Virslīgas sezonas kopsavilkums: RFS pēdējā kārtā izrauj titulu no rokām ”Riga”

Virslīgas sezonas kopsavilkums: RFS pēdējā kārtā izrauj titulu no rokām ”Riga”

Novembra vidū noslēdzās 2023. gada sezona Latvijas futbola Virslīgas čempionātā. Pēdējā kārta bija intrigas un dramatisma pilna, jo, esot līderes statusā praktiski visu sezonu, čempiona godu pēdējā spēlē pazaudēja ”Riga FC”. Par čempioni otro reizi pēdējo trīs sezonu laikā kļuva cita galvaspilsētas komanda RFS, kas nākamajā vasarā Latviju pārstāvēs UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīrā.

2023.gada Virslīgas sezona: desmit komandas, divas favorītes

Šīs sezonas Virslīgas sezonā piedalījās desmit komandas – ”Valmiera”, ”Riga FC”, RFS, ”Liepāja”, ”Auda”, ”Tukums 2000”, ”Daugavpils”, ”Jelgava”, ”Metta” un ”Super Nova”. Kā vienīgā jaunpienācēja bija FS ”Jelgava”, kas pie reizes atgrieza uz Virslīgas kartes šo netālo pilsētu no Rīgas.

Ātri vien noskaidrojās, ka čempionātā par triumfu cīnīsies divas galvaspilsētas komandas – ”Riga” un RFS. Tās bija galvastiesu pārākas pār pārējām komandām, ko pierāda arī izcīnītie punkti 36 spēļu laikā – 89 un 88. Par trešo vietu čempionāta gaitā cīnījās ”Auda”, ”Valmieras” futbolisti un ”Liepāja”, bet sesto līdz devīto vietu sadalīja ”Jelgava”, ”Metta”, ”Tukums 2000” un ”Daugavpils”. Samērā laicīgi noskaidrojās, ka pēdējo vietu čempionātā iegūs ”Super Nova”, kas tādējādi nākamajā sezonā startēs pēc spēka otrajā līgā.

Ne pirmo reizi Latvijas futbola Virslīgas čempions noskaidrojās pēdējā kārtā. Ta tas bija arī 2022. gada un citās sezonās. Ja pagājušajā sezonā pēdējā kārtā par titulu cīnījās ”Valmiera” un ”Riga”, tad šogad ”Riga” un RFS. Pirmajiem bija mačs Valmierā, kas noslēdzās ar neizšķirtu 1:1 un tas nebija pozitīvs iznākums vienam no Latvijas spēcīgākajiem futbola klubiem. Tas nozīmēja gaidīt RFS spēles iznākumu Rīgā pret ”Mettu”, kur piešķirtā pendele izšķīra mača un titula likteni – 11 metru soda sitienu realizēja Jānis Ikaunieks un atnesa RFS otro titulu pēdējo trīs sezonu laikā.

2023. gada sezonā pirmo reizi bronzas medaļas izcīnīja ”Auda”, bet ceturto vietu ieguva pagājušās sezonas čempione ”Valmiera”. Tieši šīs četras komandas pārstāvēs Latviju Eirokausu kvalifikācijās nākamajā vasarā. RFS vispirms piedalīsies UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet pārējās trīs cīnīsies par UEFA Konferences līgas pamatturnīra vietas nodrošināšanu.

Čempionāta rezultatīvākie no Latvijas

Par šīs sezonas rezultatīvāko spēlētāju kļuva ”Riga” kluba uzbrucējs Marko Regža, kurš visās spēlēs prata iesist 19 vārtus, no kuriem tikai viens tika gūts ar 11 metru soda sitiena palīdzību. Arī otrajā vietā Virslīgā rezultatīvāko spēlētāju sarakstā ar 15 vārtu guvumiem bija izlases spēlētājs un čempiones RFS pussargs Jānis Ikaunieks, kurš četrus no vārtiem guva ar 11 metru soda sitienu palīdzību. 14 vārtus iesita cits kluba spēlētājs Andrejs Iličs, kurš gan sezonas gaitā pārcēlās uz Norvēģijas augstāko līgu. Vēl vismaz desmit vārtus sezonā guva ”Liepājas” līderis Dodo, ”Auda” futbolists Redžinaldu Ramiriss (12), ”Daugavpils” spēlētājs Ismaels Diomandē (11), kā arī ”Super Nova” futbolists Jevgeņijs Miņins.

Zaudētais tituls var nozīmēt arī trenera maiņu

”Riga” ir ambiciozs klubs Latvijā, kam visdrīzāk ir plašākās finanšu iespējas jeb lielākais budžets. Tas nekad nav izcēlies ar pacietību treneru jautājumā, bet 2023. gada sezonā visu tās laiku notrenēja Tomislavs Stipičs, kuram ar vienību ir spēkā esošs līgums uz divām sezonām. Nav izslēgts, ka pēc zaudētā titula Virslīgas ietvaros viņš tikšot atlaists. Tas nozīmēs, ka jau kuro starpsezonu ”Riga” būs jauna trenera meklējumos, turklāt tas var nozīmēt kārtējās nozīmīgās izmaiņas sastāvā.

2023.gada sezonā Virslīgā nebija daudz treneru maiņas. Pašā sezonas ievadā no trenera amata debitantē ”Jelgavā” atkāpās Edvīns Pērkons, bet vismaz trīs reizes treneri mainījās pastarītē ”Super Nova”, sezonas noslēgumā klubu vadot tā vadītājam Jānim Engelim. Citas komandas noslēdza sezonu ar to pašu treneri, ar kuru sāka 2023. gada pirmo spēli. Tas gan nenozīmē, ka atsevišķas rokādes var nenotikt starpsezonas laikā – laiks ir līdz 2024. gada martam, kad tiks dots starts jaunajai Virslīgas sezonai.

2024.gadā Virslīgā varētu būt divi Kurzemes klubi

Raugoties kopvērtējumā, tad bez RFS pirmās vietas, Riga otrās, ”Auda” trešās un ”Valmieras” ceturtās, nākamajās pozīcijās ierindojās ”Liepāja” (5.vieta), ”Jelgava” (6.vieta), ”Daugavpils” (7.vieta), ”Tukums 2000” (8. vieta), ”Metta” (9.vieta) un ”Super Nova” (10.vieta). Tas nozīmē, ka Salaspils klubs nākamo sezonu pavadīs pēc spēka otrajā Nākotnes līgā, bet ”Metta” par vietas saglabāšanu turnīrā novembra beigās spēkosies pārspēlēs pret savu otro komandu ”Skansti”. Uzvarētāja divu spēļu summā nākamajā sezonā piedalīsies Virslīgā.

Sagaidāms, ka 2024. gadā pēc ilgāka pārtraukuma varētu būt divas komandas no Kurzemes. 2023. gada sezonā par Nākotnes līgas čempioni kļuva ”Grobiņa”, kas tādējādi ieguva automātisku ceļazīmi uz Virslīgu, un visai iespējams, ka klubam izdosies pārvarēt licencēšanas prasības. Iepriekš Virslīgu no Kurzemes divi klubi pārstāvēja, kad tajā bez ”Liepājas” cīnījās ”Ventspils”, kas gan iepriekšējā izskatā vairs nepastāv.

Likmes uz futbola notikumiem LV BET sporta totalizatorā

Ja vēlies izdarīt likmes uz futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk. Vismaz līdz nākamā gada martam Virslīgas mačus piedāvājumā atrast gan nebūs iespējams.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi sporta likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Uz futbola mačiem LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu. Bez spēles rezultāta, gūto vārtu skaita, pirmā un otrā puslaika rezultāta, dubultiespējas un handikapa iespējams arī derēt uz stūra sitienu attiecību, veikto soda sitienu skaitu, brīdinājumiem, autiem un daudz ko citu. Tāpat iespējams paredzēt precīzu rezultātu un precīzus vārtu guvējus. Ja vēlies uzzināt visu likmju piedāvājumu, ienāc LV BET sporta totalizatorā un meklē interesējošās futbola spēles.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *