Otrais latvietis Eirolīgā: Banki trenētā ”Virtus” piesaista Rihardu Lomažu

Otrais latvietis Eirolīgā: Banki trenētā ”Virtus” piesaista Rihardu Lomažu

2023.gada nogale nesa būtiskus jaunumus basketbola druvā, jo viens no pēdējo gadu vadošajiem Latvijas izlases basketbolistiem Rihards Lomažs pastiprināja ULEB Eirolīgas vienu no līderēm Boloņas ”Virtus”, ko trenē valstsvienības stūrmanis Luka Banki. Līdz ar to Lomažs kļuva par otro latvieti aiz Rolanda Šmita, kurš šobrīd spēlē kontinenta spēcīgākajā basketbola turnīrā. Vēlies veikt likmes uz basketbolu? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un izdari likmes!

Otrā iespēja Eirolīgā: Lomažs atgriežas spēcīgākajā kontinenta klubu turnīrā

Latvijas basketbolists Rihards Lomažs kopš 2019./2020. gada sezonas spēlē ārpus Latvijas robežām. Profesionāļa karjeru viņš sāka ”Jūrmalā”, vēlāk turpināja ”Jelgavā”, bet pēc tam četras sezonas spēlēja Latvijas vienā no spēcīgākajiem klubiem ”Ventspilī”, ar to kļūstot par pirmo apvienotās Latvijas-Igaunijas līgas čempionu. Pēc veiksmīgās 2018./2019. gada sezonas ventspilnieku rindās un tam sekojošās labās statistikas (13.5 punkti, 3.0 atlēkušās bumbas, 4.3 piespēles) Lomažu ievēroja Eirolīgas klubs ASVEL, ar viņu noslēdzot līgumu uz trim sezonām.

Tik ilgi gan viņš Francijas klubā nenospēlēja. Otrās sezonas vidū pušu ceļi šķīrās, latvietim pārceļoties uz Vācijas Bundeslīgas komandu ”Gottingen”. Ar 16.6 punktiem spēlē viņš kļuva par tās vadošo spēlētāju, pēc sezonas dodoties sevi apliecināt Turcijas augstākās līgas komandā ”Merkezefendi”. Arī šajā klubā viņš bija viens no vadošajiem spēlētājiem, kas kombinācijā ar rezultatīvo un produktīvo spēli Latvijas izlases sastāvā lika viņu pamanīt Spānijas ACB līgas klubiem. 2022./2023. gada sezonu Lomažs sāka ACB līgas klubā ”Zaragoza”, taču tajā nepabija ilgi. Kluba sastāvā viņš piecos mačos vidēji guva 6.2 punktus. Puses pārtrauca sadarbību, bet Lomažs pastiprināja Vācijas Bundeslīgas komandu Oldenburgas ”EWE Baskets”.

Diemžēl arī šajā klubā ilgi Lomažs nenospēlēja. 2023. gads sākās ar ceļgala krustenisko saišu traumu, kas viņam liedza piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā Latvijas izlases sastāvā. Līdz pat šīs sezonas sākumam Lomažs ārstēja ceļgala krustenisko saišu traumu, laukumā atgriežoties vienā pārbaudes mačā ”Ventspils” komandas sastāvā. Lai arī bija ieplānots, ka Lomažs sezonu varētu sākt tieši Ventspilī, tie tika izjaukti pēc bijušās komandas Turcijā intereses. Līdz ar to šīs sezonas sākumā Latvijas basketbolists spēlēja Turcijas čempionātā, pārstāvot Denizli ”Yukatel Merkezefendi”, kuras rindās jau spēlēja iepriekš.

Turku klubs uzticējās Lomažam, bet aizsargs šo uzticību izmantoja. 12 spēlēs vienības sastāvā Rihards vidēji bija guvis 14,7 punktus, izcīnījis 2,8 atlēkušās bumbas un atdevis 2,3 rezultatīvās piespēles. Rezultatīvāko sezonas spēli viņš aizvadīja pašā ievadā, kad pret ”Tofas Bursa” salādēja 31 punktu. Sniegums nepalika nepamanīts, Rihardam otro reizi atgriežoties ULEB Eirolīgas apritē.

”Virtus” aizsarga iztrūkumu kompensē ar Lomaža izpirkšanu

Boloņas ”Virtus” īsi pirms sezonas no darba atbrīvoja līdzšinējo galveno treneri Seržio Skariolo, un viņa vietā divu dienu laikā kā aizstājēju atrada Latvijas izlases treneri Luku Banki. Līdz ar Banki stāšanos amatā uzlabojās ”Virtus” rezultāti, vispirms izcīnot Itālijas superkausu, bet vēlāk kļūstot par pārsteiguma autori ULEB Eirolīgā.

Izmaiņas gan nenesa nozīmīgu lomu katram basketbolistam. Džalīns Smits nebija līdz galam mierā ar rezervista lomu, un lēma ”Virtus” pamest, pārceļoties uz Belgradas ”Partizan”. Tieši šajā brīdī klubam bija jāsāk meklējumi aizsarga pozīcijā un viss nonāca līdz Riharda Lomaža kandidatūrai, kurš labi zināms Banki. Jāmin, ka itāļu speciālistam patīk nodarbināt savos klubos valstsvienības spēlētājus – bez Lomaža viņa vadībā spēlējuši arī Mareks Mejeris, Kaspars Bērziņš un Rodions Kurucs.

Lai iegūtu Lomažu savā īpašumā, ”Virtus” bija jāizpērk viņa līgums Turcijā, kas arī tika paveikts. Puses parakstīja līgumu līdz sezonas beigām, un tagad viss ir paša Lomaža rokās, lai viņš spētu palikt ilgāk par sešiem mēnešiem. Sadarbības sākumā Lomažs spēlējis maz, kam gan bijuši dažādi iemesli. Visdrīzāk sezonas turpinājumā Riharda loma klubā pieaugs.

Boloņas ”Virtus” spēļu grafiks balansē starp Eirolīgu un Itālijas līgu

Katru nedēļu ”Virtus” jāaizvada vismaz divas spēles, bet brīžos, kad ULEB Eirolīgā plānota dubultā nedēļa, pat trīs. Eirolīgas regulārā sezona noslēgsies 11. aprīlī un pašlaik izskatās, ka ”Virtus” varētu spēlēt izslēgšanas cīņās. Pēc 22 nospēlētām spēlēm klubs ar 15 uzvarām un septiņiem zaudējumiem ieņem augsto, trešo vietu. Tāda pati bilance ir otrajā vietā esošajai ”Barcelona”, bet netālu ir arī ”Panathinaikos”, ”Fenerbahce” un citas komandas. Tikai četras uzvaras mazāk ir 11. vietā esošajai Belgradas ”Partizan”, kas nozīmē, ka pēdējās regulārās sezonas 12 kārtās notiks spraiga cīņa par automātisku dalību izslēgšanas spēlēs (iekļūst labākās sešas) un vietām ”play-in” fāzē (iekļūst 7. – 10. vieta).

Likmes uz Eirolīgu vietnē LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt derības uz ikkatru ULEB Eirolīgas spēli, tostarp ar Boloņas ”Virtus” dalību. Bez iespējas derēt uz spēles uzvarētāju pastāv arī vairākas citas derību iespējas, ieskaitot likt uz kopā gūtajiem punktiem, handikapiem, puslaiku uzvarētājiem, rezultatīvāko puslaiku, rezultatīvāko ceturtdaļu un, iespējams, pat spēlētāju īpašajām likmēm (gūtie punkti, atlēkušās bumbas, piespēles, realizētie tālmetieni). Ar visām pieejamajām likmēm iepazīsties LV BET sporta totalizatorā, izvēlnē meklējot ”basketbols”.

Pirms veic derības, iepazīsties ar komandu pēdējo spēļu rezultātiem, traumēto spēlētāju sarakstu un kā vienai pret otru veicies iepriekšējās spēlēs. Labākajos vietējos čempionātos un starptautiskajās sacensībās komandu samēri ir ļoti līdzīgi, kas dod papildus intrigu spēles rezultātā. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *