FIBA Čempionu līga VEF vs Cholet – vai vefiņš reabilitēsies par skandalozo neveiksmi Francijā?

FIBA Čempionu līga VEF vs Cholet – vai vefiņš reabilitēsies par skandalozo neveiksmi Francijā?

21.novembrī ”Arēnā Rīga” basketbola klubs ”VEF Rīga” aizvadīs ceturto apakšgrupas spēli FIBA Čempionu līgas ietvaros, otro reizi spēkojoties pret Francijas komandu ”Cholet Basket”. Abu vienību pirmais mačs noslēdzās skandalozā veidā, uzvaru ar viena punkta starpību izcīnot pretiniekam.

Pirmajā savstarpējā spēlē skandalozi kļūdās galdiņš

FIBA Čempionu līgas formāts paredz, ka vispirms 32 komandas tiek sadalītas astoņās grupās par četrām komandām. Tās izspēlē apļa turnīru, uzvarētājai automātiski tiekot ”Top16” kārtā, bet otrās un trešās vietas īpašniecēm piedaloties ”play-in” turnīrā. Apakšgrupās pret katru komandu jāspēkojās divas reizes – vienu savā laukumā, bet citu izbraukumā.

Sezonā, kurā ”VEF Rīga” Čempionu līgas turnīrā piedalās piekto reizi pēc kārtas, klubs ielozēts C grupā kopā ar Turcijas Stambulas ”Darussafaka”, Spānijas ” Lenovo Tenerife” un Francijas ”Cholet”, kas vietu pamatturnīrā izcīnīja kvalifikācijā. 25. oktobra vakarā abas komandas pirmajā savstarpējā turnīra spēlē cīnījās Francijā, un mačs noslēdzās skandalozi.

Iesākoties ceturtajai ceturtdaļai, Francijas kluba basketbolisti bija drošā vadībā ar desmit punktu pārsvaru, bet ”VEF Rīga” spēlētāji ar Māri Gulbi un Robertu Blūmu priekšgalā deficītu pamazām sāka atspēlēt. Pirmais no abiem pēdējā pamatlaika minūtē ar tālmetienu panāca neizšķirtu, kas solīja papildlaiku, līdz iejaucās sekretariāta galdiņš. Izrādījās, ka aptuveni sešas minūtes līdz ceturtās ceturtdaļas izskaņai tas neprecīzi pieskaitījis vienu punktu VEF pēc tam, kad neprecīzi soda metienu izpildīja Elaidža Klerenss. Notikušais raisīja asas diskusijas un sašutumu, taču beigās pēc noteikumiem, kuri paredz iespēju mainīt rezultātu, ja kļūda atrasta pirms tiesneši fiksē gala rezultātu protokolā, nāca par labu ”Cholet”, kas uzvarēja ar 74:73. VEF iesniedza protestu, taču tas netika apmierināts, turklāt turnīra organizatori nesniedza nekādu informāciju, kā šī situācija atrisināta un vai kāds ir sodīts.

VEF cīņā par turnīra turpināšanu, ”Cholet” pat par pirmo vietu grupā

C grupas ietvaros pēc aizvadītajām trim spēlēm trim komandām (”Cholet”, ”Tenerife” un ”Darussafaka”) ir vienāda bilance – divas uzvaras un viens zaudējums. C grupas pēdējā vietā šobrīd atrodas ”VEF Rīga”, kas zaudējusi visās trijās līdzšinējās spēlēs. Pēdējā no tām klubs piekāpās divkārtējai turnīra čempionei ”Lenovo Tenerife”.

Pirmā uzvara, kas turklāt tiktu izcīnīta savu līdzjutēju priekšā, pavērtu VEF iespējas turpināt cīņu par tikšanu vismaz ”play-in” kārtā. Jāatceras, ka Čempionu līgas turnīrā svarīga ir arī savstarpējo spēļu bilance un pie vienādas uzvaras un zaudējumu bilances -1 pirmajā spēlē VEF pret ”Cholet” var nākt par labu. Ar vienu uzvaru gan nepietiks – ja tiks uzvarēts ”Cholet” nāksies vēl pārspēt ”Darussafaka” vai ”Tenerife”, kā arī cerēt, ka franču klubs visās trijās otrā apļa spēlēs zaudēs. Zaudējuma gadījumā VEF atvadīsies no cerībām turpināt turnīru pēc grupu kārtas un otro sezonu pēc kārtas izstāsies pēc pirmajām apakšgrupu cīņām.

Pārsteidzošā uzvara Turcijā pār ”Darussafaka” devusi Francijas komandai iespēju cīnīties pat par pirmo vietu C grupā. Trešā uzvara ļaus spert samērā platu soli tam, lai jau reālāk izvirzītu šāda mērķa īstenošanu. Pēc pirmajām trim spēlēm ”Cholet” līderis ir Džeralds Ajaji, kuram 12.7 punkti spēlē. VEF rindās rezultatīvi spēlējuši Brendans Adamss (12 punkti spēlē), Māris Gulbis (11.3 punkti) un Arnaldo Toro (10.5 punkti un astoņas bumbas zem groziem).

Sezonas sākumā vēl savas spēles meklējumos ir Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns, kurš trīs spēļu laikā guvis tikai trīs punktus. No jaunajiem iepriecinājis Roberts Blūms (5.7 punkti), bet savā pirmajā spēlē Džaizeks Lotijs iemeta 11 punktus, demonstrējot, ka var dot nozīmīgāku pienesumu par Elaidžu Klerensu.

Spēli kā favorīte sāks ”Cholet”

Ņemot vērā līdzšinējo sniegumu un vietu turnīra tabulā, bukmeikeri par spēles favorīti uzskatīs ”Cholet”, tomēr nevajadzētu aizmirst, ka laukumā dodas komanda ar pieciem spēlētājiem, turklāt VEF šajā spēlē nav kur atkāpties. Ierasti skandalozi un rūgti piedzīvoti zaudējumi liek nākamajā savstarpējā spēlē vismaz spēles sākumā zaudētājai iznākt ar papildus niknumu. Jāmin, ka VEF ir kur progresēt – labāk var nospēlēt Dairis Bertāns un leģionāri, tāpat iespējams progress spēles disciplīnas ievērošanā un īpaši savstarpējā komunikācijā aizsardzībā. Ja uzlabotai spēlei laukumā papildus nāks līdzjutēju atbalsts, uz papīra favorīte ”Cholet” var arī ciest zaudējumu.

Padomi un likmes Cholet Basket – VEF Rīga spēlei LV BET

2023./2024. gada sezonā LV BET scores ir ”VEF Rīga” basketbola kluba viens no atbalstītājiem, līdz ar to tas nozīmē, ka uz Čempionu līgas spēlēm tā piedāvājumā ir ne tikai derības uz spēles uzvarētāju, handikapu un līdzvērtīgām iespējām, bet arī spēlētāju īpašās likmes. Tas nozīmē, ka pirms spēles tev būs iespēja derēt uz atsevišķu labāko VEF spēlētāju potenciāli gūto punktu skaitu (virs/zem), kombinācijām (punkti+atlēkušās bumbas vai punkti+atlēkušās bumbas+piespēles) un trāpīto tālmetienu skaitu komandai kopā, kā arī kādam no spēlētājiem.

Pirms veic likmes ieskaties, vai nav notikušas kādas izmaiņas sastāvos. VEF šīs sezonas sākumā atbrīvojusies no vairākiem spēlētājiem kā Ārona Džounsa, Mārča Vītola un Elaidžas Klerensa. Tāpat iesakām ieskatīties abu komandu sekmēs vietējos čempionātos, kā arī statistikas datiem par turnīrā gūtajiem vidējiem punktiem un citiem vidējiem rādītājiem, kas var palīdzēt veikt informētākas likmes.

Likmes uz FIBA ​​Čempionu līgu ar LV BET

Ja tevi interesē veikt sporta likmes uz basketbola Eirokausiem, tad LV BET sporta totalizators piedāvā derības uz visu turnīru spēlēm – FIBA Čempionu līgas, ULEB Eirokausa un ULEB Eirolīgas turnīriem. Basketbola sadaļā meklē jebkuru no turnīriem pie ”Eiropa”. Piedāvājumā būs iespēja atrast arī spēles uz ”VEF Rīga” spēlēm, turklāt arī izdarīt derības. Jāatceras, ka VEF spēlē arī apvienotajā Latvijas – Igaunijas līgā un arī uz šīm spēlēm LV BET piedāvā veikt likmes.

Sezonas garumā kā ”VEF Rīga” atbalstītājs LV BET piedāvā dažādus konkursus ar komandu. Viens no tiem jau aizvadīts – Dairis Bertāns īsā video pierādīja, ka prot iemest piecus metienus no sava laukuma gala, bet kāds no sekotājiem, veicot pareizās darbības, balvā ieguva jaunāko Iphone. Sezonas garumā līdzvērtīgi radoši konkursi turpināsies, tāpēc seko tiem līdz LV BET sociālo tīklu kontos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *