NFL Super Bowl: 14 komandas cīnīsies par titulu

NFL Super Bowl: 14 komandas cīnīsies par titulu

Sākot no janvāra sākuma, Nacionālajā futbola līgā jeb NFL sāksies sezonas izšķirošais brīdis – izslēgšanas cīņas, kas noslēgsies ar finālu jeb Super Bowl spēli. Titulu aizstāvēs Kanzassitijas ”Chiefs”, kas pagājušogad to izcīnīja otro reizi četru gadu laikā. Vēlies vairāk uzzināt par NFL? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām likmēm un veic derības!

Kas jums jāzina par NFL izslēgšanas spēlēm un Super Bowl?

NFL sezona sadalīta divās daļās – regulārajā sezonā un izslēgšanas cīņās. Regulārajā sezonā 32 komandas cīnās par 14 vietām ”play-off”. Amerikas un Nacionālajā futbola konferencē regulārā sezona ilgst 17 spēles, pēc kā tiek noskaidrotas sešas komandas, kuras izslēgšanas spēles sāks no pirmās jeb ”wild card” kārtas, bet katras konferences čempione cīņu par kāroto titulu iesāks no otrās jeb divīzijas kārtas.

Par regulārās sezonas uzvarētājju Amerikas futbola konferencē kļuva Baltimoras ”Ravens”, kas iekrāja 13 uzvaras un četrus zaudējumus. Savukārt Nacionālajā futbola konferencē par labāko komandu kļuva Sanfrancisko ”49ers”, kas iekrāja bilanci 12 uzvaras un pieci zaudējumi. ”Ravens” kļuva par labāko regulārās sezonas komandu, bet abas izslēgšanas spēles sāks no otrās kārtas, kad gaidāma divīzijas kārtas spēle.

Amerikas futbola konferencē labāko septītniekā iekļuva vēl arī Bufalo ”Bills” (11-6), esošā čempione Kanzassitijas ”Chiefs” (11-6), Hjūstonas ”Texans” (10-7), Klīvlendas ”Browns” (11-6), Maiami ”Dolphins” (11-6) un Pitsburgas ”Steelers” (10-7). Aiz borta palika tādas komandas kā Jaunanglijas ”Patriots” un Ņujorkas ”Jets”.

No Nacionālās futbola konferences bez ”49ers” izslēgšanas spēlēs iekļuva Dalasas ”Cowboys” (12-5), Detroitas ”Lions” (12-5), Tampabejas ”Buccaneers” (9-8), Filadelfijas ”Eagles” (11-6), Losandželosas ”Rams” (10-7) un Grīnbejas ”Packers” (9-8). Aiz borta palika tādas komandas kā Ņujorkas ”Giants” un Minesotas ”Vikings”.

Izslēgšanas spēļu formāts, kas noslēgsies ar Super Bowl spēli

ASV NFL ir populārākā līga, līdz ar to interese par to īpaši pieaug, kad pienāk izslēgšanas spēļu laiks. Lai kļūtu par čempionu, jāuzvar četrās spēlēs, ja sāc no ”wild card” raunda, bet trijās, ja no divīzijas kā savas konferences regulārās sezonas uzvarētāja. Katra spēle līdz Super Bowl izcīņai norit tās komandas laukumā, kura atrodas augstāk turnīra tabulā pēc regulārā turnīra beigām. Turklāt viss izšķiras vienā spēlē – uzvari, tiec tālāk, zaudē – sezona beigusies.

Šīs sezonas ”wild card” kārta gaidāma no 13. līdz 16. janvārim. Hjūstonas ”Texans” spēkosies pret Klīvlendas ”Browns”, Kanzassitijas ”Chiefs” titula aizstāvēšanu sāks pret Maiami ”Dolphins”, Bufalo ”Bills” par vietu nākamajā kārtā cīnīsies pret Pitsburgas ”Steelers”, Dalasas ”Cowboys” gaidāms mačs pret Grīnbejas ”Packers”, Detroitas ”Lions” pret Losandželosas ”Rams”, bet Tampabejas ”Buccaneers” pret Filadelfijas ”Eagles”. Divīziju kārta norisināsies 20. un 21. janvārī, konferences čempioni tiks noskaidroti 28. janvārī, bet Super Bowl finālspēle, kuru skatās visvairāk ļaudis ASV, gaidāma 12. februārī.

2023./2024.gada sezonas fināls jeb Super Bowl spēle norisināsies Lasvegasā, ”Allegiant” stadionā, kura ietilpība ir 65 tūkstoši skatītāju vietas. Šī kļūs par pirmo reizi, kad izšķirošā NFL spēle tiek organizēta Lasvegasā, bet trešā pēc kārtas, kad tā notiek Rietumkrastā. Pirms tam 2022. gadā fināls noritēja Losandželosā, bet 2023. gadā Fīniksā.

Favorīti cīņā par Super Bowl

Kā jau minēts, esošā čempione Kanzassitijas ”Chiefs” turpinās titula aizstāvēšanu, jo ir spējusi kvalificēties ”play-off”. Pēdējos četros gados ”Chiefs” bijusi viena no vadošajām NFL komandām, titulu izcīnot divas reizes. Visvairāk NFL titulu ir Grīnbejas ”Packers” – 13. Deviņus izcīnījusi Čikāgas ”Bears”, astoņus Ņujorkas ”Giants”, bet sešus Jaunaglijas ”Patriots” un Pitsburgas ”Steelers”.

Pirms izslēgšanas spēļu sākuma par NFL galveno favorīti uzskata Sanfrancisko ”49ers” – tās triumfs tiek vērtēts ar koeficientu 3.25. Baltimoras ”Ravens” uzvara novērtēta ar 4.2, Bufalo ”Bills” ar 7.5, bet Dalasas ”Cowboys” ar 8.5. Piektās labākās izredzes atkārtot čempionu titulu piešķirtas Kanzassitijas ”Chiefs” – tās uzvara tiek vērtēta ar koeficientu 10.00. Mazākās izredzes kļūt par šīs sezonas NFL čempioni dotas Pitsburgas ”Steelers” – vien koeficients 130.00.

Super Bowl 2024 pārraide — kur skatīties?

Latvijas teritorijā Super Bowl spēli netranslē neviens kanāls. Ir iespēja iegādāties NFL ”Game pass”, un tādējādi sekot līdz spēlēm, kā arī NFL sociālo tīklu kontos, ieskaitot ”Youtube” noraudzīties labākos spēles momentus no katras izslēgšanas spēļu kārtas un arī izšķirošās finālspēles, kas piesaistīs nozīmīgu līdzjutēju interesi visā pasaulē.

Likmes uz Super Bowl un NFL LV BET sporta totalizatorā

LV BET Sporta totalizators piedāvā veikt sporta likmes uz visām NFL spēlēm un visas izslēgšanas spēles, ieskaitot Super Bowl, nebūs izņēmums. Bez iespējas derēt uz spēles uzvarētāju var noteikt arī handikapu, kopā gūtos punktus, puslaiku iznākumus, ceturtdaļu iznākumus, statistikas datus, kā arī veikt likmes uz spēlētāju sniegumiem to piedāvātajās īpašajās likmēs. Ar visām pieejamajām likmēm un to koeficientiem iepazīsties LV BET sporta totalizatorā. Piedāvājam plašāko amerikāņu futbola likmju klāstu, kas tev neliks vilties.

Ja vēlies izdarīt likmes uz Nacionālās futbola līgas (NFL) spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Amerikāņu futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz amerikāņu futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām amerikāņu futbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *