Francijas atklātais “Roland Garros” tenisa turnīrs: ko iespēs Ostapenko?

Francijas atklātais “Roland Garros” tenisa turnīrs: ko iespēs Ostapenko?

No šī gada 22. maija līdz pat 11. jūnijam Francijas galvaspilsētā Parīzē gaidāms sezonas otrais ”Grand Slam” turnīrs tenisā – ”French Open”. Sagaidāms, ka no Latvijas sieviešu konkurencē piedalīsies Aļona Ostapenko, kura 2017. gadā kļuva par turnīra čempioni. Vēlies vairāk uzzināt par tenisu? Ienāc LV BET Sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmju variācijām un dodies veikt derības!

Svarīgākā informācija par Roland Garros turnīru

Francijas atklātā tenisa turnīrs tiek rīkots jau kopš 1891. gada un 2023. gadā to organizēs 127. reizi. Šobrīd to sauc par vienu no sezonas ”Grand Slam” turnīriem jeb tas ir viens no gada svarīgākajiem turnīriem. Pie reizes ”French Open” laikā noslēdzas tenisa māla sezona, jo tieši uz māla seguma kortiem tiek aizvadītas spēles sacensībās.

Francijas atklātais čempionāts sava prestiža dēļ ļauj sportistiem nopelnīt gan nozīmīgus reitinga punktus ATP vai WTA rangos, gan arī lielas naudas balvas. Par uzvaru turnīrā sportists iegūst 2000 punktus rangā, kā arī vairāk nekā divus miljonus eiro lielu naudas balvu. Izstāšanās pirmajā kārtā ļauj sportistam nopelnīt nedaudz virs 60 tūkstošiem eiro. Mazākas naudas balvas pieejamas dubultspēlēs (580 tūkstoši uzvarētājiem), kā arī jauktajās dubultspēlēs (122 tūkstoši uzvarētājiem).

Pagājušā, 2022. gada ”French Open” par čempioni sieviešu konkurencē kļuva ranga pirmā numure, poliete Iga Švjonteka, kura finālā ar 6-1, 6-3 pārspēja amerikānieti Koko Gaufu. Tikmēr vīriešu konkurencē 14. karjeras ”Roland Garros” titulu izcīnīja spānis Rafaels Nadals, kurš finālā ar 6-3, 6-3, 6-0 pārspēja norvēģi Kasperu Rūdu. Tieši Nadals ir vairāku rekordu īpašnieks Francijas atklātajā čempionātā. Viņš šeit uzvarējis visvairāk reižu (14), kā arī par ”Grand Slam” čempionu Parīzē kļuvis visvairāk reizes pēc kārtas (piecas – no 2010. līdz 2014. gadam).

Māla segums ir iemīļotākais Latvijas tenisistei Aļonai Ostapenko, kas 2017. gadā pārsteidza pasauli un izcīnīja savas karjeras lielāko panākumu – ”French Open” titula iegūšanu. To var saukt arī par līdz šim lielāko kāda Latvijas tenisista panākumu. Pagaidām atkārtot Ostapenko to nav izdevies. Maija vidū viņa WTA rangā ieņēma 20. vietu un ”French Open” sagaidīs izsētās spēlētājas statusā.

Francijas atklātā čempionāta 2023 dalībnieki

Kā vēsta turnīra organizatori, tad Francijas atklātais čempionāts pulcēs visus pasaules labākos tenisistus. Sagaidāms, ka vīriešu konkurencē startēs tādi zināmi tenisisti kā ranga pirmais numurs Novaks Džokovičs, Karloss Alkarass, Daniils Medvedevs, Kaspers Rūds, Stefanoss Cicips, Andrejs Rubļevs, Holgers Rūne, Janīks Siners, Teilors Frics, Fēlikss Ožē-Aliasims, Karens Kačanovs, Franciss Tiafo, Kamerons Norijs, Rafaels Nadals, Huberts Hurkačs, Borna Čoričs, Tomijs Pols, Alekss de Minors, Lorenzo Muzeti, Mateo Beretini, Pablo Busta, Aleksandrs Zverevs, Marins Čiličs, Daniels Evanss, Roberto Bautista Aguts, Niks Kirjoss, Deniss Šapolavovs, Jans-Lenards Strufs, Sebastians Korda un daudzi citi. Jāmin, ka pagaidām nav skaidrības par Nadala dalību, jo viņš nav spēlējis kopš Austrālijas atklātā čempionāta, kurā iedzīvojās gurna savainojumā. Nedēļu pirms turnīra viņš paziņoja, ka gūžas traumas dēļ nepiedalīsies, un ka visdrīzāk 2024. gadā noslēgs karjeru.

Arī dāmām spēlēt plāno pašas labākās. Organizatori vēsta, ka starp dalībniecēm būs Iga Švjonteka, Arina Sabaļenka, Džesika Pegula, Karolīne Garsija, Koko Gaufa, Jeļena Ribakina, Onsa Žabēra, Marija Sakari, Darja Kasatkina, Petra Kvitova, Belinda Benčiča, Veronika Kudermetova, Barbora Krejčīkova, Karolīna Pliškova, Beatriza Maja, Ludmila Samsonova, Viktorija Azarenka, Martina Trevisāna, Magda Linete, Aļona Ostapenko, Kinvena Ženga, Jekaterina Aleksandrova, Madisona Kīsa, Dona Vekiča, Anastasija Potapova un daudzas citas.

Kopumā ”French Open” pamatsacensības ikgadēji sasniedza 128 sportisti – šis skaitlis nemainīgs paliek arī šogad. Pēdējās vietas tiek noteiktas īpaši organizētā kvalifikācijas turnīrā, kas norit īsi pirms pirmās kārtas mačiem.

Francijas atklātā čempionāta 2023. gada favorīti

Vīriešiem pirms Francijas atklātā tenisa čempionāta par galveno favorītu tiek saukts Karloss Alkarass – viņa koeficients uz pirmā čempiona titula iegūšanu Parīzē novērtēts ar 2.15. Otra labākā iespēja izcīnīt titulu dota Novakam Džokovičam (3.10), bet trešā Nadalam (4.75), kura dalība gan vēl ir zem jautājuma zīmes. Vēl starp favorītiem var minēt trīs citus tenisistus – Holgeru Rūni (9.00), Stefanosu Cicipu (10.00) un Janīku Sineru (10.00).

Savukārt sievietēm par pārliecinošu favorīti uzvarēt ”Roland Garros” minēta Švjonteka (koeficients 1.65). Otra labākā iespēja piešķirta Arinai Sabaļenkai (7.25), bet vēl starp favorītēm minētas Jeļena Ribakina (12.00), Džesika Pegula (12.00), Barbora Krejčīkova (16.00), Koko Gaufa (16.00) un Onsa Žabēra (16.00). Jeļenas Ostapenko otrais triumfs Francijas atklātā tenisa turnīra ietvaros novērtēts ar koeficientu 24.00.

Francijas atklātā čempionāta 2023. gads – grafiks

”Roland Garros” izspēles formāts paredz, ka no 22. līdz 26. maijam jeb pirmajās piecās dienās tiks izspēlēta kvalifikācija jeb noteiktas pēdējās vietas pamatturnīrā. Ar 27. maiju sāksies turnīra pirmās kārtas izspēles, bet izšķirošie notikumi gaidāmi, sākot no 8. jūnija, kad norisināsies gan pusfināli, gan fināli.

Latvijas teritorijā Francijas atklātais čempionāts tiek translēts ”Eurosport” kanālos, kas pieejami TET piedāvātajā televīzijas pakalpojumā. ”Eurosport” ir pieejami vairāki kanāli un tajos visas dienas garumā tiks translētas pēc iespējas vairāk tenisa spēles, tostarp tādas, kurās var piedalīties Ostapenko.

Likmes uz French Open 2023 vietnē LV BET

Ja vēlies likt likmes uz tenisā notiekošajām spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”teniss”, kur atradīsi arī 2023. gada ”Grand Slam” ”Roland Garros” gaidāmā turnīra mačus. No esošā piedāvājuma vari izvērtēt, kura no spēlem tevi visvairāk uzrunā.

Likt likmes uz tenisa mačiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Francijas atklātā čempionāta 2023 likmes LV BET

Tenisā iespējamas daudz un dažādas likmes. Ja tevi interesē noteikt uzvarētāju, tad veic likmi uz kādu no spēlētājiem. Tāpat vari paredzēt, cik geimi tiks spēlēti kopā, cik katrā atsevišķi un cik setos mačs noslēgsies. Iespējamas handikapa likmes, precīza seta rezultāta noteikšana un derēšana uz citiem ar spēles aspektiem.

Pirms veic likmes uz tenisa spēlēm, ieskaties, kādā formā ir spēlētājas un kā tām veicies iepriekšējos turnīros uz māla seguma kortiem. Atceries, ka jebkurā Grand Slam turnīrā mēdz notikt pārsteigumi un ne vienmēr bukmeikeru noteiktie favorīti uzvarēs. Labākās likmes meklē LV BET sporta totalizatorā, kurš piedāvās veikt derības uz visām turnīra spēlēm!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *