80. Zelta globusa balvas pasniegšanas ceremonija (Golden Globes)

80. Zelta globusa balvas pasniegšanas ceremonija (Golden Globes)

Nākamā gada jeb 2023. gada 10. janvārī gaidāma viena no ikgadēji nozīmīgākajām balvu pasniegšanas ceremonijām kino – Golden Globes awards. Ja tevi interesē derēt uz to, kuri no aktieriem vai kuras filmas iegūs balvas, dodies uz LV BET totalizatoru un pārbaudi savus spēkus ar likmju palīdzību!

80. Zelta Globusa balvu pasniegšanas svarīgākā informācija

Golden Globes jeb latviskojot Zelta globusu aktieriem un filmām pasniedz jau kopš 1944. gada. Labākos nosaka Holivudas ārzemju preses asociācija, kas vērtē iznākušās filmas, seriālus un aktierus katra gada kalendārajā laika posmā no 1. janvāra līdz 31. decembrim. Neilgi pēc Zelta globusa balvas pasniegšanas ceremonijas notiek Oskara ceremonija, kas ir nozīmīgākā no visām.

Astoņdesmito reizi Zelta globusa balvu pasniegšanas ceremonija tiks aizvadīta 2023. gada 10. janvārī tā ierastajā mājvietā – Beverlihilsā, Kalifornijā. Kā allaž tiešraidē to demonstrē viens no ASV lielākajiem TV kanāliem NBC, kas tādējādi var sasniegt pēc iespējas lielāku skatītāju auditoriju.

Vairāk balvu – sešas kategorijas par otrā plāna lomām

Šoreiz tiks pasniegtas veselas sešas balvas otrā plāna aktieriem. Divas no balvām dosies pie labākajiem otrā plāna aktieriem filmās, bet četras dažādos seriālos. Uz labāko otrā plāna aktrisi filmā pretendē tādas aktrises kā Angela Bassett (Black Panther: Wakanda Forever), Kerry Condon (The Banshees of Inisherin), Jamie Lee Curtis (Everything Everywhere All At Once), Dolly De Leon (Triangle of Sadness) un Carey Mulligan (She Said). Kā labākais aktieris otrā plāna lomā pretendē Brendan Gleeson (The Banshees of Inisherin), Barry Keoghan (The Banshees of Inisherin), Brad Pitt (Babylon), Ke Huy Quan (Everything Everywhere All At Once) un Eddie Redmayne (The Good Nurse).

Četras zelta globasa balvas tiks pasniegtas labākajiem otrā plāna aktieriem seriālos. Kategorijā labākā otrā plāna aktrise limited series, anthology series un motion picture made for television kandidē Jennifer Coolidge (The White Lotus), Claire Danes (Fleishman is in trouble), Daisy Edgar-Jones (Under the banner of heaven), Niecy Nash (Dahmer-Monster: The Jeffrey Dahmer story) un Aubrey Plaza (The White Lotus). Šajā pašā kategorijā par labāko aktieri pretendē tādi aktieri kā F.Murray Abraham (The White Lotus), Domhnall Gleeson (The Patient), Paul Walter Hauser (Black Bird), Richard Jenkins (Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer story) un Seth Rogen (Pam&Tommy).

Labākā otrā plāna aktrise mūziklā, komēdijas vai drāmas televīzijas seriālā pretendē Elizabeth Debicki (The Crown), Hannh Einbinder (Hacks), Julia Garner (Ozark), Janelle James (Abbott Elementary) un Sheryl Lee Ralph (Abbott Elementary). Šajā pašā lomā kungiem uz zelta globusu pretendē John Litigow (The Old Man), Jonathan Pryce (The Crown), John Turturro (Severance), Tyler James Williams (Abbott Elementary) un Henry Winkler (Barry).

Zelta globusa nominācijas

Zelta globusa balvu pasniegšanas ceremonijā nomināciju ir daudz. Holivudas ārzemju preses asociācija paziņo ne tikai labākās filmas, bet arī seriālus straumēšanas vai televīzijas jomās. Uz labākās filmas godu pretendē tādas kā Avatar: The Way of Water, Elvis, The Fabelmans, Tar un Top Gun:Maverick. Zelta globusa balvu kā labākā aktrise saņems viena no šīm – Cate Blanchett (Tar), Olivia Colman (Empire of Light), Viola Davis (The Woman King), Ana de Armas (Blonde) un Michelle Williams (The Fabelmans). Labākais aktieris varētu kļūt kāds no šiem pieciem māksliniekiem – Austin Butler (Elvis), Brendan Fraser (The Whale), Hugh Jackman (The Son), Bill Nighy (Living) un Jeremy Pope (The Inspection).

Par labāko filmu mūzikla vai komēdijas jomā pretendē Babylon, The Banshees of Inisherin, Everything Everywhere All At Once, Glass Onion: A Knives Out Mystery, Triangle of Sadness. Labākā aktrise šajā filmu kategorijā var kļūt Lesley Manville (Mrs. Harris Goes to Paris), Margot Robbie (Babylon), Aya Taylor-Joy (The Menu), Emma Thompson (Good Luck to you, Leo Grande) un Michelle Yeoh (Everything Everywhere All at Once). Kungiem zelta globusu balvu var saņemt Diego Calva (Babylon), Daniel Craig (Glass Onion: A Knives Out Mystery), Adam Driver (White Noise), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin) un Ralph Fiennes (The Menu).

Uz labākā drāmas seriālu pretendē Better Call Saul, The Crown, House of the Dragon, Ozark un Severance. Par labāko aktrise šajā kategorijā var kļūt Emma D’Arcy, Laura Linney, Imelda Stauton, Hilary Swank un Zendaya, bet aktieri Jeff Bridges, Kevin Costner, Diego Luna, Bob Odenkirk un Adam Scott.

Par labāko seriālu mūzikla vai komēdiju kategorijā var kļūt Abott Elementary, The Bear, Hacks, Only Murderers in the building un Wednesday. Par labāko aktrisi var atzīt Quinta Brunson, Kaley Cuoco, Selena Gomez, Jenna Ortega vai Jean Smart, bet aktieri Donald Glover, Bill Hader, Steve Martin, Martin Short un Jeremy Allen White.

Kuram ir vislielākās izredzes uzvarēt?

Par favrītiem uz zelta globusa balvas iegūšanu pēc holivudas ārzemju preses asociācijas domām ir The Fabelmans, Cate Blanchett, Brendan Fraser, Everything Everywhere all at once, Michelle Yeoh, Colin Farrell, Jessie Buckley, Brendan Gleeson, The Crown, Adam Scott, Imelda Stauton, Abbott Elementary, Steve Martin, Jean Smart.

Zelta globusi 2023: pārraide — kur skatīties?

Latvijas teritorijā Zelta globusa ceremoniju nav iespējams vērot tiešraidē. Labākos momentus vēlāk var vērot Youtube kanālā, bet kopumā Latvijā nav iegādātas tiesības uz šīs ceremonijas raidtiesībām.

Zelta globusu 2023 padomi un likmes

Ja vēlies izdarīt likmes uz Zelta globusa balvas pasniegšanas ceremoniju, tad vispirms ieskaties, kuri no aktieriem, filmām un seriāliem noteikti kā galvenie favorīti. Pārsvarā iepriekš atklātie favorīti arī kļūst par balvas ieguvējiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *