WTA 500 tenisa turnīrs Abū Dabī ar Ostapenko dalību

WTA 500 tenisa turnīrs Abū Dabī ar Ostapenko dalību

Īsi pēc pirmā sezonas ”Grand Slam” – Austrālijas atklātā čempionāta, tenisa sezona sievietēm turpināsies ar WTA 500 sērijas turnīru Abū Dabī, kurš gaidāms no 5. līdz 11. februārim. Starp dalībniecēm būs arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura salīdzinoši veiksmīgi sākusi sezonu. Vēlies veikt derības uz tenisu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar plašo likmju klāstu un veic prognozes.

Svarīgākā informācija par WTA 500 turnīru Abū Dabī

Abū Dabī WTA 500 turnīra norise nenotiek ilgi. Pirmo reizi šis turnīrs notiks 2021. gadā, bet WTA tūrē atgriezās pirms gada, 2023. gadā, kad sankciju dēļ pret Krievijā notiekošām sacensībām WTA lēma Sanktpēterburgā notiekošās sacensības aizstāt ar turnīru Abū Dabī, kas turklāt labi papildinātu šajā reģionā citus notiekošos turnīrus kā Katarā un Dubaijā.

Turnīrā sievietēm startē 28 vienspēļu spēlētājas un 16 dubultspēļu pāri. 2021. gadā par pirmo turnīra čempioni kļuva baltkrieviete Arina Sabaļenka, kura finālā pārspēja Veroniku Kudermetovu, kamēr pirms gada triumfēja šveiciete Belinda Benčiča, kas trīs setu cīņā finālā apspēlēja Ludmilu Samsonovu.

Turnīrs notiek uz cietā seguma kortiem un 2024. gadā Abū Dabī WTA 500 turnīrs gaidāms no 5. līdz 11. februārim. Tas notiks neilgi pēc sezonas pirmā ”Grand Slam” – Austrālijas atklātā čempionāta, beigām. Spēles gaidāmas Abū Dabī starptautiskajā tenisa centrā, kurā ir divi laukumi – viens ar 5000 skatītāju sēdvietām, bet cits ar 600.

Starp dalībniecēm arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko

Janvāra beigās bija zināmas 11 dalībnieces no 26, kuras startēs Abū Dabī WTA 500 raudzes turnīrā. Bija arī zināmas astoņas izliktās sportistes, starp kurām bija arī Aļona Ostapenko. Latvikas pirmā rakete WTA rangā ieņem 12. vietu, bet konkrētajā turnīrā izsēta ar piekto numuru. Ar pirmo numuru būs izsēta Kazahstānas tenisiste Jeļena Ribakina, otrais numurs ticis Onsai Žabērai, trešais Marijai Sakari, ceturtais Barborai Krejčīkovai, sestais Beatrizai Hadadai, septītais Darjai Kasatkinai, bet astotais Ludmilai Samsonovai.

Vēl zināms, ka turnīrā piedalīsies Naomi Osaka, Emma Radukanu, Karolīne Garsija, Magda Lineti, Sorana Cirstea, Anastasija Potapova, Anhelina Kaļiņina, Žasmīna Paolini, Emma Navaro un Lesja Curenko. Sešas vietas noskaidrosies kvalifikācijā, bet trim sportistēm organizatori patur iespēju piešķirt ”wild card”. Divas no tām organizatori jau izmantoja, dodot iespēju šādā veidā uz turnīru nokļūt britei Emmai Radukanu un japānietei Naomi Osakai.

Aļona Ostapenko veiksmīgi sākusi jauno 2024. gada tenisa sezonu. Pašā sezonas ievadā viņa kļuva par Adelaides turnīra uzvarētāju, bet Austrālijas ”Grand Slam” turnīrā sasniedza trešo kārtu vienspēlēs un finālu dubultspēlēs. Tas nozīmē, ka viņu var uzskatīt par vienu no favorītēm arī Abū Dabī notiekošajā turnīrā.

Abū Dabī WTA 500 turnīra favorītes

WTA 500 sērijas turnīrs Abū Dabī pulcēs daudzas meistarīgas tenisistes. Sieviešu tenisā ir nozīmīga konkurence un uzvarēt var vismaz desmit tenisistes. Jebkuru no šīm – Ostapenko, Ribakinu, Žabēru, Sakari, Krejčīkovu, Hadadu, Kasatkinu un Samsonovu var uzskatīt par vienām no tenisa turnīra favorītēm, bet tām nopietnu konkurenci cīņā par uzvaru sagādās arī Osaka, Radukanu, Garsija, Lineti un pārējās dalībnieces. Ņemot vērā, cik pieblīvēts ir tenisa sezonas kalendārs, nevar izslēgt, ka tālu aizspēlēties var arī spēlētāja, kas turnīrā nonāks no kvalifikācijas.

Abū Dabī WTA 500 turnīra kopējais balvu fonds ir gandrīz viens miljons ASV dolāru – 922 tūkstoši. Tas nozīmē, ka sacensību uzvarētāja var iegūt samērā vilinošu naudas balvu par dalību tajā, turklāt uz spēles likti arī vērtīgi ranga punkti. Turnīra uzvarētāja savu ranga punktu klāstu papildinās par 500 punktiem, kas var ļaut pacelties par kādām vietām WTA rangā.

Likmes uz WTA 500 turnīru Abū Dabī ar LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu uz WTA 500 turnīru Abū Dabī. Varēsi noteikt spēles un katra seta uzvarētāju, taču ne tikai. Piedāvājumā var atrast handikapa likmes, geimu skaitu spēlē kopā, katram spēlētājam un katrā setā un daudz ko citu, tostarp iespēju derēt uz eisiem, breikiem, dubultkļūdām un precīzu rezultātu gan pa setiem, gan, piemēram, 1. setā.

Ja vēlies izdarīt likmes uz WTA 500 turnīru Abū Dabī, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Teniss”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz tenisu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām tenisa spēlēm. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *