La Liga: Real Madrid - FC Barcelona | LV BET Blog

SEZONAS TREŠAIS EL CLASICO – MADRIDES REAL VS BARCELONA

Spānijas ”La Liga” turnīra ietvaros 32. kārtā 21. aprīlī gaidāma valsts spēcīgāko futbola komandu duelis – Madrides ”Real” savā laukumā cīnīsies pret ”Barcelona” jeb gaidāms tā saucamais ”El Clasico”. Vēlies veikt derības uz Spānijas futbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajās likmēs un veic prognozes!

REAL MADRID – FC BARCELONA DUELIM IR SENA VĒSTURE

La Liga: Real Madrid - FC Barcelona | LV BET BlogPirmais tā saucamais ”El Clasico” noritēja tālajā 1902. gadā. Principā šo dueli var saukt par divu Spānijas daļu pretstāvi – galvaspilsētas kluba Madrides, kas pārstāv Spānijas ziemeļu daļu un Katalonijas reģionu, kurā centrs ir Barselona. Komandas savstarpēji kašķējušās, pārpirkušas viena no otras futbolistus, kas rezultējies ar vēl lielāku intrigu to spēlēs.

Pēdējo reizi ”El Clasico” noritēja Spānijas Superkausa ietvaros. 2024. gada 14. janvārī Madrides ”Real” uzvarēja pārliecinoši (4:1), kļūstot par Superkausa ieguvēju. Konkrētajā mačā ar ”hat-trick” izcēlās Vinisiuss Žuniors, kurš to noformēja pirmo 39 minūšu laikā. Madrides klubs uzvarēja arī pirmajā savstarpējā ”El Clasico” šajā sezonā, izbraukumā 2023. gada 28. oktobrī pārspējot sīvāko sāncensi ar 2:1. Šajā spēlē uzvarētājs noskaidrojās pašās beigās, kad kompensācijas laika otrajā minūtē savus otros vārtus spēlē guva Džūds Belingems, kurš tādējādi ”Real” arī atnesa uzvaru.

Ieskaitot pārbaudes spēles, komandas savstarpēji spēkojušās 298 reizes. ”Barcelona” uzvarējusi 124, ”Real Madrid” 110, bet vēl 64 reizes komandas spēlējušas neizšķirti. Oficiālajos mačos labāka bilance ir ”Real”, kas uzvarējusi 104 reizes, zaudējusi 100 reizes, bet 52 reizes fiksēti neizšķirti.

Raugoties statistikā, tad lielākā uzvara fiksēta 1943. gada 19. jūnijā, kad ”Real” uzvarēja ar desmit vārtu pārsvaru (11:1). Par rezultatīvākajām spēlēm kļuvušas 1916. gada un 1943. gada spēles, kurās tika gūti 12 vārti (6:6 un 11:1). ”Real” laika posmā no 1962. līdz 1965. gadam uzvarēja septiņos ”El Clasico” pēc kārtas, kas ir lielākā uzvaru virkne šajā duelī.

Futbolistu statistikā raugoties, visvairāk vārtus ”El Clasico” guvis argentīnietis Lionels Mesi. Viņš guvis 26 vārtus. Nākamais sarakstā ir Alfredo di Stefano un Krištianu Ronaldu, kuriem ir gūti 18 vārti, bet Karimam Benzemā – 16. Visvairāk ”El Clasico” dueļos laukumā devies Serhio Busketss – 48. 45 dueļos laukumā izgājis Lionels Mesi un Serhio Ramoss, bet 43 – Karims Benzemā.

LA LIGA PĒC TITULA SOĻO ”REAL MADRID”, ”BARCELONA” ATPALIEK PAR PĀRIS UZVARĀM

Pēc nospēlētām 29 spēļu kārtām tieši Madrides ”Real” bija Spānijas čempionāta līdere. Tā bija iekrājusi 72 punktus. Līdz izlašu pārtraukumam marta beigās ”Real” vietējā līgā bija zaudējusi tikai vienu reizi – 2023. gada 24. septembrī pret ”Atlético Madrid” (2:3). Tas nozīmē, ka pēdējās desmit spēlēs klubs vietējā līgā nav piedzīvojis zaudējumu garšu – ar 4:2 pārspēta ”Osasuna”, ar 4:0 ”Celta Vigo”, ar 1:0 ”Sevilla”, ar 4:0 ”Girona”, ar 2:0 ”Getafe”, ar 2:1 ”Las Palmas” un ar 3:2 ”Almeria”. Trijās spēlēs spēlēts neizšķirti – 1:1 pret ”Atletico”, 1:1 pret ”Rayo Vallecano” un 2:2 pret ”Valencia”.

”Barcelona” ne pārāk labi sāka čempionātu un jau sezonas vidū noskaidrojās, ka galvenais treneris Čavi Ernandess pēc sezonas savu posteni pametīs. Vēlāk sezonas gaitā rezultāti uzlabojušies, kas ļāvis pacelties uz otro vietu turnīra tabulā pēc 29 nospēlētajiem mačiem – 64 punkti un astoņi mazāk nekā ”Real”. Pēdējās desmit līgas spēlēs piedzīvots viens zaudējums – 27. janvārī pret ”Villarreal” ar 3:5. Šo spēļu laikā uzvarētas ”Real Betis” ar 4:2, ”Osasuna” ar 1:0, ”Alaves” ar 3:1, ”Celta Vigo” ar 2:1, ”Getafe” ar 4:0, ”Mallorca” ar 1:0, un ”Atletico” ar 3:0. Divās spēlēs nospēlēts neizšķirti – 0:0 pret ”Bilbao Athletic” un 3:3 pret ”Granada”.

Abas ir titulētākās ”La Liga” komandas. ”Real Madrid” par Spānijas čempioni kļuvusi 35 reizes, bet ”Barcelona” – 27 reizes. Visdrīzāk kāda no komandām šajā sezonā papildinās ”La Liga” trofeju krājumu.

KOMANDU LĪDERI UN REZULTATĪVĀKIE SPĒLĒTĀJI

Madrides ”Real” 2023.gada vasarā savas rindas papildināja ar angļu uzbrucēju Džūdu Belingemu, kurš ātri vien spējis iejusties vienībā un kļūt par tās uzbrukuma līderi. Viņš ar 16 gūtajiem vārtiem ir ne tikai Madrides komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet arī visa ”La Liga” turnīra rezultatīvākais. Cits līderis uzbrukumā ir Vinisiuss Žuniors, kuram 12 gūti vārti.

”Barcelona” otro sezonu pavada poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis. Ja pagājušajā sezonā tieši viņš bija viens no turnīra rezultatīvākajiem futbolistiem, tad šogad viņa rezultativitāte ir nedaudz kritusies. Ar 13 gūtajiem vārtiem viņš gan joprojām ir labākais Barselonas bombardieris. Nākamais labākais ir Ferans Toress, kuram uz pusi mazāk gūtu vārtu – septiņi.

KĀDAS VĒL SPĒLES GAIDĀMAS 32. KĀRTĀ?

Bez ”El Clasico” 32. kārtā norisināsies vēl arī mači starp ”Bilbao Athletic” un ”Granada”, ”Celta Vigo” un ”Las Palmas”, ”Rayo Vallecano” un ”Osasuna”, ”Valencia” un ”Real Betis”, ”Girona un ”Cadiz”, ”Getafe” un ”Real Sociedad”, ”Almeria” un ”Villarreal”, ”Alaves” un ”Atletico Madrid”, kā arī ”Sevilla” un ”Mallorca” komandām.

DERĪBAS UZ REAL MADRID — FC BARCELONA SPĒLI

LV BET sporta totalizatorā būs iespējams atrast likmes uz ”El Clasico” starp ”Real Madrid” un ”Barcelona” komandām. Starp klientu populārākajām izvēlēm ir derēt uz mača rezultātu, kopā gūtajiem vārtiem, katrā puslaikā gūtajiem vārtiem, katras komandas kopā gūtajiem vārtiem, handikapu un puslaika uzvarētāju, taču LV BET piedāvājumā ir arī daudzas citas derību iespējas, ieskaitot statistikas datus, katras komandas sniegumu, precīzu rezultātu, precīzu vārtu guvēju noteikšanu un daudz ko citu. Labākos koeficientus uz ”El Clasico” varēsi atrast tieši pie mums.

Ja vēlies izdarīt likmes uz Spānijas ”La Liga” spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *