81. Zelta globusa balva

81. Zelta globusa balva

Šī gada 7. janvārī jau 81. reizi tiks pasniegtas vienas no nozīmīgākajām balvām ASV kino un mākslā – Zelta globusi. Balvas pasniegšanas ceremonija gaidāma Kalifornijas štata Beverlihilsā, un uzvarētāji tiks noteikti gan filmās, gan dažādos TV seriālos. Vēlies veikt likmes uz Zelta globusa uzvarētājiem? Ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē derību iespējas uz šo notikumu.

Zelta globusi – svarīgākā informācija

”Hollywood Foreign press association” jeb Holivudas ārzemju preses organizētā balvu pasniegšanas ceremonija Golden Globes jeb Zelta globuss tiek rīkota jau kopš 1944. gada. Tajā tiek pasniegtas balvas labākajām filmām, kino režisoriem, aktrieriem, kā arī labākajiem TV seriāliem un aktieriem. Ik gadu balvu saņem arī par mūža ieguldījumu kino industrijā.

2024.gada 7. janvārī tiks noskaidroti uzvarētāji dažādās nominācijās, taču, atšķirībā no 2023. gada, tad klāt nākušas divas jaunas nominācijas. Jaunās balvas tiks pasniegtas nominācijā ”Kino un ieņēmumi sasniegumā”, kā arī ”Labākā stand-up uzstāšanās televīzijā”. Lai varētu kvalificēties pirmajai nominācijai, konkrētajai filmai bija jāieņem vismaz 100 miljoni ASV dolāru vietējā tirgū vai vismaz 150 miljoni ASV dolāru visā pasaulē.

2024. gads ieies vēsturē arī ar to, ka Zelta globusa ceremonijai ir nomainījies translācijas partneris. Ja ilggadēji šo ceremoniju translēja kanāls NBC, tad kopš 2024. gada translācijas tiesības ir iegādājies cits ASV zināms kanāls – CBS. 2023. gada 21. decembrī tika paziņots, ka pirmo reizi karjerā balvas pasniegšanas ceremoniju vadīs komiķis Džo Kojs.

Zelta globusi 2024 — nominantu saraksts

Nomināciju ir patiešām daudz. Nominācijā labākais režisors kandidē Bredlijs Kūpers (”Maestro”), Selīna Songa (”Past Lives”), Kristofers Nolans (”Oppenheimer”), Greta Garviga (”Barbie”), Martins Skorsēze (”Killers of the Flower Moon”) un Jorgoss Lantimoss (”Poor Things”). Nominācijā labākā animāciju filma kandidē tādas filmas kā ”Boy and the Heron”, ”Elemental”, ”Spider-Man: Across the Spider-Verse”, ”Suzume” un ”Wish”. Par labāko drāmas filmu var kļūt vienu no šīm filmām – ”Anatomy of Fall”, ”Killers of the Flower Moon”, ”’Past Lives”, ”The Zone of Interest”, ”Maestro” un ”Oppenheimer”. Nominācijā labākais mūzikls vai komēdija kandidē filmas kā ”Air”, ”American Fiction”, ”Barbie”, ”Holdovers”, ”May December” un ”Poor Things”. Tikmēr labākā filma ārzemju valodā kandidē tādas filmas kā ”Anatomy of Fall”, ”Fallen Leaves”, ”Io Capitano”, ”Past Lives”, ”Society of the Snow” un ”The Zone of Interest”.

Kategorijā labākā aktrise minisērijās vai filmā, kas domāta televīzijai, kandidē Brī Larsone (”Lessons of Chemistry”), Ali Vonga (”Bee”), Elizabete Olsena (”Love&Death”), Džuno Templa (”Fargo”), Reičela Veisa (”Dead Ringers”) un Railija Kogha (”Daisy Jones and the Six”). Labākā aktrise drāmas filmā būs viena no šīm – Anete Beninga (”NYAD”), Keilija Spenija (”Priscila”), Kerija Maligana (”Maestro”), Greta Lī (”Past Lives”), Lilija Gledstone (”Killers of the Flower Moon”) un Sandra Hulere (”Anatomy of Fall”). Alma Pojesti, Emma Stouna, Fantasija Barino, Dženifera Lorensa, Margota Robija un Natālija Portmane konkurē uz labākās aktrises godu komēdijā vai mūziklā, savukārt vairākas citas aktrises sadalīs otrā plāna balvas dažādas kino filmās.

Kā labākais aktieris dažādās nominācijās (filmā, drāmā, komēdijā vai mūziklā, otrajā plānā) kandidē tādi zināmi aktieri kā Džons Hems, Vudijs Harelsons, Stīvens Jums, Bredlijs Kūpers, Kilians Mērfijs, Leonardo di Kaprio, Hoakins Fīnikss, Mets Deimons, Nikolass Keidžs, Pols Džiamati, Marks Rufalo, Roberts De Niro, Roberts Daunijs juniors, Raiens Goslings, Alans Ruks, Bils Heiders, Džeisons Sīgels, Džeisons Sudeikis, Džeremijs Vaits, Martins Šorts, Stīvs Mārtins, Braiens Kokss, Dominiks Vests, Džeremijs Strongs, Kīrans Kalkins un Pedro Paskāls.

Dažādās nominācijās par kā labākais seriāls var kļūt tādi seriāli kā Fargo, Barry, Ted Lasso, Succession, Crown, Diplomat, Morning Show.

Zelta globusu favorīti

LV BET totalizators uzskata, ka par labāko aktieri drāmā tiks noteikts Kilians Mērfijs (koeficients 1.57), bet par labāko aktrisi drāmas filmā Lilija Gledstone (koeficients 1.5). Emma Stouna (koeficients 1.33) varētu kļūt par labāko aktrisi mūziklā vai komēdijā, bet Kristofers Nolans (koeficients 1.16) par labāko režisoru. Labākās filmas tituls varētu pienākties ”Oppenheimer” (koeficients 1.22), bet ”Poor things” (koeficients 1.9) varētu saņemt balva kā labākais mūzikls vai komēdija. Roberts Daunings juniors (koeficients 1.5) varētu kļūt par labāko otrā plāna aktieri, bet Da’Vīne Rendolfa (koeficients 1.28) par labāko otrā plāna aktrisi.

Likmes uz Zelta Globusa ieguvējiem LV BET sporta totalizatorā

Līdz pat Zelta globusa balvas pasniegšanas ceremonijai LV BET sporta totalizators piedāvā veikt likmes tādās kategorijās kā Labākais aktieris, Labākā aktrise, Labākais režisors, Labākā filmas, Labākais otrā plāna aktieris vai aktrise. No sarakstā esošajiem nominantiem vari izvēlēties, kurš varētu iegūt balvu, bet bukmeikeri tavu darbu nedaudz pavieglina, nosakot ar koeficientiem, kuri no tiem uzskatāmi par favorītiem.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz Zelta globusa balvas pasniegšanu, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Īpašās likmes”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz šo notikumu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta un kultūras notikumiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *