Grammy balvas – kuri izpildītāji iegūs visvairāk balvas?

Grammy balvas – kuri izpildītāji iegūs visvairāk balvas?

Šī gada 4. februārī notiks lielākā gada mūzikas balvu pasniegšanas ceremonija – ”Grammy”. Tajā tiks uzzināti tie pasaulē slavenie mūziķi, kuri būs saņēmuši balvas dažādās nominācijās. Ja tevi interesē veikt likmes uz mūzikas un kultūras notikumiem, tad ieskaties LV BET sporta totalizatorā piedāvājumā – var atrast arī derības uz ”Grammy” balvas ceremoniju.

Svarīgākā informācija par Grammy 2024. gada ceremoniju

”Grammy” balvas mūzikā tiek pasniegtas kopš 1959. gada. Tā kļuva par pirmo lielo mūzikas balvas pasniegšanas ceremoniju, kas norit ikgadēji, bet kopā ar ”Emmy” (televīzijā) un ”Tony Awards” (teātrī) un ”Academy Awards” jeb oskariem ir viena no nozīmīgākajiem balvu ceremonijām pasaulē. Šeit par savu ikgadējo darbu tiek atalgoti mūziķi dažādās nominācijās.

No 1959. līdz 1970. gadam ceremoniju translēja kanāls NBC, divus gadus to demonstrēja ABC, bet kopš 1973. gada ”Grammy” balvas pasniegšanu var vērot ASV kanālā CBS. 2024. gada pasniegšanas ceremonija kļūs par 66. reizi, kad šādas balvas tiek pasniegtas. Pēc 2022. gada balvu pasniegšanas Lasvegasā, pēdējos divos gados tā atgriezusies Losandželosā – arī šogad ceremonija norisināsies ”Crypto.com” arēnā, kur mājvietu guvusi leģendārā basketbola komanda Losandželosas ”Lakers”. Pārsvarā balvas pasniegtas vai nu Losandželosā, vai citā ASV mekas pilsētā – Ņujorkā.

Līdz šim visvairāk ”Grammy” balvas ieguvusi mūziķe Bejonse – viņa karjeras laikā ieguvusi veselas 32 šīs ceremonijas balvas. Neviens cits mākslinieks tik daudz nav ieguvis. Savukārt grupa U2 ir labākā grupa šīs balvas pasniegšanas vēsturē – tā ieguvusi veselas 22 balvas.

Pagājušā gada uzvarētāji

2023.gada pasniegšanas ceremonijā visvairāk nominācijas (deviņas) bija ieguvusi dziedātāja un dziesmu autore Bejonse. No deviņām nominācijām viņa papildināja savu ”Grammy” balvu skaitu par četrām. ”Grammy” balvas pasniegšanas laikā no astoņām nominācijām trīs balvas ieguva Kendriks Lamārs. Bejonse kļuva par balvām bagātāko dziedātāju balvu pasniegšanas vēsturē, uzvarot nominācijā Labākais dejas/elektronikas albums. Par gada labāko albumu atzina Herija Stailsa ”Harry’s House”, bet par labāko dziesmu atzina dziedātājas Lizzo dziesmu ”About Damn Time”. Viņa kļuva par pirmo melnādaino sievieti, kas ieguvusi balvu šajā kategorijā kopš Vitnijas Hjūstonas 1994. gadā un par pirmo sievieti kopš 2008. gada, kad uzvarēja Eimija Vaithausa.

Grammy 2024 — kurš tika nominēts?

”Grammy balvas” nominanti noteikti daudzās kategorijās – individuālajās, kā arī grupās. Visvairāk nominācijas (deviņas) ir ieguvusi ASV dziedātāja un dziesmu autore SZA, bet Viktorijai Monē, Fēbei Bridžesai un Serbanai Genē ir septiņas nominācijas katrai.

Kopumā balvas tiks pasniegtas 94 nominācijās, no kurām trīs būs jaunas – 2024. gadā pirmo reizi pasniegs balvas labākajam Āfrikas mūziķim, labākajam alternatīvās džeza albumam, kā arī labākajam popmūzikas dejas ieskaņojumam.

Uz gada labāko dziesmas video pretendē tādi mūziķi kā Džons Baptists (”Worship”), Boygenius (”Not Strong Enough”), Mailija Sairusa (”Flowers”), Bilija Ailiša (”What Was I Made For”), Viktorija Monē (”On My Mama”), Olīvija Rodrigo (”Vampire”), Teilora Svifta (Anti-Hero) un SZA (Kill Bill).

Nominācijā gada albums pretendē tādi mūziķi kā Džons Baptists (World Music Radio), Boygenius (The Record), Mailija Sairusa (Endless Summer Vacation), Lana del Reja (Did You Know That There’s Tunnel Under Ocean Blvd), Janelle Monae (The Age of Pleasure), Olīvija Rodrigo (Guts), Teilora Svifta (Midnights) un SZA (SOS).

Par gada labāko dziesmu pretendē tādi dziedātāji kā Lana del Reja (A&W), Džons Baptists (Butterfly), Karolīne Ailine, Dua Lipa un Marks Ronsons (Dance the Night), Mailija Sairusa (Flowers), Olīvija Rodrigo (Vampire) un Bilija Ailiša (What Was I Made For).

Favorīti uz ”Grammy” balvu iegūšanu

Bukmeikeri uzskata Teiloru Sviftu par galveno favorītu vairākās nozīmīgākajās nominācijās. ASV māksliniece ir favorīta uz balvas iegūšanu par gada labāko albumu (koeficients 1.50), par gada labāko dziesmu un video (abās nominācijās arī koeficients 1.50). Gada labākajā dziesmā un video viņas galvenā konkurente ir Mailija Sairusa (koeficients 3.50), bet gada albumā SZA ar albumu SOS. Par labāko jauno mākslinieku pēc bukmeikeru domām varētu kļūt ”Ice Spice” (koeficients 1.50), bet par labāko ”pop dance” dziesmu Kailijas Minogas ”Padam Padam” (koeficients 1.50).

Padomi un likmes uz Grammy balvām LV BET

LV BET sporta totalizators piedāvās veikt sporta likmes uz nozīmīgākajām Grammy balvas kategorijām, kā, piemēram, gada albumu, gada dziesmu, gada video, gada labāko jauno mākslinieku un citām. No pieejamajām likmēm vari izlemt, uz kuru no tām veikt derības.

Ja vēlies izdarīt likmes uz Grammy balvas pasniegšanu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Īpašās likmes”, kur atradīsi visus piedāvājumā esošos notikumus. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz šo notikumu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta un kultūras notikumiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *