2024. gada Sešu Nāciju regbijs

2024. gada Sešu Nāciju regbijs

No šī gada 2. februāra līdz pat 16. martam notiks viens no nozīmīgākajiem regbija turnīriem – Sešu nāciju kauss. Tradicionāli turnīrā spēlē Anglija, Francija, Īrija, Skotija, Itālija un Velsa, šim gadam neesot izņēmumam. Vēlies vairāk uzzināt par regbija notikumiem un veikt derības? Ienāc LV BET sporta blogā, iepazīsties ar piedāvātajām derību iespējām un veic likmes!

Nozīmīgākā informācija par 2024. gada Sešu nāciju kausu

Turnīram ir sena vēsture. No 1883. līdz pat 1910. gadam to sauca par Home nations turnīru, bet no 1910. līdz pat 2000. gadam tas bija Piecu Nāciju kauss. Līdz 1910. gadam turnīru veidoja četras Lielbritānijas valstis – Anglija, Skotija, Velsa un Īrija, bet no 1910. gada četriniekam pievienojās Francija. Sešu Nāciju kausa apzīmējumu turnīrs ieguva 2000. gadā, kad tam pievienojās Itālija. Regbijā šo var saukt par vienu no nozīmīgākajiem turnīriem – tas ir vecākais un tajā piedalās pasaules spēcīgākās izlases.

Visvairāk reižu par Nāciju kausa uzvarētājām kļuvušas Anglija un Velsa – kopskaitā katra 39 reizes. 2023. gadā par labāko kļuva Īrija, kas uzvarēja visās piecās spēlēs – Velsa tika apspēlēta ar 34:10, Francija ar 32:19, Itālija ar 34:20, Skotija ar 22:7, bet Anglija ar 29:16. Turnīra izspēle paredz, ka par katru uzvaru izlase saņem četrus punktus. Papildus punktus iespējams iegūt, ja uzvar visās piecās spēlēs. Tas nozīmē, ka Īrija ar pieciem uzvarētiem mačiem un 20 maksimālajiem punktiem ieguva papildus trīs punktus tabulā, bet vēl četrus papildus punktus ieguva par veiksmēm uzbrukumā.

2023.gada turnīrā otro vietu izcīnīja Francija ar 20 punktiem turnīra tabulā, zaudējot vienīgi čempionei Īrijai. Trešā ar 15 punktiem bija Skotija (bilance 3-2), Anglija ar desmit punktiem bija ceturtā (bilance 2-3), Velsa ar sešiem punktiem piektā (bilance 1-4), bet Itālijai zaudējumi visās piecās spēlēs un viens punkts, kas deva noslēdzošo, sesto vietu.

Sešu Nāciju kauss 2024 — kalendārs

Sešu nāciju kausa ietvaros komandas spēles aizvada noteiktos stadionos. Anglija savu kādu no mājas mačiem aizvadīs Londonā, ”Twickenham” stadionā (82 tūkstošu ietilpība), Francija noteikusi veselus trīs stadionus – ”Parc Olympique Lyonnais” Lionā (59 tūkstošu ietilpība), ”Stade Velodrome” Marseļā (67 tūkstoši ietilpība) un ”Stade Pierre-Mauroy” Lillē (50 tūkstoši ietilpība). Īrija kādu no saviem mājas mačiem aizvadīs Dublinā ”Aviva” stadionā (51 tūkstotis ietilpība), Itālija ”Stadio Olimpico” Romā (73 tūkstoši ietilpība), Skotija Edinburgas ”Murrayfield” stadionā (67 tūkstoši ietilpība), bet Velsa Kārdifas ”Millenium” stadionā (73 tūkstoši ietilpība).

Spēļu kalendārs paredz, ka 2. februārī čempione Īrija viesosies pie Francijas, bet 3. februārī Itālija uzņems Angliju, kamēr Velsai gaidāma cīņa pret Skotiju. Otrās kārtas spēles norisināsies 10. un 11. februārī – pirmajā dienā Skotija uzņems Franciju, bet Anglija – Velsu, kamēr dienu vēlāk čempione Īrija cīnīsies savā laukumā pret Itāliju. Trešā spēļu diena plānota 24. un 25. februārī, Īrijai uzņemot Velsu, Skotijai – Angliju, bet Francijai notiks cīņa pret Itāliju.

Sešu Nāciju kausa izspēle ar ceturtās kārtas mačiem turpināsies 9. un 10. martā. Šajā kārtā Itālijai paredzēta spēle pret Skotiju, Anglijai pret esošo čempioni Īriju, bet Velsai pret Franciju. Noslēdzošā spēļu kārta ieplānota 16. martā, visām trim spēlēm norisinoties vienā dienā, taču dažādos laikos. Dienu iesāks Velsas mačs pret Itāliju, turpinās Īrijas pret Skotiju spēle, bet noslēgs Francijas un Anglijas duelis. Par 2024. gada Sešu Nāciju kausa čempioni kļūs tā komanda, kura turnīra tabulā pēc pieciem aizvadītajiem mačiem būs izcīnījusi visvairāk punktus.

2024.gada Sešu Nāciju kausa favorīti

Bukmeikeri uzskata, ka šobrīd 2024. gada Sešu Nāciju kausa galvenā favorīte ir Francija (koeficients 2.2), bet esošās čempiones Īrijas potenciālā uzvara novērtēta ar otro augstāko koeficientu (2.7). Anglijas koeficients ir 7.00, Skotijas 15.00, Velsas 26.00, bet mazākā ticamība iegūt titulu ir Itālijai – 500.00. Ar koeficientu 1.9 novērtēta iespēja, ka neviena no komandām neatkārtos Īrijas iespēto un neuzvarēs visās piecās spēlēs, tādējādi neiegūstot ”Grand slam” titulu. Gadījumā, ja kādai tas izdosies, tad Francijas izredzes novērtētas visaugstāk (3.4), kamēr Īrijai piešķirts koeficients 4.35.

Par favorīti uzskatītā Francija 2023. gada Pasaules kausa ietvaros aizspēlējās līdz ceturtdaļfinālam, šajā pašā fāzē apstājoties arī Īrijai. Līdz izšķirošajām spēlēm aizkļuva Anglija, kas Pasaules kausa ietvaros izcīnīja bronzas medaļu. Velsa izstājās ceturtdaļfinālā, bet Skotija un Itālija turnīru noslēdza jau pēc grupu cīņām.

Regbija likmes LV BET sporta totalizatorā

Uz visām Sešu nāciju kausa spēlēm LV BET sporta totalizators piedāvās veikt derības. Varēsi noteikt spēles uzvarētāju, punktu handikapu, katra puslaika rezultātu, kā arī daudz ko citu. Ja vēlies veikt likmes uz regbiju, tad labākās derību iespējas meklējamas LV BET sporta totalizatorā. Pirms derību veikšanas ieskaties pieejamajās ”outright” iespējās, kurās vari uzzināt favorītkomandas.

Ja vēlies izdarīt sporta likmes uz Sešu nāciju kausu regbijā, tad apmeklē LV BET mājaslapu, augšējā stūrī izvēlies ”Sports” un kreisajā sadaļā meklē ”Regbijs”, kur atradīsi visas piedāvājumā esošās spēles. No saraksta izvēlies, kura no tām tevi uzrunā visvairāk.

Likt likmes uz regbiju ir vienkārši. Atlasi sev interesējošo spēli, ievadi likmes summu un apstiprini kuponu. Lai palīdzētu orientēties spēlēs un likmju piedāvājumā, apmeklē LV BET Sporta blogu, kurš saviem spēlētājiem piedāvā jaunāko informāciju par sporta notikumiem, ieskaitot labākajām regbija spēlēm.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *