Dāmu lielākie sasniegumi Latvijas sporta mūsdienu vēsturē

Dāmu lielākie sasniegumi Latvijas sporta mūsdienu vēsturē

Latvijas sporta mūsdienu vēsturē nozīmīgus panākumus sasniegušas arī dāmas. Neatkarīgi, vai tā būtu uzvara ”Roland Garros” tenisa turnīrā Francijā vai izcīnīta sudraba medaļa olimpiskajās spēlēs, latviešu sportistes par sevi likušas runāt nozīmīgākajās sacensībās. LV BET Sporta blogs iepazīstina ar pieciem lielākajiem mūsdienu sieviešu konkurencē sasniegtajiem rezultātiem. Ja tevi interesē veikt derības uz sporta rezultātiem, tad ienāc LV BET Sporta totalizatorā, kas piedāvā plašas derību iespējas uz visiem iespējamajiem sporta veidiem.

Aļonas Ostapenko triumfs ”Grand Slam” turnīrā Francijā

Tenisiste Aļona Ostapenko līdzšinējās karjeras laikā lielāko sasniegumu izcīnīja 2017. gadā, kad pārsteidzoši kļuva par ”Grand Slam” turnīra ”Roland Garros” čempioni. Tobrīd tenisiste bija vien 19 gadus veca, un tādējādi viņas triumfs turnīrā tika uzskatīts par vairāk nekā pārsteigumu. Toreiz turnīra finālā Ostapenko trijos setos ar 4-6, 6-4, 6-3 pārspēja ar trešo numuru izlikto rumānieti Simonu Halepu. Par uzvaru turnīrā sportiste ieguva divus miljonus eiro, kā arī 2000 reitinga punktus, kas viņai ļāva pacelties WTA rangā. Pagaidām uzvaru kādā citā ”Grand Slam” turnīrā Ostapenko nav izdevies atkārtot. Vienu reizi Vimbldonā viņa aizspēlējās līdz pusfinālam, bet 2023. gada ”Australian Open” spēlēja ceturtdaļfinālā.

Jeļenas Rubļevskas medaļa 2004. gada olimpiskajās spēlēs

Grieķijā Atēnās notikušās 2004. gada olimpiskās spēlēs kļuva par Latvijas vienām no labākajām, jo tika izcīnītas veselas četras medaļas. Vienu no tām, sudraba medaļu, modernajā pieccīņā ieguva Jeļena Rubļevska (šobrīd zināma kā Jeļena Maļuka). Modernā pieccīņa ir sporta veids, kurā sportistiem jāstartē šaušanā, paukošanā, peldēšanā, jāšanā un skriešanā. Kopā izcīnītie punkti tiek summēti un tā arī tiek noteikti labākie. Pieminētajās olimpiskajās spēlēs Rubļevska šaušanā bija vien 15. labākā ar 988 punktiem, kam sekoja 1028 punkti paukošanā (pirmā vieta), 1160 punkti peldēšanā (21. vieta), 1116 punkti jāšanā (14. vieta) un 1088 punkti skriešanā (ceturtā vieta). Kopā tas deva 5268 punktus un godpilno otro vietu. Četrus gadus vēlāk ar tikpat punktiem viņa bija vien 23. vietā, bet noslēdzošajās olimpiskajās spēlēs 2012. gadā Rubļevska ieņēma astoto pozīciju. Jāmin, ka modernajā pieccīņā medaļa tik augsta līmeņa sacensībās tika izcīnīta pirmo reizi.

Pludmales volejbolistes Samoilova/Graudiņa vadošās pasaulē

Jau divas reizes zelta medaļu Eiropas čempionātā izcīnījušas pludmales volejbolistes Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa, tādējādi esot ne tikai Latvijas, bet arī viens no pasaules vadošajiem pāriem šajā sporta veidā. Pirmo reizi par Eiropas čempionēm sportistes kļuva 2019. gadā, bet 2022. gadā viņas šo panākumu atkārtoja. Olimpisko spēļu ietvaros pāris vēl nav ticis pie medaļām, Tokijas spēlēs, kas bija arī sportistu debija, iegūstot ceturto vietu. Visdrīzāk pēc sportistu karjeras beigām viņas varēs saukt par visu laiku labākajām Latvijas pludmales volejbolistēm. Uz nākamajām olimpiskajām spēlēm sportistēm vēl jākvalificējas, taču, ja tas tiks paveikts, viņas var tikt uzskatītas par favorītēm.

Latvijas sieviešu basketbola izlase kvalificējas olimpiskajām spēlēm

Ainara Zvirgzdiņa vadībā Latvijas sieviešu basketbola izlase sasniedza savus augstākos rezultātus vēsturē. 2007. gada Eiropas čempionātā valstsvienība ieguva ceturto vietu, kas ir joprojām tās augstākais sasniegums pēc neatkarības atgūšanas. Augstais sasniegums ļāva piedalīties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kurš tika aizvadīts spilgti. Trīs uzvaras trijās spēlēs un ceļazīme nonāca Latvijas rokās. Sieviešu izlase kļuva par pirmo komandas sporta spēļu vienību, kas pārstāv Latviju vasaras olimpiskajās spēlēs. Olimpiādē gan tik labi vairs neveicās, piecās spēlēs izcīnot vienu uzvaru, kas tika iegūta pār Brazīliju. Pārējos mačos piedzīvotas neveiksmes pret Austrāliju, Krieviju, Baltkrieviju un Koreju.

Jāsaka, ka sieviešu basketbola izlase kļuva arī par pirmo šī sporta veida izlasi, kas brauca uz Pasaules kausa izcīņas turnīru. 2017. gada Eiropas čempionātā Mārtiņa Zībarta vadībā valstsvienība finišēja sestā, kas deva ceļazīmi uz Pasaules kausa turnīru. 2018. gada turnīrā latvietes piedzīvoja zaudējumus visās trijās grupu turnīra spēlēs pret ASV, Ķīnu un Senegālu, vēlāk turnīru noslēdzot 13. vietā no 16 dalībniecēm.

Baibas Bendikas bronza individuāli jauktajā stafetē

Par svaigāko panākumu no kādas dāmas kļuvis 2022./2023. gada pasaules kausa biatlona sezonā, kad Baiba Bendika kopā ar Andreju Rastorgujeva Čehijas Nove Mesto posmā izcīnīja bronzas medaļu individuāli jauktajā stafetē. Tā kļuva par vēsturisku dienu Latvijas biatlonam, jo pirmo reizi šī sporta veida vēsturē tika iegūta medaļa šajā disciplīnā. Vairāk nekā svarīgi bija fakts, ka gan Bendika, gan Rastorgujevs precīzi šāva, nenopelnot nevienu soda apli. Tāpat svarīgs bija ātrums trasē uz slēpēm, kā arī ne tik lielais izmantoto rezervju patronu skaits. Ja Bendikai tas bija vienīgais nozīmīgais panākums šī gada sezonā, tad Rastorgujevs vīriešu konkurencē parūpējās par daudz skaistiem brīžiem biatlona līdzjutējiem.

Likmes uz sieviešu sporta notikumiem LV BET

Ja vēlies likt likmes uz jebkura no sporta veidos notiekošajiem mačiem vai svarīgākajiem notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē sporta veidu, kurš tevi visvairāk uzrunā vai kuram pastiprināti seko līdz. Pavisam noteikti viņš atradīsies arī mūsu sporta totalizatora piedāvājumā.

Likt likmes uz sporta notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, ieskaties LV BET Sporta blogā, kurš saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par sporta notikumiem pasaulē.

Likmes uz sporta rezultātiem vietnē LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvā plašas derību iespējas uz visdažādākajiem sporta veidiem. Komandu spēļu veidos ir iespējams veikt derības uz spēles uzvarētāju, handikapu, gūto punktu vai vārtu kopskaitu, kā arī par daudz citām iespējām. Individuālajos sporta veidos var noteikt, kurš no sarakstā esošajiem sportistiem uzvarēs un kāds būs viņa handikaps. Iespējamas daudz un dažādas likmes. Kopā ar LV BET sporta totalizatoru būs iespējams izbaudīt tava iemīļotā sporta veida un komandas spēles. Ienāc un pārbaudi savas sporta zināšanas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *