UEFA Čempionu līgas 1/8 fināls

UEFA Čempionu līgas 1/8 fināls

No 13. februāra UEFA Čempionu līgā sāksies izslēgšanas spēles, kuras ievadīs astotdaļfināla mači. Tajos par vietu ceturtdaļfinālu cīnīsies 16 labākās komandas, kuras vietu tajā nodrošinājušas caur veiksmīgi aizvadītu grupu turnīru. Vēlies veikt derības uz futbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar piedāvātajām futbola derībām un izdari prognozi.

Svarīgākā informācija par UEFA Čempionu līgas 1/8 fināliem

Čempionu līgas 1/8 fināli ir kā sākums izslēgšanas cīņām, kuras noslēgsies ar lielo finālu un trofejas iegūšanu pašā sezonas izskaņā. Ik sezonu izslēgšanas spēlēs iekļūst 16 labākās komandas no grupu turnīra – no katras apakšgrupas divas labākās pēc izcīnītajiem punktiem. Katras grupas trešās vietas ieguvēja sezonu turpina UEFA Eiropas līgā, bet pēdējo vietu īpašniecēm dalība Eirokausos ir beigusies.

Sākot ar astotdaļfināla fāzi, uzvarētājs līdz finālam tiek noskaidrots divu spēļu summā. Viena spēle tiek aizvadīta savā laukumā, bet cita – izbraukumā. Ja pēc otrās spēles pamatlaika beigām rezultāts divu spēļu summā ir neizšķirts, seko divu papildlaiku izspēle (katrs 15 minūtes), bet, ja arī tad uzvarētājs nav noskaidrots, seko pēcspēles sitienu sērija.

2023./2024. gada sezona ilgs līdz 1. jūnijam. Šīs sezonas fināls gaidāms Anglijā, Vemblija stadionā. Jauno sezonu kā čempione sagaidīja Mančestras ”City”, kas iepriekšējā sezonā pirmo reizi turnīrā triumfēja ar minimālu uzvaru finālā pār Milānas ”Inter” (1:0).

Kvalificējušās komandas UEFA Čempionu līgas 1/8 finālā

Grupu turnīra laikā bija vērojami atsevišķi pārsteigumi. Viens no tiem notika A grupā, kurā otro vietu izcīnīja Dānijas klubs ”Copenhagen”, aiz sevis atstājot Stambulas ”Galatasaray” un Mančestras ”United”. Pirmo vietu ar 16 punktiem (nezaudējot ne spēlē) izcīnīja Minhenes ”Bayern”. B grupā uzvarēja Londonas ”Arsenal” ar 13 punktiem, bet cīņā par otro vietu PSV finiša spurtā par vienu punktu apsteidza ”Lens”.

C grupā bez zaudējumiem grupu turnīru pabeidza Madrides ”Real” – maksimālie 18 punkti un pirmā vieta grupā. Otro vietu ar 10 punktiem izcīnīja A sērijas esošā čempione ”Napoli”. D grupā ar 12 punktiem astotdaļfinālu sasniedza ”Real Sociedad” un pagājušās sezonas fināliste Milānas ”Inter”, bet E grupā pārliecinoši labākā bija Madrides ”Atletico” (14 punkti), kam sekoja Romas ”Lazio” (10 punkti).

Vissaistošākā bija F grupa, kuru varēja uzskatīt par ”nāves grupu”. Tajā ielozētas bija Dortmundes ”Borussia”, Parīzes ”Saint Germain”, ”Milan” un ”Newcastle”. Ar 11 punktiem pirmo vietu ieguva ”Borussia”, bet astoņi punkti bija gana, lai Parīzes ”Saint Germain” varētu sasniegt astotdaļfināla fāzi.

Par otro komandu, kas nezaudēja ne spēlē grupu turnīrā, kļuva čempione Mančestras ”City”. Pepa Gvardiolas trenētā komanda dominēja G grupā, otro vietu ieņemot Bundeslīgas klubam ”Leipzig” (12 punkti). Savukārt H grupā ar 12 punktiem izslēgšanas mačus sasniedza ”Barcelona” un Portugāles ”Porto”.

UEFA Čempionu līgas 1/8 fināla pāri

Izloze noteica, ka UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā savstarpēji spēkosies Dānijas ”Copenhagen” pret Mančestras ”City”, ”Leipzig” cīnīsies pret Madrides ”Real”, Parīzes ”Saint Germain” izslēgšanas fāzi sāks pret ”Real Sociedad”, Romas ”Lazio” pret Minhenes ”Bayern”, PSV pret Dortmundes ”Borussia”, Milānas ”Inter” pret Madrides ”Atletico”, ”Porto” pret Londonas ”Arsenal”, bet ”Napoli” gaidāms duelis pret ”Barcelona”.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla spēles gaidāmas februārī un martā. Pirmās spēles noritēs 13., 14., 20. un 21. februārī, bet atbildes mači gaidāmi 5., 6., 12. un 13. martā. Pēc tam, kad būs noskaidrotas visas ceturtdaļfināla dalībnieces, noritēs izloze, kurā noteiks nākamos pārus un tālāko zaru.

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla favorīti

Bukmeikeri uzskata, ka Mančestras ”City” ir favorīts pārī pret ”Copenhagen”, bet citos pāros pagaidām par galvenajām favorītēm sauc Minhenes ”Bayern”, Parīzes ”Saint Germain” un Londonas ”Arsenal”. Četros citos pāros cīņa par uzvaru divu spēļu summā varētu būt saistošāka – pagaidām Madrides ”Real” izredzes pret ”Leipzig” tiek vērtētas nedaudz augstāk (pirmās spēles kontekstā 2.2 pret 3.10 koeficients), Milānas ”Inter” pagaidām ir neliela favorīte mačā pret ”Atletico” (pirmās spēles kontekstā 2.00 pret 3.75), PSV ir neliela favorīte pret Dortmundes ”Borussia” (pirmās spēles kontekstā 2.17 pret 3.15 koeficienti), bet saistošākais duelis gaidāms starp ”Barcelona” un ”Napoli”, kur skaidra favorīta nav – pirmajā spēlē nedaudz labāks koeficients uz uzvaru dots ”Barcelona” (2.55 pret 2.75).

Likmes uz UEFA Čempionu līgas 1/8 finālu ar LV BET

Ja tevi interesē veikt derības uz UEFA Čempionu līgas spēlēm, tad LV BET sporta totalizators ir īstā vieta, kur to darīt. Piedāvājumā būs ne tikai iespēja veikt derības uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar spēli saistītiem aspektiem – mača handikapu, uzvarētāju katrā no puslaikiem, gūtajiem vārtiem puslaikos, kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī daudziem statistikas datiem (auti, pārkāpumi, kartiņas, sitieni, un citi). Tāpat vari prognozēt precīzu rezultātu, vārtu guvējus un daudz ko citu.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz UEFA Čempionu līgas spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *