trešajā vietā, un Paragvaja, Peru un Čīle izcīnīja katra pa divām uzvarām, bet Kolumbija un Bolīvija katra ir uzvarējusi vienu reizi. Līdz šim Ekvadora un Venecuēla ir vienīgās CONMEBOL dalībnieces, kuras ne reizi nav ieguvušas čempiona titulu.

Atmiņā vislabāk palikušie Copa America fināli

Šeit ir daži no ikoniskākajiem fināliem Copa America vēsturē:

  • Argentīna pret Brazīliju, 1937 — šī bija pirmā reize, kad šīs futbola lielvalstis tikās Copa America čempionāta finālā; Argentīna uzvarēja 2-0.
  • Brazīlija pret Paragvaju, 1949 — fināls noslēdzās a 7-0 par labu Brazīlijai, kas ir viena no nozīmīgākajām rezultātu atšķirībām Copa America vēsturē, pēc 1942. gada spēles, kur Argentīna pārspēja Ekvadoru ar 12-0 rezultātu.
  • Paragvaja pret Brazīliju, 1953 — tikai četrus gadus vēlāk Paragvaja izcīnīja savu pirmo uzvaru pret Brazīliju, izcili pieveicot pretiniekus ar 3-2 rezultātu.
  • Peru pret Kolumbiju, 1975 — Šis vēsturiskais fināls tika spēlēts divu kāju konfrontācijas sistēmā. Izslēgšanas spēlēs uzvarēja Peru, kas ar 1: 0 pārspēja Kolumbiju.
  • Urugvaja pret Brazīliju, 1995 — fināls noslēdzās ar soda metienu sēriju pēc neizšķirta rezultāta 1-1, kā rezultātā Urugvaja uzvarēja ar 5-3.
  • Čīle pret Argentīnu, 2015 — Čīles izlase ilgi gaidīja savu pirmo uzvaru! Ar rezultātu 0-0 pēc 120 minūtēm, Čīle uzvarēja ar 4-1 soda metienu laikā. Nākamajā gadā vēsture atkārtojās, kad Čīle pēc neizšķirtā rezultāta ar Argentīnu, sodu metienu laikā nosargāja savu čempiona titulu ar rezultātu 4-2.

Copa America Labākie Spēlētāji

Līdz šim, Argentīnietis Norberto Mendez un Brazīlietis Zizinho ir visu laiku rezultatīvākie spēlētāji Copa America vēsturē, katrs gūstot 17 vārtus. Peru spēlētājs Lolo Fernandez un Urugvajas Severino Varela ierindojas nedaudz zemāk ar 15 vārtiem. Pārsteidzoši, ka tikai 15 spēlētāji no pašreizējām izlasēm ir iekļuvuši rezultatīvāko spēlētāju sarakstā: Paolo Guerrero no Peru ar 14 vārtiem un Čīlietis Eduardo Vargas ar 12 vārtiem.

Copa America 2021

Visas 10 CONMEBOL izlases piedalīsies Copa America 2021; arī Austrālija un Katara, kas bija divas iepriekšējās AFC Āzijas kausa ieguvējas, bija uzaicināto sarakstā līdz viņu izstāšanās brīdim 2021.gada sākumā. Tā rezultātā tika izlemts, ka 2021. gada čempionātā piedalīsies tikai 10 izlases komandas, kas nav noticis kopš 1991. gada.

Copa America 2021 Formāts

10 apstiprinātās Copa America komandas ir sadalītas divās grupās:

CONMEBOL Dienvidu Zona (A Grupa): Argentīna, Bolīvija, Čīle, Paragvaja un Urugvaja.

CONMEBOL Ziemeļu zona (B Grupa): Brazīlija, Kolumbija, Ekvadora, Peru un Venecuēla.

Katra grupa spēlē apļa turnīru, katrai komandai ieplānojot trīs spēles pret citām tās pašas grupas komandām. Katras grupas divas labākās komandas un divas labākās trešās vietas ieguvējas iekļūst izslēgšanas posmā. Punktus izmanto, lai sarindotu komandas grupā; trīs par uzvaru, viens par neizšķirtu un neviens par zaudējumu. Arī vārtu starpībai un vārtu skaitam visās grupas spēlēs Copa America čempionāta rangā ir nozīme. Izslēgšanas posms sastāv no viena turnīra ar soda metieniem, ko izmanto, lai noteiktu čempionāta uzvarētāju – ja spēle pēc 90 minūtēm ceturtdaļfinālā, pusfinālā un pēc papildlaika Copa America finālā ir neizšķirta.

Copa America 2021 Norises Vietas

Copa America Turnīrs 2021 notiks deviņos stadionos Argentīnas un Kolumbijas pilsētās. Argentīna uzņems Dienvidu zonas grupu Buenosairesā, Kordobā, Mendozā, La Platā un Santjago del Estero, savukārt Kolumbija Ziemeļu zonas grupu sagaidīs Bogotā, Medeljinā, Kali un Barankiljā. Katrā valstī notiks divi ceturtdaļfināli un viens pusfināls, trešās vietas mačs un fināls tiks aizvadīts Kolumbijā. Pilnu Copa America grafiku var apskatīt oficiālajā CONMEBOL Copa America vietnē.

Kad un kur skatīties Copa America Čempionātu

2021 gada Copa America tiks spēlēts no 13. jūnija līdz 10. jūlijam, vienlaikus ar Eiropas čempionātu (11. jūnijs – 11. jūlijs). Ņemot vērā, ka UEFA turnīram noteikti jāpiesaista vairāk skatītāju, 2021. gada Copa America čempionātam var rasties grūtības piesaistīt skatītājus.

Copa America spēles tiks pārraidītas televīzijā, un starptautiskie skatītāji spēles varēs skatīties tādos kanālos kā beIN Sports, NBC un ESPN vai tiešraides straumēšanas platformās. Dienvidamerikā šo pasākumu pārraidīs Rede Globo, SporTV, TV Publica, Bolivision, 13. kanāls, Venevision un citi. Ziemeļamerikā spēles varēs skatīties uz Fox Sport (angļu valodā) un Telemundo (spāņu valodā) Amerikas Savienotajās Valstīs, Televisa un Canal 4 Meksikā un Salvadorā, Teletica vai Repretel Kostarikā un CTV Kanādā. Pēc katras spēles būs noteikti iespēja atrast informāciju par visiem Copa America izcilākajiem notikumiem TV un tiešsaistē; lielākajai daļai kanālu tiks nepārtraukti atjauninātas tabulas ar aktuālo informāciju par Copa America spēļu rezultātiem.

Copa America 2021 Koeficienti & Likmes

Pēc februāra izstāšanās no 2021. gada Copa America Čempionāta, Katara un Austrālija vairs nav dalībnieku sarakstā. Galīgais komandu saraksts tika apstiprināts 2021. gada 15. martā, paziņojot presei, ka šī gada pasākumā sacentīsies tikai 10 komandas; Tiešsaistes totalizātori drīzumā atjaunos informāciju par Copa America derību tirgu un koeficientiem.

Šobrīd uz titula iegūšanu 2021. gada čempionātā Argentīna ir favorīte; 2021. gada Copa America turnīrs varētu būt Lionela Mesi pēdējā iespēja noturēt trofeju, un tā būtu valsts pirmā uzvara kopš 1993. gada. Tomēr, likmju veicēji noteikti no acīm nevar izlaist Brazīliju, Peru un Urugvaju, kā arī Čīli, kura izcīnīja divas uzvaras pēc kārtas pret Argentīnu 2015. un 2016. gadā.

Kā veikt derības uz Copa America — LV BET Totalizators

Pirmā Copa America spēle ir te pat aiz stūra, kad Argentīna 13. jūnijā stāsies pretī Čīlei. Pirms veiksi likmes uz lielākajām futbola sacensībām Dienvidamerikā, Tu noteikti gribēsi būt pārliecināts par visiem turnīra faktiem un iespējām. Izvēlies LV BET totalizatoru, kurā atradīsi vienreizējus koeficientus un visaptverošu derību izvēli. Tev ir iespēja veikt likmes uz čempionāta uzvarētāju, konkrētas spēles rezultātu, atsevišķa spēlētāja statistiku vai izmēģināt virs/zem likmes. Pie LV BET Tev būs iespēja arī veikt live likmes ar nepārtraukti atjaunotiem koeficientiem visos derību tirgos.