Pasaules kauss snovbordā 2023./2024. gadā

Pasaules kauss snovbordā 2023./2024. gadā

No 2023. gada oktobra beigām līdz pat 2024. gada marta beigām dažādās valstīs un dažādās disciplīnās tiek aizvadīts 2023./2024. gada Pasaules kauss snovbordā. Vēlies veikt derības uz ziemas sporta veidiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un dodies veikt prognozes.

Svarīgākā informācija par Pasaules kausu snovbordā 2023./2024. gada sezonu

Šī kļūs jau par 30. sezonu, kad snovbordā tiek organizēts Pasaules kauss. Tajā sportisti piedalās sešās dažādās disciplīnās – paralēlajā slalomā, paralēlajā milzu slalomā, snovborda krosā, rampas ieskaitē, slopstilā un ”big air”.

2023./2024. gada Pasaules kausa sezona sākās ar posmu Šveices Huras pilsētā, kur notika sacensības tikai ”big air” ieskaitē. Vēl ”big air” sacensības gaidāmas Pekinā decembra sākumā, Edmontonā 9. decembrī un ASV 15. decembrī.

Snovborda krosa sacensības bija ieplānotas 11 reizes tādās vietās kā Francijā, Itālijā, Šveicē, Gruzijā, Spānijā, Austrijā un Kanādā. Paralēlais slaloms Pasaules kausa grafikā ieplānots veselas 14 reizes tādās vietās kā Itālijā, Šveicē, Austrijā, Bulgārijā, Slovēnijā, Kanādā, Polijā un Vācijā.

Rampas sacensības Pasaules kausa ieskaitē bija ieplānotas piecas reizes tādās vietās kā Ķīnā, ASV, Šveicē un Kanādā. Savukārt slopstils gaidāms arī piecas reizes, bet Šveicē, ASV, Kanādā un Čehijā. Visās sacensībās par uzvaru cīnās gan sievietes, gan vīrieši.

Pasaules kausa iepriekšējo sezonu uzvarētāji

Paralēlajā slalomā par 2022./2023. gada sezonas uzvarētāju kopvērtējumā kļuva austrietis Fabians Obmans, kurš aiz sevis atstāja Maurizio Bormolini. Paralēlajā milzu slalomā kopvērtējumā labākais bija itālis Rolands Fišnalers, kuram tas jau bija trešais tituls kopvērtējumā. Rampas sacensībās par labāko kopvērtējumā kļuva japānis Ruka Hirano, šajā ieskaitē turpinot japāņu dominanci. Arī ”big air” ieskaitē uzvarēja japānis – Kira Kimura, kam tas bija pirmais panākums kopvērtējumā, bet slopstilā par labāko kopvērtējumā vīriešiem kļuva amerikānis Dastijs Henriksens. Snovborda krosā tikmēr kopvērtējumā uzvarēja vācietis Martins Nori.

Sieviešu ieskaitē paralēlajā milzu slalomā jau ceturto reizi karjerā triumfēja vāciete Ramona Hofmeistere, bet paralēlajā slalomā sesto reizi karjerā labākā kļuva šveiciete Jūlija Cuga. Tāpat kā vīriešiem, arī sievietēm rampas sacensībās labākā bija japāniete – Mitsuki Ono. Big air ieskaitē kopvērtējumā uzvarēja britu sportiste Mija Brūksa, slopstilā kopvērtējumā labākā bija amerikāniete Džūlija Marino, bet snovborda krosa ieskaitē otro reizi karjerā un otro pēc kārtas spēcīgākā bija britu sportiste Šarlote Benksa.

30 gadu laikā visvairāk medaļas Pasaules kausa ieskaitē izcīnījuši Austrijas sportisti – 122 (37 zelta, 39 sudraba un 46 bronzas). Otra medaļām bagātākā valsts ir Francija ar 107 medaļām (47 zelta, 31 sudraba un 29 bronzām), kamēr ASV ir 77 medaļas (22 zelta, 29 sudraba, 26 bronzas).

Iepriekšējo sacensību kopsavilkums: visvairāk medaļu trijām valstīm

Sezona snovbordā jau rit pilnā sparā un tuvojas tās otrajai pusei. Dažādās sacensībās pirmo posmu laikā visvairāk medaļas iekrājušas trīs valstis – Austrija, Japāna un Itālija. Austriešiem iegūtas 28 godalgas, no kurām astoņas ir zelta, deviņas sudraba, bet 11 bronzas. Tikai trīs mazāk medaļu ir Japānai (25), no kurām astoņas zelta, septiņas sudraba un desmit bronzas. Tikmēr Itālijai ir 21 medaļa – septiņas zelta, astoņas sudraba un sešas bronzas.

Pie medaļām tikušas arī tādas valstis kā Vācija (8), Kanāda (6), Čehija (5), Austrālija (9), Francija (5), Ķīna (4), Dienvidkoreja (4), Šveice (6), ASV (7), Lielbritānija (4), Nīderlande (2), Jaunzēlande (1), Slovēnija (1), Bulgārija (1) un Spānija (1).

Pasaules kauss snovbordā 2023/2024: favorīti

Ņemot vērā līdz šim izcīnītās medaļas, par favorītiem var saukt Austrijas, Japānas un Itālijas sportistus. Vīriešiem snovborda krosa sacensībās četros no pieciem posmiem uzvarējis kanādietis Eliots Grondīns, paralēlajā slalomā uzvaras dalījuši Itālijas un Austrijas sportisti, rampas sacensībās Austrālijas un Japānas snovbordisti, ”big air” dominanci turpinājuši Japānas pārstāvji, bet vienīgajā slopstila posmā uzvarēja kanādietis Līams Brīrlijs.

Sievietēm snovborda krosa pirmo piecu sacensību laikā katrā posmā bijusi cita uzvarētāja, slaloma sacensībās četros no deviņiem posmiem uzvarējusi titulētā vāciete Ramona Hofmeistere, rampas sacensībās divos no četriem posmiem labākā bijusi japāniete Mitsuki Ono, bet ”big air” sacensībās divos posmos uzvarējusi cita japāniete Kokomo Murase. Vienīgajā slopstila posmā labākā bija amerikāniete Džūlija Marino.

Likmes uz ziemas sporta veidiem LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvā veikt likmes arī uz dažādiem ziemas sporta veidiem, kur iespējams noteikt sacensību uzvarētāju. Iespējams, mūsu klāstā var arī atrast snovborda sacensības un, ja esi to piekritējs, tad izmanto iespēju derēt uz notikumiem.

Ja vēlies likt likmi uz dažādajiem sporta notikumiem, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī spied uz ”Sports” un pēc šīs izvēles meklē sev interesējošo sporta veidu. Uzpiežot uz tā, atradīsi piedāvājumā esošos notikumus. Ja tie tevi būs ieinteresējuši, tad izvērtē iespēju izdarīt likmi.

Likt likmes uz sporta notikumiem ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu vairāk orientēties spēlēs un to piedāvājumā, LV BET ir izveidojies Sporta blogu, kas saviem spēlētājiem sniedz jaunāko informāciju par visiem ar sportu saistītajiem notikumiem. Ja vēlies veikt likmes, tad visātrāk un ērtāk likmes var izdarīt LV BET mobilajā aplikācijā.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *