2023. gada Eirolīgas Final Four noteiks jaunu čempionu

2023. gada Eirolīgas Final Four noteiks jaunu čempionu

No 19. līdz 21. maijam Lietuvas pilsētā Kauņā tiks aizvadītas izšķirošās cīņas par ULEB Eirolīgas titulu. Pēc divu sezonu pārtraukuma turnīrā kronēs jaunu čempionu, jo divkārtējā čempione ”Anadolu Efes” sezonu noslēdza jau pēc regulārā turnīra. Vēlies vairāk uzzināt par Eirolīgas ”Final Four”? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Eirolīgas Final Four – svarīgākā informācija

ULEB Eirolīgas sezona norit no oktobra sākuma līdz pat maija beigām. 2022./2023. gada sezonā turnīrā piedalījās tādas komandas kā Berlīnes ”Alba”, Stambulas ”Anadolu Efes” un ”Fenerbahce”, ”Monaco”, ”Baskonia”, Belgradas ”Partizan” un ”Crvena zvezda”, Milānas ”Olimpia”, ”Barcelona”, Minhenes ”Bayern”, ASVEL, Telavivas ”Maccabi”, Pireju ”Olympiacos”, Atēnu ”Panathinaikos”, Madrides ”Real”, ”Valencia”, Boloņas ”Virtus”, kā arī Kauņas ”Žalgiris”.

Regulārā sezona tika izspēlēta līdz 2023. gada 14. aprīlim, nosakot tās astoņas komandas, kuras turpinās cīņu par Final Four ceturtdaļfinālā. Labākās bilances iekrāja Pireju ”Olympiacos” (24-10), ”Barcelona” (23-11), ”Real” (23-11), ”Monaco” (21-13), ”Maccabi” (20-14), ”Partizan” (20-14), Kauņas ”Žalgiris” (19-15), kā arī ”Fenerbahce” (19-15). Sīvākā cīņa noritēja par pēdējām divām vietām. To izcīnīja ”Žalgiris” un ”Fenerbahce”. Kauņas klubs regulārā turnīra beigās spēja iegūt vairākas uzvaras pēc kārtas un ar nervozu panākumu pār ”Bayern” nodrošināja savam klubam nozīmīgu panākumu – iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Kauņas kluba sakarā jāmin, ka pirms šīs sezonas trīs gadus pēc kārtas tai bija vislabākie vidējie skatītāju rādītāji. Sešu gadu nogrieznī līdz šai sezonai tās mājas spēles apmeklēja visvairāk līdzjutēju starp visām Eirolīgas komandām (938 tūkstoši). 2022./2023. gada sezonā labākais spēļu apmeklējums gan bija Belgradas ”Partizan” (17 723), ”Žalgiris” esot otrajiem (14 809).

Eiropas basketbola spēcīgākā turnīra ceturtdaļfināla sērijas izrādījās ļoti aizraujošas. Tikai vienā, starp ”Barcelona” un ”Žalgiris”, viss noslēdzās pēc minimālajām trim spēlēm (3-0), kamēr pārējās sērijās bija nepieciešamas maksimālās piecas. ”Olympiacos” savā laukumā izšķirošajā mačā pārspēja ”Fenerbahce” (sērijā 3-2), ”Monaco” – ”Maccabi” (sērijā 3-2), bet ”Real” un ”Partizan” sērijā kāda komanda pirmo reizi Eirolīgas vēsturē atspēlējās no 0-2 deficīta sērijā. ”Real” zaudēja pirmajos divos mačos, vēlāk uzvarot nākamajos trijos un iesoļojot labāko četru komandu vidū.

Kad un kur notiks Eirolīgas Final Four spēles

ULEB Eirolīgas Final Four tiek organizēts jau kopš 2002. gada. Tā formāts ir pavisam vienkāršs – katrā fāzē (pusfināls un fināls) viss izšķiras vienā spēlē. Tas palielina katras spēles likmi un intrigu līdz pat pēdējai sekundei. 2022. gada sezonas finālčetrinieka spēles maijā notika Serbijas galvaspilsētas Belgradas ”Štark” arena laukumā. Tā kļuva par otro reizi kopš 2018. gada, kad labāko četru komandu turnīrs notiek šajā pilsētā. Otro gadu pēc kārtas triumfēja ”Anadolu Efes” basketbolisti, kas finālā dramatiskā spēlē pārspēja ”Real”.

Šī gada sezonas finālčetrinieka spēles jeb ”Final Four” pirmo reizi tiks rīkots Lietuvas otrajā lielākajā pilsētā Kauņā. Spēles norisināsies no 19. līdz 21. maijam. Tam kvalificējušās četras komandas – ”Olympiacos”, ”Real”, ”Barcelona” un ”Monaco”. Jaunpienācēja šajā kompānijā ir Francijas klubs no Monako, kas Eirolīgā piedalās tikai otro sezonu. Pārējās bijušas regulāras pusfināla dalībnieces. Kopš 2002. gada ”Real” Eirolīgā triumfējusi četras reizes, ”Olympiacos” trīs, bet ”Barcelona” divas.

Eirolīgas finālčetrinieka grafiks

Eirolīgas Final Four tiks izspēlēts trīs dienu garumā. Piektdien, 19. maijā, paredzēti abi pusfināli – plkst. 18:00 viens, bet plkst. 21:00 jau otrs. Pusfinālos gaidāms ”Olympiacos” duelis pret ”Monaco”, bet, iespējams, līdzjutēju saldais ēdiens būs tā saucamais el classico jeb spāņu divu lielāko sāncenšu spēkošanās – ”Real” pret ”Barcelona”. Tikmēr divas dienas vēlāk, svētdien, 21. maijā, jau izspēlēs izšķirošās spēles. Abas pusfināla zaudētājas plkst. 17:00 cīnīsies par trešo vietu, bet uzvarētājas plkst. 20:00 par Eirolīgas trofeju.

Kam ir vislielākās iespējas uzvarēt?

Pirms finālčetrinieka labākās izredzes uz čempiontitula izcīnīšanu dotas ”Barcelona”, kura bija vienīgā, kas ceturtdaļfinālu pārvarēja minimālajās trijās spēlēs – tās koeficients uz uzvaru turnīrā lēsts ar 2.80. Otrs labākais koeficients piešķirts regulārā turnīra uzvarētājai ar potenciālo vērtīgāko spēlētāju Aleksandru Vezenkovu ierindā (3.25). ”Real” piektais tituls kopš 2002. gada novērtēts ar koeficientu 4.00, bet mazākās izredzes pagaidām dotas ”Final Four” debitantei ”Monaco” (6.00). Tas gan nenozīmē, ka šai komandai nav vispār nekādu izredžu tikt pie trofejas – ņemot vērā formātu, tajā notikt var teju jebkas.

Likmes Eirolīgas Final Four pie LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Eirolīgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā izvēlnes pusē meklē ”basketbolu”. Ar tā palīdzību vari atrast piedāvājumā esošās finālčetrinieka spēles, uz kurām iespējams likt likmes.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm.

Likmes un derību padomi par Eirolīgas Final Four vietnē LV BET

Uz katru no Eirolīgas izšķirošajiem mačiem LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu. Varēsi ne tikai veikt derības uz spēles uzvarētāju, handikapu, gūto punktu skaitu katrai komandai atsevišķi un kopā, bet arī potenciāli uz uzvarētāju katrā no ceturtdaļām un puslaikiem, kā arī daudz ko citu. Pirms veic likmes atceries ieskatīties, kā komandām vienai pret otru veicies Eirolīgas ietvaros regulārajā turnīrā. Tāpat aplūko, vai to rindās nav savainotie vai diskvalificētie. Tā, piemēram, ”Real” sastāvā diskvalifikācijas dēļ nespēlēs pamatsastāva rotācijas basketbolists

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *