ULEB EIROLĪGA RĪGĀ: PIRMĀ SPĒLE LATVIJĀ SAPULCINA VAIRĀK NEKĀ 7 TŪKSTOŠUS FANU

8.februāra vakarā Latvijas galvaspilsēta Rīga kļuva par vienu no tām vietām, kur tiek aizvadīta Eiropas basketbola spēcīgākās līgas, ULEB Eirolīgas spēle. Savstarpēji spēkojās Stambulas ”Anadolu Efes” pret Telavivas ”Maccabi”, atnākušajiem septiņiem ar pusi tūkstošiem skatītāju dāvājot augstākā līmeņa basketbola izrādi. Vēlies veikt likmes uz basketbolu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic prognozes.

DROŠĪBAS RISKI TURCIJĀ LIKA ”ANADOLU EFES” MEKLĒT CITU MĀJVIETU

Pagājušā gada izskaņā Izraēlai saasinājas militārais konflikts ar Palestīnu, kā rezultātā tur vairs nebija iespēju droši aizvadīt starptautiskās sporta spēles. Jauna mājas vieta bija jāmeklē arī Telavivas ”Maccabi’‘, kas ir ilggadēja ULEB Eirolīgas dalībniece. Rezultātā klubs lēma par labu Serbijai un savas mājas spēles vismaz līdz sezonas vidum aizvadīja Belgradas ”Crvena zvezda” laukumā.

Maccabi” gan nebija vienīgā komanda, kam bija jādomā par citas lokācijas meklēšanu. Ņemot vērā, ka Turcijā nevarēja nodrošināt ”Maccabi” drošību, gan Stambulas ”Fenerbahce”, gan ”Anadolu Efes” bija jāmeklē cita spēles norises vieta. Pirmie savu maču aizvadīja Lietuvā, Paņevežā, bet otrie, izlemjot starp Latvijas galvaspilsētu Rīgu un Lietuvas galvaspilsētu Viļņu, priekšroku deva pirmajai.

Tas nozīmēja, ka 8. februārī pirmo reizi Latvijā notiktu ULEB Eirolīgas spēle regulārajā sezonā. Tā gan nekļūtu par pirmo reizi, kad turnīrs vārds rotā kādu spēli ar Latvijas vārdu. Tālajā 2009. gadā ”Ventspils” piedalījās tobrīd rīkotajā kvalifikācijā, pirmajā kārtā divu spēļu summā ar 154:161 zaudējot Trevīzo ”Benetton”. No spēles organizatoriskā viedokļa nozīmīgākais šķērslis bija grozi, kuri pēc Eirolīgas standartiem Latvijā nebija pieejami. Draudzīgu roku deva Kauņas ”Žalgiris”, aizlienējot savus.

7.5 TŪKSTOŠIEM FANU ABAS KOMANDAS SARĪKO BASKETBOLA IZRĀDI

Spēles norise raisīja pietiekami augstu interesi Latvijas basketbola fanu vidū. Kopumā maču noraudzījās gandrīz 7.5 tūkstoši līdzjutēju – 7493. Bērni, ģimenes, draugu kompānijas un Latvijas basketbola zieds ar Kasparu Kambalu, Jāni Blūmu un Dairi Bertānu bija ieradušies vērot cīņu. Kambalam šis bija īpašs vakars, jo viņš savas karjeras laikā pārstāvējis ”Anadolu Efes”, tostarp vienā Eirolīgas spēlē guva 41 punktu.

Spēles kvalitāte nelika vilties. Līdz pat trešās ceturtdaļas vidum tajā komandas cīnījās punkts punktā, taču neliels izrāviens deva sešu punktu pārsvaru ”Anadolu Efes”. Ceturtajā ceturtdaļā punktu uzvarētāja noskaidrošanai deva turku kluba līderis Šeins Larkins, kurš ar pieciem punktiem pēc kārtas panāca savam klubam komfortablu pārsvaru. Rezultātā ”Anadolu Efes” svinēja otro uzvaru pēc kārtas, pārspējot ”Maccabi” ar 105:91. Uzvara ļāva pakāpties uz 14. vietu turnīra tabulā (bilance 11-15), bet ”Maccabi” ar 13 uzvarām un tikpat zaudējumiem ir desmitie.

Pēc spēles ”Anadolu Efes” līderis Larkins, kurš maču pabeidza ar 22 punktiem, pieklājīgi izteicās, ka Rīga ir pelnījusi savu Eirolīgas komandu. Arī citi spēlētāji bija patīkami pārsteigti par atnākušo līdzjutēju skaitu un uzteica atmosfēru, kāda valdīja spēļu zālē.

EIROLĪGAS REGULĀRAJĀ SEZONĀ ATLIKUŠAS ASTOŅAS SPĒĻU KĀRTAS: CĪŅA PAR CETURTDAĻFINĀLU UN ”PLAY-IN” VIETĀM

ULEB Eirolīgas regulārajā sezonā atlikušas vēl astoņas spēļu kārtas. Jaunais izspēles formāts paredz, ka labākās sešas komandas automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 7. līdz 10. vietas īpašnieces pēdējās divas vietas noskaidros ”play-in” izspēlē.

Pēc nospēlētām 26. kārtām līdere ar 22 uzvarām bija Madrides ”Real”, kam sekoja ”Barcelona” ar 18 panākumiem. Atēnu ”Panathinaikos”, ”Monaco” un Lukas Banki, Riharda Lomaža ”Virtus” ar bilanci 16-10 ieņēma trešo līdz piekto vietu. Sestajā ar 15-11 bilanci bija Pireju ”Olympiacos”.

Septīto līdz desmito vietu ieņēma Stambulas ”Fenerbahce” (15-11), ”Baskonia” (14-12), ”Valencia” un ”Maccabi” (13-13). Divu uzvaru tiesu attālumā no ”Valencia” un ”Maccabi” bija tādas komandas kā ”Partizan”, ”Olimpia”, ”Žalgiris”, ”Bayern” un arī ”Anadolu Efes”.

Atlikušajā regulārajā sezonā Stambulas ”Anadolu Efes” jāspēlē pret tādām komandām kā Minhenes ”Bayern”, ASVEL, Pireju ”Olympiacos”, Berlīnes ALBA, ”Baskonia”, Stambulas ”Fenerbahce” un ”Crvena zvezda”. Komanda, kas divas reizes kļuvusi par Eirolīgas čempioni, sezonas ievadā ietekmēja traumas – vien trīs spēlētāji aizvadījuši visas spēles.

Telavivas ”Maccabi” vēl spēkosies pret ”Žalgiris”, ”Crvena zvezda”, ASVEL, Minhenes ”Bayern”, ”Valencia”, ”Barcelona” un ”Olimpia”. Nedaudz sarežģītāks grafiks nekā ”Anadolu Efes”, bet pāris uzvaras visdrīzāk ļaus klubam vismaz sezonu turpināt ”play-in” fāzē.

BASKETBOLA LIKMES LV BET SPORTA TOTALIZATORĀ

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt derības uz ikkatru ULEB Eirolīgas spēli, tostarp ar Stambulas ”Anadolu Efes” un Telavivas ”Maccabi” dalību. Bez iespējas derēt uz spēles uzvarētāju pastāv arī vairākas citas derību iespējas, ieskaitot likt uz kopā gūtajiem punktiem, handikapiem, puslaiku uzvarētājiem, rezultatīvāko puslaiku, rezultatīvāko ceturtdaļu un, iespējams, pat spēlētāju īpašajām likmēm (gūtie punkti, atlēkušās bumbas, piespēles, realizētie tālmetieni). Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, izvēlnē meklējot ”basketbols”.

Pirms veic derības, iepazīsties ar komandu pēdējo spēļu rezultātiem, traumēto spēlētāju sarakstu un kā vienai pret otru veicies iepriekšējās spēlēs. Labākajos vietējos čempionātos un starptautiskajās sacensībās komandu samēri ir ļoti līdzīgi, kas dod papildus intrigu spēles rezultātā. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *