Spēlētāju pāreju ietekme uz sporta rezultātiem

Spēlētāju pāreju ietekme uz sporta rezultātiem

Profesionālais sports jau ilgāku laiku ir biznesa sastāvdaļa, kas nozīmē – sportisti ne visu karjeru pavada vienā un tajā pašā komandā. Dažbrīd to pārējam ir nozīmīga ietekme uz sporta rezultātiem pozitīvā veidā. Vēlies vairāk uzzināt par sporta notikumiem? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvāto likmju variācijām un dodies veikt derības!

Kāpēc sportisti maina klubus?

Viens no svarīgākajiem faktoriem kluba maiņai ir vienības rezultāti. Ja tie nav pārāk labi, vai augsta līmeņa sportistam ar esošo komandu nav izdevies sasniegt augstvērtīgākos rezultātus (iegūt titulus), viņš sāk aizdomāties, vai vēlas turpināt spēlēt tajā pašā komandā. Futbolā bieži vien pārejas notiek pēc tā sauktā transfēra jeb biznesa darījuma veikšanas divu komandu starpā. Meistarīgākie pasaules futbolisti vēlas spēlēt pasaules spēcīgākajos klubos, kas var dot tiem iespēju izcīnīt augstākās vietas un titulus. Sniegsim dažus piemērus, kad spēlētāja transfērs pozitīvā veidā ietekmējis komandu, uz kuru viņš pārcēlies.

Lebrona Džeimsa komandu maiņas NBA

Lebrons Džeimss uzskatāms par vienu no izcilākajiem basketbolistiem šī sporta veida vēsturē. Pirmos karjeras gadus viņš pavadīja dzimtā Ohaio štata Klīvlendas pilsētas klubā ”Cavaliers”’, taču ar to viņam neizdevās izcīnīt čempiona titulu. 2010. gada vasarā Džeimss publiski paziņoja, ka pārcelsies uz Maiami ”Heat”, pierunājot arī Krisu Bošu uz līdzīgu manevru no Toronto ”Raptors”. Trio kopā ar Dveinu Veidu uzreiz kļuva par vienu no spēcīgākajām komandām līgā, divas sezonas izcīnot čempiontitulu un katru sezonu spēlējot finālā. Pēc četriem gadiem Maiami viņš lēma, ka atgriezīsies Klīvlendā – komandā, kas pēc viņa aiziešanas bija viena no līgas vājākajām. Un atkal – kā viņš ieradās, klubs kļuva par spēcīgāko Austrumu konferencē, katru sezonu līdz 2018. gadam spēlējot finālā. Reizi, 2016. gadā, Klīvlendai izdevās izcīnīt gredzenu. 2018. gadā viņš vēlreiz pameta ”Cavaliers”, kļūstot par vēl vienu basketbola zvaigzni, kas karjeras laikā spēlējis Losandželosas ”Lakers”, kas pirms viņa ierašanās neuzrādīja labus rezultātus. Pēc vienas neveiksmīgas sezonas nākamajā ”Lakers” kļuva par NBA čempioniem. Džeimsa ierašanās katrā no komandām uzreiz ļāva tās pieskaitīt pie galvenajām favorītēm.

Krištianu Ronaldu no ”United” uz Madrides ”Real”

2009.gada vasarā portugālis Krištianu Ronaldu no Mančestras ”United” transfērā pārcēlās uz karalisko Madrides ”Real”. Viņš tobrīd tika uzskatīts par vienu no pasaulē labākajiem futbolistiem, bet karaliskais klubs par vietu, kurā vēlas spēlēt gandrīz visi labākie pasaules futbolisti. Viņš Madridē spēlēja līdz 2018. gadam, esot tās uzbrukuma līderis un palīdzot tikt pie daudzām trofejām. Divas reizes konkurencē pret ”Barcelona” un Lionelu Mesi izdevās iegūt ”La Liga” čempiona godu, bet vēl labāk ”Real” klājās UEFA Čempionu līgā, kopā ar Ronaldu triumfējot četras reizes. Vēl arī izcīnīti Spānijas kauss, Spānijas Superkauss, UEFA Superkauss un FIFA Pasaules klubu kauss. Pēc laika Madridē Ronaldu uz laiku pievienojās Turīnas ”Juventus”, atgriezās Mančestrā, bet šobrīd meistarību demonstrē Saūda Arābijā.

Toms Breidijs uz Tampabejas ”Buccaneers”

Toms Breidijs uzskatāms par vienu no labākajiem amerikāņu futbolistiem sporta veida vēsturē. Slavenais saspēles vadītājs, kurš jau beidzis karjeru, to noslēdza ar iegūtiem septiņiem ”Super Bowl” čempiona tituliem NFL. No 2000. līdz pat 2019. gadam viņš bija Jaunanglijas ”Patriots” līderis, ar to izcīnot sešus no saviem septiņiem ”Super Bowl”, taču 2020. gada vasarā viņš parakstīja līgumu ar Tampabejas ”Buccaneers”, kas ātri vien kļuva par vienu no vadošajām NFL komandām. Jau savā pirmajā sezonā kopā ar ”Buccaneers” Breidijs izcīnīja savu septīto NFL titulu, pie reizes kļūstot arī par finālspēles vērtīgāko spēlētāju. 43 gadu vecumā Breidijs kļuva par vecāko ”Super Bowl” vērtīgāko spēlētāju līgas vēsturē. Arī nākamajās divās sezonās ”Buccaneers” mērķis bija izcīnīt čempiona titulu, taču allaž citas komandas to izslēdza kādā no ”play-off” stadijām. 2022. gadā viņš paziņoja par karjeras beigām un šobrīd ir pievērsies komentētāja darbam.

Lionels Mesi uz Maiami ”Inter”

Pēdējā vērā ņemamā sportista pāreja bija vērojama šogad, kad Lionels Mesi 2023. gada vasarā pēc divām sezonām Parīzes ”Saint-Germain” nolēma, ka vairs neturpinās spēlēt kādā Eiropas klubā, bet dosies karjeras norietā sevi apliecināt ASV, pievienojoties Deividam Bekhemam piederošajā MLS klubā Maiami ”Inter”. Jau savā pirmajā vasarā kopā ar klubu Mesi pierādīja savu futbola talantu, palīdzot ”Inter” izcīnīt arī trofeju – klubs kļuva par Leagues Cup jeb Līgas kausa titula ieguvēju, finālā pēcspēles soda sitienos pārspējot ”Nashville” komandu. Klubam, kas dibināts tikai 2018. gadā, šis kļuva par pirmo titulu tā vēsturē. Savukārt Mesi 14 spēlēs paspēja iesist 11 vārtus, to paveicot dažādos veidos. Galu galā, bez tā, ka viņš krietni popularizējis ASV futbola līgu un Maiami ”Inter” komandu, pie reizes Mesi palīdzējis vēl vienai komandai iegūt titulu bez ”Barcelona”, Parīzes ”Saint-Germain” un Argentīnas izlases.

Sporta likmes LV BET totalizatorā

Kā veikt likmes uz sporta notikumiem? To paveikt ir pavisam vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām hokeja, basketbola spēlēm, kā arī citiem sporta veidiem.

LV BET sporta totalizatorā var veikt derības uz katru no dažādo līgu spēlēm. Var paredzēt ne tikai uzvarētāju, bet arī derēt uz handikapa, kopā gūto punktu skaitu, katras komandas kopā gūto punktu skaitu ceturtdaļā, puslaikā un spēlē kopā, kā arī daudziem citiem iespējamiem ar spēli saistītiem aspektiem, Ienāc un izmēģini!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *