NHL izcelsme: Ceļojums cauri vēsturei

Šajā rakstā mēs piedāvājam aizraujošu ceļojumu cauri hokeja vēsturei un iepazīstinām ar hokeja leģendu līgu – NHL. Sākot ar tās izcelsmi un pirmsākumiem, sniegsim ieskatu tajā, kā NHL kļuva par vienu no nozīmīgākajām un vērtīgākajām sporta līgām pasaulē, paveicot lielus sasniegumus hokejā no tās dibināšanas brīža līdz mūsdienām.

Galvenie secinājumi

  • NHL leģendas ir kļuvušas par hokeja vēstures ikonām, kuras iedvesmo spēlētājus visā pasaulē
  • NHL izcelsme sākās ar sešām komandām, kas turpmāk tika paplašinātas ar jaunām komandām
  • NHL ir veicinājusi hokeja popularitāti visā pasaulē un ir novedusi pie starptautiskas spēles attīstības
  • NHL ietvēra tādus svarīgus hokeja vēsturiskos notikumus kā Original Six laiks un pirmā starptautiskā čempionāta sacensības
  • Hokeja evolūcija uzspieda zīmi NHL spēles stratēģijām, padarot tās vēl straujākas un aizraujošākas

Hokeja vēsture pirms NHL

Lai saprastu NHL un tās nozīmi hokejā, mums jāapzinās tās saknes un hokeja evolūcija, kas notika daudzus gadus pirms līgas izveidošanas. Hokejs kā sporta veids attīstījās jau 19.gadsimta beigās Kanādā, turpmākajos gados kāda komanda no Montrealas sāka rīkot regulāras spēles un pagarināt spēles garumu līdz trīs periodiem pa divdesmit minūtēm.

Tālāk attīstoties, tika izveidotas pirmās hokeja līgas, piemēram, Eastern Canada Amateur Hockey Association un Pacific Coast Hockey Association. Hokejists Lester Patrick parādīja, cik svarīgi ir izmantot aizsardzības aprīkojumu, un ieviesa jaunākus paņēmienus, piemēram, pedāļus uz kājām, kas vēlāk kļuva par standarta aprīkojumu.

Tālākajos gados notika vairāki lēmumi, kas radīja vajadzību pēc jaunas un labākas hokeja līgas – NHL. Viens no tiem bija līgā esošo komandu nevienmērīgā kvalitāte un standartizācijas trūkums spēļu norisē. Hokeja attīstība un gatavība pieņemt jaunus noteikumus beidzot atvēra durvis NHL izveidošanai.

NHL veidošanās

Mēs, apskatot NHL izcelsmi un hokeja vēsturi, nevaram ignorēt līgas dibināšanas vēsturi. NHL tika dibināta 1917. gadā, kad Kanādas hokeja līgas (CHL) četrpadsmit komandas tika apvienotas ar četrām no Amerikas Savienotajām Valstīm (ASV) esošajām komandām, veidojot jaunu Profesionālo hokeja līgu (NHA).

Taču NHA neilgi pastāvēja. Konflikti starp tās vadītājiem un īpašniekiem ātri kļuva neizturami, un 1917. gada beigās daudzas komandas NHA atstāja, lai izveidotu JA Konkurenci, kas tika atzīta par NHA aizstājēju un vēlāk tika pārsaukta par NHL. NHL pirmais spēles sezons sākās 1917. gadā ar četrām Kanādas un četrām ASV komandām.

Kuģis NHL sākotnēji bija nestabils. 1920. gados NHL tika samazināta līdz sešām komandām, un tās pārvaldība bija pārņēmusi Frank Calder, pēc kura šobrīd tiek nosaukta čempionāta galvenā trofeja. NHL turpināja izaugsmi, aizvien palielinot komandu skaitu un uzsākot sadarbību ar citām hokeja līgām. 1967. gadā NHL pakāpeniski ieviesa otro sezonu, līdz šim kas ir iespējams kā Nacionālā hokeja līga. Šobrīd līga sastāv no 31 komandas, tostarp no Kanādas un ASV.

NHL uzplaukums

Mūsu ceļojums pa hokeja vēsturi un NHL izcelsmi turpinās ar lieliem pārmaiņu laikiem, kas noveda pie NHL uzplaukuma. 70. un 80. gadu maijā NHL komandas sāka spēlēt kārtīgos sezonas spēlēs, kur spēles norisē piedalījās sešas komandas. Sākās arī vērienīgais turnīrs paleāzei uz kausa. Sadarbība ar patēriņa preču ražotājiem un atļauju tālākpārdošanai ieviešana nozīmēja lielu palielināšanos NHL ienākumos.

Lielāka komandu skaita un ārpus Kanādas un ASV notiekošu spēļu ieviešana, septiņu Eiropas komandu spēļu turnīrs Kanādas Kausa iegūšanai, Ņūdžersijas Džerziu ne Titanu pārvēršana par Edmontonas Oileru komandu ar Karliem Gretskeju kā līderi, proporciju noteikšana spēlētāju dislokācijai uz puslaukumu un virpuļu beigu ieviešana – viss šis lika pamatus NFL izaugsmei kā leģendārai līgai. Tas arī veicināja svarīgas uzlabojuma, piemēram, zāles stadionu celtniecību un unikālu noteikumu ieviešanu vienkāršākai un efektīvākai spēles vērotībai.

NHL kā spēles promotors veicināja komandu skaita pieaugumu, atklājot jaunas komandas Otru kokteili, Vašingtonu capital, un Kolorādo avērijas Nākamo sezonu. NHL šogad iztexēja sava 75. gadadienu, un arī tālāk sagaida lieli un uzņēmīgi izaicinājumi, kamēr spēle un līga attīstās un uzlabojas.

Ikoniķās NHL komandas

Mēs esam sagatavojuši sarakstu ar ikoniķākajām NHL komandām, kas atstājušas neizdzēšamu iespaidu hokeja vēsturē. Katra komanda ir iezīmējusies ar saviem sasniegumiem, dalībnieku spēlēm un neskaitāmiem fanu momentiem. Šeit ir daži no mūsu favorītiem:

Komandas nosaukums Dalība NHL Starpīcarības labākais izcīņas sērību uzvarētājs Laišanās gads
Montreālas Kenedijos 1917 24 1917
Toronto Maiples Līfs 1917 13 1917
Bostonas Bruins 1924 6 1924
Detriotas Redvings 1926 11 1926
New Yorkas Rendžeri 1926 4 1926

Šīs komandas nav tikai leģendas, bet turpina būt spēcīgas konkurentes līgas izaicinājumiem katru sezonu. Uzziniet vairāk par ikoniķajām NHL komandām un to iekšējo spēju, kuras padarīja tās par leģendārām hokeja spēlētājus un faniem visā pasaulē.

Hokeja evolūcija NHL

Viens no NHL lielākajiem sasniegumiem ir spēles spēcīgākas un ātrākas padarīšana, ar konstantām izmaiņām stratēģijās un tehnoloģisko uzlabojumu ieviešanu. Liels solis uz priekšu tika sperts 1956. gadā, kad tiek atcelts vairākums likums, ieviesti jauni noteikumi, kas ļāva spēlētājiem izmantot slidas, un palielināja komandas skaitu līgā.

Tas sekoja Džeims Norrisa vadītajai NHL padomei, kas vēlējās paaugstināt spēles līmeni un pievilcību. NHL kontinuēja regulāros paātrinājumus un uzlabojumus: 1980. gadā spēlē freskveidoja vairākumu likumus, un jau 1981. gadā ieviesa kreisās un labās malas, lai vairāk aizsargātu spēlētājus. Šie pasākumi pacēla spēlētāju drošību un atviegloja spēli, izmantojot telpas un iekšējo brīvību.

Gads Notikums NHL
1956 Tiek atcelti vairākumi likumi un ieviesti jauni noteikumi, kas ļāva spēlētājiem izmantot slidas un palielināja komandas skaitu līgā.
1980 Tiek freskveidoti vairākumu likumi.
1981 Tiek ieviestas kreisās un labās malas, lai vairāk aizsargātu spēlētājus.

Vēlāk NHL turpināja spēles uzlabojumus, piemēram, 1991. gadā ieviešot sēdvietu zonu, kas aizsargā vārtsargu, 2005. gadā palielinot bālās zonas lielumu, lai mazinātu nepareizu izpildījumu draudus un spēlētāju drošību (iekļaujot tādus uzlabojumus kā “dūmu mazināšanu”, “viltu mazināšanu” un “nelikumīgā sekota”).

NHL ir pēdējo gadu laikā turpinājusi modernizēt spēli, piemēram, 2015. gadā ieviešot alternatīvas izmaiņas, lai palielinātu spēles dinamiku un padarītu tās vēl pievilcīgākas skatītājam.

Tāpēc, NHL nav tikai leģendāra vēsture – tā ir ziņkārīga un ietilpīga spēle, kas nekad nepamet savus piekritējus.

NHL leģendas

Mēs aicinām jūs iepazīties ar NHL hokeja leģendām, kuras kļuva par ikoniskiem spēlētājiem un atstāja nenovērtējamu ietekmi uz NHL vēsturi. Pēc neskaitāmiem stundām spēlē laukumā, šīs leģendas kļuva par vēsturiskām personībām, kas iemīļotas un atpazīstamas visā pasaulē.

Leģenda Sasniegumi Ietekme uz spēli
Maurice Richard Rekordliels 50 gūtie vārti sezonā (1944-45), starptautiskās slavas spēlē vairākas reizes, četras NHL čempionu titulas Viņš bija lielisks spēlētājs, visticamāk, vislabākais kādreizējā hokeja vēsturē, kuru vārdi un slavas stāsti turpinās šodien un paliks mūžīgi
Bobby Orr Kopš 1967. līdz 1975. gadam uzvarot piecus Norris Trophies kā krietni labākais NHL aizsargs, 989 spēles, 264 gūtie vārti un 645 asistēs Viņš bija inovatīvs un pilnībā pārveidoja NHL spēli, padarot to par daudz dinamiskāku un izklaidējošāku. Viņš bija pirmais aizsargs, kas izmantoja pašu vārtu telpu kā daļu no uzbrukuma
Wayne Gretzky Rekordlieli 215 punkti sezonā (1985-86), 4 Stanley Cup titoli, 61 NHL rekordi Viņš bija ģeniāls spēlētājs, kurš saņēma slavu un atzinību ne tikai NHL, bet arī visā pasaulē. Viņa spēle un stratēģija turpinās ietekmē spēlētājus līdz pat šodienai
Gordie Howe Īpašs spēlētājs, kam bija liels prasmes klāsts: gūtie vārti, asistēšana, skaitļošana, karšu piesaistīšana, pūla uzņemšana un fiziskās spējas Viņš bija NHL pionieris, un viņš sniedza atbalstu un iedvesmu citiem spēlētājiem, kas gribēja sasniegt to, ko viņš bija sasniedzis

Šīs leģendas, un daudzi citi, bija un joprojām ir daļa no NHL vēstures un lepnums. Viņu ieguldījums ir neaizstājams, un viņu spēles un prasmes atzinīgi novērtē gan fanāti, gan kritiķi.

Interesanti vēsturiskie NHL fakti

Mēs iesakām uzmanīgi iepazīties ar šo sadaļu, lai apgūtu mazāk zināmos, bet interesantos NHL vēstures faktus. Pārsteidzoši, ka Leģendas sākumos ievērojamākā vieta, lai atpūstos, būtu nevis kabatas, bet gan žuburā, kur atrodas svarīgākie spēles instrumenti – vārti. Stāsta, ka 1924.gadā vienas no pirmajām NHL spēlēm iztika bez tiesnešiem, jo tie vienkārši neuzradās. Savukārt 1943. gadā NHL ieviesa sezonas MVP balvu jeb “Hart trofijs”, kas vēl joprojām ir svarīgs balvas pasniegšanas pasākums. Bostona Bruins palikušas iepazīstamas ar “Trench Line” un “Kraut Line” dēļ, kas nodibinājušās 30. gadu sākumā.

Vēsturiskie NHL fakti Information
Kur atkal atrodas vārti? Zuburā
Kada? NHL spēle noritēja bez tiesnešiem 1924.gadā
Kurš bija pirmais Hart trofejas ieguvējs? J.F. Boucher
Kas ir “Trench Line” un “Kraut Line”? Bostona Bruins spēlētāju konsolidētas līnijas (line), kas nodibinājās 30.gadu sākumā

Un tas nav viss! NHL ir pilna ar aizraujošām un interesantām detaļām. Uzziniet vēl vairāk un dalieties ar mums ar jautājumiem, idejām un padomiem sadaļā “Komentāri”.

Noslēgums

Mēs ceram, ka šis ceļojums cauri NHL izcelsmei un hokeja vēsturei ir bijis jums aizraujošs un izglītojošs. Iepazīstoties ar hokeja attīstību, leģendāro līgu veidošanos un spēles evolūciju, esam varējuši novērtēt to, cik daudz darba un dedikācijas bija nepieciešams, lai izveidotu vienu no pasaulē visspilgtākajiem hokeja pasākumiem – NHL.

Ceļojot cauri vēsturei, izpratām, ka NHL kļuva par tādu kā izpratnes simbolu – ne tikai hokeja mīļotājiem, bet arī plašākai sabiedrībai. Un šis ceļojums ļāva saprast, kā tā izveidošanās palīdzēja izveidot mūsdienās pazīstamo hokeja spēles veidolu.

Ar to beidzam ceļojumu cauri NHL izcelsmei un hokeja vēsturei, taču sagaidiet mūsu turpmākos materiālus, kas sniegs vēl dziļāku ieskatu hokeja pasaules notikumos.

FAQ

Kāda ir NHL izcelsme?

NHL izcelsme sākas ar izveidošanos 1917. gadā kā National Hockey Association (NHA), kas vēlāk pārtapa par National Hockey League (NHL). Tā ir viena no vecākajām un prestižākajām hokeja līgām pasaulē.

Kā NHL veidojās?

NHL veidojās, apvienojot sešas komandas no NHA un izveidojot jaunu līgu 1917. gadā. No NHA pārtapa četras komandas: Montreal Canadiens, Montreal Wanderers, Ottawa Senators un Toronto Arenas. Vēlāk divas jaunas komandas pievienojās NHL: Quebec Bulldogs un Hamilton Tigers.

Kuras ir ikoniķās NHL komandas?

Dažas no ikoniķajām NHL komandām ir Montreal Canadiens, Toronto Maple Leafs, Detroit Red Wings, Boston Bruins un New York Rangers. Šīs komandas ir ilgstoši pastāvējušas un ieguvušas vairākas čempionu titulus, kļūstot par leģendām hokeja vēsturē.

Kāda ir NHL leģendu nozīme?

NHL leģendas ir spēlētāji, kuri ar savu talantu, sniegumu un ieguldījumu kļuvuši par ikonām hokeja vēsturē. Viņu sasniegumi, izcilība un ieņemtās situācijas ir atstājušas neizdzēšamu iespaidu uz hokeju un palīdzējušas veidot NHL kā prestižu līgu.

Kāda ir hokeja evolūcija NHL?

Hokeja evolūcija NHL ir izpaudusies dažādos veidos. Spēles stratēģijas, tehnoloģiskie sasniegumi un regulējumi ir mainījušies laikā. Piemēram, no ģērbšanās ar biksēm kļuva par lielākiem un ātrākiem slidotājiem, un ieviesa izmaiņas likumdošanā attiecībā uz vairākumiem un izmaiņām spēles laikā.

Kādi ir interesanti vēsturiskie fakti par NHL?

Interesanti vēsturiskie fakti par NHL ietver tādas lietas kā pirmo NHL spēli 1917. gadā starp Montreal Canadiens un Montreal Wanderers, pirmo uzvarētāju Stanley kausa finālē – Ottawa Senators, kā arī slavenos spēlētājus un viņu sasniegumus vēsturiskos brīžos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *