La Liga 2023./2024. gada sezonas sākums

La Liga 2023./2024. gada sezonas sākums

Jau no 11. augusta arī citā spēcīgajā Eiropas futbola čempionātā, ”La Liga”, gaidāms 2023./2024. gada sezonas sākums. Iepriekšējā sezonā Madrides ”Real” no troņa gāza tās principiālākā pretiniece ”Barcelona”, un sagaidāms, ka abas komandas būs galvenās favorītes arī nākamajā sezonā. Vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

La Liga – 2022./2023.gada sezonas kopsavilkums

Pirms 2022./2023. gada sezonas ”Barcelona” veica nozīmīgas izmaiņas sastāvā, īpaši pastiprinot uzbrukuma smaili. No Minhenes ”Bayern” uz Katalonijas galvaspilsētu pārcēlās polis Roberts Levandovskis un šī izmaiņa deva augļus jau no pirmās čempionāta spēles. Čavi Ernandesa pirmajā pilnajā sezonā kā kluba trenerim ”Barcelona” kļuva par ”La Liga” čempioni, 38 spēlēs tiekot pie 88 punktiem. Sezonā tā piedzīvoja tikai sešus zaudējumus, kā arī ielaida vien 20 vārtus. ”Barcelona” izcīnīja savu 27. ”La Liga” titulu un ir otra titulētākā valsts futbola komanda aiz ”Real”, kam ir 35 šī turnīra trofejas.

Tieši ”Real” palika otrā, taču samērā spraigā cīņā. Turnīra izskaņā tā par vienu punktu apsteidza citu galvaspilsētas klubu ”Atletico” – karaliskais klubs izcīnīja 78 punktus, bet Djego Simeones trenētā vienība 77. Vēl vietu Čempionu līgā nodrošināja ”Real Sociedad”, kas ar izcīnītu 71 punktu finišēja ceturtajā vietā. Eirokausos spēlēs arī tādas ”La Liga” komandas kā ”Villarreal” un ”Real Betis” (UEFA Eiropas līgā), bet ”Osasuna” piedalīsies UEFA Konferences līgā. Čempionu līgā gan spēlēs arī ”Sevilla”, kas kļuva par UEFA Eiropas līgas uzvarētāju. Šis klubs ”La Liga” sezonu noslēdza 12. vietā.

Nākamajā sezonā līgu zemāk spēlēs ”Elche”, cita Barselonas komanda ”Espanyol” un ”Valladolid”. Ja pirmo divu izkrišana bija jau noskaidrota pirms pēdējās kārtas, tad ”Valladolid” izkrita pēc pēdējās spēles turnīrā. Vienu punktu vairāk izcīnīja ”Almeria”, bet divus ”Valencia”, ”Getafe” un ”Cadiz”. To vietā nākamajā sezonā ”La Liga” spēlēs tādas komandas kā ”Granada”, ”Las Palmas” un ”Levante”, kuras ieņēma pirmās trīs vietas Spānijas otrās līgas futbola čempionātā.

Spānijas līga 2023./2024.gada sezonā

Nākamajā ”La Liga” sezonā piedalīsies sekojošas 20 komandas – ”Barcelona”, ”Real Madrid”, ”Atletico Madrid”, ”Real Sociedad”, ”Villarreal”, ”Real Betis”, ”Osasuna”, ”Athletic Bilbao”, ”Mallorca”, ”Girona”, ”Rayo Vallecano”, ”Sevilla”, ”Celta Vigo”, ”Cadiz”, ”Getafe”, ”Valencia”, ”Almeria”, ”Granada”, ”Las Palmas” un ”Levante”.

Visas 20 komandas aizvadīs 38 spēļu čempionātu un par čempioni kļūs tā komanda, kura izcīnīs visvairāk punktus noslēgumā. Līdz šim bez ”Real” un ”Barcelona” par ”La Liga” uzvarētājām kļuvušas arī tādas komandas kā ”Atletico Madrid” (11 reizes), ”Athletic Bilbao” (astoņas reizes), ”Valencia” (sešas reizes), ”Real Sociedad” (divas reizes), kā arī ”Deportivo”, ”Sevilla” un ”Real Betis” (katra reizi).

La Liga spēļu grafiks 2023./2024.gada sezonā

Precīzs nākamās ”La Liga” sezonas spēļu kalendārs tiks noskaidrots īsi pirms Līgo svētkiem – 22. jūnijā. Neilgi pēc tam, kad noslēdzās 2022./2023. gada sezona, tika pavēstīts, ka nākamā sāksies 11. augustā un tiks izspēlēta līdz 2024. gada 26. maijam. Tas nozīmē, ka nākamā sezona noslēgsies par vienu nedēļu agrāk nekā šī, taču tas vairāk bija tamdēļ, ka sezonas laikā noritēja 2022. gada Pasaules kauss.

Turnīra laikā gaidāmi seši pārtraukumi. Pieci no tiem ir tā saucamie starptautiskie izlašu pārtraukumi – tie plānoti no 4. līdz 12. septembrim, no 9. līdz 17. oktobrim, no 13. līdz 21. novembrim, no 18. līdz 26. martam (2024. gadā), kā arī no 3. līdz 11. jūnijam (2024. gadā). Vēl pārtraukums norisināsies 2023. gada mijā – no 22. decembra līdz 1. janvārim. Jāmin, ka pēc 2023./2024. gada sezonas spēcīgākās Eiropas kontinenta izlases pulcēsies uz Eiropas čempionātu, kas gaidāms Vācijā. Pavisam noteikti tajā spēlēs vairāki ”La Liga” spēlējošie futbolisti.

Nākamās ”La Liga” sezonas favorīti

”La Liga” favorītu lokā nekas ļoti nebūs mainījies. Par lielākajām titula tīkotajām sauks ”Real Madrid” un ”Barcelona”. Pirmā jau uzreiz pēc sezonas beigām veikusi vairākas nozīmīgas rokādes sastāvā. To pametis līdzšinējais uzbrukuma līderis Karims Benzemā, kurš karjeru turpinās Saūda Arābijā. Tāpat priekšlaicīgi tika izbeigtas līgumattiecības ar Edenu Azāru, kuram neizdevās iedzīvoties Madridē. Benzemā vietā atrasts talantīgais anglis Džūds Belingems, par kuru samaksāti vairāk nekā 100 miljoni eiro. Tāpat ”Real” pastiprinās viens no šīs sezonas Spānijas līgas rezultatīvākajiem futbolistiem Joselu.

Grūtāk veikt pastiprinājumus būs ”Barcelona”, kas gan jau tāpat atsevišķas izmaiņas sastāvā izdarīs. To pametis pieredzējušais Serhio Busketss, bet nozīmīgākās ”Barcelona” izšķiršanās ir tās finanšu grūtību dēļ. Tas liedza tai pievienot sastāvam Lionelu Mesi, kurš pēc apdomāšanās lēma doties uz ASV un visdrīzāk karjeru noslēgt Miami ”Inter” sastāvā.

La Liga padomi un likmes

Uz ”La Liga” spēlēm LV BET Sporta totalizators piedāvā plašu likmju piedāvājumu. Iespējams veikt derības ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet arī iesistajiem vārtiem, virs/zem koeficientiem, handikapiem, notikumiem katrā puslaikā atsevišķi, precīzu rezultātu, vārtu guvējiem, kā arī statistikas datiem kā stūra sitieniem, brīdinājumiem, VAR, izdarītajiem sitieniem un daudz ko citu. Pirms veic likmes iepazīsties, kā pēdējās spēlēs veicies konkrētajām komandām un to izmaiņas sastāvos – otrais faktors būs īpaši svarīgs pirms čempionāta atklāšanas spēles, jo komandas starpsezonā veiks rokādes to spēlētāju rindās.

Likmes uz 2023./2024. gada La Liga sezonu LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz ”La Liga” spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas šīs valsts futbola mačus vienkopus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Pie tam, jāmin, ka LV BET sporta totalizators attīstās un tamdēļ šobrīd tas tev piedāvā vēl ērtāku opciju likmju veikšanā – mobilo aplikāciju. Ielādējot savā telefonā, vari ērti atrast visu nepieciešamo un veikt derības uz jebkuru no minētajiem notikumiem, tostarp futbola spēlēm. ”App store” meklē ”LV BET” aplikāciju, lejupielādē to un veic likmes jebkurā sev ērtā laikā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *