Sinners gāž Džokoviču, Sabaļenkai otrais tituls, Ostapenko zaudē dubultspēļu finālā

Sinners gāž Džokoviču, Sabaļenkai otrais tituls, Ostapenko zaudē dubultspēļu finālā

28.janvārī noslēdzās pirmais tenisa ”Grand Slam” turnīrs – Australian Open jeb Austrālijas atklātais tenisa turnīrs. Tajā vīriešu konkurencē pirmo reizi karjerā uzvarēja Janīks Sinners, sieviešu konkurencē otro reizi pēc kārtas triumfēja Arina Sabaļenka, bet sieviešu dubultspēlēs līdz finālam aizspēlējās Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko. Vēlies veikt derības uz tenisa notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic prognozes!

Itālis Janīks Sinners gāž no troņa titulēto Džokoviču

Austrālijas atklātajā čempionātā piedalās visi planētas spēcīgākie tenisisti. Vīriešu konkurencē bija sagaidāms, ka no ilgstošas traumas ierindā atgriezīsies Rafaels Nadals, taču beigās citas veselības likstas viņam lika no dalības turnīrā atteikties. Kā čempions sezonas pirmo ”Grand Slam” sagaidīja serbs Novaks Džokovičs, taču izcīnīt 11. ”Australian Open” titulu viņam neizdevās.

Sezonas pirmajā ”Grand Slam” vīriešu vienspēlēs par čempionu pirmo reizi karjerā kļuva itālis Janīks Sinners. Pusfinālā viņš no troņa gāza Džokoviču, bet vēlāk finālā atspēlējās no 0-2 pa setiem un piecos setos apspēlēja krievu Daniilu Medvedevu, kurš Austrālijā zaudēja jau trešajā finālā karjeras laikā. Kopš 2023. gada augusta Sinners uzvarējis arī tādos turnīros kā Masters 1000 Toronto, ATP 500 sērijas turnīros Pekinā un Vīnē, Deivisa kausā un bijis finālā ATP finālā.

Sabaļenka uzvar otro reizi trīs gadu laikā

Sieviešu konkurencē par čempioni otro reizi pēc kārtas kļuva Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka. Viņa pirmo reizi Austrālijas atklātajā čempionātā, kas tiek spēlēts uz cietā seguma kortiem, uzvarēja 2022. gadā, bet šogad, samērā pārliecinoši spēlējot visa turnīra gaitā, Sabaļenka finālā ar 6:3, 6:2 apspēlēja ķīnieti Cjiņveņu Dženu. Savus divus vienīgos ”Grand Slam” titulus Sabaļenka izcīnījusi tieši Austrālijā – ”French Open” un Vimbldonā viņa nav tikusi tālāk par pusfinālu, bet ”US Open” 2023. gadā zaudēja finālā.

Pirms turnīra samērā augstas gaidas bija par Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko, kura īsi pirms tam bija kļuvusi par Adelaides turnīra uzvarētāju. Šogad Ostapenko Austrālijā aizspēlējās līdz trešajai kārtai. Pirmajā kārtā Latvijas tenisiste tika galā ar Kimberlijas Birelas pretestību (7:6, 6:1), bet otrajā kārtā apspēlēja mājinieci Ajlu Tomļanoviču (6:0, 3:6, 6:4). Trešajā kārtā viņai pretī stājās neērtā Viktorija Azarenka, kurai tika piedzīvots zaudējums – 1:6, 5:7. Visās četrās savstarpējās spēlēs uzvarējusi tieši Azarenka.

Ja turnīra gaitā Ostapenko dzīvajā pasaules rangā atradās pirmajā desmitniekā, tad pēc tā Latvijas tenisa līdere ieņem 12. vietu. WTA ranga līdere joprojām ir poliete Iga Švjonteka, taču nemaz tik tālu aiz viņas nav šī gada čempione Sabaļenka. Austrālijas atklātā čempionāta 2024 dalībnieki

Ostapenko ar Ludmilu Kičenoku dubultspēlēs sasniedz pirmo ”Grand Slam” finālu

Ja vienspēlēs Ostapenko nespēja spēlēt par augstākajiem mērķiem, tad citādāka aina bija vērojama dubultspēļu turnīrā, kurā kopā ar Ludmilu Kičenoku pirmo reizi karjerā tika sasniegts kāda ”Grand Slam” turnīra fināls. Šoreiz gan izšķirošajā mačā tika zaudēts. Finālā ar 1:6, 5:7 Ostapenko/Kičenokas tandēms piekāpās Elīzai Mertensai/Suvei Sei, kas veido Beļģijas – Taivānas valstu duetu.

Beļģiete Elīza Mertensa šobrīd ir izcīnījusi jau trīs ”Grand Slam” dubultspēļu titulus, bet vēl labāk klājies Suvei Sei, kas Austrālijā izcīnīja savu sesto ”Grand Slam” titulu. Iespējams, tieši pieredze šāda mēroga izšķirošajā dubultspēļu mačā ņēma virsroku pār Ostapenko/Kičenoku, kurām tas kļuva par karjeras augstāko sasniegumu kopīgajā dubultspēļu karjerā.

Par iekļūšanu finālā Ostapenko ar Kičenoku nopelnīja ap 242 tūkstošiem ASV dolāru. Arī tas pārim ir rekords, jo pirms tam tie bija 135 tūkstoši dolāru, ko pāris izcīnīja par iekļūšanu Vimbldonas turnīra pusfinālā.

Likmes uz tenisu LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu uz tenisa turnīriem. Varēsi noteikt spēles un katra seta uzvarētāju, taču ne tikai. Piedāvājumā var atrast handikapa likmes, geimu skaitu spēlē kopā, katram spēlētājam un katrā setā un daudz ko citu, tostarp iespēju derēt uz eisiem, breikiem, dubultkļūdām un precīzu rezultātu gan pa setiem, gan, piemēram, 1. setā.

Ja vēlies izdarīt likmes uz kādu no tenisa turnīriem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Teniss”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz tenisu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām tenisa spēlēm. Visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *