Tenisa turnīrs Next Gen ATP Finals

Tenisa turnīrs Next Gen ATP Finals

No 28. novembra līdz pat 2. decembrim Saūda Arābijā norisināsies finālturnīrs tenisā labākajiem 21 gadu un jaunākiem tenisistiem vīriešu konkurencē – Next Gen ATP finals. Turnīrs norisināsies sesto gadu un ikgadēji tam ir bijis cits uzvarētājs. Vēlies sekot līdz tenisa notikumiem un labākajām likmēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, meklē derības uz tenisu un veic likmes!

Svarīgākā informācija par Next Gen ATP finals turnīru

Nākamās paaudzes ATP fināls, kā to varētu latviskot, tiek organizēts kopš 2017. gada un tajā ikgadēji piedalās labākie 21 gadu un jaunāki tenisisti. Kopumā ik gadu turnīrā spēlē labākie astoņi jaunie tenisisti, bet pats turnīrs netiek ieskaitīts ATP rangā, kamēr uzvaras un zaudējumi gan tiek pievienoti katra spēlētāja bilancei. Līdz šim turnīra balvu fonds bijis nedaudz virs diviem miljoniem ASV dolāru.

Pirmās piecas sezonas (no 2017. līdz 2022. gadam) šo turnīru rīkoja Itālijā, bet, sākot ar 2023. gadu, jaunie tenisisti dosies sevi apliecināt Saūda Arābijā. Līdz šim ik katru gadu čempions bijis cits. Pirmajā turnīrā par uzvarētāju kļuva Dienvidkorejas tenisists Čungs Hejuns, kurš toreiz finālā ar 3-4, 4-3, 4-2, 4-2 pārspēja Andreju Rubļevu. Pēc tam par turnīra uzvarētājiem kļuvuši jau zināmāki tenisisti – 2018. gadā labākais bija grieķis Stefans Cicips, 2019. gadā itālis Janīks Siners, 2021. gadā spānis Karloss Alkarass, bet pirms gada par čempionu kļuva amerikānis Brendons Nakašima.

Turnīra formāts paredz, ka vispirms astoņi dalībnieki tiek sadalīti divās grupās par četriem tenisistiem. Pēc apļa turnīra izspēles no katras grupas pusfinālā tiek divi labākie, kas nosaka čempionu pēc izslēgšanas metodes. Atšķirībā no standarta tenisa spēles, setā jāuzvar četri geimi, bet līdzīgi ”Grand slam” – lai uzvarētu mačā, jābūt pārākam trijos setos.

Next Gen ATP fināla turnīra datums un vieta

2023.gada Next Gen ATP fināls norisināsies Saūda Arābijas pilsētā Džidā no 28. novembra līdz 2. decembrim. Šī kļūs par pirmo reizi, kad šis jaunajiem tenisistiem nozīmīgais turnīrs gaidāms šajā valstī un pilsētā. Piecu dienu laikā tenisisti spēkosies ”King Abdullah Sports city”, kas ir izveidots daudzfunkcionālais sporta centrs valstī.

Dalībnieki Next Gen ATP Finals turnīrā

2023.gada turnīrā piedalīsies tādi tenisisti kā Artūrs Fils, Dominiks Strikers, Lūks van Ašs, Flavio Koboli, Alekss Mihelsens, Hamads Medjedovičs, Luka Nardi un Abdullahs Šelbahs. Visaugstāk ATP rangā atrodas Fils, kurš šobrīd ieņem 36. vietu. Cits francūzis, Luks van Ašs, šobrīd rangā ir 30 vietas zemāk – 66. vietā.

Turnīra izspēles grafiks paredz, ka no 28. līdz 30. novembrim tiks izspēlēti grupu mači, 1. decembrī gaidāmi pusfināli, bet 2. decembrī izšķirošais mačs jeb fināls. Titula iegūšana turnīra čempionam ļaus nopelnīt 153 tūkstošus ASV dolāru. Ja spēlētājs nezaudēs nevienā spēlē, tad iegūs vairāk nekā pusmiljonu dolāru, bet uzvara citās spēlēs ļaus tāpat čempionam tikt pie vērtīgas naudas balvas.

Next Gen ATP Finals turnīra favorīti

Visdrīzāk par galvenajiem favorītiem uz titula iegūšanu var minēt abus spēlētājus no Francijas, kuri atrodas visaugstāk ATP ranga – Artūru Filu un Lūku van Ašu. Iespējams, pusfinālā varētu tikt Dominiks Strikers un kāds no Itālijas tenisistiem. Kopumā savā pirmajā turnīrā katrs no jaunajiem spēlētājiem var sagādāt atsevišķu pārsteigumu un kļūt par nākamo Next Gen ATP fināla uzvarētāju.

Likmes uz tenisu LV BET sporta totalizatorā

Ja vēlies izdarīt likmes uz Next Gen ATP finals turnīru tenisā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Teniss”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz tenisu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām tenisa spēlēm.

Likmju iespējas uz Next Gen ATP Finals turnīru LV BET sporta totalizatorā

LV BET sporta totalizators piedāvās plašu likmju klāstu uz Next Gen ATP fināla turnīra spēlēm. Varēsi noteikt spēles un katra seta uzvarētāju, taču ne tikai. Piedāvājumā var atrast handikapa sporta likmes, geimu skaitu spēlē kopā, katram spēlētājam un katrā setā un daudz ko citu, tostarp iespēju derēt uz eisiem, breikiem, dubultkļūdām un precīzu rezultātu gan pa setiem, gan, piemēram, 1. setā.

Ja tevi interesē veikt likmes uz ATP vienu no sezonas nozīmīgākajiem turnīriem jaunajiem tenisistiem, pirms tā ieskaties ”outright” iespējās jeb uzzini, kurus no tenisistiem bukmeikeri uzskata par galvenajiem favorītiem. Tāpat analizē to sportiskās formas – kādi bijuši rezultāti pēdējos turnīros. Ierasti visos lielākajos turnīros notiek arī pa kādam pārsteigumam.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *