Pasaules kauss šorttrekā 2023./2024. gada sezonā

Pasaules kauss šorttrekā 2023./2024. gada sezonā

No 2023. gada oktobra līdz pat šī gada februārim sešos posmos tiek aizvadīta 2023./2024. gada sezona šorttrekā. Tajā startē arī divi Latvijas sportisti – Reinis Bērziņš un Roberts Krūzbergs. Vēlies iegūt jaunāko informāciju par notikumiem šorttrekā? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, ieskaties piedāvātajos notikumos par šo sporta veidu un veic derības!

Svarīgākā informācija par 2023./2024.gada Pasaules kausu šorttrekā

Šī gada Pasaules kausa sezonā gaidāmi seši posmi tādās pilsētās kā Monreālā (Kanāda), Pekinā (Ķīna), Seulā (Dienvidkoreja), Drēzdenē (Vācija) un Gdaņskā (Polija). Monreālā bija gaidāmi divi Pasaules kausa posmi, bet pārējās pilsētās pa vienam. Sezona iesāktos 2023. gada oktobrī, bet noslēgtos 2024. gada februārī ar pēdējo posmu Gdaņskā. Konkrētajā Polijas pilsētā janvāra sākumā notika arī Eiropas čempionāts šajā sporta veidā.

Pasaules kausa posmā notiek sacensības vīriešu un sieviešu konkurencē tādās disciplīnās kā 500 metru distancē, 1000 metru distancē, 1500 metru distancē, kā arī tiek organizēta komandu stafete – vīriešiem 5000 metru distancē, bet dāmām – 3000 metru distancē. Sezonas griezumā sportisti cīnās par ieskaites punktiem kopvērtējumā – Pasaules kausa beigās tiek noteikts čempions kopējā kopvērtējumā un katrā distancē atsevišķi.

Arī Latvijas sportisti ir pārstāvēti Pasaules kausa apritē. Jau ilgāku laiku no Latvijas labākie šorttrekisti ir Reinis Bērziņs un Roberts Krūzbergs, kuri, turklāt, pēdējos gados cīnās par augstākajām vietām. Pagājušajā sezonā Krūzbergs Pasaules kausa posmā Nīderlandē bija trešais 1000 metru distancē. Bieži vien tieši Krūzbergs uzrādījis augstvērtīgākos rezultātus no latviešiem, bet šajā sezonā progresējis arī Bērziņs.

Bērziņš izcīna bronzu jau pirmajā posmā

Sezonā atlikuši vairs tikai divi posmi. Sezona iesākās ar divām sacensībām Monreālā un jau pirmajā trešo vietu ieguva latvietis Reinis Bērziņš. Viņš augsto trešo vietu izcīnīja 1500 metru distancē. Pārējos posmus latviešiem gan neizdevās tikt starp labākajiem.

Starp labākajiem neizdevās nedz Bērziņam, nedz Krūzbergam tikt šī gada sākumā notiekošajā Eiropas čempionātā. Krūzbergs Eiropas čempionātu noslēdza ar ceturto vietu 1500 metru distancē, sesto vietu 500 metru distancē un izstāšanos ceturtdaļfinālā 1000 metru distancē. Švakāk klājās Bērziņam, kurš 1000 metros priekšsacīkstēs piedzīvoja kritienu, kas viņam liedza turpināt sacensības. Bērziņš traumēja potītes saišu bojājumā, kas viņam var liegt piedalīties sacensībās atlikušajā sezonā.

Pēc pirmajiem posmiem kopvērtējumā līderis starp kungiem bija kanādietis Stīvens Dubuā, kuram bija 683 izcīnīti punkti. Divi punkti mazāk bija Dienvidkorejas pārstāvim Parkam Jivonam, bet cits kanādietis Viljamss Dandžino ieņem trešo vietu (604 punkti). Sievietēm līdere ar 865 punktiem ir Dienvidkorejas šorttrekiste Kima Gil-Li, kam seko ASV sportiste Kristena Santoša-Grisvolda (805 punkti) un Nīderlandes sportiste Ksandra Velzebēre (695 punkti). Ja kungu konkurencē atlikušajos divos posmos tiks noteikts kopvērtējuma uzvarētājs, tad dāmām par to cīnīsies divas sportistes.

Šorttrekā dominē Āzijas sportisti

Gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē šorttrekā visgodalgotākie sportisti ir no Āzijas. Vīriešiem Dienvidkorejas sportisti kopā ieguvuši 697 medaļas (315 zelta, 219 sudraba un 163 bronzas), kam seko Kanādas sportisti ar 474 medaļām (142 zelta, 162 sudraba un 170 bronzas), un Ķīnas šorttrekisti ar 317 medaļām (105 zelta, 108 sudraba un 104 bronzas medaļas).

Līdzīga aina ar vadošajām valstīm manāma dāmu konkurencē. Arī šeit skaitliski visvairāk medaļas izcīnījušas Dienvidkorejas sportistes – 678 godalgas, no kurām 277 zelta, 235 sudraba un 166 bronzas. 647 medaļas ir Ķīnas sportistēm (280 zelta, 209 sudraba un 158 bronzas), kamēr Kanādas sportistes tikušas pie 320 medaļām (63 zelta, 110 sudraba un 147 bronzām).

Latvijas sportisti visu Pasaules kausa sezonu laikā tikuši pie 13 medaļām – divām zelta, divām sudraba un veselām deviņām bronzām. Tas nozīmē, ka atsevišķas tradīcijas, kuras aizsāka Haralds Silovs, ir izveidojušās arī šajā ziemas sporta veidā.

Pasaules kauss šorttrekā 2023/2024: atlikušais grafiks

Pēc aizvadītajiem posmiem Monreālā, Pekinā un Seulā šorttrekisti pārbraukuši uz Eiropu, kur pēc kontinenta čempionāta gaidāmi noslēdzošie divi Pasaules kausa posmi. Vispirms no 9. līdz 11. februārim piektais sezonas posms gaidāms Vācijas pilsētā Drēzdenē, bet pēdējais, sestais posms, gaidāms Polijas pilsētā Gdaņskā no 16. līdz 18. februārim.

Sezona noslēgsies ar vēl vienām nozīmīgām sacensībām. 2024. gada pasaules čempionāts no 15. marta sāksies Nīderlandes pilsētā Roterdamā un arī tur Latvijas labākie šī sporta veida pārstāvji centīsies sacensties par augstākajām vietām. Pasaules čempionāts šorttrekā tiek organizēts katru gadu un līdz šim tas noticis tādās valstīs kā ASV, Francijā, Lielbritānijā, Kanādā, Itālijā, Japānā, Nīderlandē, Austrālijā, Ķīnā, Norvēģijā, Austrijā, Bulgārijā, Dienvidkorejā, Polijā, Zviedrijā, Ungārijā, kā arī Krievijā.

Likmes uz Pasaules kausu šorttrekā LV BET

Ja tevi interesē veikt derības uz šorttreka sacensībām, tad jāmin, ka tas nav no populārākajiem sportiem, taču potenciāli vari meklēt iespējamās derību variācijas LV BET sporta totalizatorā. Ja piedāvājumā atradīsies šorttreka sacensības, tad varēsi noteikt to uzvarētāju no sarakstā pieejamajiem sportistiem.

Likt likmes uz šorttreku ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot šorttreka sacensībām. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *