Eirolīgas sezona: Banki pēkšņā nonākšana Boloņā, Šmits turpina uguņot Kauņā

Eirolīgas sezona: Banki pēkšņā nonākšana Boloņā, Šmits turpina uguņot Kauņā

Pilnā sparā sākusies ULEB Eirolīgas 2023./2024. gada sezona. No Latvijas izlases spēlētājiem kontinenta prestižākajā turnīrā palicis viens basketbolists – Rolands Šmits, kurš turpina pārstāvēt Kauņas ”Žalgiris”, tikmēr izlases galvenais treneris Luka Banki ieguva iespēju strādāt Boloņas ”Virtus”. Turnīram nedaudz arī mainīts izspēles formāts, ieviešot ”play-in” formātu. Vēlies vairāk uzzināt par basketbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un veic derības!

Svarīgākā informācija par 2023./2024. gada Eirolīgas sezonu

2023./2024.gada ULEB Eirolīgas sezonu kā čempione sagaidīja Madrides ”Real”, kas 2022./2023. gada ”Final Four” izšķirošajā mačā ar viena punkta pārsvaru apspēlēja Pireju ”Olympiacos”, uzvaras grozu gūstot Serhio Juļam. Dalībnieču pulkā pret iepriekšējo sezonu nekas nav mainījies – ULEB Eirokausa čempione ”Gran Canaria” no dalības turnīrā atteicās, līdz ar to tajā palika tās pašas 18 dalībnieces, kuras iepriekš.

Izmaiņas gan noritējušas izspēles formātā. Vismaz pirmajā sezonas daļā nekas nemainīsies – visas 18 komandas izspēlēs divu apļu turnīru, kā rezultātā katra vienība būs aizvadījusi 34 spēles. Pēc tam labākās sešas komandas iekļūs automātiski izslēgšanas spēlēs, kamēr septītās līdz desmitās vietas ieguvējas piedalīsies ”play-in” formāta pārspēlēs. Šis kļuvis par jauninājumu izspēles formātā, kas aizgūts no NBA. ”Play-in” savstarpēji spēlēs septītās un astotās, kā arī devītās un desmitās vietas īpašnieces, pirmā pāra uzvarētājai uzreiz iekļūstot izslēgšanas mačos, bet zaudētājai vēl esot papildus iespējai nodrošināt vietu labāko astotniekā ar spēli pret otra pāra uzvarētāju.

Lai iekļūtu ”Final Four”, nepieciešams pārvarēt vienu izslēgšanas kārtu. Tajā jeb izslēgšanas turnīrā piedalās astoņas komandas, kuras četros pāros pēc vietu sadalījuma (1.v pret 8.v, 2.v pret 7.v, 3.v pret 6.v un 4.v pret 5.v) aizvada sēriju, kurā nepieciesams uzvarēt trīs spēlēs. Čempions tiek noskaidrots ”Final Four” turnīrā, kurā viss izšķiras vienā spēlē gan pusfinālā, gan finālā. Šīs sezonas ”Final Four” gaidāms Vācijas galvaspilsētā Berlīnē.

Šīs sezonas ULEB Eirolīgas dalībnieces

Ņemot vērā, ka dalībnieču vidū mainījies nekas nav, tad 2023./2024. gada sezonā turnīrā piedalīsies tādas komandas kā Madrides ”Real”, ”Barcelona”, Kauņas ”Žalgiris”, ”Valencia”, Telavivas ”Maccabi”, Boloņas ”Virtus”, Belgradas ”Crvena zvezda”, Belgradas ”Partizan”, Atēnu ”Panathinaikos”, Minhenes ”Bayern”, ”Baskonia”, Stambulas ”Fenerbahce”, Pireju ”Olympiacos”, Milānas ”Olimpia”, Berlīnes ALBA, ”Monaco”, Stambulas ”Anadolu Efes”, un Francijas ASVEL.

No Latvijas viens spēlētājs un izlases galvenais treneris

Pēdējos gados būtiski sarucis latviešu basketbolistu skaits spēcīgākajā Eiropas basketbola turnīrā. Ja vēl pirms pāris gadiem tajā spēlēja seši spēlētāji, tad tagad palicis vien viens – Rolands Šmits, kurš iepriekš bija ilggadēja vērtība ”Barcelona”, bet tagad otro sezonu spēlē Kauņas ”Žalgiris”, ar kuru starpsezonā parakstīja ilgtermiņa līgumu. ”Baskonia” pameta Artūrs Kurucs, kurš karjeru turpinājis Grieķijā.

Pagājusī sezona Rolandam Šmitam kļuva par produktīvāko ULEB Eirolīgas karjerā. Vairākās statistikas ailēs viņš iekrāja karjeras rekordus, kas atainojies arī viņa vidējā statistikā. Pagājušās sezonas 37 spēlēs Šmits vidēji laukumā pavadīja 23.4 minūtes, kurās guva 9.7 punktus un izcīnīja 4.7 atlēkušās bumbas. Abi kļuva par viņa labākajiem rādītājiem turnīrā. Pirmajās divās šīs sezonas spēlēs Šmitam vidēji iekrāti 14 punkti un četras atlēkušās bumbas.

Veiksmīgi aizvadītais Pasaules kausa turnīrs veicināja interesi par Latvijas izlases aizsargu Artūru Žagaru un galvenā trenera amata ieņēmēju Luku Banki. Ar Žagaru trīs gadu līgumu noslēdza Stambulas ”Fenerbahce”, kas gan pirmajā sezonā viņu nosūtīja īrē uz Lietuvas Viļnas ”Wolves”. Tikmēr Banki, kurš atradās bez darba un vasarā atraidīja ”Baskonia” piedāvājumu, savu iespēju sagaidīja pēc tam, kad Boloņas ”Virtus” par izteikumiem preses konferencē atlaida Serdžo Skariolo. Dienu vēlāk trenera vietu ieņēma Banki, kurš atgriezies Eirolīgas apritē pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Gan Kauņas ”Žalgiris”, gan ”Virtus” galvenie mērķi būs saistīti ar kvalificēšanos izslēgšanas spēlēm. Iepriekšējā sezonā Kauņa kā pēdējā iekļuva play-off, vēlāk pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā trijās spēlēs zaudējot ”Barcelona”. ”Virtus” astoņu labāko komandu vidū neiekļuva, bet tās sastāvs ir pietiekami ambiciozs.

Favorīti

Pirms sezonas par galveno favorīti cīņā par titulu uzskata ”Real”, kuras koeficients uz vēl vienu titulu novērtēts ar 4.00. Tām seko ”Olympiacos” un ”Barcelona” ar koeficientiem 9.00. ”Virtus” triumfs novērtēts ar koeficientu 67.00, bet ”Žalgiris” ar 34.00.

Bukmeikeri pagaidām neprognozē, ka ”Žalgiris” un ”Virtus” spēles izslēgšanas turnīrā. Pirmajai dots koeficients 3.5, bet otrajai tikai 6.00. Augstāki koeficienti piešķirti ”Real Madrid”, ”Monaco”, ”Olympiacos”, ”Fenerbahce”, ”Barcelona”, ”Panathinaikos”, ”Milano”, Telavivas ”Maccabi”, ”Anadolu Efes”, ”Partizan”, ”Crvena zvezda” un ”Bayern”.

LV BET sporta totalizatorā labākās basketbola likmes

Kā veikt likmes uz basketbolu? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja un basketbola spēlēm.

LV BET sporta totalizatorā var veikt derības uz katru no līgas spēlēm. Vari paredzēt ne tikai uzvarētāju, bet arī derēt uz handikapa, kopā gūto punktu skaitu, katras komandas kopā gūto punktu skaitu ceturtdaļā, puslaikā un spēlē kopā, kā arī daudziem citiem iespējamiem ar spēli saistītiem aspektiem, ieskaitot spēlētāja īpašajām likmēm, kur atradīsi arī Rolanda Šmita vārdu. Turklāt pie mums atradīsi akcijas piedāvājumu uz Eirolīgas maču derībām, tāpēc dodies to izmantot! Pirms veic likmes, iepazīsties ar komandu sastāviem, traumu situāciju un kā iesākta sezona. Piemēram, ”Žalgiris”, kuru neuzskata par favorītu, to sāka ar divām atspēlēšanām un uzvarām!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *