Pēdējo gadu intriģējošākās Virslīgas spēles

Pēdējo gadu intriģējošākās Virslīgas spēles

Pavisam nesen noslēdzās 2023. gada Latvijas futbola Virslīgas sezona. Ar finiša spurtu un ”Riga FC” palīdzību, par čempioniem kļuva RFS, to paveicot otro gadu pēdējo trīs sezonu laikā. Lai arī Virslīgas vēsturē bijušas daudz svarīgas spēles, intrigas nav trūcis arī pēdējos gados, īpaši galvaspilsētas komandu starpā. Vēlies sekot līdz Virslīgas un citu futbola turnīru norisei? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar likmēm un veic derības!

2023.gada sezonas kopsavilkums

Futbola Virslīga ir augstākā līmeņa futbola čempionāts Latvijā. Jau divas sezonas pēc kārtas dalībnieku skaits bijušas desmit komandas – 2023. gadā piedalījās ”Riga FC”, ”Valmiera”, RFS, ”Tukums 2000/Telms”, FS ”Jelgava”, ”Super Nova”, FK ”Metta”, ”Daugavpils”, ”Liepāja” un ”Auda”. Iepriekšējā sezonā pirmo reizi pastāvēšanas vēsturē par čempioniem kļuva ”Valmiera”, kas gan šo godu nenoturēja šajā sezonā. Tā gan palīdzēja otro reizi pēdējo trīs gadu laikā Latvijas futbola Virslīgas trofeju virs galvām celt RFS, jo pēdējās kārtas mačā spēlēja neizšķirti ar visas sezonas līderi ”Riga” (1:1). Savukārt RFS ar uzvaru pār ”Metta” ar 1:0 varēja līksmot. Virslīgas vēsturē atrodamas dažādas interesantas spēles un vēsturiski dueļi, tādiem netrūkstot arī esošo komandu starpā.

Svarīgāko spēļu Virslīgā analīze

Galvaspilsētas derbijs RFS pret Riga FC

Pēdējos gados par futbola Virslīgas flagmaņiem sauc divas Rīgas komandas – RFS un ”Riga FC”. Tās ne tikai uz katru sezonu izvirza ambiciozus mērķus, bet arī investē futbola infrastruktūrā. Tā, piemēram, RFS atvērusi LNK Sporta parku Valdlaučos, kamēr ”Riga” veikusi ieguldījumus ”Skonto” stadionā, bāzē Mežaparkā un Piņķos. Vismaz četras reizes gadā, kad tām ir paredzētas savstarpējās spēles Virslīgā, tās ir aprunātākās sezonas gaitā. 2023. gadā komandas cīnījās viena pret otru piecas reizes un pamatlaikā nevienā no tām netika noskaidrots uzvarētājs – mači noslēdzās neizšķirti – vai nu 0:0 vai 1:1. Vienīgajā cīņā uzvarētājs tika noskaidrots Latvijas kausa izcīņā, kad pēc 1:1 sekoja pēcspēles sitieni. Tajos labāki izrādījās ”Riga”. Arī turpmāk abas komandas varēs saukt par galvenajām favorītēm uz zeltu vai Latvijas futbola klubu pārstāvēšanu uz starptautiskās skatuves – RFS 2022. gadā debitēja Konferences līgā.

Sezonas noslēdzošās kārtas intriga

Pēdējos gados čempions Virslīgā noskaidrojies pēdējā kārtā. Tas nozīmē, ka izveidojusies netipiska tradīcija – Virslīgas organizatoriem ir jāatrodas pusceļā starp divu spēļu norisi, lai ātri vien reaģētu un dotos uz to vietu, kurā izcīnīts kauss. 2021. gadā pēdējā kārtā par čempioniem kļuva RFS, 2022. gadā starp Rīgu un Liepāju pēdējā kārtā čempiones statusu sev nodrošināja ”Valmiera”, bet 2023. gada turnīra pēdējā kārtā bija jāatrodas starp Rīgu un Valmieru, jo RFS aizvadīja maču LNK Sporta parkā, bet ”Riga Fc” Valmierā. Tā kā šoreiz intriga par čempionu bija dzīva līdz pat finālsvilpēm, titula nogādāšana čempionei nedaudz aizkavējās, to nogādājot uzvarētājai vien stundu pēc spēles beigām. Pēdējo reizi priekšlaicīgi čempions Virslīgā bija zināms 2020. gadā, kad laicīgi to sev nodrošināja ”Riga”, pagaidām triumfējot pēdējo reizi.

Valmiera pret Liepāju

Savā ziņā interesants ir arī duelis starp ”Valmiera” un ”Liepāja” komandām. Par Liepājas galveno treneri šobrīd strādā Tamazs Pertija. Viņš karjeras laikā bijis arī Valmieras galvenais treneris, bet no tās devās prom pirms 2022. gada sezonas, pēc tam ātri vien vienojoties ar ”Liepāju” par savu atgriešanos. Turklāt abu komandu dueli interesantu padara fakts, ka tām ir ambīcijas cīnīties par augstākajiem mērķiem. Ja ”Valmiera” iepriekšējā sezonā kļuva par čempioni, bet 2023. gada turnīrā finišēja ceturtajā vietā, tad Liepājai bijušas divas fiasko sezonas ar nekvalificēšanos Eirokausiem un palikšanu ārpus labāko trijnieka. Komandas savstarpēji aizvadījuši interesantas spēles, bet 2023. gadā lielāko uzvaru svinēja ”Valmiera”, Kurzemes vēju pilsētā uzvarot ar 3:1.

”Metta” dalība pārspēlēs

Klubs, kas izveidojis veiksmīgu piramīdu un izaudzinājis vairākus kvalitatīvus futbolistus, jau vairākus gadus nav spējis izvairīties no devītās vietas Virslīgā, kas dod tālāku cīņu pārspēlēs par vietas nosargāšanu čempionātā. ”Metta” dalība pārspēlēs jau ir kā Virslīgas tradīcija – ikgadēji var gandrīz vai rēķināties, ka tieši tā arī būs. Tā ir gan maza intriga, gan savā ziņā intriģējoši prognozēt, vai kādā no sezonām šī tradīcija tiks lauzta. Nākamais mēģinājums klubam būs 2024. gadā beidzot nefinišēt devītajā jeb priekšpēdējā vietā.

Likmes uz futbolu LV BET sporta totalizatorā

Ja vēlies izdarīt likmes uz futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk. Vismaz līdz nākamā gada martam Virslīgas mačus piedāvājumā atrast gan nebūs iespējams.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi sporta likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Uz futbola mačiem LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu. Bez spēles rezultāta, gūto vārtu skaita, pirmā un otrā puslaika rezultāta, dubultiespējas un handikapa iespējams arī derēt uz stūra sitienu attiecību, veikto soda sitienu skaitu, brīdinājumiem, autiem un daudz ko citu. Tāpat iespējams paredzēt precīzu rezultātu un precīzus vārtu guvējus. Ja vēlies uzzināt visu likmju piedāvājumu, ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē interesējošās futbola spēles.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *