El Clásico: FC Barcelona- Real Madrid

El Clásico: FC Barcelona- Real Madrid

28.oktobrī ”La Liga” 11. kārtas ietvaros gaidāms viens no sezonas karstākajiem dueļiem – tā saucamais El Clasico, kurā savstarpēji spēkosies esošā līgas čempione ”Barcelona” pret Madrides ”Real”. Vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par El Clásico

Pirmo reizi El Clasico jeb futbola spēle starp ”Real Madrid” un ”Barcelona” notika tālajā 1902. gada 13. maijā. Toreiz ”Copa de la Coronacion” ar 3:1 uzvaru svinēja futbolisti no Barselonas. Lielāko principialitāti abu vienību spēlēm piešķir tas, ka mačā tiekas divu Spānijas lielāko pilsētu futbola komandas – viena no galvaspilsētas Madrides, bet cita no tā sauktās Katalonijas galvaspilsētas Barselonas. Pie tam, vienību atšķirības uzskatos identificējamas ārpus futbola laukuma, jo tiek uzskatīts, ka ”Real Madrid” pārstāv Spānijas nacionālisma politikas piekritējus, bet ”Barcelona” Katalonijas nacionālisma. Laika gaitā starp komandām konflikti tikai pieauguši.

Viens no lielākajiem mūsdienu skandāliem futbolā radās 21. gadsimta pašā sākumā, kad no ”Barcelona” uz ”Real Madrid” pārcēlās portugālis Luišs Figu. Viņa aģents bija apstiprinājis priekšlīgumu ar ”Real” par 2.4 miljoniem dolāru, bet tā laušanas gadījumā būtu jāmaksā 30 miljoni liela kompensācija. Figu ilgi noliedza, ka pametīs Barselonu, taču vēlējās pelnīt vairāk nekā līdz šim un beigās nonāca Madridē. Lieki teikt, ka atpakaļ Katalonijā viņš silti sagaidīts netika.

El Clasico vēsturē starp abām komandām notikušas 296 spēles, no kurām 254 oficiālas, bet 42 pārbaudes. Oficiālajās spēlēs nedaudz vairāk uzvaru ir ”Real Madrid” – 102, kamēr ”Barcelona” tikusi pie 100. Ņemot vērā visus mačus, tieši Barselonas klubs ir uzvarām bagātākais (124). Visvairāk nozīmīgo dueļu aizvadījis ”Barcelona” futbolists Serhio Busketss (46), visvairāk vārtu ir bijušajam Barselonas līderim Lionelam Mesi (26), bet lielākais spēles rezultāts fiksēts 1943. gada 19. jūnijā, kad ”Copa del Rey” ietvaros ”Real Madrid” sagrāva sīvāko pretinieci ar 11:1.

Madrides ”Real” un ”Barcelona” sezonu sākušas pārliecinoši

Pirmo deviņu kārtu laikā Spānijas futbola augstākajā līgā gan ”Real”, gan ”Barcelona” bija apliecinājušas savas favorītes statusus. ”Real” pēc deviņām nospēlētajām spēļu kārtām bija līdere ar astoņām uzvarām un vienu zaudējumu un tādējādi 24 izcīnītiem punktiem. Savukārt ”Barcelona” bija vienīgā komanda visā turnīrā, kas vēl nebija zaudējusi – sešas uzvaras un trīs neizšķirti deva 21 punktu un trešo vietu – starp abām komandām bija iespraukusi ”Girona” ar 22 punktiem.

Starp labākajiem vārtu guvējiem līderos arī bija abu komandu spēlētāji. Pēc deviņiem mačiem turnīra rezultatīvākais spēlētājs bija ”Real Madrid” futbolists Džūds Belingems, kurš bija iesitis astoņus vārtus, turklāt vēl divos bija iesaistījies ar rezultatīvām piespēlēm. Trešo vietu ieņēma viņa komandas biedrs Hoselu (pieci vārti). Jāmin, ka gan Belingems, gan Hoselu uz Madrides ”Real” pārnāca šajā starpsezonā. Savukārt otrs labākais snaiperis turnīrā bija ”Barcelona” līderis Roberts Levandovskis, kuram, līdzīgi kā Hoselu, pieci goli pirmo deviņu spēļu laikā.

Kam ir iespēja uzvarēt El Clásico?

Bukmeikeru prognozēs kādu laiku pirms spēles par nelielu favorīti uzskata mājinieci ”Barcelona”, kuras koeficients noteikts aptuveni 2.25 vērtībā. Neizšķirts novērtēts ar koeficientu 3.6 un Madrides ”Real” uzvara ar koeficientu 3.00. Tā saucamajās ”outright” likmēs pagaidām favorīte uz titulu ”La Liga” ir gan ”Real” – esošās turnīra tabulas līderes uzvara čempionātā novērtēta ar koeficientu 1.60. Tieši ”Barcelona” ir tuvākā sekotāja – tās koeficients uz atkārtotu triumfu turnīrā ir 2.60. Vēl tikai Madrides ”Atletico” piešķirtas kaut cik reālas izredzes cīnīties par titulu Spānijā (10.00), kamēr citu komandu izredzes novērtētas kā mazticamas.

Likmes uz El Clásico ar LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz La Liga jeb Spānijas futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Padomi un likmes par El Clásico vietnē LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu uz El Clasico maču starp ”Barcelona” uz ”Real”. Bez spēles rezultāta, gūto vārtu skaita, pirmā un otrā puslaika rezultāta, dubultiespējas un handikapa iespējams arī derēt uz stūra sitienu attiecību, veikto soda sitienu skaitu, brīdinājumiem, autiem un daudz ko citu. Tāpat iespējams paredzēt precīzu rezultātu un precīzus vārtu guvējus.

Ar visām likmēm uz El Clasico iepazīsties LV BET sporta totalizatorā. Tas piedāvā pašas labākās likmes tirgū. Pirms veic derības iepazīsties ar abu komandu sastāviem, piemēram, šobrīd neliela trauma ir Robertam Levandovskim. Tāpat vērtīgi pavērot, kā komandas būs nospēlējušas desmitajā kārtā un trešajā Čempionu līgas kārtā pirms abu vienību dueļa.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *