Tenisa turnīrs Qatar Open WTA 500

Tenisa turnīrs Qatar Open WTA 500

No šī gada 13. līdz 18. februārim tikai neilgi pēc tam, kad būs noslēdzies pirmais sezonas ”Grand Slam” ”Australian Open” tenisisti un tenisistes pārcelsies uz Kataru, kur sezonu turpinās dažādos turnīros šajā zemē. Viens no tiem būs ”Qatar Open WTA 500”, kurā, iespējams, piedalīsies arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. Vēlies uzzināt vairāk par tenisu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par WTA 500 Katarā

Katarā organizētais WTA 500 sērijas turnīrs tiek organizēts kopš 2001. gada. Nepārtraukti šo turnīru rīko kopš 2011. gada un tas norit īsi pēc pirmā ”Grand Slam” Austrālijā beigām. Spēlētājas sezonu turpinu uz cietā seguma tenisa kortiem. 2021. gadā turnīrs ieguva WTA 500 sērijas statusu, bet pirms gada to izspēlēja pat prestižajā 1000 sērijā. Šogad tas atkal atgriezies par 500 sērijas turnīru.

Pirms gada Katarā triumfēja ranga pirmā rakete polite Iga Švjonteka, kura finālā apspēlēja igaunieti Anetu Kontaveitu. Dubultspēlēs uzvarēja Koko Gaufa kopā ar citu amerikānieti Džesiku Pegulu. Kataras Open turnīrā bieži spēlējusi Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. 2016. gadā viņa zaudēja vienspēļu finālā, bet 2020. un 2021. gadā dubultspēļu izšķirošajā mačā.

Kopējais turnīra balvu fonds ir 780 tūkstoši ASV dolāru. Kopumā piedalīsies 32 tenisistes vienspēlēs, kuras tātad aizvadīs maksimāli piecas spēles. Katrā no mačiem jāuzvar divos setos.

Aļonas Ostapenko sniegums sezonas sākumā

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kura WTA rangā ieņem augsto 17. pozīciju, sezonu sāka Adelaidā notiekošajā WTA 500 sērijas turnīrā, kurā vispirms tika līdz otrajai kārtai. Ostapenko sezonas pirmajā spēlē apspēlēja Karolīnu Pliškovu, bet vēlāk viņa piekāpās Irinai Begu. Vēlāk Ostapenko turpināja sezonu citā Adelaidas WTA 500 sērijas turnīrā, kura pirmajā kārtā zaudēja Annai Kaļinskai. Aļona Ostapenko sezonas pirmajā Grand Slam Austrālijā sāka ar trim uzvarām, kas tai ļāva tikt ceturtdaļfinālā. Pirmajā kārtā pasaules ranga 17. numure pārspēja Dajanu Jastremsku, bet vēlāk tika galā arī ar Annu Bandaru, Katerinu Baindlu, kā arī Koko Gaufu.

Jāatgādina, ka līdzšinējā karjerā Ostapenko uzvarējusi piecos vienspēļu turnīros un sešos dubultspēļu. Viņas nozīmīgākais panākums ir iegūtais ”French Open” tituls 2017. gadā, bet Vimbldonā viņa reizi sasniedza pusfinālu.

Kataras WTA 500 grafiks

Dohas WTA 500 sērijas turnīrā piedalīsies visas lielākās tenisa zvaigznes, ieskaitot ranga līderi Igu Švjonteku, kura šeit uzvarēja pirms gada. Kā ziņo organizatori, tad visdrīzāk tikai ranga sestā rakete Maria Sakari no pirmā desmitnieka turnīrā nespēlēs. Tas nozīmē, ka Dohā spēlēs arī tādas tenisistes kā Onsa Žabēra, Džesika Pegula, Karolīne Garsija, Arina Sabaļenka, Koko Gaufa, Darja Kasatkina, Veronika Kudermetova un Belinda Benčiča. Visdrīzāk turnīrā piedalīsies arī Aļona Ostapenko, kura redzama dalībnieču sarakstā. Pirmās kārtas izloze plānota 13. februārī.

Pagaidām nav arī paziņots kalendārs, taču visticamāk spēles noritēs katru dienu, jo tenisistēm jāpārvar piecas kārtas, lai uzvarētu. Tas nozīmētu, ka 13. februārī noritētu pirmā kārta, 14. februārī astotdaļfināli, 15. februārī ceturtdaļfināli, 16. vai 17. februārī pusfināli, bet 18. februārī noslēdzošā cīņa par Dohā notiekošā turnīra galveno balvu.

Kurai ir lielākās izredzes uzvarēt Kataras WTA 500 turnīrā?

Visas pirmā desmitnieka spēlētājas var arī uzskatīt par šī turnīra nozīmīgākajām favorītēm. Iepriekšējās sezonas čempione Iga Švjonteka mēģinās Katarā triumfēt otro reizi pēc kārtas, pie tam, viņai neizdevās aizspēlēties tālu Austrālijā. Viņai nozīmīgu konkurenci sastādīs Žabēra, Pegula, Garsija, Sabaļenka, Kontaveita, Gaufa, Kasatkina, Kudermetova, Benčiča, Badosa, kā arī latviete Ostapenko.

Kur es varu skatīties WTA 500 sērijas turnīra translāciju?

Latvijā augstākā līmeņa tenisa sacensības var vērot Go3 platformā jeb TV3Sports kanālos. Šeit bieži translē vīriešu nozīmīgākos turnīrus, tāpat šajos kanālos ik pa laikam translē dāmu sacensības WTA500, 1000 turnīros. Visai iespējams, ka arī Dohas sacensības varēs vērot šajos kanālos. Citādi dažādiem ar spēli saistītiem apskatiem iespējams sekot līdz WTA sociālajos tīklos – Facebook, Youtube, Twitter un Instagram.

Likmes uz WTA 500 turnīru Katarā LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada Katarā gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura spēle tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Padomi un likmes par WTA 500 turnīru Katarā LV BET

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem. Ja vēlies izbaudīt labāko tenisa spēles pieredzi, tad ienāc LV BET Sporta totalizatorā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *