Gada pirmais ”Grand Slam” – tenisisti dosies cīņā ”Australian Open”

Gada pirmais ”Grand Slam” – tenisisti dosies cīņā ”Australian Open”

No 2024.gada 14. līdz 28. janvārim tenisā gaidāms pirmais sezonas ”Grand Slam” turnīrs – ”Australian Open”. Kā čempioni turnīru sagaidīs Novaks Džokovičs vīriešiem un Arina Sabaļenka sievietēm. No Latvijas turnīrā spēlēs vadošā tenisiste Aļona Ostapenko, kurai aiz muguras samērā veiksmīga 2023. gada sezona. Vai vēlies sekot līdz tenisa notikumiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, meklē tenisa likmju iespējas un veic derības!

Svarīgākā informācija par Australian Open

2024.gadā ”Australian Open” tiks rīkots 112. reizi. Pirmo reizi Austrālijas atklātā čempionāta norise bija vērojama tālajā 1905. gadā un laika gaitā tas izveidojies par vienu no nozīmīgākajiem tenisa turnīriem pasaulē. Šobrīd tas ir viens no sezonas četriem ”Grand Slam” turnīriem, kas prestiža ziņā ir paši titulētākie. Kalendārā tas ir kā pirmais no četriem un pirmajā ”Grand slam” turnīrā tenisisti spēlē uz cietā seguma laukumiem.

Tenisisti cīnās ne tikai par trofeju, bet arī nozīmīgiem ranga punktiem un naudas balvām. 2023. gada turnīrā kopējais balvu fonds bija 76 miljoni ASV dolāru. Vienspēļu čempioni tika pie gandrīz trīs miljonu dolāru lielas naudas balvas, bet finālisti vienspēlēs pie nedaudz vairāk kā pusotra miljona. Dubultspēļu čempioni varēja nopelnīt gandrīz 700 tūkstošus dolāru, bet jaukto dubultspēļu čempioni nedaudz virs 150 tūkstošiem dolāru. Tikai dalība vienspēļu pamatturnīrā spēlētājam deva iespēju nopelnīt simts tūkstošus dolāru.

Par ”Grand Slam” titulu gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs spēlētājs vai spēlētāji iegūst divus tūkstošus ranga punktus. Finālistiem tiek 1200 vai 1300 punkti, bet tikai dalība pamatturnīrā dod iespēju rangā iegūt desmit punktus. Jo tālāk aizspēlējies jo vairāk punktus iegūsti, turklāt tiem tenisistiem, kuri spēlē ik gadu jāatceras par sava iepriekšējā rezultāta aizstāvēšanu no ranga punktu viedokļa.

2023.gada turnīrā par ”Grand Slam” čempionu ”Australian Open” vīriešu konkurencē kļuva serbs Novaks Džokovičs, kurš finālā ar 6-3, 7-6, 7-6 pārspēja grieķi Stefanu Cicipu. Sieviešu konkurencē triumfēja Arina Sabaļenka, kura izšķirošajā cīņā ar 4-6, 6-3, 6-4 pieveica Jeļenu Ribakinu. Dubultspēlēs vīriešiem par čempioniem kļuva austrālieši Rinkijs Hikijata/Džeisons Kublers, bet sievietēm čehietes Barbora Krejčīkova/Katerina Siņakova.

Tieši Novaks Džokovičs ir tas tenisists, kur Austrālijas atklātā čempionāta ietvaros uzvarējis visvairāk reižu. Viņam desmit izcīnīti tituli, divas reizes to izdarot trīs reizes pēc kārtas (2011.- 2013. gadam, 2019-2021. gadam). Sieviešu konkurencē septiņi izcīnītie tituli ir titulētajam ASV tenisistei Serēnai Viljamsai.

Australian Open turnīra datums un vieta

2024.gada ”Australian Open” sāksies 14. janvārī un noslēgsies divas nedēļas vēlāk, 28. janvārī. Pirmo reizi turnīra vēsturē kā atklāšanas diena būs svētdiena – 14. janvāris. Pirmais ”Grand Slam” allaž notiek Austrālijas pilsētā Melburnā, tur izveidotajā tenisa parkā. Tajā spēles tiek aizvadītas tādos tenisa kortos kā ”Rod Laver Arena”, ”John Cain Arena”, ”Margaret Court Arena”, ”Show Court Arena”, ”Show Court 2”, kā arī ”Show Court 3”. Kopumā Melburnā izveidotajā tenisu parkā ir 35 āra laukumi un centrālie tenisa korti, kuros iespējams aizklāt jumtu nepateicīgu laikapstākļu gadījumā.

Dalībnieki

Zināms, ka ”Australian Open” piedalīsies visi spēcīgākie tenisisti gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē, līdz ar to turnīrā noritēs nozīmīga cīņa par uzvaru. Zināms, ka vīriešiem atgriešanos no traumas piedzīvos slavenais Rafaels Nadals. Tieši 2023. gada Austrālijas atklātā čempionāta ietvaros viņš iedzīvojās traumā, pēc kuras kortā vairs nebija devies. Visai iespējams, ka tieši nākamā gada sezona Nadalam, kurš Austrālijas turnīrā uzvarējis divas reizes (2009. un 2022. gadā), varētu būt noslēdzošā karjerā. No traumas turnīrā plāno atgriezties vietējās publikas mīlulis Niks Kirjoss. Tāpat gaidāms, ka startēs visi spēcīgākie planētas tenisisti, ieskaitot čempionu Novaku Džokoviču, savukārt par pēdējām vietām pamatturnīrā tenisisti no dažādām vietām rangā cīnīsies kvalifikācijā.

Atsevišķas atgriešanās gaidāmas arī sieviešu konkurencē. Visdrīzāk Austrālijas turnīrā spēlēs tādas tenisistes kā Naomi Osaka, Angelīna Kerbere un Karolīna Vocņacki. Osaka par ”Grand Slam” uzvarētāju Austrālijā kļuvusi divas reizes – 2019. un 2021. gadā, kamēr Vocņacki vienu (2018. gadā). Bez minētajām tenisistēm pavisam noteikti startēs visas planētas spēcīgākās tenisistes ar Igu Švjonteku priekšgalā. Līdzīgi kā vīriem, arī par pēdējām vietām sieviešu pamatturnīrā atsevišķas tenisistes iekļūs caur kvalifikāciju.

Zināms, ka pirmais ”Grand Slam” neiztiks bez latviešu tenisistu dalības. Sieviešu vidū startēs Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko. 2023. gadu viņa WTA rangā noslēdza augstajā 13. vietā. Labākais rezultāts ”Australian Open” viņai ir tieši pirms gada, kad latviete aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam. Toreiz šajā turnīra fāzē Ostapenko ar 2-6, 4-6 atzina nākamās finālistes Jeļenas Ribakinas pārākumu. Savu pretinieci 2024. gada turnīra pirmajā kārtā Ostapenko uzzinās īsi pirms turnīra sākuma, taču skaidrs, ka viņa var būt viena no tām, kuru uzskatīs starp favorītēm uz titula iegūšanu.

Australian Open turnīra favorīti

”Grand Slam” turnīru Austrālijā uzskata par vienu no prestižākajiem visas pasaules mērogā. Bukmeikeri par favorītu vīriešu konkurencē uzskatīs Novaku Džokoviču, kuram konkurenci sastādīs Janiks Siners, Kaspers Rūds, Karloss Alkarass, Danils Medvedevs, Stefans Cicips un citi, ieskaitot spāni Rafaelu Nadalu. Sievietēm starp galvenajām favorītēm sauks polieti Igu Švjonteku, kurai konkurenci sastādīs Arina Sabaļenka, Jeļena Ribakina, Aļona Ostapenko un daudzas citas planētas tenisistes.

Australian Open pie LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu uz sezonas pirmo ”Grand Slam” turnīru. Varēsi noteikt spēles un katra seta uzvarētāju, taču ne tikai. Piedāvājumā var atrast handikapa likmes, geimu skaitu spēlē kopā, katram spēlētājam un katrā setā un daudz ko citu, tostarp iespēju derēt uz eisiem, breikiem, dubultkļūdām un precīzu rezultātu gan pa setiem, gan, piemēram, 1. setā.

Ja tevi interesē veikt likmes uz ATP un WTA vienu no sezonas nozīmīgāko turnīru, pirms tā ieskaties ”outright” iespējās jeb uzzini, kurus no tenisistiem bukmeikeri uzskata par galvenajiem favorītiem. Tāpat analizē to sportiskās formas – kādi bijuši rezultāti pēdējos turnīros. Ierasti visos lielākajos ”Grand Slam” turnīros notiek arī pa kādam pārsteigumam.

Likmes uz Australian Open turnīru LV BET

Ja vēlies izdarīt likmes uz ”Australian Open”, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Teniss”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz tenisu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi sporta likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām tenisa spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *