“La Liga” saldais ēdiens: Madrides derbijs

“La Liga” saldais ēdiens: Madrides derbijs

 12. decembra vakarā Eiropas futbolā norisināsies viens no lielākajiem derbijiem, kad “La Liga” čempionāta ietvaros spēkus samēros divi Madridē bāzēti klubi – “Real” un “Atletico”. Kas sagaidāms no šī dueļa un kādas likmes uz to piedāvā LV BET?

Čempioni pret “runners up” – arī šosezon tabulā līdzās

Aizvadītajā sezonā kā ierasts “La Liga” visi gaidīja vienu. Proti, “Real” un “Barcelona” duelēšanos visa čempionāta garumā par pirmo vietu, ar cerībām, ka šajā cīņā iesaistīsies arī “Atletico”, kas laiku pa laikam to spēj un ar panākumiem. Kā pērn, kad bez zelta palika gan “Real”, gan “Barca”, troni virs galvas paceļot “Atletico”, bet tā liktenis izšķīrās pēdējā kārtā. Gluži kā asa sižeta filmā!

Lai arī “Atletico” šobrīd no “Real” atpaliek 10 punktu tiesu, tai ir viena spēle rezervē. Ja “Atletico” šodien uzvar, viņiem izdosies samazināt starpību līdz septiņiem punktiem, bet vēl trīs būs iespējams nodzēst, kad tā aizvadīs vienādu spēļu skaitu ar konkurentiem. Jāteic, ka līdz galam komfortabli līderpozīcijās “Real” nevar justies. Tieši iepriekš piesaukto iemeslu dēļ, kā arī tāpēc, ka otrajā vietā esošā “Sevilla” atpaliek tikai par piecu punktu tiesu

Madrides derbijs – vēsturiskie aspekti un aktuālā gatavība

Šis būs jau 169 Madrides derbijas starp “Real” un “Atletico”, līdz šim uzvaras vairāk pārliecinoši izcīnot Karaliskajam klubam (“Real”) – 89 uzvaras, bet neizšķirti spēlēts 40 reizes. Komandas savā starpā nereti spēlē mazrezultatīvi, ņemto vērā, ka spēles likme vienmēr ir augsta. Pēdējos 10 savstarpējos dueļos komandas kopā guvušas trīs vārtus vien divos gadījumos. Un arī sportisko rezultātu ziņā pēdējos gados Madrides derbijos dominē “Real” – pēdējās piecās tikšanās reizēs trīs reizes tieši “Real” futbolisti pametuši laukumu kā uzvarētāji.

Derbijs ir izceļams ar vēl vienu lietu – savā starpā tiksies divi Francijas izlases uzbrucēji. Karims Benzema (“Real”) un Antuāns Grīzmans (“Atletico”), kuri ir savu komandu uzbrukuma līderi. Benzema ir guvis 12 vārtus un atdevis septiņas rezultatīvas piespēles (līderis “La Liga” abos rādītājos), kamēr Grīzmanam tik labi neiet – vien trīs vārti. Tiesa, viņam ļoti palīdz urugvajietis Luiss Suaress, kurš šosezon izcēlies ar septiņiem vārtu guvumiem.

“Real” šobrīd ir aktīva septiņu uzvaru sērija “La Liga” ietvaros, bet kopā tās ir deviņas (divas vēl pievienotas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā), bet kopumā vienībai ir 13 nezaudētu spēļu sērija. Kamēr “Atletico” šogad ik pa laikam pieklibo. Tā nav spējusi izcīnīt divas uzvaras pēc kārtas jau kopš oktobra sākuma.

Kurš ir favorīts?

LV BET ekspertu ieskatā favorīti uz šo maču “Real”, kas šoreiz ir mājinieku godā. Bukmeikeru piedāvātais koeficients uz šīs komandas uzvaru totalizatoru līnijās ir noteikts 2,02, kamēr viesiem 3,85. Šādos dueļos nedrīkst izslēgt arī neizšķirta iespējamību, kurai koeficients 3,60. Mazāks nekā “Atletico” uzvarai. Vidējais kopējo gūto vārtu skaits ir noteikts “vairāk/mazāk” par 2,5. Ņemot vērā iepriekš minēto par rezultativitāti šajos derbijos, iespējams, ir vērts apsvērt iespēju izdarīt savu likmi uz to.

Seko līdz jaunumiem un ienāc LV BET totalizatora mājas lapā un apskati mūsu bukmeikeru piedāvājumu uz maču – tajā tu atradīsi plašu likmju piedāvājumu. Mūsu spēlētājiem būs iespēja derēt ne tikai uz iepriekš nosauktajiem likmju piedāvājumiem, bet arī daudziem citiem – gūtajiem vārtiem, kopējiem izpildītajiem sitieniem, stūra sitieniem, u.t.t.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *