WTA 1000 turnīrs Romā: Ostapenko cīnīsies uz iemīļotā māla seguma

WTA 1000 turnīrs Romā: Ostapenko cīnīsies uz iemīļotā māla seguma

Īsi pirms sezonas otrā ”Grand Slam” turnīra Francijā labākās pasaules tenisistes piedalīsies WTA 1000 sērijas turnīrā Itālijas pilsētā Romā. Tajā piedalīsies arī Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko, kurai māla seguma korti ir tīkamākie. Vēlies vairāk uzzināt par tenisa notikumiem? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par WTA 1000 Romā

WTA turnīrs Itālijā tiek rīkots jau kopš 1950. gada un tas notiek ikgadēji. Pēdējos gados tas ir samērā nozīmīgs, jo ir ieguvis WTA 1000 sērijas turnīra nozīmi. Tas nozīmē, ka tajā ir gan apjomīgas naudas balvas sportistēm, gan par uzvaru var iegūt 1000 ranga punktus, kas var palīdzēt krietni pakāpties WTA rangā.

Pēdējos divos gados Romā uzvarējusi ranga līdere Iga Švjonteka. 2022. gada finālā viņa pārspēja tunisieti Onsu Žabēru (6-2, 6-2), bet pirms diviem bija pārāka par čehieti Karolīnu Pliškovu (6-0, 6-0). Visvairāk reižu (piecas) Romas turnīrā uzvarējusi amerikāniete Krisa Everte, četri tituli šeit ir viņas tautietei Serēna Viljamsai, bet trīs Marijai Šarapovai.

Turnīrs Romā tiek izspēlēts nevis uz cietā seguma, bet gan uz māla seguma kortiem. Šis ir arī turnīrs, kurš norit īsi pirms sezonas otrā ”Grand Slam” Francijā (”French Open”). Kopējais naudas balvas apjoms ir trīs ar pusi miljoni dolāru, un turnīrā piedalās 96 spēlētājas, no kurām 32 ir izliktās un tām nav jāpiedalās pirmajā kārtā.

Kuras tenisistes piedalīsies WTA 1000 turnīrā Romā?

WTA turnīrā Romā spēlēs arī Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko. Viņa uz īsu brīdi bija turnīrā izsēta ar 24. numuru, bet īsi pirms tā viņa WTA rangā pacelās par četrām pozīcijām, tagad ieņemot 20. vietu. Latvijas pirmā rakete būs starp dalībniecēm Romā, kura reizi 1000 sērijas turnīra astotdaļfinālā prata uzvarēt, vēlāk gan piekāpjoties cīņā par pusfinālu.

Kopumā WTA 1000 sērijas turnīra ietvaros spēlēs visas labākās tenisistes ar ranga pirmo raketi Igu Švjonteku priekšgalā. Tāpat turnīrā spēlēs tādas tenisistes kā Arina Sabaļenka, Džesika Pegula, Onsa Žabēra, Karolīne Garsija, Koko Gaufa, Jeļena Ribakina, Darja Kasatkina, Marija Sakari, Barbora Krejčīkova, Veronika Kudermetova, Karolīna Pliškova, Viktorija Azarenka, Ludmila Samsonova, Medisona Kīsa, Bjanka Andresku, Elīsa Mertensa, Jeļena Svitoļina, Leila Fernandesa, Anete Kontaveita, Kaja Kanepi, Paula Badosa un citas.

Bez vienspēlēm sagaidāms, ka notiks arī dubultspēļu turnīrs un pēdējā laikā šajā disciplīnā sevi apliecina Aļona Ostapenko. Pārī ar Ludmilu Kičenoku Ostapenko vairākos turnīros pratusi aizspēlēties līdz pat finālam, atsevišķos turnīros pat uzvarot. Pelnīt pasaules ranga punktus ir svarīgi jebkurā no veidiem – gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs.

Kādas ir Aļonas Ostapenko izredzes uzvarēt?

Aļona Ostapenko netiks uzskatīta par turnīra favorīti. Viņa var aizspēlēties tālu un būt viena no spēlētājām, kura arī izcīnīt titulu, taču sieviešu tenisā pirmo 25 vietu īpašnieces visos lielajos turnīros spēlē par augstākajiem mērķiem un konkurence ir ļoti augsta. Līdz ar to var minēt, ka Aļona Ostapenko var gan tālu aizspēlēties, gan izstāties vienā no pirmajām spēlēm. Pirmajā kārtā, kas turnīra ieskaitē būs otrā kārta, Ostapenko spēkosies pret vai nu ukraiņu izcelsmes amerikānieti Keitiju Volinecu (WTA 103.), vai rumānieti Soranu Kirsteju (WTA 44). Uzvaras gadījumā trešajā kārtā var sanākt spēkošanās pret čehieti Barboru Krejčīkova, ja viņa tik tālu aizspēlēsies.

Romas WTA 1000 turnīra grafiks

Turnīrs Romā notiek no 9. līdz 20. maijam. Pirmajās dienās tika aizvadītas pirmās kārtas spēles, kurās vēl neiesaistījās izliktās 32 spēlētājas. Viņas turnīru sāka ar otro kārtu, pārsvarā trešdien 10. maijā vai ceturtdien 11. maijā. Tālāk jau secīgi sekos astotdaļfināla, ceturtdaļfināla, pusfināla un fināls mačs. Lielais fināls gaidāms 20. maijā. Jāatkārto, ka neilgi pēc tam sportistes pārcelsies uz Franciju, kur gaidāms atklātā čempionāta izspēle ”French Open”.

Kur var skatīties WTA 1000 Romas translāciju?

WTA 1000 tenisa turnīra spēles Latvijas teritorijā ir skatāmas Go3 platformā. To kanāli pieejami sporta pakā TET. Tāpat sociālajos tīklos (WTA) iespējams sekot līdz spēļu īsiem video apskatiem un svarīgākajām izspēlēm. Vari ieskatīties arī ”Youtube” un ar atslēgvārdiem WTA 1000 Rome meklēt pieejamos video materiālus no spēlēm.

WTA 1000 likmes Romā LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada WTA 1000 sērijas turnīra Romā gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Padomi un likmes WTA 1000 Rome LV BET turnīram

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Pirms turnīra gan ieskaties precīzā dalībnieku sarakstā un pirmās kārtas izlozē. Tā var ļaut saprast potenciālo zaru tālākajās kārtās un kuri no sportistiem savstarpēji varētu spēlēt astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā un pusfinālā. Tāpat novērtē, vai kādam no favorītiem nav savainojums un kā tiem veicies iepriekšējos turnīros. Jāatceras, ka Romas sērijas sacensības noritēs uz māla seguma, kas ne visiem ir parocīgs. Ja vēlies izbaudīt labāko tenisa spēles pieredzi un veikt likmes uz Aļonas Ostapenko spēlēm, tad ienāc LV BET Sporta totalizatorā!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *