Vispārīgā informācija par 2024. gada Eiropas čempionātu futbolā

Vispārīgā informācija par 2024. gada Eiropas čempionātu futbolā

No nākamā gada 14. jūnija līdz pat 14. jūlijam dažādās Vācijas pilsētās gaidāms lielākais futbola turnīrs izlasēm – Eiropas čempionāts. Tajā 24 dažādu valstu izlases spēkosies par kontinenta labākās godu. Kā čempione turnīru sagaidīs Itālija. Vai vēlies vairāk uzzināt par futbolu? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības.

Svarīgākā informācija par 2024. gada Eiropas čempionātu futbolā

Nākamā gada Eiropas čempionāts futbolā norisināsies no 14. jūnija līdz pat 14. jūlijam. Šoreiz to uzņems Vācija, kas balsojumā pārliecinoši apsteidza Turciju. Sagaidāms, ka spēles norisināsies tādās pilsētās kā Berlīnē, Minhenē, Dortmundē, Štutgartē, Gelzenkirhenē, Frankfurtē, Hamburgā, Diseldorfā, Ķelnē un Leipcigā. Lielais fināls nākamā gada 14. jūlijā norisināsies Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Lai varētu spēlēt 2024. gada Eiropas čempionāta ietvaros, nepieciešams turnīram kvalificēties caur kvalifikācijas turnīru. Tajā startē 53 valstu izlases, bet Vācija kā rīkotāja jau ir nodrošinājusi vietu turnīrā. No 2023. gada marta līdz novembrim izlases aizvada desmit spēļu kārtas, un no desmit grupām 20 labākās (katras divas labākās) iekļūst turnīrā. 2024. gada martā play off kārtā tiek noteiktas pēdējās trīs ceļazīmes, kurās spēlē Nāciju līgas A, B, C līgas labākās izlases – 12 komandas sadala pēdējās trīs vietas uz nozīmīgo turnīru.

Tas tātad arī nozīmē, ka Eiropas čempionātā piedalās 24 komandas. Tās tiks sadalītas sešās grupās par četrām komandām. Astotdaļfinālā iekļūs visu sešu grupu divas spēcīgākās izlases, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas. Vēlāk jau pēc izslēgšanas metodes astotdaļfinālā, ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālā tiek noteikta čempione. Jāatceras, ka izslēgšanas spēlēs nevar spēle noslēgties neizšķirti. Gadījumā, ja pēc pamatlaika uzvarētājs nav noskaidrots, tad seko divi papildlaiki, katrs 15 minūšu ilgs. Ja arī tad vēl uzvarētājs nav zināms, seko saldais ēdiens – pēcspēles sitieni.

Īss kopsavilkums par iepriekšējiem Eiropas čempionātiem futbolā

Pirmais Eiropas čempionāts futbolā tika rīkots 1960. gadā un toreiz piedalījās vien astoņas komandas. Par pirmo čempioni kļuva Padomju savienības izlase, kas finālā papildlaikā ar 2:1 pieveica Dienvidslāviju. Astoņas komandas Eiropas čempionātā spēlēja līdz pat 1996. gadam, kad turnīru rīkoja Anglijā. Tā kļuva par pirmo reizi, kad dalībnieku skaitu dubultoja līdz 16, bet 24 dalībnieces kontinenta meistarsacīkstēs spēlē kopš 2016. gada turnīrā.

Jāmin, ka Eiropas čempionātā vienu reizi piedalījusies Latvijas futbola izlase. Tas notika 2004. gada turnīrā, un tas joprojām ir viens no vēsturiskākajiem brīžiem Latvijas sportā. Toreiz latviešiem Aleksandra Starkova vadībā izdevās caur play off kārtu kvalificēties turnīram, tajā divu spēļu summā ar 3:2 uzvarot Turciju. 2004. gada turnīrā latvieši tika ielozēti vienā apakšgrupā ar Čehijas, Vācijas un Nīderlandes izlasēm, kopumā trijās spēlēs izcīnot vienu punktu ar 0:0 neizšķirtu pret vāciešiem. Tuvu bija punkts arī pret Čehiju – pēc Māra Verpakovska precīzā sitiena izlase izvirzījās vadībā, taču galotnē pretiniekiem izdevās ne tikai atspēlēties, bet arī uzvarēt (2:1). Mazāk variantu bija pret Nīderlandi, kas bija pārāka ar 3:0.

Par pēdējo Eiropas čempioni futbolā kļuva Itālijas izlase. 2020. gada Eiropas čempionātā, kas Covid-19 pandēmijas dēļ, tika pārcelts par gadu un norisinājās 2021. gadā, itāļi finālā pēcspēles sitienos pārspēja Angliju. Jāmin, ka tā sauktā futbola dzimtene, par ko dēvē angļus, nekad Eiropas čempionātā nav uzvarējuši – pagājušā turnīra fināls kļuva par pirmo reizi, kad viņi vispār spēlē izšķirošajā mačā.

Kopumā visvairāk Eiropas čempiones tituli ir Vācijai un Spānijai – abām trim. Vācieši par kontinenta labākajiem futbolistiem bijuši 1972., 1980. un 1986. gadā, bet spāņi 1964., 2008. un 2012. gadā. Divas reizes čempiones godā bijušas Itālija (1968. un 2020. gadā) un Francija (1984. un 2000. gadā). Vēl bez Padomju Savienības par Eiropas labāko izlasi kļuvušas arī tādas valstis kā Čehija, Portugāle, Dānija, Nīderlande un Grieķija.

Likmes uz Eiropas čempionātu futbolā

Ja vēlies izdarīt likmes uz 2024. gada Eiropas čempionāta spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Likmes uz Eiropas čempionātu futbolā ar LV BET

Lai arī līdz spēlēm ir tālu, jau šobrīd skaidrs, ka LV BET sporta totalizatora piedāvājumā būs katra 2024. gada Eiropas čempionāta spēle futbolā. Varēsi veikt derības ne tikai uz spēles uzvarētāju, bet daudziem citiem aspektiem, kas saistīti ar gūtajiem vārtiem kopā vai katrai komandai atsevišķi, notikumiem pirmajā un otrajā puslaikā, precīzu rezultātu, precīziem vārtu guvējiem, handikapa likmēm un statistikas datiem, kā, piemēram, stūra sitieniem, kartītēm, 11 metru soda sitieniem, sānu autiem, aizmugurēm un daudz ko citu. LV BET sporta totalizatorā var atrast plašāko futbola likmju piedāvājumu un tas tev nevienā no brīžiem neliks vilties! Pirms veic sporta likmes iepazīsties, kuras no komandām bukmeikeri uzskata par galvenajām favorītēm, iepazīsties ar izlašu sastāviem un to pārbaudes spēļu rezultātiem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *