LA LIGA

Spānijas futbola čempionāts jeb “La Liga” tiek uzskatīta par vienu no top 5 Eiropas vietējām līgām, UEFA (Union of European Football Associations) nacionālo čempionātu rangā ierindojoties otrajā vietā. Atpazīstamākie klubi ir Madrides “Real” un “Barcelona”, kuru savstarpējie dueļi – vienalga kāda turnīra ietvaros – tiek saukti par futbola klasiku jeb “El Clasico”. Arī titulu ziņā abas komandas ir līderes. “Real” kronēti par “La Liga” čempioniem 34, bet Barselonas pilsētas klubs 24 reizes. Šajā gadsimtā konkurenci abiem grandiem veiksmīgi sastāda cits Madrides klubs “Atletico”. Septiņi no pieļaujamiem septiņiem Spānijas klubiem veiksmīgi iekļuvuši UEFA rīkoto sacensību grupu turnīros – UEFA Čempionu līgā un UEFA Eiropas līgā.

Reģistrēties

Likmes uz La Liga

“La Liga” ir viens no iecienītākajiem totalizatoru spēlētāju turnīriem, kas regulāri pievērš to uzmanību. “La Liga” ir ļoti populāra arī LV BET spēlētāju vidū. Jau vienas spēles ietvaros LV BET piedāvā ļoti plašu likmju sortimentu, sākot no Jūsu iecienīto komandu panākumiem (likme uz uzvaru), vēlmi riskēt un izdarīt savu likmi uz neizšķirtu, beidzot ar dažādu handikapu izvēli un iespēju prognozēt daudz citas potenciālas iznākumu iespējas.

Kā veikt likmes uz La Liga

Principā likmes uz “La Liga” ir vienkāršas, vienlaikus jāpatur prātā, ka tām ir neskaitāmas variācijas. Atlasiet notikumu, kas Jūs interesē, un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad būsiet atradis sev interesējošo klāstu, atlasiet vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet savu kuponu. Mēs iesakām visiem jaunajiem spēlētājiem nesteigties un vispirms izpētīt tirgu piedāvājumu un tad apstiprināt savas likmes. Lai palīdzētu mūsu spēlētājiem orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta Blogu, kas sniedz mūsu spēlētājiem jaunāko informāciju par futbolu, analīzi un padziļinātu skatījumu par gaidāmajām spēlēm.

La Liga

„La Liga” – viss, kas Tev jāzina par līgu

„La Liga” ir Spānijas augstākā futbola līga, kura tiek saukta arī par „Primera Division”. Šobrīd tās ģenerālsponsors ir „Santander”, kas ir Lielbritānijas banka, kura pieder Spānijas uzņēmumu „Santander” grupai. „La Liga” ir izveidota kā korporācija, kurā visi tās klubi darbojas kā līgas daļu turētāji. Šī gada augustā „La Liga” klubi piekrita 10% no līgas biznesa par 2,7 miljardiem eiro pārdot investīciju grupai „CVC Capital Partners”.

„La Liga” izveidota 1929. gadā un šobrīd tiek uzskatīta par vienu no top 5 spēcīgāko vietējo čempionātu Eiropā. 92 gadu ilgajā vēsturē „La Liga” sacensībās kopumā piedalījušies 62 dažādi klubi, kamēr par čempioniem izdevies kļūt vien deviņiem no tiem. Visvairāk titulu ir ieguvis Madrides „Real” un „Barcelona”, attiecīgi 34 un 26 reizes. 11 trofejas ir cita Madrides kluba „Atletico” kontā, astoņas „Atletico Bilbao”, bet sešas reizes par čempioniem kronēti „Valencia” futbolisti.

Titulētākie klubi Eiropas mērogā

Madrides „Real” ir arī visu laiku titulētākā UEFA Čempionu līgas komanda (iepriekš saukts dažādos citos nosaukumos), triumfējot tajā 13 reizes. Zīmīgi, ka “Real” ir līdz šim vienīgais klubs, kas spējis šajā turnīrā uzvarēt trīs sezonas pēc kārtas (2016, 2017, 2018).

Tikmēr „Barcelona” var lepoties ar pieciem šāda līmeņa kausiem. Tikmēr UEFA Eiropas līgā (pēc spēka otrais spēcīgākais starptautiskais klubu turnīrs Eiropā) sešas reizes triumfējusi „Sevilla” vienība, kas ir šī turnīra rekords. Turklāt tā ir vienīgā komanda, kas to spējusi paveikt trīs sezonas pēc kārtas (2014, 2015, 2016). Divi UEFA Eiropas līgas tituli ir arī Madrides „Atletico” kontā, bet kopumā pēdējo 12 sezonu laikā šajā turnīrā astoņas reizes triumfējuši klubi no Spānijas.

Jāatzīmē, ka „La Liga” klubi kopumā ir bijuši veiksmīgākie starptautiskajā arēnā. Tās pārstāvji ir 18 reizes uzvarējuši UEFA Čempionu līgā, 13 UEFA Eiropas līgā, 15 reizes ieguvuši UEFA Superkausu, kā arī septiņas FIBA Pasaules klubu kausu.

Visu laiku rezultatīvākais spēlētājs „La Liga” vēsturē ir Lionels Mesi, kurš laika posmā no 2004. līdz 2021. gadam, pārstāvot „Barcelona” rindas, izcēlās ar 474 vārtu guvumiem, bet šovasar pārcēlās uz Parīzes „Saint-Germain”. Otrajā vietā ir Krištianu Ronaldu ar 311 vārtiem, pavadot deviņas sezonas „Real Madrid” rindās (no 2009. līdz 2018. gadam).

Formāts

„La Liga” piedalās 20 klubi un sportiskais princips ir sekojošs – trīs vājākās komandas sezonas noslēgumā izkrīt no augstākās līgas un nonāk „Segunda Division”, savukārt trīs no attiecīgā turnīra tās nomaina. Savukārt pirmo četru vietu ieguvēji saņem automātisku vietu UEFA Čempionu līgā. Tāpat viena vieta Spānijai ir garantēta UEFA Eiropas līgā, kā arī jaunizveidotajā Konferenču līgā. Iespējas kvalificēties starptautiskajām sacensībām jeb eirokausiem pastāv arī caur Spānijas Karaļa kausu un līgas kausu.

„La Liga” arī ir viena no apmeklētākajām futbola līgām Eiropā, pirms – pandēmijas gadā vidēji mačā to apmeklēja 27,2 tūkstoši skatītāju. Visvairāk skatītāju nāca uz „Barcelona” mājas spēlēm (vidēji 75,2 tūkstoši) un „Real Madrid” (60,6 tūkstoši). Abas šīs komandas var lepoties arī ar lielākajiem stadioniem ne tikai Spānijā, bet visā pasaulē. „Barcelona” „Camp Nou” ietilpība ir teju 100 tūkstoši – 99,354 skatītāju vietas, kamēr „Real Madrid” „Santiago Bernabeu” var lepoties ar 81,044 sēdvietām.

Kādas ir iespējas derēt uz „La Liga”

Kopumā likmes uz futbolu ir diezgan vienkāršas, vienlaikus to variācijas ir tik plašas, ka rūpīgi jāizvērtē, Jūsuprāt, izdevīgākais pieejamais piedāvājums. Atlasiet notikumu, kas Jūs interesē, un izpētiet pieejamās derību iespējas. Kad būsiet atradis sev interesējošo klāstu, atlasiet vēlamos koeficientus, ievadiet likmes summu un apstipriniet savu kuponu. Mēs iesakām visiem jaunajiem spēlētājiem nesteigties un vispirms izpētīt tirgu piedāvājumu un tad apstiprināt savas likmes.

Futbols ir karalis ne tikai popularitātes un masveidības ziņā, bet arī totalizatoru spēlētāju iecienītākais sporta veids, uz kuru tiek izdarītas dažāda veida likmes. Jau vienas spēles ietvaros LV BET piedāvā ļoti plašu futbola likmju sortimentu, Sākot no Jūsu iecienīto komandu panākumiem (likme uz uzvaru), vēlmi riskēt un izdarīt savu likmi uz neizšķirtu. Beidzot ar dažādu handikapu izvēli un iespēju prognozēt vārtu guvumu skaitu mačā (“gūto vārtu skaits vairāk/mazāk”.

Jūs varat prognozēt cik vārti kopā tiks gūti visā spēlē vai puslaikā, cik vārtus gūs pirmā vai otrā komanda atsevišķi, tāpat variet derēt uz to, ka abas komandas gūs vai negūs vārtus, kurš puslaiks – pirmais vai otrais – būs rezultatīvāks, un kura komanda gūs pirmos un pēdējos vārtos.

Vienlaikus spēlētājiem ir iespēja derēt uz stūra sitienu, dzelteno un sarkano kartīšu skaitu, uz pārkāpumu skaitu, kā arī uz precīzu rezultātu, ko gan uzminēt, šķiet, ir visgrūtāk, toties koeficienta izmaksas ir ievērojami augstākas.

Ieteikumi, veicot likmes uz „La Liga”

Totalizatoru spēlētāji piekopt dažādas stratēģijas, veicot likmes uz futbolu un specifiski tieši uz „La Liga”.  „La Liga” aizvadītajā sezonā bija top 5 rezultatīvāko līgu sarakstā pēc vidēji vienā mačā gūtajiem vārtiem – 2,51. Ņemot vērā šo faktu, likmju veicēji nereti piekopt taktiku izvēlēties veikt likmi “vairāk 2,5” gūti vārti. Tas ir ļoti iecienīts likmes veids pieredzējušu spēlētāju ziņā. Tāpat, ja vēlaties gūt peļņu, izvēloties drošas likmes, tad nereti spēlētāji izvēlas divus notikumus, abos izvēloties “vairāk 1,5” gūti vārti.

Tāpat pārliecinoši lielākais skaits gūto vārtu noticis laika posmā no spēles 76. līdz 90.+ minūtei – proti, tajā laikā gūti 213 vārti jeb 22,4% no visiem čempionātā gūtajiem vārtiem. Otrajā vieta šajā rādītājā ir posms no 31. līdz 45. minūtei jeb 172 vārti, kas 18% gadījumu no visiem.

Pērn rezultatīvākie mači tika aizvadīti ar „Barcelona” līdzdalību – kad laukumā devās šī komanda, attiecīgajā spēlē vidēji tika gūti 3,24 vārti. Tā kā komandu ir pametusi tās lielākā zvaigzne Mesi, kurš aizvadītajā sezonā bija arī „La Liga” labākais snaiperis ar 30 gūtiem vārtiem, iespējams, šajā sezonā spēlētāji var piekopt stratēģiju mačos ar „Barca” dalību izvēlēties kopējo vārtu skaitu „mazāk”, attiecīgi izvērtējot visus iepriekš nosauktos apstākļus un bukmeikeru ieteikumus.

Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, esam izveidojuši ērtu Sporta Blogu, kas sniedz mūsu spēlētājiem jaunāko informāciju par futbola tēmu, analīzi un padziļinātu skatījumu par gaidāmajām spēlēm.