Vācijas kauss futbolā: būs jauns kausa ieguvējs

Vācijas kauss futbolā: būs jauns kausa ieguvējs

Visas 2023./2024. gada Vācijas futbola sezonas laikā bez Bundeslīgas un citiem čempionātiem noris Vācijas kauss futbolā, kas ir otrs prestižākais klubu turnīrs valstī. Pēdējās divās sezonās pēc kārtas šo titulu izcīnījusi ”Leipzig”, kas gan no turnīra šajā sezonā jau izstājusies. Vēlies veikt likmes uz Vācijas futbola spēlēm? Ienāc LV BET sporta totalizatorā, iepazīsties ar likmju piedāvājumiem un veic derības!

Svarīgākā informācija par Vācijas kausu futbolā

Vācijas kauss futbolā jeb DFB Pokal kā to sauc pašā rīkotājvalstī tiek organizēts kopš 1935. gada un tajā ikgadēji piedalās 64 komandas – 36 komandas veido Bundeslīgas un 2. Bundeslīgas komandas, bet pārējās 24 komandas noskaidrojās citādāk. No šīm 24 atlikušajām vietām 21 pozīcija tiek piešķirta reģionālo futbola asociāciju uzvarētājām jeb ”Verbandspokale”, bet atlikušās trīs – reģionālajām asociācijām ar visvairāk vīriešu profesionālajām futbola komandām. Tās tālāk pašas izlemj, kurai komandai piešķirt vienu turnīrā.

Izspēles formāts paredz, ka pirms pirmās kārtas visas 64 komandas sadalītās divos grozos. Pirmajā grozā atrodas Bundeslīgas komandas un 14 labākās otrās Bundeslīgas komandas, bet otrajā grozā pēdējo četru vietu ieguvējas otrajā Bundeslīgā, labākās 4 komandas no 3. līgas un pārējās komandas, kuras uzskatāmas par amatieru vienībām jeb visas reģionālās vienības. Tālāk tiek veikta izloze starp pirmo un otro grozu, noskaidrojot pirmās kārtas pārus. Līdzvērtīgs princips tiek ievērots otrajai kārtai, gan ņemot vērā pirmās kārtas rezultātus. Nākamajās kārtās komandas lozē no viena groza. Finālā gan nekas nav jālozē, jo komandas ir zināmas.

Visās spēlēs uzvarētājs tiek noskaidrots vienā mačā. Ja arī pēc pamatlaika rezultāts ir neizšķirts, uzreiz seko pēcspēles sitieni, kuros noskaidro pāra uzvarētāju. Kopš 1985. gada Vācijas kausa futbolā fināls tiek izspēlēts Berlīnes olimpiskajā stadionā, kura ietilpība ir gandrīz 75 tūkstoši skatītāju vietu.

Visvairāk reižu par Vācijas kausa futbolā uzvarētājiem kļuvusi Minhenes ”Bayern” – veselas 20 reizes. Pēdējo reizi gan klubs šajā turnīrā triumfējis 2019./2020. gada sezonā. Pēdējās divās sezonās vienīgās divas reizes turnīrā triumfējusi ”Leipzig”. Bez minētajām komandām par šī turnīra uzvarētājām kļuvušas arī tādas komandas kā Brēmenes ”Werder” (6), ”Schalke 04”, Dortmundes ”Borussia” un Frankfurtes ”Eintracht” (visas piecas reizes), ”Koln” un ”Nurnberg” (abas četras reizes), ”Stuttgart”, ”Hamburger” un Menhengladbahas ”Borussia” (visas trīs reizes), ”Dusseldorfer”, ”Kaiserlslautern”, ”Karslruher”, ”Dresdner”, ”1860 Munich” (visas divas reizes), Leverkūzenes ”Bayer”, ”Rot-Weiss Essen”, ”Wolfsburg”, ”Uerdingen 05”, ”Hannover 96”, ”FC Lokomotive”, ”Kickers”, Vīnes ”Rapid” (visas vienu reizi).

Vācijas kauss futbolā – dalībnieki 2023./2024. gada sezonā

2023./2024. gada sezonā Vācijas kausā piedalās tādas komandas kā ”Sandhausen”, ”Hannover 96”, ”Saarbrucken”, ”Karlsruher”, ”Bersenbruck”, Menhengladbahas ”Borussia”, Braunšveigas ”Eintracht”, ”Schalke 04”, ”Balingen”, Leverkūzenes ”Bayer”, ”Carl Zeiss Jena”, ”Hertha”, ”Atlas Delmenhorst”, ”St.Pauli”, Ķelnes ”Viktoria”, Brēmenes ”Werder”, ”Schott”, Dortmundes ”Borussia”, ”Gutersloh”, ”Holstein”, ”Teutonia”, ”Stuttgart”, ”Oberneuland”, ”Nurnberg”, ”Arminia”, ”Bochum”, ”Hallescher”, ”Furth”, ”Elvesberg”, ”Mainz 05”, ”Rostocker”, ”Heidenheim”, ”Essen”, ”Hamburger”, ”Oberachern”, ”Freiburg”, ”Illertissen”, ”Dusseldorf”, ”Makkabi”, ”Wolfsburg”, ”Unterhaching”, ”Augsburg”, Lok, Frankfurtes ”Eintracht”, ”Koblenz”, 1.FCK, Kotbusas ”Energie”, ”Paderborn”, ”Astoria”, ”Union Berlin”, ”FSV Frankfurt”, ”Hansa”, ”Regensburg”, ”Magdeburg”, ”Lubeck”, ”Hoffenheim”, ”Homburg”, ”Darmstadt”, ”Osnabruck”, ”Koln”, ”Bayern”, ”Munster”, ”Wehen” un ”Leipzig”.

Vācijas kausa grafiks

Turnīra izspēle ar pirmās kārtas spēlēm sākās 2023. gada augustā, bet turnīrs ilgst līdz pat 2024. gada pavasarim. 2024. gada sākumā turnīrā bija sasniegta ceturtdaļfināla fāze, kas bija plānota janvāra beigās un februāra sākumā. Pēcāk pavasarī tiktu izspēlēti pusfināli un lielais fināls Berlīnē.

Līdzšinējā turnīra kopsavilkums: izstājās Minhenes ”Bayern”

Ātri no kausa izcīņas izstājās Vācijas grands – Minhenes ”Bayern’. Ja pirmajā kārtā tam izdevās ar 4:0 apspēlēt ”Munster”, tad otrajā kārtā to šokēja pēc spēka trešās līgas klubs ”Saarbrucken” (2:1). Pēc pirmās kārtas turnīrs noslēdzās ”Wolfsburg”, kas ar 2:3 piekāpās Ķelnes ”Viktoria”. Otrajā kārtā pilnvaras nolika pēdējo divu sezonu čempione ”Leipzig”, kas ar 0:1 piekāpās citai Bundeslīgas komandai ”Wolfsburg”.

Astoņu labāko komandu vidū iekļuva piecas komandas, kuras ikdienā nespēlē Bundeslīgā – jau minētā ”Saarbrucken”, kas otrajā kārtā pieveica ”Bayern”, kā arī ”St.Pauli” (2.bundeslīga), ”Dusseldorf” (2.bundeslīga), 1.FCK (2. bundeslīga) un Berlīnes ”Hertha” (2. Bundeslīga). Tās sastāda konkurenci tādām Bundeslīgas komandām kā Leverkūzenes ”Bayer”, ”Stuttgart” un Menhengladbahas ”Borussia”.

Ceturtdaļfinālā ”St.Pauli” spēkosies pret ”Dusseldorf”, ”Hertha” pret 1.FCK, Leverkūzenes ”Bayer” pret ”Stuttgart”, bet ”Saarbrucken” pret Menhengladbahas ”Borussia”. Tas nozīmē, ka pusfinālā spēlēs vismaz divas otrās Bundeslīgas komandas, bet intriģējošākais duelis būs starp ”Bayer” un ”Stuttgart”.

Vācijas kausa izcīņas favorīti futbolā

Par galveno favorīti var saukt komandu, kas uzvarēs ceturtdaļfināla pārī starp ”Bayer” un ”Stuttgart”. Leverkūzeni spoži sākusi sezonu Bundeslīgā, bet arī ”Stuttgart” ir starp vadošajām komandām. Abu vienību duelis būs intriģējošs. Šī kausa sezona pierādījusi, ka futbolā mēdz notikt pārsteigumi un 2023./2024. gada sezonā Vācijas kausā var uzvarēt arī kāda no zemākās līgas.

Likmes uz Vācijas kausu futbolā LV BET sporta totalizatorā

Ja tevi interesē veikt derības uz Vācijas kausa spēlēm, tad LV BET sporta totalizators ir īstā vieta, kur to darīt. Piedāvājumā būs ne tikai iespēja veikt derības uz spēles uzvarētāju, bet arī daudziem citiem ar spēli saistītiem aspektiem – mača handikapu, uzvarētāju katrā no puslaikiem, gūtajiem vārtiem puslaikos, kopā un katrai komandai atsevišķi, kā arī daudziem statistikas datiem (auti, pārkāpumi, kartiņas, sitieni, un citi). Tāpat vari prognozēt precīzu rezultātu, vārtu guvējus un daudz ko citu.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz Vācijas futbola spēlēm, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Futbols”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz futbolu ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām futbola spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *