La Liga El Classico: ”Barcelona” pret Madrides ”Real”

La Liga El Classico: ”Barcelona” pret Madrides ”Real”

Šī gada 19. martā Spānijas La Liga čempionāta 26. kārtas ietvaros gaidāms šīs valsts smagsvaru duelis jeb tā saucamais ”El Clasico” – turnīra līdere ”Barcelona” savā laukumā uzņems principiālāko pretinieci ”Real Madrid”. Vai vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

El Clasico – kas tas ir?

El Clasico vēsture

Pirmo reizi El Clasico jeb futbola spēle starp ”Real Madrid” un ”Barcelona” notika tālajā 1902. gada 13. maijā. Toreiz ”Copa de la Coronacion” ar 3:1 uzvaru svinēja futbolisti no Barselonas. Lielāko principialitāti abu vienību spēlēm piešķir tas, ka mačā tiekas divu Spānijas lielāko pilsētu futbola komandas – viena no galvaspilsētas Madrides, bet cita no tā sauktās Katalonijas galvaspilsētas Barselonas. Pie tam, vienību atšķirības uzskatos identificējamas ārpus futbola laukuma, jo tiek uzskatīts, ka ”Real Madrid” pārstāv Spānijas nacionālisma politikas piekritējus, bet ”Barcelona” Katalonijas nacionālisma. Laika gaitā starp komandām konflikti tikai pieauguši.

Viens no lielākajiem mūsdienu skandāliem futbolā radās 21. gadsimta pašā sākumā, kad no ”Barcelona” uz ”Real Madrid” pārcēlās portugālis Luišs Figu. Viņa aģents bija apstiprinājis priekšlīgumu ar ”Real” par 2.4 miljoniem dolāru, bet tā laušanas gadījumā būtu jāmaksā 30 miljoni liela kompensācija. Figu ilgi noliedza, ka pametīs Barselonu, taču vēlējās pelnīt vairāk nekā līdz šim un beigās nonāca Madridē. Lieki teikt, ka atpakaļ Katalonijā viņš silti sagaidīts netika.

El Clasico vēsturē starp abām komandām notikušas 286 spēles, no kurām 252 oficiālas, bet 34 pārbaudes. Oficiālajās spēlēs nedaudz vairāk uzvaru ir ”Real Madrid” – 101, kamēr ”Barcelona” tikusi pie 99. Ņemot vērā visus mačus, tieši Barselonas klubs ir uzvarām bagātākais (119). Visvairāk nozīmīgo dueļu aizvadījis ”Barcelona” futbolists Serhio Busketss (46), visvairāk vārtu ir bijušajam Barselonas līderim Lionelam Mesi (26), bet lielākais spēles rezultāts fiksēts 1943. gada 19. jūnijā, kad ”Copa del Rey” ietvaros ”Real Madrid” sagrāva sīvāko pretinieci ar 11:1.

No kurienes cēlies nosaukums El Clásico?

Vārdu El Clasico izdomāja Spānijas mediji, kuri centās atrast kādu raksturojumu valsts lielākajam futbola mačam. Sākotnēji tika dots vārds derbijs, taču ar to saprot divu vienas pilsētas lielāko komandu savstarpējo cīņu un līdz ar to nācās meklēt jaunu vārdu. Nākamā ideja bija ”el partido del siglo” (gadsimta mačs), taču, ņemot vērā, ka tādi sezonā bija vismaz divi, arī šis raksturojums neizrādījās precīzs. 2000. gadu sākumā mediji, kopējot Dienvidamerikas grandu cīņas Boca – River Plate spēles ažiotāžu, lēma tai piešķirt vārdu El Clasico, kas kļuva populārs arī citviet medijos.

Svarīgākie mači El Clásico vēsturē

Abas komandas 2002. gada UEFA Čempionu līgā savstarpēji spēkojās pusfinālā, divu spēļu summā ar 3:1 uzvarot ”Real Madrid”. Spāņu mediji šos dueļus nosauca par gadsimta mačiem. Savukārt no 2009. līdz 2018. gadam Spānijas un pasaules līdzjutēji katrā no El Clasico varēja novērot potenciāli divu pasaulē labāko futbolistu pretstāvēšanu – Krištianu Ronaldu pārstāvēja ”Real Madrid”, bet Lionels Mesi ”Barcelona”. Šajā laika periodā Mesi ”El Clasico” mačos iesita 20 vārtus, bet Ronaldu 18. Abi arī lauza dažādus rekordus un tā, piemēram, Lionels Mesi joprojām ir ”La Liga” visu laiku rezultatīvākais futbolists ar iesistiem 474 vārtiem, bet Ronaldu ir otrajā vietā ar 311. Ēra beidzās pēc tam, kad noslēdzās Ronaldu laiks Madridē un viņš pārcēlās uz Turīnas ”Juventus”. Šobrīd vairs ne viens, ne otrs spēlē Spānijā, jo Mesi otro sezonu pavada Parīzes ”Saint-Germain”.

El Clasico rekordi

Šī dueļa vēsturē divas reizes spēles noslēgušās ar 12 iesistiem vārtiem, kas ir rezultativitātes rekords. Vienu reizi tas notika 1916. gada 13. aprīlī, kad tika fiksēts rezultatīvs neizšķirts 6:6, bet citu reizi 1943. gadā pārliecinošāko uzvaru svinēja ”Real Madrid” (11:1). Visbiežākais spēles rezultāts bijis 2:1 – tāds fiksēts veselas 45 reizes. Biežākais neizšķirts bijis 1:1 (25 reizes), bet vismazāk reižu spēle noslēgusies ar tādiem rezultātiem kā 11:1, 8:2, 7:2, 6:6, 6:2, 5:5 un 5:3 (katrs reizi). El Clasico rezultatīvāko spēlētāju saraksta līderis ir Mesi ar 26 vārtiem, kam seko Krištianu Ronaldu un Alfredo di Stefano ar 18. 15 iesisti vārti ir Raulam, bet no aktīvajiem spēlētājiem astotajā vietā ir ”Real Madrid” līderis Karims Benzemā, kuram 13 vārti.

El Clasico spēle starp Madrides Real un FC Barcelona

Gaidāmais ”La Liga” mačs starp FC ”Barcelona” un ”Real Madrid” gaidāms čempionāta 26. kārtas ietvaros 19. martā plkst. 22:00 ”Barcelona” mājas laukumā. Pirms spēles Čavi Ernandesa vadītā komanda no Barselonas pavisam noteikti atradīsies ”La Liga” turnīra līderes godā. Pēc aizvadītām 24 kārtām ”Barcelona” bija līdere ar izcīnītiem 62 punktiem, kamēr tās galvenajai konkurentei ”Real Madrid” bija par deviņiem mazāk (53). Šajā sezonā Spānijas čempionāta ietvaros komandas vienu spēli aizvadījušas un 2022. gada 16. oktobrī uzvaru ar 3:1 svinēja ”Real Madrid”. Toreiz vārtus guva Karims Benzemā, Federiko Valverde un Rodrigo, kamēr ”Barcelona” rindās izcēlās Ferans Toress.

El Clasico komandas

Real Madrid

”Real Madrid” ir pašreizējā līgas čempione un arī tituliem bagātākā ”La Liga” komanda. Vienība šajā turnīrā uzvarējusi veselas 35 reizes. Tās līderis ir francūzis Karims Benzemā, bet viņam palīgos ir uzlēcošā zvaigzne Vinisiuss Žuniors, kā arī citi futbolisti, ieskaitot pieredzējušos Luku Modriču un vārtsargu Tibo Kurtuā. Šī ”La Liga” sezona ”Real” nav izdevusies, jo pirmo 24 spēļu laikā klubs punktus zaudēja astoņās. Paralēli Karlo Ančeloti vadītā vienība sekmīgi spēlē UEFA Čempionu līgā, kur arīdzan aizstāv pagājušajā sezonā iegūto titulu.

FC Barcelona

Čavi Ernandesa trenētā ”Barcelona” starpsezonā jaudīgi pastiprinājās, uzbrukuma līnijā piesaistot Minhenes ”Bayern” bijušo līderi Robertu Levandovski. Tāpat pastiprinājumi notika citās līnijās un tas attaisnojies. Vismaz ”La Liga” ietvaros ”Barcelona” pirmo 24 spēļu laikā bija punktus zaudējusi vien četros mačos – divos ar neizšķirtu palīdzību, bet divās zaudējot. Savukārt Levandovskis ir turnīra rezultatīvākais spēlētājs ar iesistiem 15 vārtiem. Vienībai, kas ”La Liga” triumfējusi 26 reizes, ne tik labi klājies uz Eiropas skatuves un tā jau izstājusies no UEFA Eiropas kausa.

El Clásico padomi un likmes pie LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Spānijas futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā. Likmes būs iespējams veikt arī uz FC ”Barcelona” pret ”Real Madrid” maču.

Likt likmes uz futbola mačiem Spānijā ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz El Clásico spēles iznākumu vietnē LV BET

Pirms spēles nedaudz lielāka iespēja uzvarēt pastāv ”Barcelona”. Tās uzvaru spēlē bukmeikeri prognozē ar aptuveno varbūtību un koeficientu 2.30. ”Real Madrid” panākums novērtēts ar koeficientu 3.05, bet neizšķirta iespējamība ar 3.65. Tas nozīmē, ka pēc bukmeikeru domām neiespējams nav neviens no trim scenārijiem.

Kopumā uz šo spēli pastāv plašas likmju iespējas. Ja tevi interesē viens no pasaulē nozīmīgākajiem futbola dueļiem, tad ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar visām piedāvātajām likmēm gan par spēles rezultātu, gūto vārtu skaitu un katrā puslaikā piedāvātajām derībām, izvēlies atbilstošāko un veic likmi. Tieši LV BET Sporta totalizators dos labākās kvalitātes spēļu pieredzi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *