Euroleague last regular season rounds | LV BET Sports Blog

EIROLĪGAS REGULĀRĀS SEZONAS BEIGĀS SPRAIGA CĪŅA PAR ”PLAY-OFF”

Līdz pat 12. aprīlim ULEB Eirolīgas turnīrā tiks izspēlēta regulārā sezona, kurā noskaidrosies sešas komandas, kuras turnīru turpinās ceturtdaļfinālā un vēl četras, kuras atlikušās divas vietas astotniekā noskaidros ”play-in” fāzē. Sezonu varētu turpināt Lukas Banki trenētā un Riharda Lomaža pārstāvētā Boloņas ”Virtus”, bet Rolanda Šmita Kauņas ”Žalgiris” visdrīzāk Eirolīgas to noslēgs pēc 12. aprīļa. Vēlies veikt derības uz Eirolīgas spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar prognozēm un veic derības!

ULEB EIROLĪGAS REGULĀRO SEZONU KĀ LĪDERE VARĒTU NOSLĒGT MADRIDES ”REAL”

Euroleague last regular season rounds | LV BET Sports BlogPirms 2023./2024. gada sezonas ULEB Eirolīgas valde lēma par izmaiņām turnīra izspēles formātā. Ja līdz šim astoņas labākās komandas pēc regulārā turnīra automātiski kvalificējās izslēgšanas spēlēm, tad, sākot ar šo sezonu, formāts pielīdzināts tam, kāds vērojams Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Pēc nospēlētām 34 kārtām 18 komandu konkurencē sešas labākās automātiski sasniegs ceturtdaļfinālu, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas turnīru turpinās ”play-in” fāzē, tajā noskaidrojot pēdējās divas ceturtdaļfināla dalībnieces.

Vispārliecinošāk regulāro sezonu aizvadījusi Madrides ”Real”, kura sešas kārtas pirms regulārā turnīra beigām turnīra tabulā bija līdere ar bilanci 22 uzvaras un seši zaudējumi. Visai iespējams, ka tieši ”Real” kļūs par regulārās sezonas uzvarētāju. Labāko sešiniekā varētu iekļūt arī ”Barcelona”, Atēnu ”Panathinaikos” un ”Monaco”, bet par pēdējām divām automātiskajām ceļazīmēm cīnās Pireju ”Olympiacos”, Stambulas ”Fenerbahce” un Lukas Banki un Riharda Lomaža pārstāvētā Boloņas ”Virtus”. Pēc 28. kārtām visām komandām ir bilance 17-11 un pēdējās spēlēs noskaidrosies, kuras divas spēlēs automātiski ceturtdaļfinālā, bet kura viena – ”play-in”.

”Play-in” vietu varētu nodrošināt ”Baskonia” un Telavivas ”Maccabi” (bilance 15-13), bet par pēdējo, desmito vietu, pagaidām cīnās piecas komandas – ”Valencia” (13-15), Belgradas ”Partizan” (13-15), Milānas ”Olimpia” (12-16), Stambulas ”Anadolu Efes” (12-16), un Minhenes ”Bayern” (12-16). Visdrīzāk pēc regulārās sezonas beigām turnīru noslēgs Rolanda Šmita Kauņas ”Žalgiris”, kam ir bilance 11-17. Lai turpinātu dalību Eirolīgā, komandai jāaizvada spilgta noslēdzošā regulārās sezonas daļa.

EIROLĪGAS DEBIJA RĪGĀ

26.kārtas ietvaros 8. februārī Latvijā pirmo reizi viesojās Eiropas spēcīgākais basketbola turnīras. Tā bija pirmā reize, kad Rīgā norisinājās ULEB Eirolīgas regulārās sezonas spēle, un ”Arēnā Rīga” savstarpējo maču aizvadīja Stambulas ”Anadolu Efes” pret Telavivas ”Maccabi”. Spēli apmeklēja septiņi ar pusi tūkstoši fanu, bet uzvaru tajā guva nominālā mājiniece ”Anadolu Efes”, kas savu pretinieci, ”Maccabi” komandu apspēlēja ar 105:91. Uzvarētājiem par rezultatīvāko ar gūtajiem 22 punktiem kļuva Šeins Larkins. Turcijas komanda uzņēma Izraēlas vienību Rīgā, jo Izraēlā notiek militārs konflikts, un tā rezultātā šīs valsts varasiestādes brīdinājušas, ka Turcijā komanda var nejusties droši.

REGULĀRĀS SEZONAS LABĀKIE SPĒLĒTĀJI

Līdz šim turnīra rezultatīvākais basketbolists ir ”Monaco” kluba līderis Maiks Džeimss, kurš vidēji gūst 19.3 punktus spēlē. Mačā pret ”Crvena zvezda” viņš kļuva par Eirolīgas visu laiku rezultatīvāko spēlētāju, šajā rādītājā apsteidzot grieķu leģendu Vasili Spanuli. Labākais piespēlētājs ir ”Baskonia” spēlētājs Koudijs Millers-Makintairs (7.4 piespēles spēlē), bet labākais atlēkušo bumbu vācējs ir cits ”Baskonia” spēlētājs Čima Moneke (6.9 bumbas mačā).

LATVIJAS BASKETBOLA SPĒLĒTĀJI ULEB EIROLĪGĀ 2023/2024. GADA SEZONĀ: ŠMITAM PIEVIENOJAS LOMAŽS

2023./2024. gada sezona sākās tikai ar vienu latvieti Eirolīgā – Rolandu Šmitu Kauņas ”Žalgiris”. Spēka uzbrucējs sezonas ievadā bija viens no kluba līderiem, krāja vairākus statistikas rekordus un kļuva par otro rezultatīvāko latvieti šajā turnīrā. Situācija mainījās pēc treneru maiņas – Kazi Maksvīti nomainīja itālis Andrea Trinkjēri, kurš pieprasa citādāku spēles stilu. Viņa vadībā lielāku lomu ieguvis lietuvietis Laurīns Birutis, Breidijs Meneks un Arns Butkēvičs, kamēr Rolands atsevišķas spēles sāk no rezervistu soliņa. Sezonas griezumā viņam 11.6 punkti mačā, 4.6 atlēkušās bumbas un 1.3 rezultatīvās piespēles. Tomēr, ja sezonas sākumā viņš spēlēja ap 30 minūtēm spēlē, tad pēdējā laikā laiks samazinājies gandrīz uz pusi.

Sezonas vidū latviešu skaits Eirolīgā palielinājās par vienu. Lukas Banki trenētā Boloņas ”Virtus” lēma vienu brīvo pozīciju papildināt ar aizsargu Rihardu Lomažu, kurš pēc ceļgala krustenisko saišu traumas sevi spilgti pierādīja Turcijas līgā. Lomažam gan līdz šim nav tikusi atvēlēta nozīmīga loma. Laukumā viņš devies četrās Eirolīgas spēlēs, kurās kopsummā iemetis sešus punktus. Sagaidāms, ka nākamajā sezonā ”Virtus” sastāvā varētu spēlēt spēka uzbrucējs Andrejs Gražulis, tāpat uz Eiropas spēcīgāko turnīru raugās Rodions Kurucs, kuram noslēgts līguma pagarinājums ar ”Murcia”.

PADOMI UN BUKMEIKERU LIKMES UZ PĒDĒJIEM EIROLĪGAS MAČIEM REGULĀRAJĀ SEZONĀ LV BET

LV BET piedāvā veikt likmes uz visām Eirolīgas turnīra spēlēm. Spēlētāju iecienītākā prognoze ir veikt derību uz kādu no spēlēs uzvarētāja komandu, taču atsevišķas likmes tiek izdarītas arī uz ceturtdaļā kopā gūtajiem punktiem (1. ceturtdaļas kopā punkti, 2. ceturtdaļas kopā punkti), kā arī uz punktu handikapu un kopā gūtajiem punktiem spēlē. Eirolīgas spēlēs pieejamas ir arī spēlētāju īpašās likmes, kur iespējams derēt uz atsevišķu basketbolistu kopā gūtajiem punktiem, izcīnītajām atlēkušajām bumbām, atdotajām piespēlēm un combo.

Raugoties bukmeikeru piedāvātajās ”outright” opcijās, šobrīd par galveno turnīra favorīti uzskata Madrides ”Real” (koeficients 2.80). Vēl starp favorītēm uz titulu min Pireju ”Olympiacos” (koeficients 8.00) un Spānijas ”Barcelona” (koeficients 9.00). Pārējo komandu izredzes uzvarēt netiek uzskatīas par augstām. Pirms veic likmi, ieskaties komandu savstarpējo spēļu rezultātos un kā tām veicies iepriekšējās piecās spēlēs. Tāpat vērtīgi saprast, kā komanda spēlē savā laukumā, bet kā tās pretiniece izbraukumā.

LIKMES UZ BASKETBOLA SPĒLĒM LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz Eirolīgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Basketbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz basketbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām basketbola spēlēm. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *